Sydsvenskan > Utrikes

Saturday, 17 November, 01:37

Sydsvenskan - 18 aug 18 kl. 13:00

Hon söker mellanrummen där Lund kan förtätas26 000 nya bostäder på 20 år – Lena Bengtsson jobbar för att ge dem plats..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Lund, Bengtsson

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon söker, mellanrummendär , Lundkan , förtätas
YLE - 14 nov 14 kl. 13:38

Skidskyttarna söker nya lösningar - modellen tas från Mellaneuropa

Nya vindar blåser inom finländskt skidskytte och modellen tas från Mellaneuropa. Ett exempel är föreningen Soisalon Ampumahiihtäjät som var först ut med att ta hjälp av den moderna tekniken för att snabbt lokalisera brister i skyttet. Samtidigt har Mari Laukkanen fått hjälp med skyttet i Österrike.

YLE - 14 nov 14 kl. 13:38

Skidskyttar söker nya lösningar - modellen tas från Mellaneuropa

Nya vindar blåser här och där inom finländskt skidskytte och modellen tas från Mellaneuropa. Ett exempel är föreningen Soisalon Ampumahiihtäjät som var först ut med att ta hjälp av modernaste teknik för att snabbt lokalisera brister i skyttet. Samtidigt har Mari Laukkanen fått hjälp med skyttet i Österrike.

Skånskan - 21 aug 16 kl. 22:00

Lund siktar högre trots rekordbyggande

LUND 2015 var ett rekordår när det gällde byggande i Lund. 1 127 bostäder påbörjades. Samtidigt färdigställdes 797.

Sydsvenskan - 11 jul 11 kl. 07:50

Så ska Lund växa med 50 000

50?000 personer ska bo och arbeta i en stadsdel som är grön och energisnål.
Stadsbyggnadsdirektör Inga Hallén och projektchefen Eva Dalman talar om något helt nytt med ekoby, bygator, stadsjordbruk och spetsteknologi.

Skånskan - 22 feb 16 kl. 14:00

Scout som vill få världens unga att mötas

Personligt KNYTER. Hannah Stanton är ingen knopslagarscout. Men hon jobbar ändå för att knyta band, mellan ungdomar i hela världen.

Sydsvenskan - 29 maj 15 kl. 18:20

Akuten i Lund uppmanas att stänga

Akutmottagningen vid Skånes universitetssjukhus i Lund bör stänga för att klara sommarens brist på vårdplatser i länet. Så låter uppmaningen från Vårdförbundet, som gjort beräkningen att det saknas 2 000 sjuksköterskepass under sommaren på Skånes fem största sjukhusen med akutmottagningar.Vårdförbundet anser att enbart patienter med livshotande tillstånd, eller som passerar akuten för att få rikssjukvård, ska tas emot på akuten i Lund.

Helsingborgs Dagblad - 29 maj 15 kl. 18:20

Akuten i Lund uppmanas att stänga

Akutmottagningen vid Skånes universitetssjukhus i Lund bör stänga för att klara sommarens brist på vårdplatser i länet. Så låter uppmaningen från Vårdförbundet, som gjort beräkningen att det saknas 2 000 sjuksköterskepass under sommaren på Skånes fem största sjukhusen med akutmottagningar.Vårdförbundet anser att enbart patienter med livshotande tillstånd, eller som passerar akuten för att få rikssjukvård, ska tas emot på akuten i Lund.

Kristianstadsbladet - 11 sep 14 kl. 06:05

Experter undersöker 300-årig mumie

En mumifierad biskop har legat begravd i Lunds domkyrka i över 300 år. Nu tas den ovanligt välbevarade kroppen fram i dagens ljus, och experter hoppas avslöja mer om hur 1600-talets Lundabor egentligen levde.
Klädd i sammet och vilandes på humle - Peder Winstrup är en av de bäst bevarade mumierna från 1600-talet, menar Per Karsten, chef för Historiska museet i Lund.

BT - 11 sep 14 kl. 06:05

Experter undersöker 300-årig mumie

En mumifierad biskop har legat begravd i Lunds domkyrka i över 300 år. Nu tas den ovanligt välbevarade kroppen fram i dagens ljus, och experter hoppas avslöja mer om hur 1600-talets Lundabor egentligen levde. Klädd i sammet och vilandes på humle - Peder Winstrup är en av de bäst bevarade mumierna från 1600-talet, menar Per Karsten, chef för Historiska museet i Lund.

Skånskan - 29 okt 18 kl. 15:58

En rad av Förnyalunds förslag tas med i budget

lund Förnyalund, uppstickarpartiet som fick 8,6 procent av rösterna i Lunds kommun, har i budgeten fått igenom en rad av sina hjärtefrågor.
Kommunen ska utreda om järnvägen kan läggas under jord samt förutsättningarna för att bygga ett konserthus i innerstaden.Nästa år avsätts 2,5 miljoner kronor till en järnvägsutredning och lika mycket året därpå.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Man skottskadad i olycka i Åre

En man i Åre i Jämtland råkade skjuta sig själv på fredagskvällen, uppger polisen. Omständigheterna kring olyckan är oklara, men polisen misstänker inte något brott i samband med själva händelsen. Mannen fördes till sjukhuset i Östersund.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Demokraten Abrams erkänner nederlag

Georgiademokraten Stacey Abrams meddelar att hennes republikanska motståndare Brian Kemp står som segrare till guvernörsposten efter mellanårsvalet i USA. Hon säger samtidigt att hon planerar att stämma delstaten för "grov misskötsel" av valet, då hon a.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Källor: CIA pekar ut kronprinsen

CIA har kommit fram till att den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman själv beordrat mordet på journalisten och dissidenten Jamal Khashoggi enligt personer med insyn i ärendet, rapporterar The Washington Post. Saudiarabien har nekat till att kronpri.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Djokovic obesegrad i gruppspelet

Den serbiske världsettan Novak Djokovic hade redan säkrat avancemang till semifinalerna i ATP-slutspelet i London. Nu gör han det även som obesegrad i gruppspelet efter att ha besegrat kroaten Marin Cilic med 7–6. 6–2.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Finland kallar upp rysk ambassadör

Finlands utrikesminister Timo Soini (Blå) har kallat upp Rysslands ambassadör Pavel Kuznetsov till ett möte. Orsaken är att Ryssland påstås ha stört gps-utrustning vid Natoövningen Trident Juncture mellan den 16 oktober och den 7 november. Både Norges f.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Ungdomar eldade med bengaler på Mariedals idrottsplats

Ingen kan knytas till brottet..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Nathalie Brydolf fick lämna "Idol"

Idoldeltagarna fick draghjälp under fredagsfinalen av redan etablerade artister. Men det hjälpte inte Nathalie Brydolf – som fick lämna efter att ha framfört Maroon 5:s "Sugar" tillsammans med Benjamin Ingrosso. – Jag trodde inte att det skulle bli så h.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Stort bråk – två till sjukhus

Två personer har skadats i ett stort slagsmål i stadsdelen Hjällbo i Göteborg. Enligt polisen är det flera personer som har slagits. Två personer är knivskurna och de har körts till sjukhus för vård..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Jihadister dödade regeringssoldater i Syrien

Jihadister har enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) dödat 22 regeringssoldater nära den planerade buffertzonen i Idlib, det sista stora rebellfästet i Syrien. Enligt SOHR är det den största förlusten för regeringssidan i o.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Cavar rena väggen i viktiga streckmatchen

Säsongens näst högsta publiksiffra när Lugi knäckte IFK Ystad..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.