DI > Ekonomi

Saturday, 16 February, 22:23

Liknande nyheter

Taggar: Något fattasi , Moderaterna
Nyheter 24 - 16 jun 11 kl. 12:54

Fp: "Moderaterna fegar om euron"


Folkpartiet tänker inte göra som centerpartiet gjorde med kärnkraftsfrågan och ändra sig. På onsdagen kom siffror från Statistiska centralbyrån (SCB) som visar att bara 24 procent skulle rösta ja i en folkomröstning om euron om den hölls i dag. Siffrorna kommer samtidigt som en våldsam ekonomisk kris lamslår flera av euroländerna, med Grekland som det tydligaste exemplet.

BT - 20 maj 13 kl. 13:00

Tänk på landsbygden när besluten fattas

Centerpartiet ser hela landet och vill därför försäkra sig om att nationella beslut är hållbara för hela landet och inte bara för storstäderna. Därför har Centerpartiet sett till att rege-ringens beslut ska landsbygdssäkras. Det betyder att de beslut som kommer ut från regeringens kammare ska konsekvensanalysernas utefter vad besluten ger för möjligheter eller risker i såväl Sundbyberg i Stockholm som i Tranemo och Mark i Sjuhärad.

Alliansfritt Sverige - 10 okt 13 kl. 08:36

Moderaterna gör sig inte av med mörka pengar innan valet

Frågan om donationer till partiet har plågat Moderaterna under en längre tid och nu försöker de koppla greppet om frågan genom att lansera en proposition om partibidragen. Propositionen är "utan oppositionens medverkan" vilket är en kommunikativ repis på deras absurda försöka att få det att framstå som att det var Moderaterna som "bjöd in till överenskommelse" 2011. Det finns egentligen bara en mening i dagens DN-debatt du behöver läsa: Därför kommer regeringen att ta initiativ till att utreda hur anonyma bidrag i framtiden helt kan förbjudas.

Skånskan - 03 maj 16 kl. 14:00

Moderaterna: Från stabilt maktparti till splittrad opposition

Skurup Moderaterna har varit ett ledande parti i Skurup sedan början av 90-talet och styrt kommunen under större delen av den tiden.
Nu har minst sju företrädare lämnat partiet på bara en dryg månad.
Skånska Dagbladet analyserar händelserna bakom krisen.

Sydsvenskan - 09 jun 11 kl. 01:30

Moderaterna kör över väljarna

Arkiv: Pontus Tideman
Med hjälp av två kapade mandat har Moderaterna och Staffanstorpspartiet tagit greppet om makten i Staffanstorp. Nu har de en avgörande roll i den infekterade frågan om hyresrätternas framtid.
Den 26 april är ärendet som ska bana väg för utförsäljningen av allmännyttan uppe i kommunfullmäktige för första gången.

BT - 05 sep 11 kl. 08:02

Sex miljoner kronor fattas i Svenljunga

Nu är det svart på vitt. Det kommer att fattas sex miljoner kronor i år.
Och det gäller för kommunens nya bolag, som förvaltar kommunens egna fastigheter som skolor och äldreboenden.

Kristianstadsbladet - 22 aug 13 kl. 08:00

146 underskrifter fattas

Foto: Annica Jönsson
146 underskrifter fattas när kommunen har räknat namn. Beskedet är nu därför att det inte blir en folkomröstning om ett nytt handelsområde i Hammar.
Nu är sammanräkningen färdig av namnen som lämnades in i juni till stöd för en folkomröstning.

YLE - 31 okt 13 kl. 14:52

Centralorganisationerna: Besluten fattas senare

Arbetsmarknadens centralorganisationer anser att Jukka Pekkarinens rapport om pensionsfrågan är en bra bas att utgå från då pensionsförhandlingarna inleds i december. Organisationerna betonar ändå att besluten fattas senare. Fackcentralen FFC skjuter genast ner en av de modeller som finns i expertgruppens rapport.

Alliansfritt Sverige - 23 maj 14 kl. 15:06

Vill du rösta på gamla reaktionära Moderaterna har du chansen på söndag

I Sverige har Nya Moderaterna varit duktiga med att skrubba sina affischer med thinner eller något annat som bleker det mörkblåa, men hur ser det ut i EU? Har gamla Högerpartiet verkligen förändrats och på allvar börjat arbeta för de som arbetar och inte äger, för kvinnor och miljön? Arbetsrätten Moderaterna röstade ja till det nya REFIT-programmet som innebär stora försämringar i lagstiftningen för arbetsmiljön.

Alliansfritt Sverige - 11 sep 14 kl. 20:24

Romansen mellan McDonalds och Moderaterna fortsätter

Ser du bilden ovanför? Den är från Gävle och illustrerar hur tydligt Moderaterna har vuxit ihop med det snabbmatsindustriella komplexet. Om du gissar rätt på två frågor som Moderaterna ställer kan du få en Big Mac.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Här kan man också vandra bland vulkaner

Oavsett om man gillar silhuetten av en slocknad vulkan eller absolut måste få se lava flöda framför ögonen finns det många vulkaner som är lätta att besöka, över nästan hela världen..

DI - 1 timme sedan

Ett möte med jordens inre

Vulkaner är ett naturfenomen som fascinerar och skrämmer. Di Lördag flydde trafikkaoset i Kenyas huvudstad Nairobi och hittade en perfekt krater. .

DI - 2 timmar sedan

UD tystlåtna kring kännedom om Kinamöte

Turerna runt den svenska Kina-ambassadörens möte med den frihetsberövade förläggaren Gui Minhais dotter och kinesiska representanter fortsätter. UD förtydligar nu sina uppgifter men flera frågor är obesvarade..

DI - 3 timmar sedan

Läkaren som helst nobbar piller – och gör succé

När den brittiske läkaren Rangan Chatterje var oförmögen att hjälpa sin son som höll på att dö drabbades han av så dåligt samvete att förändrade hela sitt arbetssätt. I dag har han hjälpt sina patienter att bli av med migrän, depression och autoimmuna sjukdomar – helt utan mediciner..

DI - 3 timmar sedan

Pensionsmyndigheten: Sluta vara oroliga för pensionen

Gå inte omkring och oroa dig över pensionen i onödan. Det är ett råd som Sten Eriksson vid Pensionsmyndigheten vill förmedla. Han anser att en förklaring till oron är oseriösa företag..

DI - 4 timmar sedan

Klyftan mellan EU och USA tydlig vid toppmöte

Motsättningarna mellan USA och EU blev uppenbara under säkerhetsmötet i München. Kärnenergiavtalet med Iran, USA:s tillbakadragande av sina styrkor i Syrien, relationen till Ryssland och amerikanska biltullar var några glödheta frågor där åsiktsskillnaderna kom i dagen..

DI - 4 timmar sedan

Bolagets snilleblixt omvandlar skakningar till el – och kan få tågen att gå i tid

Bra vibrationer som kan leda till något mycket mer.  Revibe Energy tar till vara på vibrationerna från industrin och omvandlar det till ström.  "Vi är en konkurrent till batterier", säger vd:n Viktor Börjesson.

DI - 5 timmar sedan

Så slipper du köpa alla dyra sportlovsprylar

Låna i stället för att köpa – nu finns vintergrejerna att låna gratis på ett "sportbibliotek". Inför sportloven är det full rulle hos Fritidsbanken, som nu växer i hela landet..

DI - 5 timmar sedan

Stort ras på universitet i Sankt Petersburg

Flera våningar har rasat in i en byggnad på ett av Rysslands största universitet i Sankt Petersburg, rapporterar ryska medier..

DI - 5 timmar sedan

Han stod för Sveriges största bostadsköp 2018

Den svenska fastighetsmarknaden fortsatte att gå starkt under 2018, enligt statistik från analystjänsten Datscha.  För bostadsfastigheter blev året det bästa någonsin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.