Sydsvenskan > IT

Wednesday, 19 September, 22:18

Liknande nyheter

Taggar: Varje år, plockarvi , runt50 , 000–60, 000, plastflaskor ur kanalen
Barometern - 04 maj 17 kl. 10:41

6 000 elever och lärare ska städa Kalmar kommun

Nu städas Kalmar. Under sju veckor plockar 6 000 elever och lärare från ett fyrtiotal skolor och förskolor i Kalmar kommun skräp i hela kommunen..

Cornucopia - 16 maj 18 kl. 06:55

Teslas produktion av Model 3 nu över 4 000 i veckan

Uppgifter inifrån Teslas tillverkning uppger att produktionen av Model 3 nu passerat 4 000 i veckan och allt tyder på att planen om 5 000 per vecka till slutet av juni uppnås. Teslas nästa Gigafactory ska byggas i Kina. Miljardären Ron Baron har gått in i Tesla och konstaterar att kassaflödet beror på uppförandet av nya fabriker och inte den operativa verksamheten.

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Det kostade runt en halv miljon kronor att bli av med mannens farliga hobby

Miljönämnden har haft utgifter på totalt 400 000 kronor för saneringen av kemikaliehuset i Västra Torup. En summa som nämnden nu kräver av fastighetsägaren. Utöver det väntas han få räkningar från fler håll.

Alliansfritt Sverige - 21 feb 14 kl. 15:55

Alliansen plockar ut vinst motsvarande 14 000 hyresrätter

Alliansen i Stockholm plockar miljarder kronor ur allmännyttan. Vinsten från det kommunala byggbolaget motsvarar kostnaden för 14 000 nya hyresrätter, rapporterar SVT. Istället används pengarna till det som egentligen ska finansieras via skattsedeln.

YLE - 14 nov 16 kl. 07:43

Med kärlek till cykeln året runt

De flesta människor i södra Finland låser in cykeln till vintern, men en del känner hur sadeln kallar trots snö och frost. Vi frågade några Åbobor varför de cyklar i minusgrader. - Det är hälsosamt, billigt och snabbt.

YLE - 25 feb 15 kl. 11:56

"Kostymnissar plockar inte upp hundbajs"

- Kvinnorna plockade upp hundbajset, men kostymnissarna och andra tvåbenta hannar böjde inte på ryggen för att plocka upp, säger en arg dam som iakttagit folk som rastade sina hundar i Helsingfors. Den annalkande våren blottar mindre välkomna vårtecken som irriterar invånarna. Hundbajslortar lämnar sina avtryck på skobottnar, barnoveraller och barnvagnshjul.

Cornucopia - 11 apr 17 kl. 14:59

Nu vill S ha 10 000 fler polisanställda - om två riksdagsval

Socialdemokraterna vänder igen i sina populistiska utspel. Nu vill man ha 10 000 fler polisanställda om sju år, dvs två riksdagsval framåt i tiden. En enkel beräkning visar att siffran är totalt orealistisk om den avser poliser och är bara siffror plockade från ingenstans.

Nerikes Allehanda - 04 dec 14 kl. 05:15

En satsning på 2 848 000 000 000

2 848 000 000 000 kronor. Eller så här: 2 848 miljarder kronor. Så stort är det investeringsprogram som EU-kommissionen lanserade för någon vecka sedan.

SR - 11 jun 13 kl. 07:46

Nackabibliotek plockar ut vinst

Det privata biblioteket Dieselverkstan i Nacka plockar ut vinst. Nacka är en av få kommuner i landet som lagt ut biblioteken på entreprenad, och först ut var Dieselverkstadens bibliotek AB, som sedan årsskiftet även driver biblioteken i Älta och Saltsjöbaden. På två år har företaget delat ut 360 000 kronor till sina aktieägare.

YLE - 06 jun 14 kl. 04:24

17 000 röster står på spel

Ulla-maj Wideroos, Miapetra Kumpula-Natri och Michael Luther. Tre starka namn som inte ställer upp i riksdagsvalet nästa vår. 17 000 röster flyter och många kandidater har anmält intresse.

Cornucopia - 02 feb 15 kl. 15:53

Massiv rysk offensiv förestående - sätter in 100 000 man

Under rubriken "pro-ryssar mobiliserar 100 000" man hävdas det nu att man ska mobilisera 100 000 man i Donetsk. Det handlar naturligtvis inte om lokalbefolkningen, utan om en nära förestående massiv rysk offensiv med reguljära ryska trupper och rysk utrustning.

Den som tror att ett "land" som inte ens existerat mer än några månader kan trolla fram en armé på 100 000 man, komplett med utrustning, träning på utrustningen och samövning i större förband är förstås antingen en nyttig idiot eller rysk avlönad psyops.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Polisens huvudspår i Oxiebränderna: tidigare häktad – som erkände men släppts

De flesta av de många bränderna i Oxie har tänts på samma sätt och vid liknande tider..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Hoppet växer om ett brexit-avtal

Hoppet växer om ett brexit-avtal – men både EU och Storbritannien manar ändå varandra att göra mer. – Just nu är det lite mer positivt än vad det var innan sommaren. Definitivt mer positivt, säger EU-minister Ann Linde (S).

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Skånetrafiken kan lösa akut tågbrist med pågatåg på fler sträckor

Öresundstågen på sträckan Malmö-Lund-Älmhult kan flyttas till Helsingborg-Malmö-Köpenhamn..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Teliachef: "Udda" förhandla med konkurrent-vd

Det var "naturligt" att närma sig presidenten i Uzbekistan för att etablera sig där. Att förhandla med konkurrentens vd var udda, men han beskrevs som "Mr Telekom" i landet, sade den tidigare Teliachef som var först att förhöras i det stora mutmålet i S.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Kostnaderna är större än Szybers reseräkningar.

Även om summorna är ganska små handlar det om stora principer..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Lommaelever ska få bättre hållning och skolresultat med träning under lektionstid

Personlig tränare hjälper dem undvika "paddnacke"..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Krögaren på Falsterbo Strandbad hoppar av – nytt branschfolk från kommunen tar över

Hyrestvisten är löst – men samarbetet med kommunen avslutas..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Elev misstänks för våldtäkt på skolkamrat

”Det här ska ha skett mellan två elever där ord står mot ord.”.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Rosenberg om Europa League: ”En lagom nivå för oss”

TV med MFF:s lagkapten inför Europahösten..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

MFF-mittbacken Nielsen: Genk är favoriter

Malmö FF är obesegrat sedan Uwe Rösler tog över som tränare. Överlever den förlustfria sviten även ett besök i Belgien? – När Genk spelar hemma är de favoriter, men vi har en bra chans, säger mittbacken Lasse Nielsen inför Europa League-premiären.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.