DI > Ekonomi

Friday, 22 February, 03:07

DI - 17 aug 18 kl. 19:20

Tobias Wikström: Kommuner ska inte ha veto mot privata utförareLEDARE. Vårdfrågor är svåra att hantera i den politiska debatten. Det är inte konstigt – alla vill ungefär samma sak, att vården ska bli bättre. Att köerna ska minska, att människor ska få välfärd på lika villkor. Problemet är att det inte finns några givna åtgärder som kan fixa detta..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wikström, Ledare

Dela artikeln

43 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tobias, Wikström, Kommunerska inte ha , vetomot , privata, utförare
Sydsvenskan - 29 sep 11 kl. 06:30

Kommuner kan tvingas ta emot barn

Arkivfoto: Erik Mårtensson
Migrationsminister Tobias Billström (M) kritiserar mottagandet av ensamkommande flyktingbarn i Skåne. Sex kommuner tar inte emot ett enda barn. Andra kommuner vägrar att öka antalet platser.

TA - 02 maj 13 kl. 11:01

Kommuner tvingas ta emot flyktingbarn

Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX
Landets kommuner ska kunna tvingas ta emot ensamkommande asylsökande barn, föreslår regeringen med stöd av MP. Fel väg att gå, enligt SKL som vill lösa överbelastningen på frivillig väg.
Migrationsminister Tobias Billström (M) förklarar att regeringen sätter barnets bästa i fokus.

YLE - 10 nov 14 kl. 17:35

Kommuner delas om Fennovoima

Bygget av Fennovoimas kärnkraftverk i Pyhäjoki kan stjälpas både i riksdagen och av ett otillräckligt inhemskt ägande. Trots det vidhåller de kommunala energibolagen att projektet är motiverat och säkert. I flera kommuner kräver ändå förtroendevalda att ägarskapet upphör.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Kommuner kan tvingas ta emot unga flyktingar

Kommuner ska inte längre själva kunna besluta om de vill ta emot asylsökande barn och ungdomar som anländer ensamma, uppger EkotSkälet är att antalet ensamkommande barn och unga flyktingar ökar, men platserna i kommunerna räcker inte till. Under 2011 var antalet 2.657.

Trelleborgs Allehanda - 02 dec 11 kl. 18:00

Kommuner vädjar till minister

Malmö stads ensamkommande flyktingbarn blir andra kommuners ansvar när de får uppehållstillstånd på sina transitboende. Nu vill Trelleborg och fem andra kommuner uppmärksamma problemet på riksnivå.
Malmö stad tar emot hälften av Sveriges ensamkommande flyktingbarn.

BT - 02 maj 13 kl. 08:05

Kommuner ska ta emot flyktingbarn

Från den 1 januari nästa år ska landets kommuner kunna tvingas ta emot ensamkommande, asylsökande barn och unga. Det föreslår regeringen med stöd av Miljöpartiet, rapporterar SR Ekot. - Det finns för många barn som tvingas vänta alldeles för länge på att få en plats helt enkelt, därför att det finns för få platser i systemet, därför att för få kommuner har erbjudit platser till Migrationsverket, säger migrationsminister Tobias Billström (M).

Kristianstadsbladet - 12 feb 14 kl. 18:46

Kommuner anmäler misstänkt fusk


Två stora utbildningsföretag anklagas av flera kommuner för att fuska med betygssättningen för undersköterskor, rapporterar Kommunalarbetaren (KA). Ju snabbare utbildningen klaras av, desto mer tjänar utbildningsföretagen.Stockholms stad har anmält ett av företagen, Medlearn, till Skolinspektionen och andra kommuner är på väg att göra det.

BT - 12 feb 14 kl. 18:48

Kommuner anmäler misstänkt fusk

Två stora utbildningsföretag anklagas av flera kommuner för att fuska med betygssättningen för undersköterskor, rapporterar Kommunalarbetaren (KA). Ju snabbare utbildningen klaras av, desto mer tjänar utbildningsföretagen. Stockholms stad har anmält ett av företagen, Medlearn, till Skolinspektionen och andra kommuner är på väg att göra det.

Nyhetskanalen - 22 apr 12 kl. 07:30

Kommuner kan tvingas ta emot asylbarn

Migrationsverket har svårt att få kommuner att ta emot tillräckligt många ensamkommande asylsökande barn och unga. Migrationsminister Tobias Billström (M) vill därför redan under den här mandatperioden tvinga dem att ställa upp, rapporterar Ekot. Återstår att se hur förslaget tas emot i riksdagen.

Expressen - 02 maj 13 kl. 12:08

Fyra kommuner tar emot flest flyktingbarn

Enligt Tobias Billström tar fyra kommuner i dag emot den största delen av flyktingbarn: Solna, Sigtuna, Mölndal och Malmö. Solnas kommunalråd Lars Rådén (M) välkomnar det nya förslaget. ?

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Hewlett-Packard upp i efterhandeln på höjd prognos

Hewlett-Packard redovisar ett justerat resultat per aktie på 0,42 dollar för det första kvartalet 2019..

DI - 4 timmar sedan

Advokatbyrån bröt konventionerna och växer så det knakar

Advokaterna Racine Ashjari, Jörgen Sköld och Roger Wier ville ändra på konventioner i branschen och startade Morris Law. Med fokus på att bygga en modern företagskultur har byrån på fem år vuxit till 63 anställda med kontor i Göteborg och Stockholm. .

DI - 5 timmar sedan

Wall Street pressat av svaga makrodata – tungt för Tesla

Tesla tappade mark på Wall Street på torsdagen efter att Model 3 fått konsumentkritik. Svenska Spotify firade samtidigt den åttonde uppgångsdagen av de senaste nio handelsdagarna..

DI - 5 timmar sedan

Här är vinnarna i Årets byrå

För nittonde året i rad koras Sveriges bästa kommunikationsbyråer. Kunderna har avgjort vinnarna i alla 15 kategorier och med på listan finns både nya och gamla vinnare. .

DI - 5 timmar sedan

Närstående till styrelseledamot i Swedbank tankar aktier

Tord Johan Mossberg, närstående till Anna Mossberg som är styrelseledamot i Swedbank, har på torsdagen köpt 1.800 aktier i banken för knappt 300.000 kronor..

DI - 5 timmar sedan

Storbank betalar ut 20 miljarder kronor i bonus

Brittiska storbanken Barclays höjer bonusen till sina anställda för första gången på 5 år, rapporterar Bloombegr. Totalt betalar banken ut motsvarande 20 miljarder kronor för 2018..

DI - 5 timmar sedan

KD får högsta stödet på 16 år – även V går framåt

Kristdemokraterna får sitt starkaste stöd på över 16 år i DN/Ipsos februarimätning, 9 procent, skriver Dagens Nyheter. Partiet når toppnivån sedan det stärkt sitt väljarstöd med 2 procentenheter jämfört med januarimätningen. Även Vänsterpartiet går framåt 2 procentenheter, från 8 till 10 procent..

DI - 6 timmar sedan

Strategen: Ta hem vinster från krondopade sparandet – så ska du agera nu

Den svaga kronan har varit mumma för svenskar som sparar i vissa utländska fonder och aktier.  Men nu är det läge att ändra strategi, enligt Maria Landeborn, strateg på Danske Bank..

DI - 6 timmar sedan

Tesla faller på börsen efter kritik från konsumenttidning

Teslas aktie tappar över 3 procent på torsdagskvällen sedan en rapport från konsumenttidningen Consumer Reports väckt frågor gällande Model 3:s tillförlitlighet, rapporterar CNBC..

DI - 6 timmar sedan

EU:s handelsministrar ska försöka enas om hur biltullar kan undvikas

EU:s handelsministrar ska på fredagen försöka enas om en strategi för de känsliga förhandlingarna om industrivaror med USA, och hur EU undviker amerikanska biltullar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.