SVT > Inrikes

Thursday, 20 September, 06:46

SVT - 19 aug 18 kl. 08:57

Efter brandsommaren: Krav på permanent förbud för engångsgrillarUnder högsommarens extrema värmebölja slutade många handlare att sälja engångsgrillar på grund av brandrisken och nu väcks krav på att förbjuda dem. Livsmedelsföretaget Axfood överväger att permanenta sitt säljstopp som infördes i somras..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Axfood

Dela artikeln

3027 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter brandsommaren, Krav, permanent, förbudför , engångsgrillar
Expressen - 01 maj 17 kl. 06:00

Möt inte motståndare med krav på förbud

Man möter sin motståndare med argument eller tystnad. Inte med hatstormar eller krav på förbud, censur, nedtystning, skriver Erik Hörstadius..

DN - 28 dec 17 kl. 07:40

Raketkaos och bränder stärker krav på fyrverkeriförbud

Varje nyår inträffar incidenter med raketer och smällare. En brand i Arvika för två år sedan och ett raketkaos i Malmö i fjol väckte krav på förbud. Allt fler kommuner inför restriktioner.

BT - 17 mar 14 kl. 15:52

Förvåning över krav på tiggeriförbud

I en Novus-undersökning som TT låtit göra vill 56 procent se ett förbud mot tiggeri. Det förvånar statsvetaren Andreas Johansson Heinö, som är verksam vid Göteborgs universitet och vid tankesmedjan Timbro. - Stödet för ett tiggeriförbud är anmärkningsvärt starkt.

Kristianstadsbladet - 17 mar 14 kl. 15:52

Förvåning över krav på tiggeriförbud


I en Novus-undersökning som TT låtit göra vill 56 procent se ett förbud mot tiggeri. Det förvånar statsvetaren Andreas Johansson Heinö, som är verksam vid Göteborgs universitet och vid tankesmedjan Timbro. - Stödet för ett tiggeriförbud är anmärkningsvärt starkt.

BT - 09 nov 13 kl. 14:39

Krav på förbud för transfett i USA

Förbjud industriellt transfett i mat, föreslår en amerikansk myndighet. I Sverige finns än så länge inget förbud. Och det är ett jätteproblem, anser riksdagsledamoten Gunvor G Ericson (MP).

BT - 23 dec 13 kl. 13:01

Krav på förbud mot "diktaturskatt"

Kraven ökar nu på att regering och riksdag ska förbjuda Eritreas kontroversiella indrivning av skatt i Sverige. Det sker sedan en polisutredning om indrivningen läggs ned i brist på bevis.Redan i januari väntas riksdagens justitieutskott ta upp skatten, som många eritreaner i Sverige och andra länder hävdar drivs in med hot och utpressning.

Helsingborgs Dagblad - 17 mar 14 kl. 15:57

Förvåning över krav på tiggeriförbud

I en Novus-undersökning som TT låtit göra vill 56 procent se ett förbud mot tiggeri. Det förvånar statsvetaren Andreas Johansson Heinö, som är verksam vid Göteborgs universitet och vid tankesmedjan Timbro. — Stödet för ett tiggeriförbud är anmärkningsvärt starkt.

DN - 16 okt 12 kl. 16:42

Många S-krav på vinstförbud

Socialdemokraternas kongress ska behandla 179 motioner om vinster i välfärden. Runt hälften vill införa vinstförbud eller en icke vinst-princip..

GöteborgsPosten - 20 sep 13 kl. 08:51

Krav på maskeringsförbud på arenorna

Efter gårdagens läktarskandal på Tele2 Arena vill Björn Eriksson, regeringens tidigare samordnare mot idrottsrelaterat våld, att maskeringsförbud införs på arenorna. -Jag kan inte begripa att man måste demonstrera utan mask, men man kan titta på fotboll maskerad..

UNT - 20 sep 13 kl. 14:02

Krav på maskeringsförbud på arenorna

FOTBOLL. Efter gårdagens läktarskandal på Tele2 Arena vill Björn Eriksson, regeringens tidigare samordnare mot idrottsrelaterat våld, att maskeringsförbud införs på arenorna.-Jag kan inte begripa att man måste demonstrera utan mask, men man kan titta på fotboll maskerad..

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Rättegång mot sexbrottsmisstänkt läkare drar igång

Idag drar rättegången mot den läkare som misstänks för flera fall av sexualbrott mot barn igång. Totalt står 52 barn och 18 vuxna som målsägande..

SVT - 1 timme sedan

Hustak flög i Norge i natt – ny storm på väg mot Sverige

Under onsdagskvällen och natten drog stormen in över Norge. Hustak flög och människor blåste omkull i natt. Nu kommer nästa höststorm – och den drar även in över Sverige på fredagskvällen.

SVT - 7 timmar sedan

Reklam eller genetik – vad är orsaken till ätstörningar?

Vad är det egentligen som orsakar kroppshets hos allt fler ungdomar? Efter uppmärksamheten kring Mia Skäringers nya tv-serie Kroppshets, diskuterades frågan i Aktuellt mellan professorn i psykologi Ann Frisén och psykiatriforskaren Yvonne Hausswolff-Juhlin. – Det finns starka kommersiella intressen i att få oss att känna oss missnöjda, säger Ann Frisén..

SVT - 8 timmar sedan

Ny utredning sågar AF – men privata bolag lyckas inte bättre

Arbetsförmedlingen har misslyckats med flera av sina viktigaste uppdrag. Det slår den statliga arbetsmarknadsutredningen fast. Samtidigt är privata bolag inte bättre på att fixa jobb..

SVT - 10 timmar sedan

Miljonfallskärm för Danske Bank-vd:n

Penningtvättskandalen inom Danske Bank, som beskrivs som en av de största i världen, tvingade idag vd:n Thomas Borgen att avgå. Nu står det klart hur mycket pengar han får med sig efter avgången..

SVT - 13 timmar sedan

Mia Skäringer: ”Jag mår så illa, så jävla illa”

Allt fler drabbas av ätstörningar och en förklaring som pekas ut är samhällets utseendefixering och reklamens påverkan. Komikern Mia Skäringer berättar nu i den kommande tv-serien Kroppshets i SVT om sin egen tuffa högstadietid med ätstörningar. Se delar av hennes berättelse i klippet ovan..

SVT - 13 timmar sedan

Se Mia Skäringer bli retuscherad

Modevärldens kroppsideal kan vara svåra att värja sig mot. Men hur går det egentligen till när modeller fotas och retuscheras? I programmet ”Kroppshets” låter Mia Skäringer sig fotas och sedan förändras på en datorskärm.

SVT - 13 timmar sedan

Fler söker vård för ätstörningar

Antalet personer som söker sig till öppenvården för ätstörningar har ökat med nästan 30 procent de senaste 10 åren. Det visar nya siffror från Socialstyrelsen idag. De allra flesta är kvinnor men ökningen är betydligt större bland män..

SVT - 15 timmar sedan

Elev som misstänks ha våldtagit lärare på skola begärs häktad

Den man i 20-årsåldern som misstänks ha våldtagit en lärare på en gymnasieskola i Småland kommer att begäras häktad, skriver Smålands-Tidningen. Häktningsförhandlingen hålls troligen på torsdagen i Eksjö tingsrätt..

SVT - 17 timmar sedan

Utrop eller dold omröstning – så går valet av talman till

Jobbet som talman i riksdagen kanske kan uppfattas som grått och trist. Men det är det högsta ämbetet du kan väljas till i Sverige – och det första riksdagen gör efter ett riksdagsval är att välja talman och tre vice talmän..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.