DI > Ekonomi

Sunday, 17 February, 13:38

DI - 18 aug 18 kl. 20:58

Företag frodas i Halland - men två utmaningar bromsarMed sin rika natur och närhet till havet har Halland blivit ett paradis för småföretagare. Men brist på kompetens och boende är utmaningar som regionen tampas med..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Halland

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Företag, frodasi , Hallandmen , två, utmaningar, bromsar
Expressen - 29 jan 15 kl. 17:16

Person påkörd av hjullastare i Halland

En person har blivit påkörd av en hjullastare på ett företag i Halland. Det finns inga uppgifter om skadeläget..

BT - 12 dec 12 kl. 01:30

Chef tog miljoner från företag

En man som varit högt uppsatt chef på ett företag i Halland har erkänt att han fört över stora summor från företaget till sig själv. Mannen misstänks ha kommit över 2,3 miljoner kronor genom ett 30-tal transaktioner med början 2006, skriver Hallandsposten.
Brottet rubriceras i första hand som grov trolöshet mot huvudman.

Supermiljöbloggen - 21 nov 14 kl. 17:06

Miljöbrotten frodas i EU

Enorma vinster, låga straff och små risker att bli upptäckt, miljöbrotten frodas i EU. EU-byrån för åklagarsamarbete Eurojust har släpper idag rapporten Strategic Project on Environmental Crime. 30- 70 miljarder euro i vinst per år beräknar OECD för miljöbrotten, främst handlar det om gränsöverskridande brott som är svåra att upptäcka.

Alliansfritt Sverige - 08 aug 13 kl. 09:44

Akut likviditetskris för apoteksföretag ? lånar pengar av landstinget

Företaget Apotekstjänst som skickar medicindoser till patienter per post har en akut likviditetskris, rapporterar TT. Nu tvingas det privata företaget låna 25 miljoner kronor av Region Halland och Västra Götaland. Men, men, pengarna är bara ett förskott som ska betalas tillbaka i form av att pengarna ska räknas av från Apotekstjänst fakturor de kommande 8-9 månaderna.

Alingsås tidning - 17 nov 17 kl. 08:24

Sex lokala gasellföretag

Sex företag från Alingsås och Vårgårda finns med på årets lista över snabbväxande gasellföretag i Västra Götaland.  Tidningen Dagens Industri uppmärksammar varje år de snabbast växande företagen runt om i landet. Sammanlagt är det 1 193  företag som klarar kraven för att utses till gaseller.

Helsingborgs Dagblad - 23 aug 13 kl. 01:35

Äppelkrig om upphandling i Halland

En tvist om äpplen har blivit ett fall för förvaltningsrätten i Göteborg, skriver Hallands Nyheter. Region Halland uppgav att man ville köpa gröna äpplen, granny smith eller liknande, men ett företag som erbjöd gula, golden delicious-äpplen till ett lägre pris vann upphandlingen. Det upprörde konkurrenten som kände sig lurad på affären..

BT - 23 aug 13 kl. 01:34

Äppelkrig om upphandling i Halland

En tvist om äpplen har blivit ett fall för förvaltningsrätten i Göteborg, skriver Hallands Nyheter. Region Halland uppgav att man ville köpa gröna äpplen, granny smith eller liknande, men ett företag som erbjöd gula, golden delicious-äpplen till ett lägre pris vann upphandlingen. Det upprörde konkurrenten som kände sig lurad på affären.

Kristianstadsbladet - 23 aug 13 kl. 01:30

Äppelkrig om upphandling i Halland


En tvist om äpplen har blivit ett fall för förvaltningsrätten i Göteborg, skriver Hallands Nyheter.Region Halland uppgav att man ville köpa gröna äpplen, granny smith eller liknande, men ett företag som erbjöd gula, golden delicious-äpplen till ett lägre pris vann upphandlingen. Det upprörde konkurrenten som kände sig lurad på affären.

DN - 22 apr 14 kl. 10:01

Halland och Jämtland går mot strömmen

Nyföretagande är ett storstadsfenomen. Men både Halland och Jämtland sticker ut på landsorten. De två länen har fler verksamma företag jämfört med befolkningens storlek, enligt en ny kartläggning..

Kristianstadsbladet - 04 jul 14 kl. 06:30

Växterna frodas på Dryports kalhygge

Foto: Annica Jönsson
Det var tänkt som en torrhamn. Numer är det bara ett kalhygge. En mark där växterna frodas och hallonsnåren börjar breda ut sig, visar forne biologiläraren Ole Tryggeson.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Löfvens totalitära anspråk

Om man har en stund över bör man titta på ”The best of Nigel Farage” på Youtube när han begår sina utskällningar i EU-parlamentet..

DI - 1 timme sedan

Vårdens handskar misstänks komma från slavfabriker

Vanlig medicinska plasthandskar som används i den svenska vården misstänks komma från fabriker i Malaysia där personal tvingas arbeta under omänskliga förhållanden. Det skriver Svenska Dagbladet på söndagen..

DI - 1 timme sedan

Bostadsveteranen struntar i pensionen och siktar på Norrland

Jan-Erik Höjvall hade egentligen tänkt gå i pension senare i år. Nu har han i stället tagit på sig att lyfta bostadsbolaget Amasten till nästa nivå efter tidigare framgångar med Akelius och de många turerna i Rikshem..

DI - 1 timme sedan

Stefan Löfven vill se mer kapitalskatt

Januariavtalet lovar att de ökande ekonomiska klyftorna ska minska – men delar av det kan vidga dem. Avtalets miljarder till välfärden gynnar dem som inte har det så bra ställt, hävdar dock statsminister Stefan Löfven (S) i en intervju med TT. Och Löfven vill ta ut mer skatt på kapitalinkomster och från finanssektorn..

DI - 2 timmar sedan

Sanningens väktare på nätet

Först slogs hon mot Pirate Bay – och vann. Nu står Telia, Tele2 och Telenor på tur. Hon är Sveriges mest kända advokat i tvister kring upphovsrätt och yttrande­frihet på nätet, och ­försvarar Fredrik Virtanen.

DI - 3 timmar sedan

Nybyggen reas ut - ”ligger på nivåer vi aldrig sett”

Nästan var femte nyproducerad lägenhet i Stockholm var prissänkt under januaris sista veckor.  ”Stockholm ligger på nivåer som vi aldrig har sett tidigare”, konstaterar Booli. .

DI - 3 timmar sedan

Antalet lediga sommarjobb slår rekord

Rekordmånga sommarjobb finns nu att söka för den som letar sysselsättning till sommaren. I januari fanns hela 50 000 feriejobb tillgängliga på Platsbanken – drygt 3 000 fler än förra året..

DI - 4 timmar sedan

V ska inte driva EU-utträde i valet

Vänsterpartiet ska inte driva kravet att Sverige ska lämna EU i valet till EU-parlamentet. Det beslutades på partiets EU-valkonferens i Norrköping..

DI - 4 timmar sedan

Norwegians vd öppnar för att sälja

Rätt köpare får gärna ta över Norwegian, enligt storägaren och vd:n Bjørn Kjos. ”Alla bolag på börsen är ju till salu”, säger han. Samtidigt räknar han med att bolagets resultat kommer att lyfta under 2019..

DI - 5 timmar sedan

Pentagonchef tyst om nödpengar till mur

USA:s Pentagonbas Patrick Shanahan säger att han ännu inte bestämt sig om en mur mot Mexiko är att betrakta som en militär nödvändighet. Det kan få betydelse för om försvarsdepartementets pengar kan användas till det under ett nödläge..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.