SVT > Utrikes

Saturday, 16 February, 23:30

SVT - 18 aug 18 kl. 09:58

Anhöriga till brooffer i Italien vägrar delta i minnesceremoniItalien har utlyst landssorg under lördagen för att hedra minnet av de minst 39 människor som dödades i samband med brokollapsen i Genua. Men flera anhöriga vägrar att delta i protest mot politikerna..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Italien, Genua

Dela artikeln

44 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anhörigatill , broofferi , Italien, vägrar, deltai , minnesceremoni
BT - 10 okt 16 kl. 06:15

Chefen vägrar möta anhöriga i lägenheten

Chefen på hemtjänstföretaget Attendo vägrar att möta de anhöriga i lägenhetens misär. Och företaget har ingen förklaring till varför deras kund har utsatts för detta..

NSD - 30 sep 12 kl. 08:18

Anhöriga i uppror mot stängning av äldreboende

Anhöriga till boende på Garvaregården är i uppror efter att det blivit känt att kommunen tänker stänga boendet och flytta de äldre till Älvbacka.- Vi vägrar flytta våra gamla, säger flera anhöriga som hört av sig till NSD..

SVT - 25 mar 14 kl. 07:48

Anhöriga vägrar tro på beskedet om planet

Dussintals upprörda anhöriga till passagerare på det försvunna planet drabbade samman med polis utanför Malaysias ambassad i Peking på tisdagen..

YLE - 02 jul 15 kl. 11:20

"Vägrar att arbeta, fadern super"

Konstig var man om man var arbetslös eller som kvinna ogift. Mänskor kunde då anses ha psykiatriska sjukdomar.
Det hände förr att personer lades in på "sinnessjukhus" för att samhället klassificerade dem som konstiga.

Skånskan - 06 aug 16 kl. 08:00

UD vägrar berätta hur de hjälpt Öbergs

ESLÖV/BANGKOK Familjen Öberg, som förtvivlat försöker få hem sjuke Mats Öberg från sjukhuset i Bangkok, har kritiserat Utrikesdepartementet för ointresse och uteblivet stöd. UD:s talesperson Johan Murray säger till Skånskan att man visst ställt upp och hjälpt – men vägrar berätta på vilket sätt ”på grund av sekretessregler”.I Skånskan har Eslövsbon Mats Öbergs exfru Birgitta Öberg berättat om hur hon blev bemött när hon från Thailand ringde UD:s jour i Stockholm för att få hjälp – i alla fall med tolk.

Skånskan - 15 nov 16 kl. 17:41

En dag för att hylla dem som vägrar kapitulera

Krönika ERWP.fif(0)Varje år den 15 november infaller Fängslade författares dag. Det är en dag då författare, skådespelare, sångare, musiker och många andra samlas runt om i landet för att hylla det fria ordet och lyfta fram det förföljda ordets offer.

BT - 27 jul 14 kl. 08:50

Missing People vägrar ge upp

Under gårdagen dök räddningstjänsten i Kypesjön och Missing People fortsatte att leta efter försvunne Torbjörn, 82 år. Men den dåliga uppslutningen under sökandet gör att det enligt Lars Jandermark på Missing People kan dröja innan man drar ihop ett större sök igen. Sedan måndagen den 14 juli har Missing People sökt efter försvunne Torbjörn varje dag och igår genomförde man den tredje stora sökningen.

YLE - 09 mar 16 kl. 11:00

Blev påkörd av rattfyllerist - vägrar vara bitter

Vad tänker du när du ser bilden av Ingvar Helsing? Här har vi en rask och rakryggad karl. En sådan som sköter sina arbetsuppgifter smidigt och effektivt.

Dalarnas tidningar - 12 maj 16 kl. 09:56

Anders Eklund vägrar betala skadestånd till anhöriga – Advokaten: "Det är oskäligt"

Anders Eklund från Torsåker dömdes till livstids fängelse för morden på Pernilla Hellgren i Falun och Engla Höglund i Stjärnsund. Hans totala skuld till Brottsoffermyndigheten är på 545 245 kronor..

Blekinge Läns tidning - 16 jan 19 kl. 17:04

Personal vägrar larma ambulans

Anhöriga har tröttnat på bristande vård och gjort en anmälan till kommunen. Mest kritiska är de till att den boende inte får läkarhjälp trots allvarliga magsmärtor. .

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

En död efter att jordskred rammat villa i Norge

En person omkom när ett jordskred rammade ett bostadshus i Orkdal i Trøndelag i Norge på lördagseftermiddagen. Enligt polisen befann sig två personer i huset när skredet inträffade..

SVT - 3 timmar sedan

Karl Marx grav vandaliserad för andra gången på kort tid

”Hatets doktrin” och ”Folkmordsarkitekt”. De orden har sprejats på Karl Marx grav, som för andra gången inom en månad har vandaliserats..

SVT - 6 timmar sedan

Ungern markerar mot Strandhälls tweet

Ungerns utrikesdepartement har kallat upp Sveriges ambassadör efter att socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) på Twitter riktat kritik mot Ungerns familjepolitik. UD bekräftar att ambassadören i Budapest kallades upp med anledningen av tweeten..

SVT - 6 timmar sedan

Stort ras på universitet i Sankt Petersburg

Flera våningar har rasat in i en byggnad på ett av Rysslands största universitet i Sankt Petersburg, enligt ryska medier. Så många som 20 personer befaras ha hamnat under rasmassorna, uppger källor för den ryska nyhetsbyrån Interfax..

SVT - 13 timmar sedan

By i Afghanistan byggdes med missiler

Efter att Sovjetunionen lämnade Afghanistan 1989 var det många som inte hade råd med byggmaterial. Invånarna i byn Qezelabad i norra Afghanistan använde vad de kunde hitta, inklusive gamla sovjetiska missiler..

SVT - 15 timmar sedan

Valet i Nigeria skjuts upp – partier kritiska

Nigerias presidentval, som var planerat till lördagen, skjuts upp en vecka och ska i stället hållas den 23 februari. Valkommissionens beslut döms ut av landets två ledande partier..

SVT - 19 timmar sedan

Mueller yrkar på 24 års fängelse för Trumps tidigare kampanjchef

Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort bröt mot uppgörelsen om att vittna i Robert Muellers så kallade Rysslandsutredning. Det kan nu leda till att 69-årigen får tillbringa resten av livet i fängelset. Enligt Mueller bör han dömas till fängelse i upp till 24 år och 5 månader..

SVT - Igår: 22:30

Professorn: Därför utlyser Trump nödläge

Trumps beslut att utlysa nationellt nödläge för att kunna bygga en mur mot Mexiko har väckt kritik från både republikaner och demokrater. – Han har förlorat spelet om sakfrågan och försöker skyla detta med bombastisk retorik, säger Erik Åsard, professor i Amerikastudier vid Uppsala universitet..

SVT - Igår: 22:01

Uppgift: Pågående skjutning i Illinois

Någon form av skottlossning pågår i ett industriområde i staden Aurora i Illinois, USA. Det uppger polis på plats..

SVT - Igår: 19:39

Korrespondenten förklarar: Det här innebär ett nationellt nödläge

I dag kom beskedet att president Trump dels kommer skriva under kongressens budgetförslag och samtidigt utlysa nationellt nödläge. Varför gör han så här? SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt förklarar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.