DI > Ekonomi

Monday, 19 November, 10:51

Liknande nyheter

Taggar: Företag, frodasi , Hallandmen , två, utmaningar, bromsar
Expressen - 29 jan 15 kl. 17:16

Person påkörd av hjullastare i Halland

En person har blivit påkörd av en hjullastare på ett företag i Halland. Det finns inga uppgifter om skadeläget..

BT - 12 dec 12 kl. 01:30

Chef tog miljoner från företag

En man som varit högt uppsatt chef på ett företag i Halland har erkänt att han fört över stora summor från företaget till sig själv. Mannen misstänks ha kommit över 2,3 miljoner kronor genom ett 30-tal transaktioner med början 2006, skriver Hallandsposten.
Brottet rubriceras i första hand som grov trolöshet mot huvudman.

Supermiljöbloggen - 21 nov 14 kl. 17:06

Miljöbrotten frodas i EU

Enorma vinster, låga straff och små risker att bli upptäckt, miljöbrotten frodas i EU. EU-byrån för åklagarsamarbete Eurojust har släpper idag rapporten Strategic Project on Environmental Crime. 30- 70 miljarder euro i vinst per år beräknar OECD för miljöbrotten, främst handlar det om gränsöverskridande brott som är svåra att upptäcka.

Alliansfritt Sverige - 08 aug 13 kl. 09:44

Akut likviditetskris för apoteksföretag ? lånar pengar av landstinget

Företaget Apotekstjänst som skickar medicindoser till patienter per post har en akut likviditetskris, rapporterar TT. Nu tvingas det privata företaget låna 25 miljoner kronor av Region Halland och Västra Götaland. Men, men, pengarna är bara ett förskott som ska betalas tillbaka i form av att pengarna ska räknas av från Apotekstjänst fakturor de kommande 8-9 månaderna.

Alingsås tidning - 17 nov 17 kl. 08:24

Sex lokala gasellföretag

Sex företag från Alingsås och Vårgårda finns med på årets lista över snabbväxande gasellföretag i Västra Götaland.  Tidningen Dagens Industri uppmärksammar varje år de snabbast växande företagen runt om i landet. Sammanlagt är det 1 193  företag som klarar kraven för att utses till gaseller.

Helsingborgs Dagblad - 23 aug 13 kl. 01:35

Äppelkrig om upphandling i Halland

En tvist om äpplen har blivit ett fall för förvaltningsrätten i Göteborg, skriver Hallands Nyheter. Region Halland uppgav att man ville köpa gröna äpplen, granny smith eller liknande, men ett företag som erbjöd gula, golden delicious-äpplen till ett lägre pris vann upphandlingen. Det upprörde konkurrenten som kände sig lurad på affären..

BT - 23 aug 13 kl. 01:34

Äppelkrig om upphandling i Halland

En tvist om äpplen har blivit ett fall för förvaltningsrätten i Göteborg, skriver Hallands Nyheter. Region Halland uppgav att man ville köpa gröna äpplen, granny smith eller liknande, men ett företag som erbjöd gula, golden delicious-äpplen till ett lägre pris vann upphandlingen. Det upprörde konkurrenten som kände sig lurad på affären.

Kristianstadsbladet - 23 aug 13 kl. 01:30

Äppelkrig om upphandling i Halland


En tvist om äpplen har blivit ett fall för förvaltningsrätten i Göteborg, skriver Hallands Nyheter.Region Halland uppgav att man ville köpa gröna äpplen, granny smith eller liknande, men ett företag som erbjöd gula, golden delicious-äpplen till ett lägre pris vann upphandlingen. Det upprörde konkurrenten som kände sig lurad på affären.

DN - 22 apr 14 kl. 10:01

Halland och Jämtland går mot strömmen

Nyföretagande är ett storstadsfenomen. Men både Halland och Jämtland sticker ut på landsorten. De två länen har fler verksamma företag jämfört med befolkningens storlek, enligt en ny kartläggning..

GöteborgsPosten - 25 jun 18 kl. 07:50

Nytt företag startar i Falkenberg: Gårdsveterinärerna i Halland AB

Den 20 juni registrerades det nya bolaget Gårdsveterinärerna i Halland AB hos Bolagsverket. Bolaget har sitt säte i Falkenberg och verksamhet ska vara "veterinärverksamhet, avel, uppfödning samt träningsverksamhet av hästar, lantbruksverksamhet"..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Analytiker: Fallande bostadsbyggande ett tillväxthinder

Inbromsningen i bostadsbyggandet kommer att sätta käppar i hjulet för tillväxten enligt analytiker. Nordea ser nu sämre utsikter för Riksbanken att fortsätta förbi en första räntehöjning runt årsskiftet..

DI - 5 minuter sedan

Länkskatt kan stänga ner Google News i EU

Google News kan komma att läggas ner om EU väljer att införa en länkskatt på artiklar, skriver The Guardian..

DI - 3 minuter sedan

Tensta Torn - Tensta centrums nya landmärke får Handelskammarens stadsmiljöpris 2018

Stockholms Handelskammares stadsmiljöpris år 2018 tilldelas Tensta Torn. Den 18 våningar höga byggnaden har ritats av Belatchew Arkitekter och rymmer 243 studentlägenheter. .

DI - 15 minuter sedan

Uppgifter: Apple drar ner produktionsplaner för Iphones

Apple har dragit ner produktionsplanerna för bolagets nylanserade Iphonemodeller, rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till anonyma källor..

DI - 15 minuter sedan

Uppåt på Stockholmsbörsen – JM mot strömmen med tapp på nästan 5 procent

Stockholmsbörsen inledde veckan med en uppgång i linje med de ledande Europabörserna. Många industribolag återfanns i toppen där ABB lyfte på fortsatta nyheter om försäljning av Power Grids-divisionen och där morgonens rekommendationer har rört om i grytan..

DI - 15 minuter sedan

Experter ryter till: Sluta vela, Ingves

Riksbanken pekar med hela handen mot en första räntehöjning, men får ändå kritik för bristande kommunikation. Det tvetydiga budskapet att antingen december eller februari blir startskott för höjningscykeln riskerar att utlösa stora svallvågor på ränte- och valutamarknad, helt i onödan..

DI - 15 minuter sedan

Berenberg rekommenderar köp Tele2 och sälj Telia i pair trade

Berenberg rekommenderar köp av Tele2-aktien och sälj Telia i en så kallad pair trade, där två aktier ställs mot varandra, med hänvisning till Tele2-aktiens svaga utveckling den senaste tiden..

DI - 15 minuter sedan

Analytiker: Riskerna har ökat för SKF

Société Générale sänkte under måndagen riktkursen kullagertillverkaren SKF. Nu uppger den franska storbanken att konjunkturriskerna ökat och att andra analytiker är för optimistiska..

DI - 15 minuter sedan

Goldman Sachs räknar med dollarförsvagning 2+19

Europeiska statspappersräntor stiger 2-3 punkter i förmiddagens handel på måndagen, euron vänder samtidigt åter upp mot högre nivåer mot dollarn efter att ha backat något i den asiatiska handeln..

DI - 30 minuter sedan

Polska centralbanken redo att stötta banksystemet efter mutskandal

Polens centralbank har uppgett att den är redo att tillhandahålla likviditet för att stötta landets banksystem. Det uppgav landets finansiella stabilitetskommitté, vari centralbanken ingår, i ett uttalande på måndagen enligt Bloomberg News..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.