SVT > Inrikes

Friday, 22 February, 03:14

SVT - 19 aug 18 kl. 08:57

Efter brandsommaren: Krav på permanent förbud för engångsgrillarUnder högsommarens extrema värmebölja slutade många handlare att sälja engångsgrillar på grund av brandrisken och nu väcks krav på att förbjuda dem. Livsmedelsföretaget Axfood överväger att permanenta sitt säljstopp som infördes i somras..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Axfood

Dela artikeln

3021 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter brandsommaren, Krav, permanent, förbudför , engångsgrillar
Expressen - 01 maj 17 kl. 06:00

Möt inte motståndare med krav på förbud

Man möter sin motståndare med argument eller tystnad. Inte med hatstormar eller krav på förbud, censur, nedtystning, skriver Erik Hörstadius..

DN - 28 dec 17 kl. 07:40

Raketkaos och bränder stärker krav på fyrverkeriförbud

Varje nyår inträffar incidenter med raketer och smällare. En brand i Arvika för två år sedan och ett raketkaos i Malmö i fjol väckte krav på förbud. Allt fler kommuner inför restriktioner.

BT - 17 mar 14 kl. 15:52

Förvåning över krav på tiggeriförbud

I en Novus-undersökning som TT låtit göra vill 56 procent se ett förbud mot tiggeri. Det förvånar statsvetaren Andreas Johansson Heinö, som är verksam vid Göteborgs universitet och vid tankesmedjan Timbro. - Stödet för ett tiggeriförbud är anmärkningsvärt starkt.

Kristianstadsbladet - 17 mar 14 kl. 15:52

Förvåning över krav på tiggeriförbud


I en Novus-undersökning som TT låtit göra vill 56 procent se ett förbud mot tiggeri. Det förvånar statsvetaren Andreas Johansson Heinö, som är verksam vid Göteborgs universitet och vid tankesmedjan Timbro. - Stödet för ett tiggeriförbud är anmärkningsvärt starkt.

BT - 09 nov 13 kl. 14:39

Krav på förbud för transfett i USA

Förbjud industriellt transfett i mat, föreslår en amerikansk myndighet. I Sverige finns än så länge inget förbud. Och det är ett jätteproblem, anser riksdagsledamoten Gunvor G Ericson (MP).

BT - 23 dec 13 kl. 13:01

Krav på förbud mot "diktaturskatt"

Kraven ökar nu på att regering och riksdag ska förbjuda Eritreas kontroversiella indrivning av skatt i Sverige. Det sker sedan en polisutredning om indrivningen läggs ned i brist på bevis.Redan i januari väntas riksdagens justitieutskott ta upp skatten, som många eritreaner i Sverige och andra länder hävdar drivs in med hot och utpressning.

Helsingborgs Dagblad - 17 mar 14 kl. 15:57

Förvåning över krav på tiggeriförbud

I en Novus-undersökning som TT låtit göra vill 56 procent se ett förbud mot tiggeri. Det förvånar statsvetaren Andreas Johansson Heinö, som är verksam vid Göteborgs universitet och vid tankesmedjan Timbro. — Stödet för ett tiggeriförbud är anmärkningsvärt starkt.

GöteborgsPosten - 15 jan 19 kl. 17:34

Demokraterna kan ställa sig bakom SD-krav på tiggeriförbud

I mitten av december öppnade Högsta förvaltningsdomen för lokala tiggeriförbud. Nu agerar Sverigedemokraterna för ett förbud i delar av Göteborg. Demokraterna avvisar inte tanken.

DN - 16 okt 12 kl. 16:42

Många S-krav på vinstförbud

Socialdemokraternas kongress ska behandla 179 motioner om vinster i välfärden. Runt hälften vill införa vinstförbud eller en icke vinst-princip..

GöteborgsPosten - 20 sep 13 kl. 08:51

Krav på maskeringsförbud på arenorna

Efter gårdagens läktarskandal på Tele2 Arena vill Björn Eriksson, regeringens tidigare samordnare mot idrottsrelaterat våld, att maskeringsförbud införs på arenorna. -Jag kan inte begripa att man måste demonstrera utan mask, men man kan titta på fotboll maskerad..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Radhuslänga brinner i Upplands Väsby – flera evakuerade

En radhuslänga brinner för fullt i Upplands Väsby, norr om Stockholm. Räddningstjänsten kämpar för att hindra ytterligare spridning i radhuslängan som har ett tiotal bostäder. – Vi har 30 man på plats och ytterligare tio på väg, säger Lars Lindberg, ledningsbefäl på Storstockholms räddningscentral..

SVT - 4 timmar sedan

Per Bolund: ”Finns tyvärr inget bra råd att ge”

Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) hoppas att januariöverenskommelsen ska göra det lättare för unga att få en egen hyresrätt. Men på kort sikt blir det fortsatt tufft, säger han i Aktuellt. – Det tar tyvärr lång tid att bygga ikapp..

SVT - 5 timmar sedan

Finansinspektionens GD: Vi måste gå till botten med detta

Efter Uppdrag granskning och SVT Nyheters avslöjande om misstänkt penningtvätt i Swedbank inleder Finansinspektionen en utredning. Det kan leda till kraftiga sanktioner, säger generaldirektören Erik Thedéen till Aktuellt. – För allvarliga överträdelser gäller det mångmiljardbelopp..

SVT - 5 timmar sedan

Vanligt att bli lurad när man letar lägenhet – Sophie fick sex-sms

Som ung i dag är det många gånger svårt att hitta en lägenhet. Att bli bedragen på både bostad och pengar är inte alldeles ovanligt berättar polisen för SVT. För 20-åriga Sophie gick det ännu längre när hon fick sexuella inviter av hyresvärden.

SVT - 6 timmar sedan

Samma leverantör fortsätter hantera 1177 – trots uppsagt avtal

Trots att Vårdguiden 1177 sagt upp ett avtal med Voice integrate, fortsätter samma företag att hantera samtal till 1177, i väntan på en ny leverantör. – Vi har täppt den här läckan, så nu ska det inte vara några som helst problem, säger Björn Arkinger, affärsområdeschef på det ansvariga företaget Medhelp..

SVT - 8 timmar sedan

19-åriga Marzieh ville leva ett fritt liv i Sverige – hittades död i skogen

I mars 2016 försvann 19-åriga Marzieh i Hökarängen i Stockholm. 70 dagar senare hittades hon död i skogen och på fredagen avslutas det uppmärksammade målet i Södertörns tingsrätt. Hennes make står åtalad för mord men nekar till att ha mördat henne..

SVT - 8 timmar sedan

”Sverige lyssnade inte på Marziehs ord”

Marzieh drömde om ett bättre liv och att i framtiden kunna återförenas med sin son. Men efter några månader i Sverige hittades hon nedgrävd, misstänkt mördad av mannen hon gift sig med för att kunna komma till Sverige. – Han ringde mig gång på gång och sa: ”Säg till din syster att hon måste behandla mig väl, annars kommer jag att bli arg”, berättar storasyster Razieh för SVT..

SVT - 9 timmar sedan

”Samhällsansvar viktigt för de flesta bankkunder”

Uppdrag granskning och SVT Nyheters avslöjande om misstänkt penningtvätt i Swedbank kan vara en tankeställare för många bankkunder, menar Jakob König, projektledare på Fair Finance Guide. – De flesta bankkunder blir rejält upprörda över den här typen av skandaler, säger han..

SVT - 9 timmar sedan

Matildas pappa om nya LSS-beskedet: Vågar inte fira

SVT har vid flera tillfällen berättat den gripande historien om hjärtsjuka tvååringen Matilda, som trots att hon behöver ständig övervakning, nekats personlig assistans. Matildas pappa Jerker är försiktig när han kommenterar dagens LSS-besked. – Det återstår att se tills lagen är på plats då vi får se hur Försäkringskassan och kommunen väljer att tolka lagen, säger han till SVT Nyheter..

SVT - 11 timmar sedan

Visselblåsaren Bill Bowder: Jag tänker polisanmäla Swedbank

Den amerikanske finansmannen och visselblåsaren Bill Browder kommer att polisanmäla Swedbank, säger han till Reuters. Samtidigt meddelar Finansinspektionen att man kommer starta en utredning tillsammans med den estniska Finansinspektionen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.