Expressen > Opinion

Wednesday, 19 September, 22:18

Expressen - 18 aug 18 kl. 05:00

Domen är ett hån mot de flesta muslimer i SverigeI yrkeslivet måste det vara självklart att man anpassar sig till de normer som råder och skakar hand.DO borde skrotas – eller byta namn till Fundamentalistombudsmannen, skriver Malin Lernfelt..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Fundamentalistombudsmannen, Malin Lernfelt

Dela artikeln

8456 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Domenär ett , hånmot de , flesta, muslimeri , Sverige
Expressen - 15 mar 17 kl. 16:28

EU-domen pekar inte ut muslimer

Som sekulär humanist applåderar jag Rossana Dinamarca principfasta hållning mot samvetsfrihet. Nu kan jag tyvärr konstatera att hennes sekulära kompass snurrar, skriver Jenny Sonesson..

Dagen - 11 aug 11 kl. 03:00

Anders Gustafsson: Förföljelsen av ahmadier visar hur muslimer ofta förtrycks av sina trosfränder

Kommentar Religionsfrihet: I februari mördade den indonesiske sunnimuslimen Dani bin Misra en ahmadier genom att slå in huvudet på honom. Nu har domen fallit: Tre månaders fängelse.

Det var i februari som en mobb av runt 1 000 sunnimuslimer gav sig på en grupp ahmadier och mördade tre av dem.

YLE - 24 mar 16 kl. 15:01

"Domen läker inte såren, men kanske sluts en cirkel"

Emina Arnautovic är en av de närapå en miljon bosnier som under kriget 1992-1995 tvingades lämna sina hem. Nu, drygt tjugo år senare är hon mitt uppe i livet och politiken. Hon följer noggrant processen i Haag och ser stort värde i domen mot Radovan Karadzic.

Sydsvenskan - 27 mar 14 kl. 05:30

Juridiskt är domen en fars

Två rättegångsdagar, men sammanlagt tog rättegången mindre än en timme. Domstolen i den egyptiska provinsstaden Minya gjorde processen kort i måndags när 529 anhängare till Muslimska brödraskapet dömdes till döden genom hängning.Aldrig tidigare i Egyptens historia har så många dödsdomar avkunnats på en och samma gång.

Nyhetskanalen - 10 sep 12 kl. 06:36

Judar och muslimer i protest mot omskärelsedom

Runt 300 judar och muslimer demonstrerade tillsammans i Berlin i söndags, med krav på religionsfrihet. Aktionen var en protest mot en dom i Köln i juni där domstolen förbjöd omskärelse av pojkar med motiveringen att de tillfogas allvarlig kroppsskada. Domen har lett till att många tyska läkare vägrar utföra ingreppet för att undvika åtal.

PI - 17 apr 11 kl. 21:24

Irakiska muslimer bedrev omfattande människosmuggling

MÄNNISKOSMUGGLING Det irakiska muslimska äkta paret Mohammed Alsuhail och Rabab Almayahi smugglade in minst 19 personer från mellanöstern perioden hösten 2006 till januari 2008. De 19 finns nu illegalt i Sverige. I Sverige har paret har rört sig i moskéerna i Tensta och Rinkeby.

Nyheter 24 - 12 jan 11 kl. 12:45

Muslimer dömda till livstids fängelse för hädelse


Rev ner affisch - får sitta i fängelse i resten av livet. PUNJAB. Två pakistanska muslimska män, en 45-åring och dennes 20-årige son, har dömts till livstids fängelse för hädelse.

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 12 kl. 04:01

Judar och muslimer enas i protest

Runt 300 judar och muslimer demonstrerade tillsammans i Berlin i söndags, med krav på religionsfrihet. Aktionen var en protest mot en dom i Köln i juni där domstolen förbjöd omskärelse av pojkar med motiveringen att de tillfogas allvarlig kroppsskada. Domen har utlöst livlig debatt och lett till att många tyska läkare vägrar utföra ingreppet för att inte riskera åtal..

Nerikes Allehanda - 01 dec 17 kl. 05:00

Så här säger Sverigedemokrater om muslimer, judar och våldtäktsoffer!

Martin Strid tvingades lämna Sverigedemokraterna efter sitt uttalande om muslimer. Men hur upprörd var partiledningen? Vi har samlat ett antal citat av partiets företrädare.

BT - 17 aug 12 kl. 20:27

Bildt kritisk till domen: "Farsartad"

Även utrikesminister Carl Bildt (M) är kritisk till domen och beskriver rättegången som "farsartad". ? Domen är orimligt hård och rättegången har visat tydliga tecken på att vara politiserad.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Orten, det här är för er

De enda som inte är överraskade över min riksdagsplats är de som vet att förorten behöver en röst. Jag ska prata för "orten", inte om och till den. Diskussionen om min riksdagsplats är inte bara av ondo utan blottlägger de krafter som inte vill att jag ska lyckas, skriver riksdagsledamoten Leila Ali Elmi (MP)..

Expressen - 17 timmar sedan

Ytterst få journalister bor i utsatta områden

Skjutningar och bilbränder är vardagsmat i den ensidiga rapporteringen om utsatta områden. Men bara en halv procent av journalisterna bor där, samtidigt som särskilt många i yrket är bosatta på Södermalm. Nu måste branschen på allvar diskutera hur journalistkåren kan breddas, skriver Helena Stålnert och Lars Truedson..

Expressen - Igår: 05:00

Ta ansvar: Vi behöver en regering med S+M

För Löfven har MP och V skapat förvirring, samtidigt behöver Kristersson sätta ned foten mot både nationalister och Annie Lööf.Det är dags att S och M kommer överens om en regeringspolitik – ni är ju redan tämligen ense, skriver S-legendaren Kjell-Olof Feldt..

Expressen - I förrgår: 16:19

V mobbade mig – men väljarna ville annorlunda

Vänsterpartiets Amineh Kakabaveh får fortsätta i riksdagen: I veckan återvänder jag till en arbetsgemenskap där jag i åratal har varit utfryst och mobbad – men ingen ska få tysta min kamp mot hedersförtryck och klankultur..

Expressen - I förrgår: 05:00

Har du också missat den gömda välfärden?

650 000 personer behöver inte längre bry sig om vårdkrisen. Utvecklingen går under radarn – och de som främjar den vill inte att vi ska se, skriver John Lapidus..

Expressen - 16 sep 18 kl. 05:00

De bär ansvaret för att min dotter Ebba är död

En huvudlös migrationspolitik och myndigheter som inte gjorde sitt jobb ledde till att min dotter mördades och att mitt eget liv för alltid är förstört.Jag vill se en ny haverikommission vars första ärende ska vara terrordådet på Drottninggatan, skriver Ebba Åkerlunds pappa Stefan..

Expressen - 14 sep 18 kl. 18:05

Bilbranschens kunder är fortfarande rättslösa

Det är klädsamt att branschen numera öppet medger att testerna som har funnits fram tills nu har varit missvisande. Bil Sweden borde snarast välkomna en seriös diskussion om hur konsumenternas ställning kan förbättras, skriver Motormännens Heléne Lilja..

Expressen - 14 sep 18 kl. 05:00

Låt inte flest mandat styra regeringsfrågan

Dödläget innebär att vi alla måste börja tänka i banor som vi inte är vana vid.Den verkliga regeringsfrågan gäller inte vem som är mest populär i riksdagen, utan vem som är minst impopulär. En liten regering kan bli effektiv, skriver Timbros Johan Ingerö..

Expressen - 13 sep 18 kl. 05:00

Hur kan ni inte utvisa synagogebrännaren?

Vi är rädda för att den importerade antisemitismen ska hota oss till livet. I Sverige råder inte längre någon religionsfrihet för oss judar, skriver Salomon Schulman efter hovrättens beslut. .

Expressen - 12 sep 18 kl. 05:00

Gå inte på myten om ökad psykisk ohälsa

Det som kallas psykisk ohälsa bland unga är ofta friska reaktioner på normala påfrestningar och bör inte behandlas som medicinska problem. Antidepressiv medicinering kan vara direkt kontraproduktiv eftersom risken för självmordshandlingar ökar, skriver läkarna Sven Bremberg och Göran Högberg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.