GöteborgsPosten > Opinion

Wednesday, 21 November, 18:48

GöteborgsPosten - 18 aug 18 kl. 05:00

Teodorescu: Dags att bränna offerkoftanSocioekonomiska faktorer, frustration eller rentav tristess är populära förklaringsmodeller från vänsterhåll när bilar sätts i brand. Men dessa förklaringar håller inte. Det är inte förövarna det är synd om, det är deras skötsamma grannar som faller offer när staten förlorar maktkampen med ligisterna, skriver Alice Teodorescu..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Alice Teodorescu

Dela artikeln

28786 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Teodorescu, Dagsatt , bränna, offerkoftan
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Väx upp och ta av dig offerkoftan Ken Ring"Krönika

I dag skriver Samuel Nudel, aktiv inom Svenska kommittén mot antisemitisms ungdomsnätverk, en debattartikel i Expressen under rubriken "Sluta upp att gulla med Ken Ring". Där går han till angrepp mot artisten och pekar på flera av Rings tidigare antisemitiska och homofoba uttalanden.Nudel tar bland annat upp att Ring vill "minska invandringen", hans tidigare uttalanden om att "judar är snåla" och hoten från 1999 när han uppmanade publiken att våldta prinsessan Madeleine och skrek "Carl Philip – hur är Peter Jöbacks arlse?

Dagens Medicin - 11 feb 16 kl. 10:11

Emma Spak vill slänga offerkoftan

Sylf-ordföranden och ST-läkaren Emma Spak tycker att det är dags att primärvården slänger sin offerkofta. Allmänmedicinen måste ta plats och visa vad den kan..

Dagensanalys.se - 09 jan 17 kl. 11:31

Dags att börja jobba igen – men hur gör du 2017 så bra som möjligt?

Julen är över och det nya året har startat, dags att gå tillbaka till jobbet och komma in i rutinerna igen. Vissa har kanske längtat tillbaka till kollegor och arbetsuppgifter, men för andra är tanken på jobbet utmattande och kanske till och med skrämmande. De vanliga tipsen om att starta mjukt låter ju bra, men vi vet alla hur vardagen ser ut.

GöteborgsPosten - 08 jul 17 kl. 05:00

Teodorescu: Betala för havsutsikt - få fönsterlöst

Antingen får staten bli bättre på att fokusera på sina kärnuppgifter eller så får man vackert erkänna att man inte klarar av att uppfylla sin del av avtalet..

GöteborgsPosten - 14 aug 17 kl. 16:00

Teodorescu: Inför lagen måste alla vara lika

Som medmänniska är det lätt att känna sympati med människor som funnits sakna skyddsskäl men som drömmer om en bättre tillvaro i Sverige. Men längtan, drömmar eller rentav desperation är inga asylskäl i befintlig lagstiftning..

GöteborgsPosten - 28 sep 17 kl. 09:03

Teodorescu: Inför lagen måste alla vara lika

Som medmänniska är det lätt att känna sympati med människor som funnits sakna skyddsskäl men som drömmer om en bättre tillvaro i Sverige. Men längtan, drömmar eller rentav desperation är inga asylskäl i befintlig lagstiftning..

Helsingborgs Dagblad - 26 mar 15 kl. 12:54

Det är dags att låta samerna ta plats

Vi i Sverige är väldigt duktiga på att tala om hur illa amerikanarna har behandlat indianerna. Om hur illa australierna behandlat aboriginerna. Inte alls lika ofta talar vi om hur illa vi själva har behandlat vår ursprungsbefolkning - Samerna.

Sydsvenskan - 18 maj 15 kl. 14:39

Det är dags för Sverige att erkänna Somaliland som egen stat

Sveriges nya regering säger sig stå för ett självständigt utrikespolitiskt handlingsprogram. Som uttryck för detta blev erkännandet av den Palestinska staten regeringens första utrikespolitiska markering. Samtidigt, på Afrikas horn, firar Somaliland den 18 maj 24 år av demokrati och stabilitet.

YLE - 15 jun 12 kl. 06:13

Dags att slänga vinterpälsen

Den officiella simsäsongen på Helsingfors allmänna badstränder börjar idag. Simsäsongen varar från den 15.5 till slutet av augusti.

BT - 04 dec 12 kl. 08:44

Dags att släppa avslutningarna

Skolavslutning i kyrkan innebär minor som präst/pastor riskerar att trampa på. Kyrkan har svårt att kompromissa med att vara kyrka och vackra rum finns ju på annat håll också, skriver Mattias Lyckelid, pastor i Borås. Att be en bön på skolavslutningen är som att svära i kyrkan, men att svära i kyrkan är inte som att be en bön på skolavslutningen.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 01 nov 18 kl. 05:00

Här slängs i särklass mest sopor

Mängden sopor ökar år från år. I Strömstad är siffrorna bland de högsta i Sverige och i Färgelanda bland de lägsta. Sopsortering gör att vi slänger mindre säger man på Avfall Sverige..

GöteborgsPosten - 01 nov 18 kl. 11:23

Så lurade de Gekås flera gånger om

Här vandrar den så kallade Insiderligan ut från Gekås med flera påsar fulla med stöldgods..

GöteborgsPosten - 01 nov 18 kl. 14:17

Stark konjunktur men ändå osäkerhet om framtiden

Näringslivet i Västsverige går fortfarande bra. Men företagen är osäkra på hur det blir i framtiden..

GöteborgsPosten - 02 nov 18 kl. 06:52

Tågdörrar öppnades under färd

Tåget färdades i full fart när dörrarna plötsligt öppnade sig på ett av SJ:s Västtrafiktåg på torsdagsförmiddagen.
– Jag vågar inte tänka på vad som hade kunnat hända om tåget hade varit överfullt som det brukar vara, säger Joanna Kragh..

GöteborgsPosten - 02 nov 18 kl. 06:54

Kvinnan tände eld på Ica-butiken – döms till fängelse

Den 50-åriga kvinnan tände, enligt domen, på toalett- och hushållspapper inne på Ica Kvantum. Under pågående brand gick hon sedan med fylld matkorg rakt genom kassorna.
Nu har den misstänkta, mot sitt nekande, dömts till drygt sex års fängelse..

GöteborgsPosten - 02 nov 18 kl. 10:07

Överklagar domen mot skolparet till HD

Mannen dömdes av hovrätten till 12 års fängelse. Nu överklagar hans försvarsadvokat Bo Hallberg till Högsta domstolen..

GöteborgsPosten - 02 nov 18 kl. 16:31

Det här har inte dina barn koll på

Att betala med kontanter, läsa kartor och ringa med fast telefon. För många av oss sitter detta i ryggmärgen, men för de som är unga eller barn i dag kommer det bara vara en del av historien.
– Det här är inte relevant för barnen som växer upp i dag.

GöteborgsPosten - 02 nov 18 kl. 16:31

Nio saker unga inte upplevt

Ska man beklaga eller gratulera? Beklaga givetvis! 80- och 90-talisterna fick uppleva tjusningen i att vänta i veckor på brev, spela in egen musik på kassettband och slippa radera bilder i telefonen.

GöteborgsPosten - 02 nov 18 kl. 20:01

Så tränar skolpersonal för att hantera terrorattack

När eleverna är på höstlov förbereder sig personalen på Hvitfeldtska gymnasiet för det värsta tänkbara. Under veckan har de övat på hur de ska agera om skolan utsätts för en eventuell terrorattack.
– Om dörren sparkas in av en beväpnad gärningsman så finns det bara två val – antingen försöka göra någonting eller så dör du, säger kursledaren Niklas Bogestål..

GöteborgsPosten - 03 nov 18 kl. 05:00

Bråda tider att söka krisstöd efter torkan

Relativt få djuruppfödare har råd att avstå från Jordbruksverkets torkbidrag. Det vittnar den höga inlämningstakten om..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.