SVT > Inrikes

Wednesday, 21 November, 04:54

SVT - 19 aug 18 kl. 08:57

Efter brandsommaren: Krav på permanent förbud för engångsgrillarUnder högsommarens extrema värmebölja slutade många handlare att sälja engångsgrillar på grund av brandrisken och nu väcks krav på att förbjuda dem. Livsmedelsföretaget Axfood överväger att permanenta sitt säljstopp som infördes i somras..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Axfood

Dela artikeln

3021 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter brandsommaren, Krav, permanent, förbudför , engångsgrillar
Expressen - 01 maj 17 kl. 06:00

Möt inte motståndare med krav på förbud

Man möter sin motståndare med argument eller tystnad. Inte med hatstormar eller krav på förbud, censur, nedtystning, skriver Erik Hörstadius..

DN - 28 dec 17 kl. 07:40

Raketkaos och bränder stärker krav på fyrverkeriförbud

Varje nyår inträffar incidenter med raketer och smällare. En brand i Arvika för två år sedan och ett raketkaos i Malmö i fjol väckte krav på förbud. Allt fler kommuner inför restriktioner.

BT - 17 mar 14 kl. 15:52

Förvåning över krav på tiggeriförbud

I en Novus-undersökning som TT låtit göra vill 56 procent se ett förbud mot tiggeri. Det förvånar statsvetaren Andreas Johansson Heinö, som är verksam vid Göteborgs universitet och vid tankesmedjan Timbro. - Stödet för ett tiggeriförbud är anmärkningsvärt starkt.

Kristianstadsbladet - 17 mar 14 kl. 15:52

Förvåning över krav på tiggeriförbud


I en Novus-undersökning som TT låtit göra vill 56 procent se ett förbud mot tiggeri. Det förvånar statsvetaren Andreas Johansson Heinö, som är verksam vid Göteborgs universitet och vid tankesmedjan Timbro. - Stödet för ett tiggeriförbud är anmärkningsvärt starkt.

BT - 09 nov 13 kl. 14:39

Krav på förbud för transfett i USA

Förbjud industriellt transfett i mat, föreslår en amerikansk myndighet. I Sverige finns än så länge inget förbud. Och det är ett jätteproblem, anser riksdagsledamoten Gunvor G Ericson (MP).

BT - 23 dec 13 kl. 13:01

Krav på förbud mot "diktaturskatt"

Kraven ökar nu på att regering och riksdag ska förbjuda Eritreas kontroversiella indrivning av skatt i Sverige. Det sker sedan en polisutredning om indrivningen läggs ned i brist på bevis.Redan i januari väntas riksdagens justitieutskott ta upp skatten, som många eritreaner i Sverige och andra länder hävdar drivs in med hot och utpressning.

Helsingborgs Dagblad - 17 mar 14 kl. 15:57

Förvåning över krav på tiggeriförbud

I en Novus-undersökning som TT låtit göra vill 56 procent se ett förbud mot tiggeri. Det förvånar statsvetaren Andreas Johansson Heinö, som är verksam vid Göteborgs universitet och vid tankesmedjan Timbro. — Stödet för ett tiggeriförbud är anmärkningsvärt starkt.

DN - 16 okt 12 kl. 16:42

Många S-krav på vinstförbud

Socialdemokraternas kongress ska behandla 179 motioner om vinster i välfärden. Runt hälften vill införa vinstförbud eller en icke vinst-princip..

GöteborgsPosten - 20 sep 13 kl. 08:51

Krav på maskeringsförbud på arenorna

Efter gårdagens läktarskandal på Tele2 Arena vill Björn Eriksson, regeringens tidigare samordnare mot idrottsrelaterat våld, att maskeringsförbud införs på arenorna. -Jag kan inte begripa att man måste demonstrera utan mask, men man kan titta på fotboll maskerad..

UNT - 20 sep 13 kl. 14:02

Krav på maskeringsförbud på arenorna

FOTBOLL. Efter gårdagens läktarskandal på Tele2 Arena vill Björn Eriksson, regeringens tidigare samordnare mot idrottsrelaterat våld, att maskeringsförbud införs på arenorna.-Jag kan inte begripa att man måste demonstrera utan mask, men man kan titta på fotboll maskerad..

Fler nyheter från SVT

SVT - 7 timmar sedan

Björklund: Utesluter inte helt en M+KD-regering

Liberalernas partiledare Jan Björklund säger att han kan släppa fram en regering med Moderaterna och Kristdemokraterna, om det är det enda tänkbara alternativet. – Då måste vi ju kalla in partirådet och ställa frågan om man ska släppa fram dem ändå, men det vill jag undvika säger han i SVT:s Aktuellt..

SVT - 10 timmar sedan

Skärpt lagstiftning om barnäktenskap

Ett förslag om att inte erkänna utländska barnäktenskap går på onsdag igenom riksdagen. Det nya lagförslaget presenterades i maj av migrationsminister Helene Fritzon (S), och innebär att barnäktenskap underkänns oavsett om personerna haft en koppling till Sverige när de gift sig eller inte..

SVT - 10 timmar sedan

Efter kritiken – rekordmånga anmälningar mot Postnord

Paket som försenas, skickas fel eller inte kommer fram alls. Kritiken mot Postnord har varit massiv och nu förbereder sig det krisande bolaget inför årets mest intensiva period. Hittills i år har det kommit in 350 anmälningar till Konsumentverket – mer än en fyrdubbling jämfört med hela förra året.

SVT - 10 timmar sedan

Så ska Postnord undvika förra årets paketkaos inför julen

Kunderna kokade av vrede under paketkaoset vid Black Friday och julhandeln förra året. I år räknar Postnord med en ännu större anstormning av paket och har rustat sig med fler ombud. – Hela branschen är på tårna, säger bolagets Sverige-vd Annemarie Gardshol..

SVT - 13 timmar sedan

Influensavaccinet slut hos leverantör – kan vara brist i hela landet

Rapporter börjar dyka upp om att det är brist på årets influensavaccin hos flera landsting. Landstingen har missbedömt efterfrågan, och tillverkarna har knappt något vaccin kvar att leverera, säger Läkemedelsverket. – Det är allvarligt, framför allt för riskgruppen, säger Charlotta Bergquist, vaccinkordinator på Läkemedelsverket..

SVT - 14 timmar sedan

Räntan på studielån kan höjas 2019

Har du tagit studielån från CSN? Då kan du få betala mer i ränta nästa år. I alla fall om CSN-prognosen håller i sig till december – vilket den brukar göra..

SVT - 15 timmar sedan

Så undviker du att bli lurad under Black Friday

Den amerikanska superrean Black Friday tycks ha blivit tradition även i Sverige. Men hur undviker man att shoppa mer än man behöver när reapriserna lockar? – Gör research för att se om priset verkligen är så fördelaktigt som det ser ut, säger Niclas Ernebratt på Konsumentverket..

SVT - 16 timmar sedan

Göran Persson lyckades splittra borgerligheten – redan för 20 år sedan

Stefan Löfven (S) försöker vinna över Centerpartiet och splittra Alliansen – något som före detta statsministern Göran Persson lyckades med redan för över 20 år sedan. – Centerpartiet fungerade som en perfekt partner, säger han..

SVT - 16 timmar sedan

Göran Persson: Jag är rädd för sociala medier

Lögnen har blivit ett politiskt vapen. Det menar ex-statsministern Göran Persson – och pekar särskilt ut USA:s president Donald Trump. Samtidigt avslöjar han att han är rädd för sociala medier.

SVT - 16 timmar sedan

Esa Teittinen får 4,5 miljoner i förskott av justitiekanslern

Esa Teittinen får 4,5 miljoner kronor för att ha blivit felaktigt dömd och suttit åtta år i fängelse. I alla fall till en början. Han har själv begärt 25 miljoner kronor i skadestånd, något som justitiekanslern, JK, ska ta ställning till längre fram..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.