Sydsvenskan > IT

Wednesday, 21 November, 12:44

Sydsvenskan - 18 aug 18 kl. 12:00

”Varje år plockar vi runt 50 000–60 000 plastflaskor ur kanalen”Marius Smit startade världens första professionella plastfiskeföretag..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Smit

Dela artikeln

100 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varje år, plockarvi , runt50 , 000–60, 000, plastflaskor ur kanalen
Barometern - 04 maj 17 kl. 10:41

6 000 elever och lärare ska städa Kalmar kommun

Nu städas Kalmar. Under sju veckor plockar 6 000 elever och lärare från ett fyrtiotal skolor och förskolor i Kalmar kommun skräp i hela kommunen..

Cornucopia - 16 maj 18 kl. 06:55

Teslas produktion av Model 3 nu över 4 000 i veckan

Uppgifter inifrån Teslas tillverkning uppger att produktionen av Model 3 nu passerat 4 000 i veckan och allt tyder på att planen om 5 000 per vecka till slutet av juni uppnås. Teslas nästa Gigafactory ska byggas i Kina. Miljardären Ron Baron har gått in i Tesla och konstaterar att kassaflödet beror på uppförandet av nya fabriker och inte den operativa verksamheten.

Alliansfritt Sverige - 21 feb 14 kl. 15:55

Alliansen plockar ut vinst motsvarande 14 000 hyresrätter

Alliansen i Stockholm plockar miljarder kronor ur allmännyttan. Vinsten från det kommunala byggbolaget motsvarar kostnaden för 14 000 nya hyresrätter, rapporterar SVT. Istället används pengarna till det som egentligen ska finansieras via skattsedeln.

YLE - 14 nov 16 kl. 07:43

Med kärlek till cykeln året runt

De flesta människor i södra Finland låser in cykeln till vintern, men en del känner hur sadeln kallar trots snö och frost. Vi frågade några Åbobor varför de cyklar i minusgrader. - Det är hälsosamt, billigt och snabbt.

YLE - 25 feb 15 kl. 11:56

"Kostymnissar plockar inte upp hundbajs"

- Kvinnorna plockade upp hundbajset, men kostymnissarna och andra tvåbenta hannar böjde inte på ryggen för att plocka upp, säger en arg dam som iakttagit folk som rastade sina hundar i Helsingfors. Den annalkande våren blottar mindre välkomna vårtecken som irriterar invånarna. Hundbajslortar lämnar sina avtryck på skobottnar, barnoveraller och barnvagnshjul.

Cornucopia - 11 apr 17 kl. 14:59

Nu vill S ha 10 000 fler polisanställda - om två riksdagsval

Socialdemokraterna vänder igen i sina populistiska utspel. Nu vill man ha 10 000 fler polisanställda om sju år, dvs två riksdagsval framåt i tiden. En enkel beräkning visar att siffran är totalt orealistisk om den avser poliser och är bara siffror plockade från ingenstans.

Nerikes Allehanda - 04 dec 14 kl. 05:15

En satsning på 2 848 000 000 000

2 848 000 000 000 kronor. Eller så här: 2 848 miljarder kronor. Så stort är det investeringsprogram som EU-kommissionen lanserade för någon vecka sedan.

SR - 11 jun 13 kl. 07:46

Nackabibliotek plockar ut vinst

Det privata biblioteket Dieselverkstan i Nacka plockar ut vinst. Nacka är en av få kommuner i landet som lagt ut biblioteken på entreprenad, och först ut var Dieselverkstadens bibliotek AB, som sedan årsskiftet även driver biblioteken i Älta och Saltsjöbaden. På två år har företaget delat ut 360 000 kronor till sina aktieägare.

YLE - 06 jun 14 kl. 04:24

17 000 röster står på spel

Ulla-maj Wideroos, Miapetra Kumpula-Natri och Michael Luther. Tre starka namn som inte ställer upp i riksdagsvalet nästa vår. 17 000 röster flyter och många kandidater har anmält intresse.

Cornucopia - 02 feb 15 kl. 15:53

Massiv rysk offensiv förestående - sätter in 100 000 man

Under rubriken "pro-ryssar mobiliserar 100 000" man hävdas det nu att man ska mobilisera 100 000 man i Donetsk. Det handlar naturligtvis inte om lokalbefolkningen, utan om en nära förestående massiv rysk offensiv med reguljära ryska trupper och rysk utrustning.

Den som tror att ett "land" som inte ens existerat mer än några månader kan trolla fram en armé på 100 000 man, komplett med utrustning, träning på utrustningen och samövning i större förband är förstås antingen en nyttig idiot eller rysk avlönad psyops.

YLE - 24 jan 17 kl. 18:03

Stekfett från julskinka ger diesel för resa fyra varv runt jorden

Kampanjen Skinktricket under julen lyckades fint, och både arrangörer och industri har uttryckt sin belåtenhet. Mängden skinkfett som samlades in översteg till och med förväntningarna. Sammanlagt 12 000 kilo stekfett samlades in.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Albin Lee Meldau hyllas med europeiskt pris

Albin Lee Meldau var tidigare lite av en doldis för svenska folket, men har blivit ett bekant ansikte för alla som följer årets "Så mycket bättre". Nu tilldelas singer-songwritern den Europeiska Unionens nya pris för populärmusik, Music moves Europe tal.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

George RR Martin: En del har vänt sig mot mig

Vintern dröjer men "Game of thrones"-skaparen George RR Martin tar oss i den nya boken "Eld och blod" åter till Västeros, nu med den draktämjande ätten Targaryen i fokus. – Jag tycker egentligen inte om att skriva, förklarar succéförfattaren när TT träf.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Dödssiffran stiger efter självmordsdåd

Antalet dödsoffer efter tisdagens självmordsdåd i en festlokal i Kabul stiger. Minst 55 personer har bekräftats döda och 80 är skadade. Dödssiffran befaras stiga ytterligare, då flera av offren har livshotande skador.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Hushållens skulder största risken

Hushållens höga skulder är fortsatt den största risken i svensk ekonomi, enligt Riksbankens nya stabilitetsrapport. Enligt banken är åtgärder inom bostads- och skattepolitiken mest angeläget för att komma tillrätta med problemen. "Det är viktigt att all.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Postnords prognos: 900 000 under helgen

Både julhandeln och readagen Black Friday väntas slå nya rekord i år. Under Black Friday, som infaller på fredag, beräknas svenskarna handla för cirka 6,5 miljarder kronor, enligt Postnords senaste prognos. Det är i linje med Svensk handels bedömning at.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Gall fick debutera för USA mot Italien

Så gick det för MFF-spelarna på landslagsuppdrag..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Ny uppfinning renar vatten från kvicksilver

Kvicksilver är enligt WHO ett av de skadligaste ämnena för människors hälsa. Nu har en ny reningsmetod tagits fram som tar bort i princip allt av det farliga ämnet. "Vår metod gör det möjligt att ta bort mer än 99 procent av kvicksilvret i en vattenlösn.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

E6 stängs av efter storkrock

En olycka med flera bilar gör att E6 på onsdagsmorgonen stängs av i södergående riktning vid Löddeköpinge..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Trump välkomnar val av talare vid middag

President Donald Trump ser det som ett "bra första steg för en döende kväll och tradition" att en historiker anlitats till Vita husets korrespondentmiddag 2019. "Den så kallade komikern Michelle Wolfs magplask på Vita husets korrespondentmiddag förra år.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Ryssland väntas vinna chefspost i Interpol

Den ryske Interpoltoppen, Aleksandr Prokoptjuk, är förhandstippad att efterträda den försvunne Meng Hongwei som polisorganets högsta höns när dess generalförsamling i dag väljer ordförande i Dubai. Men skarpa varningar höjs för att Kreml genom Prokoptju.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.