Västerbottens Folkblad > Nyheter

Monday, 18 February, 19:47

Liknande nyheter

Taggar: PLUS, Hållerinte för , två, timmar
SmålandsPosten - 31 okt 14 kl. 06:08

Personalchefen ställer in resan

Den 18 november skulle Älmhults kommuns personalklubb åka på seans i hopp om att få kontakt med döda släktingar.
– Inte alls lämpligt, tycker personalchefen Ingela Hjelte som nu ställer in resan. Den 18 november skulle 30 personer ur Älmhults kommuns personalklubb åka till Verum utanför Vittsjö för att delta i en seans med mediet Monica Lindén och hennes syster Ewa Olsson.

Västerbottens Folkblad - 22 dec 15 kl. 23:00

[PLUS] Det nya året firas med nattliga volleydueller

15 timmar volleyboll ända in på småtimmarna. Det är vad som gäller när Nattsmashen än en gång....

DI - 25 nov 16 kl. 18:15

New York-börser: Uppgång på Black Friday håller i sig

Några timmar in i fredagshandeln låg de amerikanska börserna fortsatt på plus. Volymen var dock låg där defensiva sektorer ledde indexuppgången, investerare återvände till marknaden efter helgledigt på Thanksgiving..

Cornucopia - 10 jan 18 kl. 13:23

Detta behöver en person för att klara försvarsberedningens en veckas kris

Nu när försvarsberedningens delbetänkande landat i att hushållen ska klara en kris i en vecka utan hjälp från samhälle kan det vara bra att titta på vad som faktiskt behövs. Detta följer nedan.Det här klarar sig en person på i en vecka.

Cornucopia - 24 jan 16 kl. 12:00

Ygeman snurrar bort sig om personlig beredskap

Bonnier/Expressen har en lång intervju med en av tre begåvade ministrar i regeringen, den hyllade mediala krisklippan Anders Ygeman. Dessvärre kör Ygeman i diket när det gäller civilförsvar och personlig beredskap, för han "bor i stad", där man tydligen inte behöver beredskap.
Inrikesminister Anders Ygeman (s)Dessvärre återupprepar inrikesminister Ygeman mytologin om 72 timmars personlig beredskap, som är något som den frivilliga försvarsorganisationen Civilförsvarsförbundet har hårdlanserat.

YLE - 24 maj 16 kl. 05:01

Tiotusentals smågrisar säljs till Polen – resan ofta olagligt lång

Under hösten 2015 började lastbilar med smågrisar köra allt oftare längs riksväg 51 mot Hangö hamn. I maj 2015 rörde det sig det några hundra grisar i månaden. I dag har den här exporten exploderat och nu säljer enbart HK Scan ungefär 6 000 smågrisar i månaden till Polen.

YLE - 10 sep 16 kl. 16:12

”Svårt som förälder att ta till sig alla rekommendationer”

Det är inte på skolans eller daghemmets ansvar att barn rör på sig tillräckligt, säger föräldrar som Yle Västnyland har talat med. Samtidigt är det som förälder svårt att uppfylla alla de rekommendationer som finns i dag när det gäller barn. Det rekommenderas att barn under åtta år ska röra på sig och vara fysiskt aktiva minst tre timmar om dagen.

Cornucopia - 30 aug 18 kl. 15:00

Foton: Mont Blanc-expeditionen

Förra veckan deltog jag i en expedition till Mont Blancs topp, ledd av min sambo, den professionella äventyraren Lena Padukova. Den markerar höjdpunkten på ett halvårs intensifierat träningsprogram, och trots riskerna tog sig hela gruppen upp till toppen och hem igen via den riskabla sk standardrutten Voie Royale. Nedan följer detaljer och foton.

YLE - 18 apr 17 kl. 17:25

FSL om studentexamensreformen: Risk för pojkar och allmänbildning

Finlands Svenska Lärarförbund FSL ser vissa risker i förslaget till reform av studentexamen som presenterades i dag. Enligt förslaget ska ett provtillfälle bli fyra timmar långt i stället för sex timmar, modersmålsprovet ska klaras av vid ett tillfälle i stället för två och realämnesprovet ska ändras till prov i två enskilda realämnen, alternativt prov i ett realämne plus ett främmande språk. Förbundsordförande Christer Holmlund säger sig vara orolig över den allmänna utvecklingen inom utbildningssektorn mot att allt ska förändras hela tiden.

Cornucopia - 29 okt 15 kl. 13:44

Trafikanalys av kremlins-kommentarer

Med tisdagens kremlinshoneypot kan man göra en del analys av vilka dessa kremlins är. Det verkar mest handla om svenska nyttiga idioter, utan förmåga eller vilja att dölja sitt ursprung. De flesta sitter hemma och sympatiserar i kommentarer med Sverigedemokraternas värderingar i invandringsfrågorna, vilket ju också ligger i linje med SD:s mycket Putin- och Kremlvänliga politik i handling i EU-parlamentet.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 15 minuter sedan

[PLUS] Inför VM: ”Härligt besked – nu tror jag på medalj”

Under måndagen kom beskedet att Jonna Sundling åkt till Seefeld. Där tror jag att Tvärålundsdottern....

Västerbottens Folkblad - 15 minuter sedan

[PLUS] Fornlämningar ska utredas – påverkar flygplatsplaner

South Lapland Airport i Vilhelmina kommun vill förlänga start- och landningssträckan. Nu ska det....

Västerbottens Folkblad - 45 minuter sedan

[PLUS] Jerry oroas över 5G: ”Det är inte hälsosamt”

Jerry Eriksson säger att han blir sjuk och påverkas av strålning från trådlös teknik. Nu är han....

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

Klart: Han tar över Lycksele IF

Lycksele IF har en ny huvudtränare. Förra säsongen blev den sista som huvudtränare för Lycksele-ikonen Torgny ”Togga” Gustafsson. Nu har klubben presenterat en ny tränare.

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

Larm om brand på Rönnskärsverket

SOS Alarm har fått ett larm om en brand på Rönnskärsverket i Skelleftehamn. Enligt de första uppgifterna ska det brinna på taket till en av byggnaderna. Artikeln kommer att uppdateras..

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

Klart: Lämnar Umeå FC

Den viktiga kuggen lämnar Umeå FC. 25-årige kantspringaren Henrik Millbert har de senaste säsongerna varit en nyttig och duktig spelare för Umeå FC. Under försäsongen har han provtränat med den allsvenska klubben IFK Göteborg.

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

[PLUS] ”Det gick inte att rädda en enda”

Vid midnatt natten mot måndag larmades räddningstjänsten till en ladugårdsbrand i Ytterbyn i....

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

[PLUS] Umeå får proffshjälp för att sänka sjuktalen: ”Ingen quick fix”

Sjukfrånvaron i äldreomsorgen är hög. Nu ska Umeå kommun få proffshjälp för att försöka sänka....

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

”Kommer man behöva vara prepper för att fixa en kris?”

Jag har sett de första avsnitten av nya serien i SVT, ”Nedsläckt land”. Det hypotetiska scenariot är att en solstorm har slagit ut elen för stora delar av Norden. i Programmet ska tio deltagare bo tillsammans i två hus, fem personer i varje, under två veckor.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Vilhelminabo vann årets största måltipsvinst: ”Jag började gråta”

Under lördagens omgång av Måltipset var en Vilhelminabo ensam om åtta rätt och tog hem årets hittills största vinst med 1,9 miljoner kronor. – Jag har inte kunnat sova, säger miljonvinnaren till Svenska spel. Det har varit ett tursamt år för Vilhelminabon, som redan innan den lyckosamma vinsten hade fått in sju rätt fyra gånger tidigare i år.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.