DI > Ekonomi

Tuesday, 20 November, 16:37

DI - 17 aug 18 kl. 19:20

Tobias Wikström: Kommuner ska inte ha veto mot privata utförareLEDARE. Vårdfrågor är svåra att hantera i den politiska debatten. Det är inte konstigt – alla vill ungefär samma sak, att vården ska bli bättre. Att köerna ska minska, att människor ska få välfärd på lika villkor. Problemet är att det inte finns några givna åtgärder som kan fixa detta..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wikström, Ledare

Dela artikeln

43 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tobias, Wikström, Kommunerska inte ha , vetomot , privata, utförare
Sydsvenskan - 29 sep 11 kl. 06:30

Kommuner kan tvingas ta emot barn

Arkivfoto: Erik Mårtensson
Migrationsminister Tobias Billström (M) kritiserar mottagandet av ensamkommande flyktingbarn i Skåne. Sex kommuner tar inte emot ett enda barn. Andra kommuner vägrar att öka antalet platser.

TA - 02 maj 13 kl. 11:01

Kommuner tvingas ta emot flyktingbarn

Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX
Landets kommuner ska kunna tvingas ta emot ensamkommande asylsökande barn, föreslår regeringen med stöd av MP. Fel väg att gå, enligt SKL som vill lösa överbelastningen på frivillig väg.
Migrationsminister Tobias Billström (M) förklarar att regeringen sätter barnets bästa i fokus.

YLE - 10 nov 14 kl. 17:35

Kommuner delas om Fennovoima

Bygget av Fennovoimas kärnkraftverk i Pyhäjoki kan stjälpas både i riksdagen och av ett otillräckligt inhemskt ägande. Trots det vidhåller de kommunala energibolagen att projektet är motiverat och säkert. I flera kommuner kräver ändå förtroendevalda att ägarskapet upphör.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Kommuner kan tvingas ta emot unga flyktingar

Kommuner ska inte längre själva kunna besluta om de vill ta emot asylsökande barn och ungdomar som anländer ensamma, uppger EkotSkälet är att antalet ensamkommande barn och unga flyktingar ökar, men platserna i kommunerna räcker inte till. Under 2011 var antalet 2.657.

Trelleborgs Allehanda - 02 dec 11 kl. 18:00

Kommuner vädjar till minister

Malmö stads ensamkommande flyktingbarn blir andra kommuners ansvar när de får uppehållstillstånd på sina transitboende. Nu vill Trelleborg och fem andra kommuner uppmärksamma problemet på riksnivå.
Malmö stad tar emot hälften av Sveriges ensamkommande flyktingbarn.

BT - 02 maj 13 kl. 08:05

Kommuner ska ta emot flyktingbarn

Från den 1 januari nästa år ska landets kommuner kunna tvingas ta emot ensamkommande, asylsökande barn och unga. Det föreslår regeringen med stöd av Miljöpartiet, rapporterar SR Ekot. - Det finns för många barn som tvingas vänta alldeles för länge på att få en plats helt enkelt, därför att det finns för få platser i systemet, därför att för få kommuner har erbjudit platser till Migrationsverket, säger migrationsminister Tobias Billström (M).

Kristianstadsbladet - 12 feb 14 kl. 18:46

Kommuner anmäler misstänkt fusk


Två stora utbildningsföretag anklagas av flera kommuner för att fuska med betygssättningen för undersköterskor, rapporterar Kommunalarbetaren (KA). Ju snabbare utbildningen klaras av, desto mer tjänar utbildningsföretagen.Stockholms stad har anmält ett av företagen, Medlearn, till Skolinspektionen och andra kommuner är på väg att göra det.

BT - 12 feb 14 kl. 18:48

Kommuner anmäler misstänkt fusk

Två stora utbildningsföretag anklagas av flera kommuner för att fuska med betygssättningen för undersköterskor, rapporterar Kommunalarbetaren (KA). Ju snabbare utbildningen klaras av, desto mer tjänar utbildningsföretagen. Stockholms stad har anmält ett av företagen, Medlearn, till Skolinspektionen och andra kommuner är på väg att göra det.

Nyhetskanalen - 22 apr 12 kl. 07:30

Kommuner kan tvingas ta emot asylbarn

Migrationsverket har svårt att få kommuner att ta emot tillräckligt många ensamkommande asylsökande barn och unga. Migrationsminister Tobias Billström (M) vill därför redan under den här mandatperioden tvinga dem att ställa upp, rapporterar Ekot. Återstår att se hur förslaget tas emot i riksdagen.

Expressen - 02 maj 13 kl. 12:08

Fyra kommuner tar emot flest flyktingbarn

Enligt Tobias Billström tar fyra kommuner i dag emot den största delen av flyktingbarn: Solna, Sigtuna, Mölndal och Malmö. Solnas kommunalråd Lars Rådén (M) välkomnar det nya förslaget. ?

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Skrämselindexet VIX på nytt månadshögsta

"Skrämselindexet" Vix steg på tisdagen till nivåer ovanför de hittills högsta i november – men har en bit kvar till toppnoteringarna i oktober..

DI - 15 minuter sedan

Oljepriset rasar – ned flera dollar på bara några minuter

Priset på Nordsjö- respektive WTI-olja ned 5 respektive 6 procent efter branta ras på tisdagseftermiddagen. .

DI - 30 minuter sedan

EU skärper granskning av ryska och kinesiska investeringar

EU skärper kontrollen av utländska uppköp av strategiska europeiska företag – med udden riktad mot statliga kinesiska och ryska företag ute efter känslig högteknologi..

DI - 30 minuter sedan

Fortsatta teknikfall i tisdagens New York-handel

Måndagens branta fall för teknikaktier på Wall Street ser ut att fortsätta under tisdagen, att döma av mönstret i början av tisdagens handel. Apple ansluter sig till övriga "björn"-aktier bland de så kallade Faaang-bolagen..

DI - 45 minuter sedan

Konsultpodden - äntligen en podd för konsultbranschen

Över 200.000 personer i Sverige arbetar inom konsultbranschen. Med ”gigare” och frilansare är det ännu fler.

DI - 45 minuter sedan

Alzecure-emission fulltecknad inför listning

Den nyemission som bioteknikbolaget Alzecure Pharma gjorde inför listningen av bolagets aktier på Nasdaq First North fulltecknades. Alzecure kommer att tillföras cirka 200 miljoner kronor före emissionskostnader. Efter nyemissionen har bolaget över 1.

DI - 45 minuter sedan

Sobi får FDA-godkännande för Gamifant

Läkemedelsbolaget Sobi och schweiziska Novimmune meddelar att den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har godkänt Gamifant, emapalumab-lzsg. .

DI - 1 timme sedan

Balderledamot har köpt aktier för 1,5 Mkr

Balders styrelseledamot Anders Wennergren har köpt 6.025 aktier i bolaget för 247 kronor styck, motsvarande en likvid på nära 1,5 miljoner kronor..

DI - 1 timme sedan

Kudlow: USA för detaljerade samtal med Kina

Det pågår detaljerade samtal med Kina på alla nivåer. Donald Trump vill ha ett avtal som ligger i USA:s intresse. Han har en optimistisk syn om samtalen mellan länderna och tror att även Kina vill ha ett avtal.

DI - 1 timme sedan

Frågetecknen hopar sig – spelaktien halverad på tio dagar

Oron kring Starbreeze verkar inte avta. Insynsförsäljningen från storägaren Bo Andersson Klint har lett till spekulationer om hans privatekonomi – samtidigt är Starbreeze egen skuldsättning ett frågetecken..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.