DI > Ekonomi

Friday, 18 January, 02:38

DI - 19 aug 18 kl. 19:30

Debatt: Fem förbättringar för startupmiljönDEBATT. Många nystartade snabbväxande bolag, så kallade startups, påverkas negativt av politiska hinder. Vi föreslår en optionsbeskattning utan begränsningar av vem på företaget som får omfattas eller storleken på vare sig företag eller optionsprogram, skriver Liberalernas Mats Persson och Said Abdu..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Debatt, Liberalernas Mats Persson, Said Abdu

Dela artikeln

103 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Fem, förbättringarför , startupmiljön
Sydsvenskan - 08 jul 13 kl. 06:30

Dramtisk spurtstrid efter klättringar

168,5 kilometer från Saint-Girons till Bagnéres-de-Bigorre, fem tuffa klättringar och en spurtseger av irländaren Daniel Martin..

Sydsvenskan - 08 jul 13 kl. 06:30

Dramatisk spurtstrid efter de fem tuffa klättringarna

168,5 kilometer från Saint-Girons till Bagnéres-de-Bigorre, fem tuffa klättringar och en spurtseger av irländaren Daniel Martin.Det är ett sätt att summera den nionde etappen av cykeltävlingen Tour de France. Ett annat är ?

Trelleborgs Allehanda - 28 sep 13 kl. 09:00

Förslag om drömkommun vållade debatt

Ett medborgarförslag kallat ?min drömkommun? orsakade både debatt och votering i socialnämnden.

Skånskan - 26 okt 15 kl. 20:35

Vårdbehoven i fokus under debatt

Kristianstad Regionen budgetdebatt innehöll som väntat inte några överraskningar, däremot mycket prat om vem som gjort vad och vem som inte gjort vad.Sedan Alliansen och Sverigedemokraterna tidigare röstat ner de rödgrönas förslag om en skattehöjning på 30 öre presenterade styret ett reviderat budgetförslag som inte föll i god jord hos Alliansen och då framförallt Folkpartiets Gilbert Tribo (läs artikel ovan).
Men när det kom till debatt om de fyra olika budgetförslagen handlade den givetvis om hälso- och sjukvården, och här var samtliga gruppledare överens om att något radikalt måste göras.

YLE - 25 jul 14 kl. 14:28

Här är #FixaSkärgårdens fem slutsatser

Svenska Yle har granskat miljö och förutsättningar för att vistas och bo i skärgården. Vi har utgått från publikens tips, granskat och rapporterat. Här är våra slutsatser.

Kristianstadsbladet - 12 apr 13 kl. 08:00

Inga Åstorpståg i fem månader

Från och med nu på måndag den 15 april och nästan fem månader fram stängs järnvägsspåren mellan Hässleholm och Åstorp, då gamla slitna kontaktledningar ska bytas ut mot nya och dessutom ska nya stolpar sättas upp.
? Det kommer kosta i storleksordningen 80 miljoner kronor, säger Bo Wiberg, projektledare på Trafikverket.

Kristianstadsbladet - 17 jun 13 kl. 09:00

Tunga vårdjobb skapar debatt

Foto: Tommy Svensson
S kritiserar hemtjänstpersonalens situation och kräver reformer. Men M svarar att Kristianstad är i ett pressat ekonomiskt läge.
Situationen oroar oppositionen.?

Barometern - 24 jan 14 kl. 07:14

Äpplen och päron i debatt om ishallen

Slutreplik till Kaj Raving.
Kaj Raving blandar äpplen och päron när gäller ombyggnaden av ishallen i Nybro. Det går alltid att jämföra investeringar och insatser i en kommun.

Nyheter 24 - 05 feb 14 kl. 13:23

"Ingen vinner på legalisering av droger"Svarar på:Om debattören:

Samma dag som världen nås av det oerhört tragiska beskedet att den extremt talangfulla skådespelaren Philip Seymour Hoffman dukat under av sitt drogmissbruk slår centerpartisten Alfred Askeljung ett slag för en legalisering av narkotika i Sverige. Askeljung skriver på Nyheter24 (2/2) att ”Förbudspolitiken nått vägs ände” och menar att Sverige måste ta intryck av utvecklingen i andra länder när det gäller legaliseringen av cannabis.
Men vad skulle vi egentligen vinna vid en legalisering?

DI - 07 mar 14 kl. 08:25

Debatt: Nu förenklas optionerna

I många länder fungerar optioner som ett sätt för nystartade företag att knyta till sig nyckelpersoner. Förbättringar av den typen av incitamentsprogram ska nu utredas, skriver näringsminister Annie Lööf (C) och finansminister Anders Borg (M)..

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Nya jätteaffärer att vänta för svensk life science

Utsikterna är goda för nya storaffärer i den svenska life science-industrin under 2019.  ”Jättarna ser möjlighet att förvärva framtidens läkemedel”, säger Sebastian Alexanderson på Carnegie, som också avslöjar två möjliga förvärvskandidater..

DI - 4 timmar sedan

Kunderna ger bottenbetyg till storbankerna

Återigen hamnar storbankerna långt ned när kunderna sätter förtroendebetyg. Bäst i årets rankning är mindre banker som Länsförsäkringar, Avanza, Nordnet och SBAB..

DI - 4 timmar sedan

Lägre intäkter och abonnentstillväxt för Netflix än väntat – aktien backar

Streamingbolaget Netflix rapporterar lägre intäkter än väntat i det fjärde kvartalet. Nettoökningen av antalet betalande abonnenter var också sämre än väntat, medan vinsten per aktie kom in över prognoserna. Aktien backar i efterhandeln..

DI - 4 timmar sedan

Svängigt på Wall Street efter uppgifter om avveckling av Kinatullar

New York-börserna hade en slagig utveckling på torsdagen men stängde på plus. Rapporter om att Vita huset ska ha planer på att lätta på Kina-tullarna lyfte kurserna rejält under en kort stund, men uppgifterna dementerades sedan av finansdepartementet. Efter stängning rapporterar Netflix..

DI - 5 timmar sedan

Dålig timing i insynsaffär: Mekonomens vd miljonköpte inför vinstvarningen

Mekonomens vd Pehr Oscarsson köpte aktier i bolaget för nästan en miljon kronor när bara ett par veckor återstod av det fjärde kvartalet..

DI - 5 timmar sedan

Trumps svar: Ställer in Pelosis resor

Det amerikanska representanthusets talman Nancy Pelosi uppmanade president Donald Trump att skjuta upp sitt årliga tal till nationen med anledning av nedstängningen av flera av landets myndigheter. Trump svarar med att dra in möjligheten för Pelosi att använda flygplan för resor i tjänsten – så att hon inte kan genomföra sina planerade resor i närtid..

DI - 5 timmar sedan

Di erfar: Styrelsetoppar håller fast vid sina klubbor

Lars Idermark fortsätter som styrelseordförande för Swedbank även efter årets bolagsstämma, erfar Di. Planen var tidigare att Lars Idermarks comeback på ordförandeposten skulle vara tillfällig. Men brist på alternativ samt bankens stabila utveckling gör att han behåller ordförandeklubban..

DI - 5 timmar sedan

Bäddat för ordförandebyte i NCC

En av de allra intressantaste nomineringarna som har presenterats hittills under valberedningssäsongen är att NCC:s tidigare vd Alf Göransson föreslås till byggjättens styrelse.  Det är inte bara en betydelsefull förstärkning till NCC:s styrelse, mycket talar dessutom för att Alf Göransson efter något år tar över som ordförande för byggjätten..

DI - 5 timmar sedan

USA övervägar att lätta på Kinatullar – Wall Street jublar

USA övervägar att lätta på Kina-tullarna för att lugna marknaderna och ge Peking ett incitament att göra mer eftergifter i handelssamtalen mellan länderna, rapporterar Wall Street Journal. Kurserna på Wall Street rusade på beskedet. .

DI - 6 timmar sedan

Mekonomen vinstvarnar: "Genomgående svag resultat"

Mekonomen vinstvarnar för bolagets fjärde kvartal. "Det förväntade rörelseresultat är genomgående svagt i koncernen" skriver bolaget i ett pressmeddelande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.