GöteborgsPosten > Opinion

Tuesday, 19 February, 11:33

GöteborgsPosten - 18 aug 18 kl. 05:00

Teodorescu: Dags att bränna offerkoftanSocioekonomiska faktorer, frustration eller rentav tristess är populära förklaringsmodeller från vänsterhåll när bilar sätts i brand. Men dessa förklaringar håller inte. Det är inte förövarna det är synd om, det är deras skötsamma grannar som faller offer när staten förlorar maktkampen med ligisterna, skriver Alice Teodorescu..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Alice Teodorescu

Dela artikeln

28789 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Teodorescu, Dagsatt , bränna, offerkoftan
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Väx upp och ta av dig offerkoftan Ken Ring"Krönika

I dag skriver Samuel Nudel, aktiv inom Svenska kommittén mot antisemitisms ungdomsnätverk, en debattartikel i Expressen under rubriken "Sluta upp att gulla med Ken Ring". Där går han till angrepp mot artisten och pekar på flera av Rings tidigare antisemitiska och homofoba uttalanden.Nudel tar bland annat upp att Ring vill "minska invandringen", hans tidigare uttalanden om att "judar är snåla" och hoten från 1999 när han uppmanade publiken att våldta prinsessan Madeleine och skrek "Carl Philip – hur är Peter Jöbacks arlse?

Dagens Medicin - 11 feb 16 kl. 10:11

Emma Spak vill slänga offerkoftan

Sylf-ordföranden och ST-läkaren Emma Spak tycker att det är dags att primärvården slänger sin offerkofta. Allmänmedicinen måste ta plats och visa vad den kan..

Dagensanalys.se - 09 jan 17 kl. 11:31

Dags att börja jobba igen – men hur gör du 2017 så bra som möjligt?

Julen är över och det nya året har startat, dags att gå tillbaka till jobbet och komma in i rutinerna igen. Vissa har kanske längtat tillbaka till kollegor och arbetsuppgifter, men för andra är tanken på jobbet utmattande och kanske till och med skrämmande. De vanliga tipsen om att starta mjukt låter ju bra, men vi vet alla hur vardagen ser ut.

GöteborgsPosten - 08 jul 17 kl. 05:00

Teodorescu: Betala för havsutsikt - få fönsterlöst

Antingen får staten bli bättre på att fokusera på sina kärnuppgifter eller så får man vackert erkänna att man inte klarar av att uppfylla sin del av avtalet..

GöteborgsPosten - 14 aug 17 kl. 16:00

Teodorescu: Inför lagen måste alla vara lika

Som medmänniska är det lätt att känna sympati med människor som funnits sakna skyddsskäl men som drömmer om en bättre tillvaro i Sverige. Men längtan, drömmar eller rentav desperation är inga asylskäl i befintlig lagstiftning..

GöteborgsPosten - 28 sep 17 kl. 09:03

Teodorescu: Inför lagen måste alla vara lika

Som medmänniska är det lätt att känna sympati med människor som funnits sakna skyddsskäl men som drömmer om en bättre tillvaro i Sverige. Men längtan, drömmar eller rentav desperation är inga asylskäl i befintlig lagstiftning..

Helsingborgs Dagblad - 26 mar 15 kl. 12:54

Det är dags att låta samerna ta plats

Vi i Sverige är väldigt duktiga på att tala om hur illa amerikanarna har behandlat indianerna. Om hur illa australierna behandlat aboriginerna. Inte alls lika ofta talar vi om hur illa vi själva har behandlat vår ursprungsbefolkning - Samerna.

Sydsvenskan - 18 maj 15 kl. 14:39

Det är dags för Sverige att erkänna Somaliland som egen stat

Sveriges nya regering säger sig stå för ett självständigt utrikespolitiskt handlingsprogram. Som uttryck för detta blev erkännandet av den Palestinska staten regeringens första utrikespolitiska markering. Samtidigt, på Afrikas horn, firar Somaliland den 18 maj 24 år av demokrati och stabilitet.

YLE - 15 jun 12 kl. 06:13

Dags att slänga vinterpälsen

Den officiella simsäsongen på Helsingfors allmänna badstränder börjar idag. Simsäsongen varar från den 15.5 till slutet av augusti.

BT - 04 dec 12 kl. 08:44

Dags att släppa avslutningarna

Skolavslutning i kyrkan innebär minor som präst/pastor riskerar att trampa på. Kyrkan har svårt att kompromissa med att vara kyrka och vackra rum finns ju på annat håll också, skriver Mattias Lyckelid, pastor i Borås. Att be en bön på skolavslutningen är som att svära i kyrkan, men att svära i kyrkan är inte som att be en bön på skolavslutningen.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Replik-test

Ingress.

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Skogen kan rädda oss

Skogarna breder ut sig över stora delar av världen. Ökar vi takten av nyplantering så kan det bli ett värdefullt redskap mot utsläppen som hotar vår livsmiljö..

GöteborgsPosten - Igår: 05:00

Boscanin: Låt väljarna veta vad de röstar på

Det är problematiskt när ett parti efter valet flyttar sig långt ifrån den politik det gick till val på. Socialdemokraternas väljare röstade för avskaffad värnskatt lika lite som Centerpartiets väljare på landsbygden röstade för att återinföra den årliga höjningen av bensinskatten, skriver gästkolumnisten Aleksandra Boscanin..

GöteborgsPosten - Igår: 05:00

När argumenten tryter återstår endast hot

Viljan att tysta meningsmotståndare tar sig allt kreativare uttryck. Nu har deplattformeringstrenden nått Sverige, vilket inte minst en professor vid Lunds universitet har fått erfara..

GöteborgsPosten - I förrgår: 05:00

Det våras för nya partier

Utrymmet för nya partier på den rödgröna kanten har nog aldrig varit bättre. Men frågan är om den avhoppade miljöpartisten Carl Schlyters nyskapelse "Partiet Vändpunkt", kan få tillräckligt bred förankring..

GöteborgsPosten - I förrgår: 05:00

Popova: Konservatism med många ansikten

Idag anser sig C och L vara garanterna för liberalism i Sverige, men samtidigt går det inte att låta bli att undra: anser sig C och L ha koll på väljarna på andra sidan åsiktsklyftan?.

GöteborgsPosten - 15 feb 19 kl. 20:45

Säkerhetsföretag avslöjade skolkorruption

GöteborgsPosten - 15 feb 19 kl. 20:47

Läkare får prövotid efter rattfylleri

GöteborgsPosten - 15 feb 19 kl. 20:50

Högsta antalet trafikdödade sedan 2008

Under januari omkom 31 personer och 1 489 skadades i vägtrafiken. Inte sedan 2008 har så många omkommit i januaritrafiken, visar preliminär statistik från Transportstyrelsen..

GöteborgsPosten - 15 feb 19 kl. 20:52

Italiens M5S bildar ny EU-grupp

Det italienska regeringspartiet Femstjärnerörelsen bildar en ny populistgrupp i EU-parlamentet inför vårens val. En toppolitiker i det andra regeringspartiet Lega varnar för att Italien kan behöva lämna unionen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.