Expressen > Opinion

Saturday, 16 February, 22:22

Liknande nyheter

Taggar: Domenär ett , hånmot de , flesta, muslimeri , Sverige
Expressen - 15 mar 17 kl. 16:28

EU-domen pekar inte ut muslimer

Som sekulär humanist applåderar jag Rossana Dinamarca principfasta hållning mot samvetsfrihet. Nu kan jag tyvärr konstatera att hennes sekulära kompass snurrar, skriver Jenny Sonesson..

Dagen - 11 aug 11 kl. 03:00

Anders Gustafsson: Förföljelsen av ahmadier visar hur muslimer ofta förtrycks av sina trosfränder

Kommentar Religionsfrihet: I februari mördade den indonesiske sunnimuslimen Dani bin Misra en ahmadier genom att slå in huvudet på honom. Nu har domen fallit: Tre månaders fängelse.

Det var i februari som en mobb av runt 1 000 sunnimuslimer gav sig på en grupp ahmadier och mördade tre av dem.

YLE - 24 mar 16 kl. 15:01

"Domen läker inte såren, men kanske sluts en cirkel"

Emina Arnautovic är en av de närapå en miljon bosnier som under kriget 1992-1995 tvingades lämna sina hem. Nu, drygt tjugo år senare är hon mitt uppe i livet och politiken. Hon följer noggrant processen i Haag och ser stort värde i domen mot Radovan Karadzic.

Sydsvenskan - 27 mar 14 kl. 05:30

Juridiskt är domen en fars

Två rättegångsdagar, men sammanlagt tog rättegången mindre än en timme. Domstolen i den egyptiska provinsstaden Minya gjorde processen kort i måndags när 529 anhängare till Muslimska brödraskapet dömdes till döden genom hängning.Aldrig tidigare i Egyptens historia har så många dödsdomar avkunnats på en och samma gång.

Nyhetskanalen - 10 sep 12 kl. 06:36

Judar och muslimer i protest mot omskärelsedom

Runt 300 judar och muslimer demonstrerade tillsammans i Berlin i söndags, med krav på religionsfrihet. Aktionen var en protest mot en dom i Köln i juni där domstolen förbjöd omskärelse av pojkar med motiveringen att de tillfogas allvarlig kroppsskada. Domen har lett till att många tyska läkare vägrar utföra ingreppet för att undvika åtal.

PI - 17 apr 11 kl. 21:24

Irakiska muslimer bedrev omfattande människosmuggling

MÄNNISKOSMUGGLING Det irakiska muslimska äkta paret Mohammed Alsuhail och Rabab Almayahi smugglade in minst 19 personer från mellanöstern perioden hösten 2006 till januari 2008. De 19 finns nu illegalt i Sverige. I Sverige har paret har rört sig i moskéerna i Tensta och Rinkeby.

Nyheter 24 - 12 jan 11 kl. 12:45

Muslimer dömda till livstids fängelse för hädelse


Rev ner affisch - får sitta i fängelse i resten av livet. PUNJAB. Två pakistanska muslimska män, en 45-åring och dennes 20-årige son, har dömts till livstids fängelse för hädelse.

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 12 kl. 04:01

Judar och muslimer enas i protest

Runt 300 judar och muslimer demonstrerade tillsammans i Berlin i söndags, med krav på religionsfrihet. Aktionen var en protest mot en dom i Köln i juni där domstolen förbjöd omskärelse av pojkar med motiveringen att de tillfogas allvarlig kroppsskada. Domen har utlöst livlig debatt och lett till att många tyska läkare vägrar utföra ingreppet för att inte riskera åtal..

Nerikes Allehanda - 01 dec 17 kl. 05:00

Så här säger Sverigedemokrater om muslimer, judar och våldtäktsoffer!

Martin Strid tvingades lämna Sverigedemokraterna efter sitt uttalande om muslimer. Men hur upprörd var partiledningen? Vi har samlat ett antal citat av partiets företrädare.

BT - 17 aug 12 kl. 20:27

Bildt kritisk till domen: "Farsartad"

Även utrikesminister Carl Bildt (M) är kritisk till domen och beskriver rättegången som "farsartad". ? Domen är orimligt hård och rättegången har visat tydliga tecken på att vara politiserad.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 timmar sedan

I min del av landet får de kriminella fri lejd, Damberg

Hej, Mikael Damberg. Jag tänker ta upp ett bekymmer om dessvärre inte alls intresserade din företrädare Morgan Johansson. Hur kan en enda polispatrull anses tillräcklig för en yta stor som Danmark?

Expressen - Igår: 10:23

Skrota tillfälliga asyllagen och höj skatten för de rika

Här är ett tips till ojämlikhetspartiet C. Den tillfälliga asyllagen skapar bara lidande och sämre integration. Skrota den och de planerade skattesänkningarna till landets rikaste direktörer, skriver Christina Höj Larsen (V)..

Expressen - Igår: 06:10

Björklunds största styrka blev till slut en belastning

Ingen i Liberalerna vill öppet ifrågasätta att dagens partiledning ska vaska fram Jan Björklunds efterträdare. Hur ska de som ledde oss ner i detta ras kunna leda processen?Krismedvetenheten är häpnadsväckande usel i mitt parti, skriver Jasenko Selimovic..

Expressen - I förrgår: 12:21

C blundar för följderna av sin migrationspolitik

Som läkare försöker jag förutse konsekvenserna av mina beslut. C-toppen Anders W Jonssons replik om humanitär skyddsgrund får mig att undra om han som politiker gör detsamma, skriver Stefan Krakowski..

Expressen - I förrgår: 06:30

De försöker fortfarande mörda Salman Rushdie

Idag är det 30 år sedan författare Salman Rushdie fick ett pris på sitt huvud, senast 2016 aktualiserades fatwan när iranska tidningar höjde belöningen.Jesper Bengtsson skriver att yttrandefrihetens nya vindar på 90-talet i dag är en parentes mellan två repressiva epoker. .

Expressen - I förrgår: 06:10

Markera nu – kalla upp Rysslands ambassadör

Sverige kan inte passivt se på när ett land, dessutom i vårt närområde, bedriver utrensning av personer baserat på deras sexuella läggning.Vi vill se utökade sanktioner mot Ryssland på grund av övergreppen, skriver Fredrik Malm och Joar Forssell (L)..

Expressen - 13 feb 19 kl. 17:49

En överläkare utan koll på svensk lag

Centerpartiets Anders W Jonsson svarar på Stefan Krakowskis kritik mot hur läkarna kommer att påverkas av den kommande migrationspolitiken:”Det är inte vi läkare som avgör om någon ska få stanna i Sverige. Det har det aldrig varit.” .

Expressen - 13 feb 19 kl. 06:10

Strandhäll och Löfven förvanskar sanningen

Den svenska liberala demokratin räddas av Januariöverenskommelsen! I alla fall om man ska tro Stefan Löfven och andra ledande socialdemokrater. Med detta förvrids inte bara grundläggande parlamentariska och politiska fakta, man ger sig dessutom ut på retoriskt mycket farlig mark, skriver M:s partisekreterare Gunnar Strömmer..

Expressen - 12 feb 19 kl. 17:10

Här är ett nationalistiskt argument för globalism

Förvåning kan sporra till handling. Vi blev överraskade när vi kom fram till att det finns ett nationalistiskt argument för globalism. Man måste inte vända världen ryggen för att man vill att ens eget land ska komma i första hand, skriver Bill och Melinda Gates..

Expressen - 12 feb 19 kl. 06:10

Vi läkare är nästa offer för C:s migrationspolitik

Snart kommer läkarna att utsättas för påtryckningar om vem som ska bedömas som tillräckligt sjuk eller ensam för att få stanna i Sverige. Samtidigt räcker inte sjukvården  till för de människor som redan finns i landet.  Om Centerpartiet får som de vill står vi inför enorma problem, skriver överläkare Stefan Krakowski..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.