Expressen > Opinion

Wednesday, 21 November, 20:51

Expressen - 18 aug 18 kl. 05:00

Domen är ett hån mot de flesta muslimer i Sverige



I yrkeslivet måste det vara självklart att man anpassar sig till de normer som råder och skakar hand.DO borde skrotas – eller byta namn till Fundamentalistombudsmannen, skriver Malin Lernfelt..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Fundamentalistombudsmannen, Malin Lernfelt

Dela artikeln

8478 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Domenär ett , hånmot de , flesta, muslimeri , Sverige
Expressen - 15 mar 17 kl. 16:28

EU-domen pekar inte ut muslimer

Som sekulär humanist applåderar jag Rossana Dinamarca principfasta hållning mot samvetsfrihet. Nu kan jag tyvärr konstatera att hennes sekulära kompass snurrar, skriver Jenny Sonesson..

Dagen - 11 aug 11 kl. 03:00

Anders Gustafsson: Förföljelsen av ahmadier visar hur muslimer ofta förtrycks av sina trosfränder

Kommentar Religionsfrihet: I februari mördade den indonesiske sunnimuslimen Dani bin Misra en ahmadier genom att slå in huvudet på honom. Nu har domen fallit: Tre månaders fängelse.

Det var i februari som en mobb av runt 1 000 sunnimuslimer gav sig på en grupp ahmadier och mördade tre av dem.

YLE - 24 mar 16 kl. 15:01

"Domen läker inte såren, men kanske sluts en cirkel"

Emina Arnautovic är en av de närapå en miljon bosnier som under kriget 1992-1995 tvingades lämna sina hem. Nu, drygt tjugo år senare är hon mitt uppe i livet och politiken. Hon följer noggrant processen i Haag och ser stort värde i domen mot Radovan Karadzic.

Sydsvenskan - 27 mar 14 kl. 05:30

Juridiskt är domen en fars

Två rättegångsdagar, men sammanlagt tog rättegången mindre än en timme. Domstolen i den egyptiska provinsstaden Minya gjorde processen kort i måndags när 529 anhängare till Muslimska brödraskapet dömdes till döden genom hängning.Aldrig tidigare i Egyptens historia har så många dödsdomar avkunnats på en och samma gång.

Nyhetskanalen - 10 sep 12 kl. 06:36

Judar och muslimer i protest mot omskärelsedom

Runt 300 judar och muslimer demonstrerade tillsammans i Berlin i söndags, med krav på religionsfrihet. Aktionen var en protest mot en dom i Köln i juni där domstolen förbjöd omskärelse av pojkar med motiveringen att de tillfogas allvarlig kroppsskada. Domen har lett till att många tyska läkare vägrar utföra ingreppet för att undvika åtal.

PI - 17 apr 11 kl. 21:24

Irakiska muslimer bedrev omfattande människosmuggling

MÄNNISKOSMUGGLING Det irakiska muslimska äkta paret Mohammed Alsuhail och Rabab Almayahi smugglade in minst 19 personer från mellanöstern perioden hösten 2006 till januari 2008. De 19 finns nu illegalt i Sverige. I Sverige har paret har rört sig i moskéerna i Tensta och Rinkeby.

Nyheter 24 - 12 jan 11 kl. 12:45

Muslimer dömda till livstids fängelse för hädelse


Rev ner affisch - får sitta i fängelse i resten av livet. PUNJAB. Två pakistanska muslimska män, en 45-åring och dennes 20-årige son, har dömts till livstids fängelse för hädelse.

Helsingborgs Dagblad - 10 sep 12 kl. 04:01

Judar och muslimer enas i protest

Runt 300 judar och muslimer demonstrerade tillsammans i Berlin i söndags, med krav på religionsfrihet. Aktionen var en protest mot en dom i Köln i juni där domstolen förbjöd omskärelse av pojkar med motiveringen att de tillfogas allvarlig kroppsskada. Domen har utlöst livlig debatt och lett till att många tyska läkare vägrar utföra ingreppet för att inte riskera åtal..

Nerikes Allehanda - 01 dec 17 kl. 05:00

Så här säger Sverigedemokrater om muslimer, judar och våldtäktsoffer!

Martin Strid tvingades lämna Sverigedemokraterna efter sitt uttalande om muslimer. Men hur upprörd var partiledningen? Vi har samlat ett antal citat av partiets företrädare.

BT - 17 aug 12 kl. 20:27

Bildt kritisk till domen: "Farsartad"

Även utrikesminister Carl Bildt (M) är kritisk till domen och beskriver rättegången som "farsartad". ? Domen är orimligt hård och rättegången har visat tydliga tecken på att vara politiserad.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 14 timmar sedan

Gör som S och ta makten med ett ytterlighetsparti

Sannolikheten att SD kommer att massdeportera människor eller sätta in militär i utsatta områden får ses som minimal. Borgerligheten borde ge regeringsmakten en chans – och inse att vuxna inte alltid får precis som de vill, skriver Magnus Jönsson..

Expressen - Igår: 15:20

Arbetet för ett tryggare Stockholm börjar nu

Skjutningarna i befinner sig nu på en exceptionellt hög och alarmerande nivå.För första gången kommer Stockholm att ta fram en strategi för hur staden och andra aktörer gemensamt kan minska risken för att unga dras in i kriminalitet, skriver  nya finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) och Jan Jönsson (L)..

Expressen - Igår: 06:20

Om män vågar vara män får vi ett bättre samhälle

Varken genusteorier eller jämställdhetsmyndigheter kommer att stoppa våldtäkterna och övergreppen mot kvinnor.Det behövs inte mindre av manligt beteende i samhället, det behövs mer, skriver Jan Emanuel Johansson..

Expressen - I förrgår: 06:20

Så stoppar vi den nya dödstrenden

När Alliansen styrde togs en rad beslut som försämrade förutsättningarna för att motverka dödsfall i arbetslivet.Nu dör allt fler på jobbet. Vänsterpartiet har tre förslag för att vända utvecklingen, skriver Ali Esbati och Ciczie Weidby.

Expressen - 18 nov 18 kl. 07:10

Skolorna måste sluta normalisera köttätande

Kött och andra animaliska produkter utgör en oproportionerligt stor del av kommunernas matkostnader. Det mest ekonomiska sättet är också det mest inkluderande: Servera vegomat till alla, skriver Per-Anders Jande och Jonas Norberg..

Expressen - 17 nov 18 kl. 07:10

Statsminister Lööf stärker den humanitära stormakten

Jag har aldrig sett en svensk politiker växa på samma sätt som Annie Lööf – från partipolitruk till statskvinna med globalt framtidsperspektiv. Att hon undviker det nykonservativa högerblockets inskränkta egoism är ingen tillfällighet, skriver Per Gahrton..

Expressen - 16 nov 18 kl. 18:07

Är det så här Luf:s fria invandring ska bekostas?

Att Luf vill finansiera sina intressen genom att skära ned på föräldraledigheten är inte försvarbart och visar på en häpnadsväckande nedprioritering av det svenska folket, skriver SD:s ungdomsförbund Ungsvenskarna..

Expressen - 16 nov 18 kl. 06:20

Bromsa inflyttningen till hedersutsatta områden

Den färska rapporten om hedersförtryck visar ett förfärligt utbrett samhällsproblem.Staten måste sluta betala för ökat utanförskap, skriver före detta kommunalrådet Nils Karlsson (MP)..

Expressen - 15 nov 18 kl. 06:20

De värsta skolorna är dyra fritidsgårdar utan lärande

I dag råder det vilda västern på skolmarknaden och oseriösa aktörer kan lätt tjäna stora pengar på att erbjuda dålig utbildning. Det är hög tid att högern ser sig själva i spegeln och erkänner att dagens system är dysfunktionellt, skriver läraren Isak Skogstad..

Expressen - 14 nov 18 kl. 12:34

Hur kan ni beskatta oss för tv vi inte vill se?

I dag röstar riksdagen om public service-skatten.Nu ska medborgarna tvingas att betala för SVT och SR. Vad hände med valfriheten?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.