YLE > Finland

Friday, 24 May, 20:53

YLE - 18 aug 18 kl. 07:00

Analys: Folket ger gärna president Sauli Niinistö den makt grundlagen fråntar honomTvå färska böcker om president Sauli Niinistö väcker frågor om huruvida han utövar en större makt än han borde. Uppenbart tänjer han på den makt grundlagen ger honom, men det paradoxala är att varje inskränkning av presidentens befogenheter bara får folket att önska sig en starkare ledare..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sauli Niinistö

Dela artikeln

15 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analys, Folketger , gärna, president, Sauli, Niinistöden , makt, grundlagen fråntar honom
Helsingborgs Dagblad - 25 nov 12 kl. 21:10

Val bakslag för katalonsk president

? Jag är stolt över att ha gett ordet till folket, sade Kataloniens president Artur Mas, efter att ha röstat i det val som han har gjort till en fråga om självständighet. Men enligt de första prognoserna backar hans parti CiU..

Nyan - 01 feb 18 kl. 11:22

President Niinistö tillträder idag-här kan du läsa hela hans tal

Idag, 1 februari, tillträder Sauli Niinistö som president för Finland.
Här nedan kan du läsa hela talet han planerar att hålla idag efter klockan 12.25: Ärade fru talman, bästa representanter för Finlands folk!

Sydsvenskan - 17 sep 13 kl. 06:30

Folket skeptiskt till Frankrikes tuffa linje

USA:s, Frankrikes, och Storbritanniens utrikesministrar efterlyste igår, under ett möte i Paris, en stark och bindande FN-resolution mot den syriska regimen.Trots enigheten fruktar många i Frankrike att de blir ensamma i sin tuffa hållning mot Syriens regim.??Om diplomatin inte lyckas så ligger det militära alternativet kvar på bordet, sa USA:s utrikesminister John Kerry, under en presskonferens.

BT - 30 jun 12 kl. 17:49

Mursi nu egyptisk president

Jubel, oro och förvirring. Sjutton månader efter Hosni Mubaraks fall har Egypten fått sin förste folkvalde president.
Klädd i grå kostym svor Muhammad Mursi på lördagen presidenteden.

YLE - 01 maj 17 kl. 16:03

Analys: Motverkar den moderna feminismen sitt syfte?

Den feministiska rörelsen har genom historien bidragit till stora samhällsförändringar; lika rösträtt, rätt till arbete och utbildning för kvinnor och män, rätten till abort och rätten till offentlig barnomsorg. De rättigheter som i dag kan kännas självklara för oss har inte serverats på silverbricka. De är en följd av handlingar som utförts av människor som har jobbat hårt.

YLE - 08 jun 17 kl. 16:11

En avslappnad president Niinistö mötte Karlebyborna

På torsdagen mötte republikens president Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio Karlebyborna i Havsparken. I strålande solsken mötte president Niinistö med fru allmänheten i Havsparken, ett stort parkområdet med sandstrand och gräsplaner. Varmt, så kan presidentparets besök snarast sammanfattas.

Dagens PS - 07 jul 17 kl. 10:09

Analys: Techmoguler överger sina ideal

När republikanerna och president Donald Trump fick makten i USA girade teknikföretagen i Silicon Valley kraftigt till höger. Politiskt. Den uppfattningen har i alla fall DN-skribenten Martin Gelin, som hänvisar till en granskning som tekniksajten Recode gjort.

Sydsvenskan - 03 dec 13 kl. 06:30

Janukovytj glömde folket

När Ukrainas president Viktor Janukovytj förra veckan efter många piruetter gav efter för trycket från Ryssland, vände på klacken och stoppade det sedan länge förberedda samarbetsavtalet med EU, glömde han bort en enda sak: det ukrainska folket.Den läxan borde han redan ha lärt sig. Det var folket som för nästan exakt nio år sedan upprördes av det omfattande fusket i presidentvalet och genomförde den orangea revolutionen på Självständighetstorget i Kiev.

YLE - 09 nov 16 kl. 09:24

Sipilä hoppfull om Trump: "Han kan ena folket"

Statsminister Juha Sipilä vill genast börja bygga på relationerna med det nya Trump-styrda USA. Ett möte med Trumps vice-president Mike Pence, är redan föreslaget, sade Sipilä på en presskonferens på onsdag morgon. - Vi kommer direkt att börja bygga relationer till den nya administrationen, säger Sipilä.

Skånskan - 20 jun 16 kl. 09:23

Polens superstjärna om livet efter ESC

Kultur och Nöje Många i publiken hade honom som favorit i Eurovision Song Contest och i den rafflande finalen när juryn hade placerat honom på näst sista platsen ville folket ha Polens Michal Szpak och Colour of your life på bronsplatsen.
– Det var verkligen spektakulärt, säger Michal, som fortfarande rider på framgångsvågen.26-årige Michal Szpak blev känd i hemlandet genom polska X Factor 2011 och samma år släppte han en ep.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

"Muslim förstör staty i Italien" – så här sprids falska nyheter på Twitter före EU-valet

Tillsammans med experter har Yle granskat 300 000 Twitterinlägg om EU. De populäraste diskussionsämnena splittrar medborgarna..

YLE - 2 timmar sedan

Man häktades i Helsingfors misstänkt för grov våldtäkt mot barn

Polisen i Helsingfors utreder ett fall där en man misstänks ha gjort sig skyldig till grov våldtäkt mot barn. Tingsrätten häktade mannen i Helsingfors på fredagen..

YLE - 3 timmar sedan

Över 200 personer bygger gasledningen på havsbottnen mellan Ingå och Paldiski

I Ingå pågår jobbet med att lägga ut rören för naturgasledningen Baltic Connector till Paldiski. Arbetena inleddes den 20 maj och varje dag läggs mellan två och tre kilometer rör från Ingå till Estland..

YLE - 4 timmar sedan

Sannfinländare fick plats i Korsholms kommunstyrelse – det fick fullmäktigeordförande Carola Lithén att dra sig ur partikamraten Ida-Maria Skyttes EU-valskampanj

I torsdagens kommunstyrelseval i Korsholm fick sannfinländaren Micael Westerholm en styrelseplats. Det är första gången en sannfinländare sitter i kommunens styrelse. Fullmäktigeordförande Carola Lithén (SFP) reagerade genom att skriva på Facebook att hon inte längre kan stöda partikamraten Ida-Maria Skyttes EU-valskampanj..

YLE - 4 timmar sedan

Vad händer med finländarna i IS-lägren? En expert svarar på 5 frågor om läget

I går rapporterade Yle att det finns till och med 44 finländare i IS-läger i Syrien. I en video sade några finländska kvinnor att de vill återvända till Finland med sina barn. Men har de rätt att återvända, och hur borde Finland agera juridiskt?

YLE - 5 timmar sedan

Länsi-Uusimaa börjar utkomma på söndagar i stället för måndagar

Från och med den första juli utkommer tidningen Länsi-Uusimaa tisdagar till och med söndagar i stället för måndagar till och med lördagar som nu. Orsaken är önskemål från läsarna..

YLE - 6 timmar sedan

Unga röstade aktivare i riksdagsvalet – statsvetare tror trenden kan hålla också i EU-valet

Valdeltagandet för 18–24-åringar steg från 47 till 55 procent i riksdagsvalet. Nu hoppas statsvetare att trenden fortsätter också i EU-valet där klimatfrågan fått stort utrymme..

YLE - 7 timmar sedan

Yle lyckades nå sin målgrupp inför riksdagsvalet – valinnehållet bar frukt speciellt bland unga

I Yles utredning gjord av Taloustutkimus utreds betydelsen av valinnehållet på Yles kanaler inför och om riksdagsvalet 2019. Särskilt unga har tyckt sig ha nytta av valutbudet..

YLE - 9 timmar sedan

Bangatan i Karis ska bli bättre för fotgängare och cyklister

Bangatan i Karis ska få upphöjningar invid den nya järnvägsbron så att den blir bättre för cyklister och fotgängare. Också dagvattensystemet ska förbättras så gatan inte svämmar över..

YLE - 9 timmar sedan

Diskrimineringsombudsmannen: Införandet av avgift på poste restante-försändelser är diskriminerande

Diskrimineringsombudsmannen sätter nu stopp för en reform som skulle innebära att det införs en avgift på poste restante-försändelser. Reformen anses vara diskriminerande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.