Sydsvenskan > Utrikes

Monday, 18 February, 19:55

Liknande nyheter

Taggar: Hon söker, mellanrummendär , Lundkan , förtätas
YLE - 14 nov 14 kl. 13:38

Skidskyttarna söker nya lösningar - modellen tas från Mellaneuropa

Nya vindar blåser inom finländskt skidskytte och modellen tas från Mellaneuropa. Ett exempel är föreningen Soisalon Ampumahiihtäjät som var först ut med att ta hjälp av den moderna tekniken för att snabbt lokalisera brister i skyttet. Samtidigt har Mari Laukkanen fått hjälp med skyttet i Österrike.

YLE - 14 nov 14 kl. 13:38

Skidskyttar söker nya lösningar - modellen tas från Mellaneuropa

Nya vindar blåser här och där inom finländskt skidskytte och modellen tas från Mellaneuropa. Ett exempel är föreningen Soisalon Ampumahiihtäjät som var först ut med att ta hjälp av modernaste teknik för att snabbt lokalisera brister i skyttet. Samtidigt har Mari Laukkanen fått hjälp med skyttet i Österrike.

Skånskan - 21 aug 16 kl. 22:00

Lund siktar högre trots rekordbyggande

LUND 2015 var ett rekordår när det gällde byggande i Lund. 1 127 bostäder påbörjades. Samtidigt färdigställdes 797.

Sydsvenskan - 11 jul 11 kl. 07:50

Så ska Lund växa med 50 000

50?000 personer ska bo och arbeta i en stadsdel som är grön och energisnål.
Stadsbyggnadsdirektör Inga Hallén och projektchefen Eva Dalman talar om något helt nytt med ekoby, bygator, stadsjordbruk och spetsteknologi.

Skånskan - 22 feb 16 kl. 14:00

Scout som vill få världens unga att mötas

Personligt KNYTER. Hannah Stanton är ingen knopslagarscout. Men hon jobbar ändå för att knyta band, mellan ungdomar i hela världen.

Sydsvenskan - 29 maj 15 kl. 18:20

Akuten i Lund uppmanas att stänga

Akutmottagningen vid Skånes universitetssjukhus i Lund bör stänga för att klara sommarens brist på vårdplatser i länet. Så låter uppmaningen från Vårdförbundet, som gjort beräkningen att det saknas 2 000 sjuksköterskepass under sommaren på Skånes fem största sjukhusen med akutmottagningar.Vårdförbundet anser att enbart patienter med livshotande tillstånd, eller som passerar akuten för att få rikssjukvård, ska tas emot på akuten i Lund.

Helsingborgs Dagblad - 29 maj 15 kl. 18:20

Akuten i Lund uppmanas att stänga

Akutmottagningen vid Skånes universitetssjukhus i Lund bör stänga för att klara sommarens brist på vårdplatser i länet. Så låter uppmaningen från Vårdförbundet, som gjort beräkningen att det saknas 2 000 sjuksköterskepass under sommaren på Skånes fem största sjukhusen med akutmottagningar.Vårdförbundet anser att enbart patienter med livshotande tillstånd, eller som passerar akuten för att få rikssjukvård, ska tas emot på akuten i Lund.

Kristianstadsbladet - 11 sep 14 kl. 06:05

Experter undersöker 300-årig mumie

En mumifierad biskop har legat begravd i Lunds domkyrka i över 300 år. Nu tas den ovanligt välbevarade kroppen fram i dagens ljus, och experter hoppas avslöja mer om hur 1600-talets Lundabor egentligen levde.
Klädd i sammet och vilandes på humle - Peder Winstrup är en av de bäst bevarade mumierna från 1600-talet, menar Per Karsten, chef för Historiska museet i Lund.

BT - 11 sep 14 kl. 06:05

Experter undersöker 300-årig mumie

En mumifierad biskop har legat begravd i Lunds domkyrka i över 300 år. Nu tas den ovanligt välbevarade kroppen fram i dagens ljus, och experter hoppas avslöja mer om hur 1600-talets Lundabor egentligen levde. Klädd i sammet och vilandes på humle - Peder Winstrup är en av de bäst bevarade mumierna från 1600-talet, menar Per Karsten, chef för Historiska museet i Lund.

Skånskan - 29 okt 18 kl. 15:58

En rad av Förnyalunds förslag tas med i budget

lund Förnyalund, uppstickarpartiet som fick 8,6 procent av rösterna i Lunds kommun, har i budgeten fått igenom en rad av sina hjärtefrågor.
Kommunen ska utreda om järnvägen kan läggas under jord samt förutsättningarna för att bygga ett konserthus i innerstaden.Nästa år avsätts 2,5 miljoner kronor till en järnvägsutredning och lika mycket året därpå.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Parallellcup kan förlänga karriären

André Myhrer: ”Det känns lockande.”.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Dansare koreograferar rosa föreställning

Dansaren Bambam Frost, som tidigare arbetat med bland andra Marina Abramovic, Erik Linghede och medverkat i musikalen Cabaret i Malmö, debuterar som koreograf. Föreställningen "So sorry" hämtar inspiration från Rihanna, MTV och internet enligt ett press.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Barn stals på sjukhus – är återfunnet

Ett nyfött barn har stulits från sin mamma på Huddinge sjukhus söder om Stockholm, skriver Aftonbladet. Barnet är nu återfunnet och är på väg tillbaka till sin mamma, skriver polisen på sin hemsida. Två personer har gripits..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Tågtrafiken stoppad vid Lunds central – obehöriga på spåren

Strax innan klockan 17 står tågtrafiken stilla vid Lunds central..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Bahoui klar för nederländsk klubb

Det blir ingen återkomst till AIK för Nabil Bahoui. Istället meddelar den nederländska klubben De Graafschap att mittfältaren ansluter på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. Det finns dessutom en option om en förlängning ett extra år.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

En misshandlad på McDonald's vid Triangeln

Polisen har gripit en person som misstänks för misshandeln..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Kritik efter att patient dog på akuten

En kvinna som led av återkommande tarmvred avled på akuten i Malmö – över fyra timmar efter att hon sökt sig dit. Nu kritiseras akutmottagningen på Skånes Universitetssjukhus i Malmö av Inspektionen för vård och omsorg för att inte uppfylla god vård, ra.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Ständigt mätande svår balansakt mellan välmående och press

”Tack vare träningen och siffror får jag bättre självförtroende.”.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Tusentals evakuerade efter nytt bombhot

Cirka 3 000 personer har evakuerats i Moskva i Ryssland efter att flera bombhot riktats mot förskolor, skolor, affärsbyggnader och köpcentrum på måndagen, rapporterar den ryska nyhetsbyrån Interfax. En källa med insyn i polisutredningen säger till nyhet.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Vårdsamtal utlagda utan skydd på nätet

Inspelningar från enorma mängder samtal till 1177 Vårdguiden har legat helt öppet som ljudfiler på en oskyddad webbserver, rapporterar Computer Sweden. Materialet omfattar 2,7 miljoner samtal under totalt cirka 170 000 timmar sedan 2013 till vårdentrepr.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.