SVT > Utrikes

Thursday, 20 September, 07:38

SVT - 18 aug 18 kl. 09:58

Anhöriga till brooffer i Italien vägrar delta i minnesceremoniItalien har utlyst landssorg under lördagen för att hedra minnet av de minst 39 människor som dödades i samband med brokollapsen i Genua. Men flera anhöriga vägrar att delta i protest mot politikerna..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Italien, Genua

Dela artikeln

44 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anhörigatill , broofferi , Italien, vägrar, deltai , minnesceremoni
BT - 10 okt 16 kl. 06:15

Chefen vägrar möta anhöriga i lägenheten

Chefen på hemtjänstföretaget Attendo vägrar att möta de anhöriga i lägenhetens misär. Och företaget har ingen förklaring till varför deras kund har utsatts för detta..

NSD - 30 sep 12 kl. 08:18

Anhöriga i uppror mot stängning av äldreboende

Anhöriga till boende på Garvaregården är i uppror efter att det blivit känt att kommunen tänker stänga boendet och flytta de äldre till Älvbacka.- Vi vägrar flytta våra gamla, säger flera anhöriga som hört av sig till NSD..

SVT - 25 mar 14 kl. 07:48

Anhöriga vägrar tro på beskedet om planet

Dussintals upprörda anhöriga till passagerare på det försvunna planet drabbade samman med polis utanför Malaysias ambassad i Peking på tisdagen..

YLE - 02 jul 15 kl. 11:20

"Vägrar att arbeta, fadern super"

Konstig var man om man var arbetslös eller som kvinna ogift. Mänskor kunde då anses ha psykiatriska sjukdomar.
Det hände förr att personer lades in på "sinnessjukhus" för att samhället klassificerade dem som konstiga.

Skånskan - 06 aug 16 kl. 08:00

UD vägrar berätta hur de hjälpt Öbergs

ESLÖV/BANGKOK Familjen Öberg, som förtvivlat försöker få hem sjuke Mats Öberg från sjukhuset i Bangkok, har kritiserat Utrikesdepartementet för ointresse och uteblivet stöd. UD:s talesperson Johan Murray säger till Skånskan att man visst ställt upp och hjälpt – men vägrar berätta på vilket sätt ”på grund av sekretessregler”.I Skånskan har Eslövsbon Mats Öbergs exfru Birgitta Öberg berättat om hur hon blev bemött när hon från Thailand ringde UD:s jour i Stockholm för att få hjälp – i alla fall med tolk.

Skånskan - 15 nov 16 kl. 17:41

En dag för att hylla dem som vägrar kapitulera

Krönika ERWP.fif(0)Varje år den 15 november infaller Fängslade författares dag. Det är en dag då författare, skådespelare, sångare, musiker och många andra samlas runt om i landet för att hylla det fria ordet och lyfta fram det förföljda ordets offer.

BT - 27 jul 14 kl. 08:50

Missing People vägrar ge upp

Under gårdagen dök räddningstjänsten i Kypesjön och Missing People fortsatte att leta efter försvunne Torbjörn, 82 år. Men den dåliga uppslutningen under sökandet gör att det enligt Lars Jandermark på Missing People kan dröja innan man drar ihop ett större sök igen. Sedan måndagen den 14 juli har Missing People sökt efter försvunne Torbjörn varje dag och igår genomförde man den tredje stora sökningen.

YLE - 09 mar 16 kl. 11:00

Blev påkörd av rattfyllerist - vägrar vara bitter

Vad tänker du när du ser bilden av Ingvar Helsing? Här har vi en rask och rakryggad karl. En sådan som sköter sina arbetsuppgifter smidigt och effektivt.

Dalarnas tidningar - 12 maj 16 kl. 09:56

Anders Eklund vägrar betala skadestånd till anhöriga – Advokaten: "Det är oskäligt"

Anders Eklund från Torsåker dömdes till livstids fängelse för morden på Pernilla Hellgren i Falun och Engla Höglund i Stjärnsund. Hans totala skuld till Brottsoffermyndigheten är på 545 245 kronor..

Länstidningen i Jämtland - 03 jun 18 kl. 11:00

106-åriga Dagny till Strömsundsborna: "Alla kommer vi att åldras, men när ni gör det ska ni inte gamla till er!"

Bloggerskan Dagny Carlsson besökte i veckan Strömsund under Anhörigdagen. Den 106-åriga profilen talade om bloggning, om anhörigvård och om att inte bli passiv på äldre dar. "Jag har minnen från två världskrig men jag vägrar känna mig gammal och förbrukad"..

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Moon Jae-in höll tal inför 150 000 nordkoreaner

150 000 nordkoreaner gav Sydkoreas president Moon Jae-in stående ovationer i världens största arena i Nordkoreas huvudstad Pyongyang när han höll ett hoppfullt tal i går. – Vi ser början på en ny era, sa han..

SVT - 9 timmar sedan

Skottdrama i Köpenhamn – polis sköt mot bil

En skjutning har ägt rum i Nørrebro i Köpenhamn under kvällen, rapporterar DR Nyheder. Även polis ska ha avfyrat skott, och en person förefaller ha skadats..

SVT - 10 timmar sedan

Latinos kan komma att avgöra mellanårsvalet

Den växande väljargruppen latinos, personer med latinamerikansk bakgrund, har blivit allt viktigare inför mellanårsvalet i USA. Demokraterna hoppas få en majoritet i kongressen då många latinos, enligt experter, vänt Republikanerna ryggen sedan Donald Trump tillträdde som president..

SVT - 10 timmar sedan

Marco Gutierrez kampanjar för ”team Trump”

En övervägande majoritet av väljargruppen latinos i USA röstar på demokraterna, men inte alla. SVT har träffat grundaren av ”Latinos for Trump” i Kalifornien..

SVT - 12 timmar sedan

Skottdrama i Wisconsin – allmänheten varnas

Polisen i Madison i den amerikanska delstaten Wisconsin varnar allmänheten för en ”aktiv skytt” efter larm om skottlossning, meddelar den lokala polisen i ett pressmeddelande. Händelsen ska äga rum i en butiksbyggnad i ett område i stadens västra delar..

SVT - 13 timmar sedan

Donald Tusk: Vi måste sluta anklaga varandra om migrationen

EU-rådets ordförande Donald Tusk uppmanar EU:s medlems länder att sluta anklaga varandra samt tona ner retoriken kring migrationen inför kvällens toppmöte. Se Tusks uttalande i spelaren ovan..

SVT - 16 timmar sedan

Majoritet vill ta emot krigsflyktingar men är kritiska mot EU

En majoritet inom EU anser att det är rätt att ta emot människor som flyr undan våld och krig. Men missnöjet är utbrett om hur EU hanterat flyktingfrågan och de tillfrågade i Sverige är bland de mest kritiska. Det visar en ny rapport från det amerikanska forskningsinstitutet Pew Research Center..

SVT - 18 timmar sedan

Nawaz Sharif släpps ur fängelset

Pakistans förre premiärminister Nawaz Sharif och hans dotter Maryam Sharif släpps fria, enligt ett beslut från Pakistans högsta domstol, rapporterar lokala pakistanska medier. Dessutom upphävs deras fängelsedomar..

SVT - 19 timmar sedan

Kirurg misstänkt för flera drogvåldtäkter tillsammans med sin flickvän

En kirurg i delstaten Kalifornien i USA och hans flickvän har blivit åtalade för två sexuella övergrepp. Nu misstänker utredarna att hundratals kan ha fallit offer för paret..

SVT - 20 timmar sedan

Två fångar dog när skåpbil drogs med i vattenmassorna

Dödssiffran fortsätter att stiga i översvämningsdrabbade South Carolina, USA. Två kvinnliga fångar drunknade när skåpbilen som de färdades i sveptes iväg med vattenmassorna under tisdagskvällen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.