DI > Ekonomi

Wednesday, 14 November, 22:59

DI - 19 aug 18 kl. 19:30

Debatt: Fem förbättringar för startupmiljönDEBATT. Många nystartade snabbväxande bolag, så kallade startups, påverkas negativt av politiska hinder. Vi föreslår en optionsbeskattning utan begränsningar av vem på företaget som får omfattas eller storleken på vare sig företag eller optionsprogram, skriver Liberalernas Mats Persson och Said Abdu..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Debatt, Liberalernas Mats Persson, Said Abdu

Dela artikeln

103 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Fem, förbättringarför , startupmiljön
Sydsvenskan - 08 jul 13 kl. 06:30

Dramtisk spurtstrid efter klättringar

168,5 kilometer från Saint-Girons till Bagnéres-de-Bigorre, fem tuffa klättringar och en spurtseger av irländaren Daniel Martin..

Sydsvenskan - 08 jul 13 kl. 06:30

Dramatisk spurtstrid efter de fem tuffa klättringarna

168,5 kilometer från Saint-Girons till Bagnéres-de-Bigorre, fem tuffa klättringar och en spurtseger av irländaren Daniel Martin.Det är ett sätt att summera den nionde etappen av cykeltävlingen Tour de France. Ett annat är ?

Trelleborgs Allehanda - 28 sep 13 kl. 09:00

Förslag om drömkommun vållade debatt

Ett medborgarförslag kallat ?min drömkommun? orsakade både debatt och votering i socialnämnden.

Skånskan - 26 okt 15 kl. 20:35

Vårdbehoven i fokus under debatt

Kristianstad Regionen budgetdebatt innehöll som väntat inte några överraskningar, däremot mycket prat om vem som gjort vad och vem som inte gjort vad.Sedan Alliansen och Sverigedemokraterna tidigare röstat ner de rödgrönas förslag om en skattehöjning på 30 öre presenterade styret ett reviderat budgetförslag som inte föll i god jord hos Alliansen och då framförallt Folkpartiets Gilbert Tribo (läs artikel ovan).
Men när det kom till debatt om de fyra olika budgetförslagen handlade den givetvis om hälso- och sjukvården, och här var samtliga gruppledare överens om att något radikalt måste göras.

YLE - 25 jul 14 kl. 14:28

Här är #FixaSkärgårdens fem slutsatser

Svenska Yle har granskat miljö och förutsättningar för att vistas och bo i skärgården. Vi har utgått från publikens tips, granskat och rapporterat. Här är våra slutsatser.

Kristianstadsbladet - 12 apr 13 kl. 08:00

Inga Åstorpståg i fem månader

Från och med nu på måndag den 15 april och nästan fem månader fram stängs järnvägsspåren mellan Hässleholm och Åstorp, då gamla slitna kontaktledningar ska bytas ut mot nya och dessutom ska nya stolpar sättas upp.
? Det kommer kosta i storleksordningen 80 miljoner kronor, säger Bo Wiberg, projektledare på Trafikverket.

Kristianstadsbladet - 17 jun 13 kl. 09:00

Tunga vårdjobb skapar debatt

Foto: Tommy Svensson
S kritiserar hemtjänstpersonalens situation och kräver reformer. Men M svarar att Kristianstad är i ett pressat ekonomiskt läge.
Situationen oroar oppositionen.?

Barometern - 24 jan 14 kl. 07:14

Äpplen och päron i debatt om ishallen

Slutreplik till Kaj Raving.
Kaj Raving blandar äpplen och päron när gäller ombyggnaden av ishallen i Nybro. Det går alltid att jämföra investeringar och insatser i en kommun.

Nyheter 24 - 05 feb 14 kl. 13:23

"Ingen vinner på legalisering av droger"Svarar på:Om debattören:

Samma dag som världen nås av det oerhört tragiska beskedet att den extremt talangfulla skådespelaren Philip Seymour Hoffman dukat under av sitt drogmissbruk slår centerpartisten Alfred Askeljung ett slag för en legalisering av narkotika i Sverige. Askeljung skriver på Nyheter24 (2/2) att ”Förbudspolitiken nått vägs ände” och menar att Sverige måste ta intryck av utvecklingen i andra länder när det gäller legaliseringen av cannabis.
Men vad skulle vi egentligen vinna vid en legalisering?

DI - 07 mar 14 kl. 08:25

Debatt: Nu förenklas optionerna

I många länder fungerar optioner som ett sätt för nystartade företag att knyta till sig nyckelpersoner. Förbättringar av den typen av incitamentsprogram ska nu utredas, skriver näringsminister Annie Lööf (C) och finansminister Anders Borg (M)..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Svenska investerare på offensiv i Finland

Svenska fastighetsbolag gör affärer som aldrig förr i vårt östra grannland. I år står svenska köpare för mer än en femtedel av den finska transaktionsvolymen..

DI - 15 minuter sedan

Finland en glödhet fastighetsmarknad

Efter fjolårets rekordår fortsätter glädjeyran på den finska fastighetsmarknaden, visar statistik från fastighetstjänsten Datscha. Och det utländska intresset är fortsatt starkt..

DI - 45 minuter sedan

Cisco något bättre än väntat

Cisco Systems, som tillverkar nätverksutrustning, redovisar ett justerat resultat per aktie på 0,75 dollar för räkenskapsårets första kvartal..

DI - 45 minuter sedan

Tusentals svenskar berörs av brexitavtalet

EU- och handelsminister Ann Linde (S) välkomnar Theresa Mays besked om att den brittiska regeringen godkänt det föreslagna utträdesavtalet ur EU..

DI - 1 timme sedan

Apple och banker tyngde Wall Street – S&P 500 har nu sjunkit fem dagar i rad

USA-börserna var på ett fortsatt surt humör under onsdagen när S&P 500 föll för femte dagen i rad. Bland dagens förlorare hittar vi bland annat Apple som backade 2,8 procent och banksektorn. .

DI - 1 timme sedan

Malmström: EU redo att svara om biltullar införs

EU skulle svara med mottullar om USA inför tullar på europeiska bilar. .

DI - 1 timme sedan

Prisraset chockar världsmarknaden

De senaste veckornas dramatiska oljeprisfall har tagit marknaden på sängen. Spelet inför oljekartellen Opecs tongivande möte i början av december pågår nu för fullt, men fortsatt prispress skulle vara positivt för världskonjunkturen..

DI - 1 timme sedan

Verkligheten har kommit ifatt oljebranschen

Efter att oljepriset har levt sitt eget liv fritt från övriga råvaror har verkligheten kommit i fatt även oljebranschen. Det överraskande är inte att oljepriset har fallit 12 dagar i rad och med drygt 20 procent sedan toppnoteringarna i början av oktober..

DI - 1 timme sedan

Löfven om brexit: Ett viktigt steg – men vi är inte framme än

Statsminister Stefan Löfven, S, säger i ett skriftligt uttalande att det är "mycket glädjande" att den brittiska regeringen godkänt utkastet till det utträdesavtal som förhandlats fram med EU..

DI - 1 timme sedan

Intern revolt mot Björklund - "extremt pressad just nu”

Efter den historiska omröstningen där Liberalerna och Centerpartiet röstade nej till Ulf Kristersson som statsminister växer nu det interna upproret mot Jan Björklund. Han ifrågasätts nu av allt fler, och hans framtid som partiledare kan komma att avgöras de kommande veckorna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.