Västerbottens Folkblad > Nyheter

Saturday, 22 September, 13:12

Liknande nyheter

Taggar: PLUS, Hållerinte för , två, timmar
SmålandsPosten - 31 okt 14 kl. 06:08

Personalchefen ställer in resan

Den 18 november skulle Älmhults kommuns personalklubb åka på seans i hopp om att få kontakt med döda släktingar.
– Inte alls lämpligt, tycker personalchefen Ingela Hjelte som nu ställer in resan. Den 18 november skulle 30 personer ur Älmhults kommuns personalklubb åka till Verum utanför Vittsjö för att delta i en seans med mediet Monica Lindén och hennes syster Ewa Olsson.

Västerbottens Folkblad - 22 dec 15 kl. 23:00

[PLUS] Det nya året firas med nattliga volleydueller

15 timmar volleyboll ända in på småtimmarna. Det är vad som gäller när Nattsmashen än en gång....

DI - 25 nov 16 kl. 18:15

New York-börser: Uppgång på Black Friday håller i sig

Några timmar in i fredagshandeln låg de amerikanska börserna fortsatt på plus. Volymen var dock låg där defensiva sektorer ledde indexuppgången, investerare återvände till marknaden efter helgledigt på Thanksgiving..

Cornucopia - 10 jan 18 kl. 13:23

Detta behöver en person för att klara försvarsberedningens en veckas kris

Nu när försvarsberedningens delbetänkande landat i att hushållen ska klara en kris i en vecka utan hjälp från samhälle kan det vara bra att titta på vad som faktiskt behövs. Detta följer nedan.Det här klarar sig en person på i en vecka.

YLE - 24 maj 16 kl. 05:01

Tiotusentals smågrisar säljs till Polen – resan ofta olagligt lång

Under hösten 2015 började lastbilar med smågrisar köra allt oftare längs riksväg 51 mot Hangö hamn. I maj 2015 rörde det sig det några hundra grisar i månaden. I dag har den här exporten exploderat och nu säljer enbart HK Scan ungefär 6 000 smågrisar i månaden till Polen.

Cornucopia - 24 jan 16 kl. 12:00

Ygeman snurrar bort sig om personlig beredskap

Bonnier/Expressen har en lång intervju med en av tre begåvade ministrar i regeringen, den hyllade mediala krisklippan Anders Ygeman. Dessvärre kör Ygeman i diket när det gäller civilförsvar och personlig beredskap, för han "bor i stad", där man tydligen inte behöver beredskap.
Inrikesminister Anders Ygeman (s)Dessvärre återupprepar inrikesminister Ygeman mytologin om 72 timmars personlig beredskap, som är något som den frivilliga försvarsorganisationen Civilförsvarsförbundet har hårdlanserat.

YLE - 10 sep 16 kl. 16:12

”Svårt som förälder att ta till sig alla rekommendationer”

Det är inte på skolans eller daghemmets ansvar att barn rör på sig tillräckligt, säger föräldrar som Yle Västnyland har talat med. Samtidigt är det som förälder svårt att uppfylla alla de rekommendationer som finns i dag när det gäller barn. Det rekommenderas att barn under åtta år ska röra på sig och vara fysiskt aktiva minst tre timmar om dagen.

Cornucopia - 30 aug 18 kl. 15:00

Foton: Mont Blanc-expeditionen

Förra veckan deltog jag i en expedition till Mont Blancs topp, ledd av min sambo, den professionella äventyraren Lena Padukova. Den markerar höjdpunkten på ett halvårs intensifierat träningsprogram, och trots riskerna tog sig hela gruppen upp till toppen och hem igen via den riskabla sk standardrutten Voie Royale. Nedan följer detaljer och foton.

Cornucopia - 29 okt 15 kl. 13:44

Trafikanalys av kremlins-kommentarer

Med tisdagens kremlinshoneypot kan man göra en del analys av vilka dessa kremlins är. Det verkar mest handla om svenska nyttiga idioter, utan förmåga eller vilja att dölja sitt ursprung. De flesta sitter hemma och sympatiserar i kommentarer med Sverigedemokraternas värderingar i invandringsfrågorna, vilket ju också ligger i linje med SD:s mycket Putin- och Kremlvänliga politik i handling i EU-parlamentet.

YLE - 18 apr 17 kl. 17:25

FSL om studentexamensreformen: Risk för pojkar och allmänbildning

Finlands Svenska Lärarförbund FSL ser vissa risker i förslaget till reform av studentexamen som presenterades i dag. Enligt förslaget ska ett provtillfälle bli fyra timmar långt i stället för sex timmar, modersmålsprovet ska klaras av vid ett tillfälle i stället för två och realämnesprovet ska ändras till prov i två enskilda realämnen, alternativt prov i ett realämne plus ett främmande språk. Förbundsordförande Christer Holmlund säger sig vara orolig över den allmänna utvecklingen inom utbildningssektorn mot att allt ska förändras hela tiden.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 45 minuter sedan

Hittade stulen moped i Gammliaskogen

En riktig solskenshistoria inträffade under lördagen efter att en kvinna hittat en moped i skogen på Gammlia. Kvinnan påträffade mopeden vid 09.00-tiden under lördagen.

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

[PLUS] En hjulafton för nostalgiker

Nästa lördag samlas moppeåkare från hela länet i Ånäset för en heldag med utmanande åkning. -....

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

”Låt oss reda ut vilka som är kommunister”

Under den gångna valrörelsen har vi i Robertsfors sett att det finns en tydlig begreppsförvirring kring Vänsterpartiet och Kommunistiska Partiet, som är två olika partier. Vi träffade många trevliga människor som kom fram till oss under valarbetet och berättade att man röstat på oss kommunister. Då det är vi i Kommunistiska Partiet som varje vecka, […].

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

Maskeradföretag sålde falska samedräkter

Företaget sålde falska samedräkter och skrev att ”Om du vill representera ursprungsbefolkningen som finns i Sverige, Norge och Finland kan du klä ut dig till en same på nästa maskerad”. Nu tar företaget bort dräkterna efter kritik. Det rapporterar Sameradion och SVT Sápmi.

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

[PLUS] Hösten när hemmet blev museum

Hur gör du dig av med det tre generationer tyckt varit värt att bevara och ha kvar? Det sägs ju....

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Larm om båt på drift

En båt hittades upp och ned i vattnet utanför Holmsund under lördagen. Det var SOS Alarm som tidigt under lördagsmorgonen larmades om att en båt var på drift i vattnet utanför Holmsund. Båten ska ha varit upp och ned.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

[PLUS] Torgny Lindgrens ”Vattnet” på länsturné

Torgny Lindgrens novell ”Vattnet” har blivit teater med skådespelaren Kaj Ahlgren. I helgen gästar....

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

”Lägg ned Go’kväll – och sluta laga mat i tv”

Nu får det vara slut på dessa program, som bara kör med matlagning, matlagning och åter matlagning. Titta bara på Go’kväll som sänds från Umeå, matlagning flera gånger i veckan, samt i andra program. Har inte detta program något annat att sända – lägg ner programmet.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

[PLUS] Anders Sellström till EU-parlamentet

Umeåpolitikern Anders Sellström (KD) kommer att ta plats i EU-parlamentet i höst, som en....

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

[PLUS] Thorengruppen vill tillbaka direkt

Förra säsongen blev Team Thorengruppen jumbo i högstaligan. Målet är nu att sejouren i allsvenskan....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.