DI > Ekonomi

Tuesday, 18 September, 16:04

DI - 18 aug 18 kl. 20:58

Företag frodas i Halland - men två utmaningar bromsarMed sin rika natur och närhet till havet har Halland blivit ett paradis för småföretagare. Men brist på kompetens och boende är utmaningar som regionen tampas med..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Halland

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Företag, frodasi , Hallandmen , två, utmaningar, bromsar
Expressen - 29 jan 15 kl. 17:16

Person påkörd av hjullastare i Halland

En person har blivit påkörd av en hjullastare på ett företag i Halland. Det finns inga uppgifter om skadeläget..

BT - 12 dec 12 kl. 01:30

Chef tog miljoner från företag

En man som varit högt uppsatt chef på ett företag i Halland har erkänt att han fört över stora summor från företaget till sig själv. Mannen misstänks ha kommit över 2,3 miljoner kronor genom ett 30-tal transaktioner med början 2006, skriver Hallandsposten.
Brottet rubriceras i första hand som grov trolöshet mot huvudman.

Supermiljöbloggen - 21 nov 14 kl. 17:06

Miljöbrotten frodas i EU

Enorma vinster, låga straff och små risker att bli upptäckt, miljöbrotten frodas i EU. EU-byrån för åklagarsamarbete Eurojust har släpper idag rapporten Strategic Project on Environmental Crime. 30- 70 miljarder euro i vinst per år beräknar OECD för miljöbrotten, främst handlar det om gränsöverskridande brott som är svåra att upptäcka.

Alliansfritt Sverige - 08 aug 13 kl. 09:44

Akut likviditetskris för apoteksföretag ? lånar pengar av landstinget

Företaget Apotekstjänst som skickar medicindoser till patienter per post har en akut likviditetskris, rapporterar TT. Nu tvingas det privata företaget låna 25 miljoner kronor av Region Halland och Västra Götaland. Men, men, pengarna är bara ett förskott som ska betalas tillbaka i form av att pengarna ska räknas av från Apotekstjänst fakturor de kommande 8-9 månaderna.

Alingsås tidning - 17 nov 17 kl. 08:24

Sex lokala gasellföretag

Sex företag från Alingsås och Vårgårda finns med på årets lista över snabbväxande gasellföretag i Västra Götaland.  Tidningen Dagens Industri uppmärksammar varje år de snabbast växande företagen runt om i landet. Sammanlagt är det 1 193  företag som klarar kraven för att utses till gaseller.

Helsingborgs Dagblad - 23 aug 13 kl. 01:35

Äppelkrig om upphandling i Halland

En tvist om äpplen har blivit ett fall för förvaltningsrätten i Göteborg, skriver Hallands Nyheter. Region Halland uppgav att man ville köpa gröna äpplen, granny smith eller liknande, men ett företag som erbjöd gula, golden delicious-äpplen till ett lägre pris vann upphandlingen. Det upprörde konkurrenten som kände sig lurad på affären..

BT - 23 aug 13 kl. 01:34

Äppelkrig om upphandling i Halland

En tvist om äpplen har blivit ett fall för förvaltningsrätten i Göteborg, skriver Hallands Nyheter. Region Halland uppgav att man ville köpa gröna äpplen, granny smith eller liknande, men ett företag som erbjöd gula, golden delicious-äpplen till ett lägre pris vann upphandlingen. Det upprörde konkurrenten som kände sig lurad på affären.

Kristianstadsbladet - 23 aug 13 kl. 01:30

Äppelkrig om upphandling i Halland


En tvist om äpplen har blivit ett fall för förvaltningsrätten i Göteborg, skriver Hallands Nyheter.Region Halland uppgav att man ville köpa gröna äpplen, granny smith eller liknande, men ett företag som erbjöd gula, golden delicious-äpplen till ett lägre pris vann upphandlingen. Det upprörde konkurrenten som kände sig lurad på affären.

DN - 22 apr 14 kl. 10:01

Halland och Jämtland går mot strömmen

Nyföretagande är ett storstadsfenomen. Men både Halland och Jämtland sticker ut på landsorten. De två länen har fler verksamma företag jämfört med befolkningens storlek, enligt en ny kartläggning..

GöteborgsPosten - 25 jun 18 kl. 07:50

Nytt företag startar i Falkenberg: Gårdsveterinärerna i Halland AB

Den 20 juni registrerades det nya bolaget Gårdsveterinärerna i Halland AB hos Bolagsverket. Bolaget har sitt säte i Falkenberg och verksamhet ska vara "veterinärverksamhet, avel, uppfödning samt träningsverksamhet av hästar, lantbruksverksamhet"..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Nyemission i Esen Esports

E-sportbolaget Esen Esports vill ta in cirka 7,3 miljoner i en nyemission med företräde för aktieägarna.  .

DI - 15 minuter sedan

Svenska företag i knipa på grund av handelskriget

Svenska storföretag hamnar i kläm när handelskriget mellan USA och Kina nu går in i en ny fas. "Det är allvarligt för handelsberoende länder som Sverige", säger handelsminister Ann Linde (S)..

DI - 30 minuter sedan

Kinnevik: "Bankerna har tjänat onödigt mycket pengar"

Investmentbolaget Kinnevik har de senaste månaderna investerat närmare en miljard kronor i utmanare inom finanssektorn. "Bankerna har tjänat onödigt mycket pengar", säger Andreas Bernström på Kinnevik..

DI - 30 minuter sedan

Eventbrite höjer teckningsintervall inför notering

Biljettföretaget Eventbrite höjer nu teckningsintervallet inför börsnoteringen. Det San Francisco-baserade företaget siktar nu på att ta in 220 miljoner dollar genom att erbjuda 10 miljoner aktier i intervallet 21-23 dollar..

DI - 1 timme sedan

USA-börserna mot plusöppning – trots nya tullar

Tisdagens finansmarknader har hittills visat ganska måttlig reaktion på det upptrappade handelskriget mellan USA och Kina. På måndagen meddelade USA:s president Donald Trump att USA inför importtullar på varor från Kina till ett värde om ytterligare 200 miljarder dollar. .

DI - 1 timme sedan

Kinas slår tillbaka – inför tullar för 533 miljarder

Kina ska införa tullar på amerikanska varor värda 60 miljarder dollar, motsvarande 534 miljarder kronor, med start den 24 september. Det rapporterar Bloomberg..

DI - 1 timme sedan

Bättre fart i amerikanska detaljhandeln

Den amerikanska detaljhandeln i jämförbara butiker steg 5,4 procent vecka 37, som avslutades den 15 september, jämfört med motsvarande vecka ett år tidigare..

DI - 1 timme sedan

Kina har protesterat till WTO för Trumps tullar

Kinas handelsdepartement har lämnat in ett klagomål till Världshandelsorganisationen WTO vad gäller USA:s annonserade införande av tullar mot Kina om 200 miljarder dollar. Det rapporterar Reuters. .

DI - 1 timme sedan

Statens fastighetsverk söker anhöriga till omkomna i flodvågskatastrofen

Anhöriga till dem som miste livet i flodvågskatastrofen 2004 i Sydostasien är välkomna att lämna samtycke till att namn graveras in på minnesvården över de omkomna. Senast den 1 oktober vill Statens fastighetsverk ha besked om samtycke för att namnen ska hinna komma med i år..

DI - 1 timme sedan

Nytt lagförslag kan återinföra sanktioner mot ZTE

En grupp av amerikanska senatorer ska lägga fram ett nytt lagförslag som skulle återinföra USA:s sanktioner mot det kinesiska mobil- och telekomföretaget ZTE. Det rapporterar Axios med hänvisning till källor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.