Expressen > Kultur

Tuesday, 20 November, 16:23

Expressen - 18 aug 18 kl. 07:00

Västerlandet har redan gått underNär man inte längre kan räkna med att allt ska bli bättre – innebär det att förtvivlan är allt som återstår?Bokaktuella Joel Halldorf och Kent Wisti skriver om hur vi måste återerövra hoppet..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Bokaktuella Joel Halldorf, Kent Wisti

Dela artikeln

4283 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Västerlandethar redan , gåttunder
YLE - 28 feb 15 kl. 08:00

Yoga - en livsstil också för västerlandet

Yoga har åtminstone 5 000 år gamla traditioner, och är därmed en av de äldsta levande andliga traditionerna i världen. Yoga hör till livsfilosofin i Indien. Under 3000-talet f.

DN - 07 jul 14 kl. 09:00

Därför tog Heidenstam parti för araberna mot Västerlandet

I de sena tonåren gjorde Verner von Heidenstam flera långa resor i Orienten, som satte djupa spår i hans debutverk. Där stämplar diktaren Sverige som den sjukliga glädjelöshetens rike. DN:s Nathan Shachar, som i går mottog Övralidspriset, berättar om nationalskaldens kärlek till Österlandet..

Världen Idag - 02 aug 18 kl. 00:00

Kristen tro bär på nyckeln till västerlandet

Den brittiske historikern Tom Holland är känd för sina böcker om romarriket. Han har också väckt uppmärksamhet genom sina skarpa kommentarer om den kristna trons betydelse för västerlandet. Det senare är en insikt han själv inte alltid haft.

Expressen - 16 aug 15 kl. 09:31

Way out west – vilse i västerlandet

Way out west har profilerat sig som sojabiffens och havremjölkens musikfestival. Jens Liljestrand åkte till Göteborg för att hänga i kjolarna på den nyprogressiva tidsandan..

NT - 22 okt 15 kl. 14:10

Västerlandet går under med gott humör

Den kontroversielle författaren Michel Houellebecq skriver en träffsäker satir över upplysningstraditionens förflackning..

UNT - 12 jul 17 kl. 06:00

Fascinerande om västerlandet

Peter Luthersson skriver originellt om historiska resenärer och den västerländska civilisationen, skriver Sven Widmalm..

ÖstersundsPosten - 31 okt 17 kl. 06:00

Ny bok: Lutherjubiléet kulminerar – I dag firas mannen som omformade Västerlandet

Här kommer man via hans brev närmare en man som ibland var ett barn av 1500-talet men ibland också häpnadsväckande modern..

Länstidningen i Jämtland - 31 okt 17 kl. 06:00

Ny bok: Lutherjubiléet kulminerar – I dag firas mannen som omformade Västerlandet

Här kommer man via hans brev närmare en man som ibland var ett barn av 1500-talet men ibland också häpnadsväckande modern..

Norrtelje Tidning - 31 okt 17 kl. 06:00

Ny bok: Lutherjubiléet kulminerar – I dag firas mannen som omformade Västerlandet

Här kommer man via hans brev närmare en man som ibland var ett barn av 1500-talet men ibland också häpnadsväckande modern..

Expressen - 25 sep 18 kl. 07:23

Ruskigt välspelat om när västerlandet islamiseras

Michel Houellebecqs roman "Underkastelsen" handlar om islamiseringen av Frankrike.Jens Liljestrand ser en utmärkt enmansföreställning på Stockholms stadsteater..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 timmar sedan

När pappa är våldsam får barnet betala

Elisabeth Hjorths nya bok har sin styrka i skildringen av barndomens klaustrofobiska ödslighet, tycker Hanna Johansson..

Expressen - 9 timmar sedan

Kvinnor som hatar politisk korrekthet

Tre stockholmskvinnor har nått stora framgångar med sin frispråkiga humorpodd, som sägs spegla en ny femininitet.Jens Liljestrand sträcklyssnar på "Della Q" och hör myten om den goda kvinnan gå i kras..

Expressen - 10 timmar sedan

Ingmar Bergman sätter seglen igen – i Uppsala

"Det sjunde inseglet" har ett undergångstema som passar för vår tid.Loretto Villalobos ser Block försöka finna meningen med livet igen..

Expressen - 20 timmar sedan

Nobelpriset i litteratur är förmodligen räddat

Karin Olsson om den nya Nobelkommittén..

Expressen - Igår: 16:07

Rikemansdottern ser ner på arbetaren – ett otäckt djur

Människovärdet ställs på sin spets i "Den håriga apan".Maria Edström ser ett hett ämne i en kylslagen panncentral..

Expressen - Igår: 11:00

Barnen blir aktivister i Emma Adbåges bilderbok

I Emma Adbåges Augustnominerade bilderbok försöker de vuxna förhindra den fria utomhusleken.Dan Hallemar ser barnen reclaima sin favoritplats i "Gropen"..

Expressen - Igår: 06:00

Lusten att bli legendarisk som Leila K

Dimen Abdullas "K" handlar om att ta hand om sin stora energi.Linda Skugge ser en briljant pjäs om utåtagerande tjejer..

Expressen - Igår: 19:00

"Egentligen tittar jag på mig själv"

För första gången får Sverige en helt svart teaterorganisation.Valerie Kyeyune Backström ser en lansering som bådar gott inför framtiden..

Expressen - Igår: 17:48

Världens alla problem – en piss i Mississippi!

Och nu över till Washington! .

Expressen - I förrgår: 11:13

Wagner var en opålitlig vindflöjel

Göteborgsoperan inleder sin stora satsning på Wagners "Ringen" traditionsenligt med prologen "Rhenguldet".Lars Sjöberg ser en musikaliskt högklassig men väl lekfull inledning på ett verk som ständigt lockar till nya tolkningar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.