DI > Ekonomi

Friday, 21 September, 11:56

DI - 19 aug 18 kl. 19:30

Debatt: Fem förbättringar för startupmiljönDEBATT. Många nystartade snabbväxande bolag, så kallade startups, påverkas negativt av politiska hinder. Vi föreslår en optionsbeskattning utan begränsningar av vem på företaget som får omfattas eller storleken på vare sig företag eller optionsprogram, skriver Liberalernas Mats Persson och Said Abdu..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Debatt, Liberalernas Mats Persson, Said Abdu

Dela artikeln

103 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Fem, förbättringarför , startupmiljön
Sydsvenskan - 08 jul 13 kl. 06:30

Dramtisk spurtstrid efter klättringar

168,5 kilometer från Saint-Girons till Bagnéres-de-Bigorre, fem tuffa klättringar och en spurtseger av irländaren Daniel Martin..

Sydsvenskan - 08 jul 13 kl. 06:30

Dramatisk spurtstrid efter de fem tuffa klättringarna

168,5 kilometer från Saint-Girons till Bagnéres-de-Bigorre, fem tuffa klättringar och en spurtseger av irländaren Daniel Martin.Det är ett sätt att summera den nionde etappen av cykeltävlingen Tour de France. Ett annat är ?

Trelleborgs Allehanda - 28 sep 13 kl. 09:00

Förslag om drömkommun vållade debatt

Ett medborgarförslag kallat ?min drömkommun? orsakade både debatt och votering i socialnämnden.

Skånskan - 26 okt 15 kl. 20:35

Vårdbehoven i fokus under debatt

Kristianstad Regionen budgetdebatt innehöll som väntat inte några överraskningar, däremot mycket prat om vem som gjort vad och vem som inte gjort vad.Sedan Alliansen och Sverigedemokraterna tidigare röstat ner de rödgrönas förslag om en skattehöjning på 30 öre presenterade styret ett reviderat budgetförslag som inte föll i god jord hos Alliansen och då framförallt Folkpartiets Gilbert Tribo (läs artikel ovan).
Men när det kom till debatt om de fyra olika budgetförslagen handlade den givetvis om hälso- och sjukvården, och här var samtliga gruppledare överens om att något radikalt måste göras.

YLE - 25 jul 14 kl. 14:28

Här är #FixaSkärgårdens fem slutsatser

Svenska Yle har granskat miljö och förutsättningar för att vistas och bo i skärgården. Vi har utgått från publikens tips, granskat och rapporterat. Här är våra slutsatser.

Kristianstadsbladet - 12 apr 13 kl. 08:00

Inga Åstorpståg i fem månader

Från och med nu på måndag den 15 april och nästan fem månader fram stängs järnvägsspåren mellan Hässleholm och Åstorp, då gamla slitna kontaktledningar ska bytas ut mot nya och dessutom ska nya stolpar sättas upp.
? Det kommer kosta i storleksordningen 80 miljoner kronor, säger Bo Wiberg, projektledare på Trafikverket.

Kristianstadsbladet - 17 jun 13 kl. 09:00

Tunga vårdjobb skapar debatt

Foto: Tommy Svensson
S kritiserar hemtjänstpersonalens situation och kräver reformer. Men M svarar att Kristianstad är i ett pressat ekonomiskt läge.
Situationen oroar oppositionen.?

Barometern - 24 jan 14 kl. 07:14

Äpplen och päron i debatt om ishallen

Slutreplik till Kaj Raving.
Kaj Raving blandar äpplen och päron när gäller ombyggnaden av ishallen i Nybro. Det går alltid att jämföra investeringar och insatser i en kommun.

Nyheter 24 - 05 feb 14 kl. 13:23

"Ingen vinner på legalisering av droger"Svarar på:Om debattören:

Samma dag som världen nås av det oerhört tragiska beskedet att den extremt talangfulla skådespelaren Philip Seymour Hoffman dukat under av sitt drogmissbruk slår centerpartisten Alfred Askeljung ett slag för en legalisering av narkotika i Sverige. Askeljung skriver på Nyheter24 (2/2) att ”Förbudspolitiken nått vägs ände” och menar att Sverige måste ta intryck av utvecklingen i andra länder när det gäller legaliseringen av cannabis.
Men vad skulle vi egentligen vinna vid en legalisering?

DI - 07 mar 14 kl. 08:25

Debatt: Nu förenklas optionerna

I många länder fungerar optioner som ett sätt för nystartade företag att knyta till sig nyckelpersoner. Förbättringar av den typen av incitamentsprogram ska nu utredas, skriver näringsminister Annie Lööf (C) och finansminister Anders Borg (M)..

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Modern Ekonomi: Misstänkta ekonomiska oegentligheter tynger resultatet

First North-bolaget Modern Ekonomi meddelar att den tidigare tillsatta utredningen gällande misstänkta ekonomiska oegentligheter i dotterbolaget ME Finans har lett till polisanmälan och att resultatpåverkan i koncernen uppskattas till cirka 2,8-3,5 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 2 minuter sedan

Tesla säkrar litiumleveranser med kinesiskt bolag

Kinesiska Ganfeng Lithium kommer att tillhandahålla litium till Tesla motsvarande en femtedel av dess årliga produktion. Det uppger bolaget i inskickade dokument till Shenzhenbörsen, skriver Bloomberg News..

DI - 5 minuter sedan

Uppgifter: Hon är S kandidat till talmansposten

Socialdemokraternas kandidat till talmansposten är riksdagsledamoten Åsa Lindestam ifall det inte blir någon uppgörelse med Alliansen. Det erfar Ekot..

DI - 15 minuter sedan

Räntor och valutor: Trevande eurorörelse - kronan tappar

Europaräntorna handlas lägre på fredagen, med tyska räntor 1-2 punkter ned, medan euron går i stort sidledes mot dollarn. .

DI - 45 minuter sedan

Jobbstöd ger ny skjuts även åt företagen

När företag anställer folk med hjälp av olika jobbstöd genererar det i sin tur ännu fler jobb. De statligt subventionerade jobben är alltså inte bara bra för de långtidsarbetslösa, utan även för företagen som anställer dem, visar en studie från Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering (Ifau)..

DI - 45 minuter sedan

Kina rasar över USA:s vapensanktioner

Kina kräver att USA drar tillbaka nya sanktioner som riktats mot Peking efter Kinas vapenköp från Ryssland..

DI - 1 timme sedan

Multidocker tar tre affärer

Multidocker, verksamt inom lösningar för materialhantering i hamnar och terminaler och listat på NGM Nordic MTF, har fått tre affärer i Europa till ett sammanlagt värde av mer än 22 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Acko Ankarberg Johansson drabbad av stroke

Riksdagsledamoten Acko Ankarberg Johansson, KD:s förra partisekreterare, drabbades av en stroke efter valet, skriver Expressen..

DI - 1 timme sedan

Metro utvärderar Yougov efter fiaskomätning

Efter Yougovs missvisande opinionsmätningar där SD överskattades kraftigt, utvärderar nu Metro om tidningen ska fortsätta sitt samarbeta med marknadsundersföretaget. .

DI - 1 timme sedan

Prognos: Fed höjer räntan – för åttonde gången sedan 2015

Federal Reserve lär med största sannolikhet höja styrränteintervallet med 25 punkter, till 2,00-2,25 procent, den 26 september. Det skulle i så fall bli den åttonde höjningen sedan starten i december 2015 och den tredje höjningen i år. En överväldigande majoritet av analytiker i olika enkäter räknar med att räntan höjs på onsdag, även om det inte helt saknas röster för att räntan ska lämnas oförändrad..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.