Expressen > Kultur

Friday, 22 February, 02:49

Expressen - 18 aug 18 kl. 07:00

Västerlandet har redan gått underNär man inte längre kan räkna med att allt ska bli bättre – innebär det att förtvivlan är allt som återstår?Bokaktuella Joel Halldorf och Kent Wisti skriver om hur vi måste återerövra hoppet..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Bokaktuella Joel Halldorf, Kent Wisti

Dela artikeln

4285 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Västerlandethar redan , gåttunder
YLE - 28 feb 15 kl. 08:00

Yoga - en livsstil också för västerlandet

Yoga har åtminstone 5 000 år gamla traditioner, och är därmed en av de äldsta levande andliga traditionerna i världen. Yoga hör till livsfilosofin i Indien. Under 3000-talet f.

DN - 07 jul 14 kl. 09:00

Därför tog Heidenstam parti för araberna mot Västerlandet

I de sena tonåren gjorde Verner von Heidenstam flera långa resor i Orienten, som satte djupa spår i hans debutverk. Där stämplar diktaren Sverige som den sjukliga glädjelöshetens rike. DN:s Nathan Shachar, som i går mottog Övralidspriset, berättar om nationalskaldens kärlek till Österlandet..

Världen Idag - 02 aug 18 kl. 00:00

Kristen tro bär på nyckeln till västerlandet

Den brittiske historikern Tom Holland är känd för sina böcker om romarriket. Han har också väckt uppmärksamhet genom sina skarpa kommentarer om den kristna trons betydelse för västerlandet. Det senare är en insikt han själv inte alltid haft.

Expressen - 16 aug 15 kl. 09:31

Way out west – vilse i västerlandet

Way out west har profilerat sig som sojabiffens och havremjölkens musikfestival. Jens Liljestrand åkte till Göteborg för att hänga i kjolarna på den nyprogressiva tidsandan..

NT - 22 okt 15 kl. 14:10

Västerlandet går under med gott humör

Den kontroversielle författaren Michel Houellebecq skriver en träffsäker satir över upplysningstraditionens förflackning..

UNT - 12 jul 17 kl. 06:00

Fascinerande om västerlandet

Peter Luthersson skriver originellt om historiska resenärer och den västerländska civilisationen, skriver Sven Widmalm..

ÖstersundsPosten - 31 okt 17 kl. 06:00

Ny bok: Lutherjubiléet kulminerar – I dag firas mannen som omformade Västerlandet

Här kommer man via hans brev närmare en man som ibland var ett barn av 1500-talet men ibland också häpnadsväckande modern..

Länstidningen i Jämtland - 31 okt 17 kl. 06:00

Ny bok: Lutherjubiléet kulminerar – I dag firas mannen som omformade Västerlandet

Här kommer man via hans brev närmare en man som ibland var ett barn av 1500-talet men ibland också häpnadsväckande modern..

Norrtelje Tidning - 31 okt 17 kl. 06:00

Ny bok: Lutherjubiléet kulminerar – I dag firas mannen som omformade Västerlandet

Här kommer man via hans brev närmare en man som ibland var ett barn av 1500-talet men ibland också häpnadsväckande modern..

Expressen - 25 sep 18 kl. 07:23

Ruskigt välspelat om när västerlandet islamiseras

Michel Houellebecqs roman "Underkastelsen" handlar om islamiseringen av Frankrike.Jens Liljestrand ser en utmärkt enmansföreställning på Stockholms stadsteater..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 17 timmar sedan

”The Failing New York Times” skapar lönsamhet

Jill Abramson blev kortlivad i rollen som den första kvinnliga chefredaktören för anrika New York Times. Nu skildrar hon det framväxande nya medielandskapet i boken ”Merchants of truth”.Mattias Fyrenius läser en blivande klassiker om kampen mellan klickmonster och kvalitetsjournalistik..

Expressen - 20 timmar sedan

Ägodelar kan visst vara meningsfulla

Marie Kondo väcker uppmärksamhet, senast var det Agnes Lidbeck som raljerade över städguruns prylminimalism. Philip Warkander förklarar varför Lidbeck har fel – och Kondo rätt..

Expressen - Igår: 16:00

Filip Hammar: ”Fuck you alla kulturmänniskor”

I måndags fick Fredrik Wikingsson och Filip Hammar Expressens satirpris ”Ankan” på Nalen i Stockholm.Komikerduon kom till Kultur-Expressen för att ventilera efter prisutdelningen och diskutera begreppet satir..

Expressen - Igår: 10:33

Vittnesbörd om sexism och rasism i uppriktig pjäs

Riksteaterns nya pjäs bygger på vittnesmål från Instagram.Hanna Nordenhök ser en pjäs bryter mot institutionsteatrarnas blaserade professionalism..

Expressen - Igår: 06:30

Därför kollapsade deras allians till en steril hybrid

Liberalism och konservatism kan inte förenas utan att man begår alltför stort våld på deras grundsatser.Erik Angner, professor i praktisk filosofi, menar att alliansens sammanbrott ger skäl till självkritik hos de konservativa, men inte hos liberaler..

Expressen - I förrgår: 16:00

Tårar för alla oss som haft en fattig mormor

När en mormor går in i sin egen glömska och dör kan ett helt språk födas.Daniel Sjölin blir berörd och uppfordrande av Kalle Hedström Gustafssons debut..

Expressen - I förrgår: 06:30

Hela livet ryms i en kassakö

I ”Våra liv” vänder Marie-Hélène Lafon blicken mot Paris.Per Wirtén saknar de övergivna i Le Pens landsbygd..

Expressen - 18 feb 19 kl. 22:04

Camilla Kvartofts oro över föräldraledigheten från SVT

Camilla Kvartoft är programledare för SVT:s storprogram Agenda och Veckans Brott.Men från röda mattan på Expressens kulturfest berättar hon om sin gamla oro för karriären.– Som programledare är man ganska utbytbar, och då är det nervöst att bli föräldraledig..

Expressen - 18 feb 19 kl. 21:54

Här är alla pristagare på Expressens kulturfest 2018

Fem svenska kulturpersonligheter prisades för sina insatser på Expressens kulturfest 2019. Här är alla vinnarna. .

Expressen - 18 feb 19 kl. 20:44

”Vi är män, vi tar plats och vi ser ut som vi har kul”

Sedan starten 2000 har duon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson roat, provocerat, skapat och förnyat.Gunilla Brodrej möter vinnarna av Expressens satirpris Ankan 2018..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.