DI > Ekonomi

Friday, 26 April, 00:11

DI - 19 aug 18 kl. 19:30

Debatt: Fem förbättringar för startupmiljönDEBATT. Många nystartade snabbväxande bolag, så kallade startups, påverkas negativt av politiska hinder. Vi föreslår en optionsbeskattning utan begränsningar av vem på företaget som får omfattas eller storleken på vare sig företag eller optionsprogram, skriver Liberalernas Mats Persson och Said Abdu..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Debatt, Liberalernas Mats Persson, Said Abdu

Dela artikeln

103 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Fem, förbättringarför , startupmiljön
Sydsvenskan - 08 jul 13 kl. 06:30

Dramtisk spurtstrid efter klättringar

168,5 kilometer från Saint-Girons till Bagnéres-de-Bigorre, fem tuffa klättringar och en spurtseger av irländaren Daniel Martin..

Sydsvenskan - 08 jul 13 kl. 06:30

Dramatisk spurtstrid efter de fem tuffa klättringarna

168,5 kilometer från Saint-Girons till Bagnéres-de-Bigorre, fem tuffa klättringar och en spurtseger av irländaren Daniel Martin.Det är ett sätt att summera den nionde etappen av cykeltävlingen Tour de France. Ett annat är ?

Trelleborgs Allehanda - 28 sep 13 kl. 09:00

Förslag om drömkommun vållade debatt

Ett medborgarförslag kallat ?min drömkommun? orsakade både debatt och votering i socialnämnden.

Skånskan - 26 okt 15 kl. 20:35

Vårdbehoven i fokus under debatt

Kristianstad Regionen budgetdebatt innehöll som väntat inte några överraskningar, däremot mycket prat om vem som gjort vad och vem som inte gjort vad.Sedan Alliansen och Sverigedemokraterna tidigare röstat ner de rödgrönas förslag om en skattehöjning på 30 öre presenterade styret ett reviderat budgetförslag som inte föll i god jord hos Alliansen och då framförallt Folkpartiets Gilbert Tribo (läs artikel ovan).
Men när det kom till debatt om de fyra olika budgetförslagen handlade den givetvis om hälso- och sjukvården, och här var samtliga gruppledare överens om att något radikalt måste göras.

YLE - 25 jul 14 kl. 14:28

Här är #FixaSkärgårdens fem slutsatser

Svenska Yle har granskat miljö och förutsättningar för att vistas och bo i skärgården. Vi har utgått från publikens tips, granskat och rapporterat. Här är våra slutsatser.

Kristianstadsbladet - 12 apr 13 kl. 08:00

Inga Åstorpståg i fem månader

Från och med nu på måndag den 15 april och nästan fem månader fram stängs järnvägsspåren mellan Hässleholm och Åstorp, då gamla slitna kontaktledningar ska bytas ut mot nya och dessutom ska nya stolpar sättas upp.
? Det kommer kosta i storleksordningen 80 miljoner kronor, säger Bo Wiberg, projektledare på Trafikverket.

Kristianstadsbladet - 17 jun 13 kl. 09:00

Tunga vårdjobb skapar debatt

Foto: Tommy Svensson
S kritiserar hemtjänstpersonalens situation och kräver reformer. Men M svarar att Kristianstad är i ett pressat ekonomiskt läge.
Situationen oroar oppositionen.?

Barometern - 24 jan 14 kl. 07:14

Äpplen och päron i debatt om ishallen

Slutreplik till Kaj Raving.
Kaj Raving blandar äpplen och päron när gäller ombyggnaden av ishallen i Nybro. Det går alltid att jämföra investeringar och insatser i en kommun.

Nyheter 24 - 05 feb 14 kl. 13:23

"Ingen vinner på legalisering av droger"Svarar på:Om debattören:

Samma dag som världen nås av det oerhört tragiska beskedet att den extremt talangfulla skådespelaren Philip Seymour Hoffman dukat under av sitt drogmissbruk slår centerpartisten Alfred Askeljung ett slag för en legalisering av narkotika i Sverige. Askeljung skriver på Nyheter24 (2/2) att ”Förbudspolitiken nått vägs ände” och menar att Sverige måste ta intryck av utvecklingen i andra länder när det gäller legaliseringen av cannabis.
Men vad skulle vi egentligen vinna vid en legalisering?

DI - 07 mar 14 kl. 08:25

Debatt: Nu förenklas optionerna

I många länder fungerar optioner som ett sätt för nystartade företag att knyta till sig nyckelpersoner. Förbättringar av den typen av incitamentsprogram ska nu utredas, skriver näringsminister Annie Lööf (C) och finansminister Anders Borg (M)..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Så gick det i Guldägget 2019

Under torsdagskvällen den 25 april stod det klart vilka som vinner årets Guldägg..

DI - 1 timme sedan

Morgan Stanley sänker riktkursen för Handelsbanken

Morgan Stanley sänker riktkursen för Handelsbanken till 99 kronor (102), upprepar undervikt - BN.

DI - 1 timme sedan

Bättre resultat än väntat för Starbucks – men sämre försäljning

Den amerikanska kafékedjan Starbucks rapporterade efter torsdagens stängning ett justerat resultat per aktie på 0:60 dollar per aktie för det andra kvartalet..

DI - 1 timme sedan

Max Martin och Harald Mix i samarbete - ska locka stjärnor till Stockholm

Den svenske stjärnproducenten Max Martin flyttar hem och får hjälp av riskkapitalisten Harald Mix. Det skriver lokaltidningen Stockholm Direkt..

DI - 1 timme sedan

Intel sänker prognosen för helåret – aktien faller i efterhandeln

Intel redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:89 dollar för det första kvartalet 2019..

DI - 1 timme sedan

Impopulär Macron lovar sänkt skatt

Det brukar sägas att stora kriser gynnar sittande regeringar, men inte ens branden i katedralen Notre-Dame tycks ha förbättrat den franske presidenten Emmanuel Macrons miserabla popularitetssiffror. I en lång tv-sänd presskonferens – en udda plattform för presidenten – gav Macron sin egen syn på det bottenlåga förtroendet för honom..

DI - 1 timme sedan

Biljätten redovisar bättre försäljning än väntat

Ford redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:44 dollar för det första kvartalet 2019..

DI - 2 timmar sedan

Vinstkross från Amazon – aktien stiger något i efterhandeln

E-handelsjätten Amazon redovisade en vinst per aktie på 7,09 dollar under det första kvartalet 2019. Analytikerna hade i snitt väntat sig en vinst per aktie på 4,67 dollar enligt Bloombergs sammanställning. .

DI - 2 timmar sedan

Blandad utveckling på Wall Street – 3M rasade på rapport

USA-börserna bjöd på en blandad utveckling under torsdagen när både Facebook och Microsoft steg rejält efter sina senaste kvartalsrapporter medan industrikonglomeratet 3M rasade 12,9 procent. .

DI - 2 timmar sedan

Chef vid Sri Lankas försvarsdepartement avgår

Statssekreteraren vid Sri Lankas försvarsdepartement har valt att avgå sedan det framkommit att landet varnats i förväg om terrordåden men att informationen aldrig vidarebefordrats..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.