DI > Ekonomi

Wednesday, 19 September, 01:14

DI - 17 aug 18 kl. 19:20

Tobias Wikström: Kommuner ska inte ha veto mot privata utförareLEDARE. Vårdfrågor är svåra att hantera i den politiska debatten. Det är inte konstigt – alla vill ungefär samma sak, att vården ska bli bättre. Att köerna ska minska, att människor ska få välfärd på lika villkor. Problemet är att det inte finns några givna åtgärder som kan fixa detta..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wikström, Ledare

Dela artikeln

43 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tobias, Wikström, Kommunerska inte ha , vetomot , privata, utförare
Sydsvenskan - 29 sep 11 kl. 06:30

Kommuner kan tvingas ta emot barn

Arkivfoto: Erik Mårtensson
Migrationsminister Tobias Billström (M) kritiserar mottagandet av ensamkommande flyktingbarn i Skåne. Sex kommuner tar inte emot ett enda barn. Andra kommuner vägrar att öka antalet platser.

TA - 02 maj 13 kl. 11:01

Kommuner tvingas ta emot flyktingbarn

Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX
Landets kommuner ska kunna tvingas ta emot ensamkommande asylsökande barn, föreslår regeringen med stöd av MP. Fel väg att gå, enligt SKL som vill lösa överbelastningen på frivillig väg.
Migrationsminister Tobias Billström (M) förklarar att regeringen sätter barnets bästa i fokus.

YLE - 10 nov 14 kl. 17:35

Kommuner delas om Fennovoima

Bygget av Fennovoimas kärnkraftverk i Pyhäjoki kan stjälpas både i riksdagen och av ett otillräckligt inhemskt ägande. Trots det vidhåller de kommunala energibolagen att projektet är motiverat och säkert. I flera kommuner kräver ändå förtroendevalda att ägarskapet upphör.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Kommuner kan tvingas ta emot unga flyktingar

Kommuner ska inte längre själva kunna besluta om de vill ta emot asylsökande barn och ungdomar som anländer ensamma, uppger EkotSkälet är att antalet ensamkommande barn och unga flyktingar ökar, men platserna i kommunerna räcker inte till. Under 2011 var antalet 2.657.

Trelleborgs Allehanda - 02 dec 11 kl. 18:00

Kommuner vädjar till minister

Malmö stads ensamkommande flyktingbarn blir andra kommuners ansvar när de får uppehållstillstånd på sina transitboende. Nu vill Trelleborg och fem andra kommuner uppmärksamma problemet på riksnivå.
Malmö stad tar emot hälften av Sveriges ensamkommande flyktingbarn.

BT - 02 maj 13 kl. 08:05

Kommuner ska ta emot flyktingbarn

Från den 1 januari nästa år ska landets kommuner kunna tvingas ta emot ensamkommande, asylsökande barn och unga. Det föreslår regeringen med stöd av Miljöpartiet, rapporterar SR Ekot. - Det finns för många barn som tvingas vänta alldeles för länge på att få en plats helt enkelt, därför att det finns för få platser i systemet, därför att för få kommuner har erbjudit platser till Migrationsverket, säger migrationsminister Tobias Billström (M).

Kristianstadsbladet - 12 feb 14 kl. 18:46

Kommuner anmäler misstänkt fusk


Två stora utbildningsföretag anklagas av flera kommuner för att fuska med betygssättningen för undersköterskor, rapporterar Kommunalarbetaren (KA). Ju snabbare utbildningen klaras av, desto mer tjänar utbildningsföretagen.Stockholms stad har anmält ett av företagen, Medlearn, till Skolinspektionen och andra kommuner är på väg att göra det.

BT - 12 feb 14 kl. 18:48

Kommuner anmäler misstänkt fusk

Två stora utbildningsföretag anklagas av flera kommuner för att fuska med betygssättningen för undersköterskor, rapporterar Kommunalarbetaren (KA). Ju snabbare utbildningen klaras av, desto mer tjänar utbildningsföretagen. Stockholms stad har anmält ett av företagen, Medlearn, till Skolinspektionen och andra kommuner är på väg att göra det.

Nyhetskanalen - 22 apr 12 kl. 07:30

Kommuner kan tvingas ta emot asylbarn

Migrationsverket har svårt att få kommuner att ta emot tillräckligt många ensamkommande asylsökande barn och unga. Migrationsminister Tobias Billström (M) vill därför redan under den här mandatperioden tvinga dem att ställa upp, rapporterar Ekot. Återstår att se hur förslaget tas emot i riksdagen.

Expressen - 02 maj 13 kl. 12:08

Fyra kommuner tar emot flest flyktingbarn

Enligt Tobias Billström tar fyra kommuner i dag emot den största delen av flyktingbarn: Solna, Sigtuna, Mölndal och Malmö. Solnas kommunalråd Lars Rådén (M) välkomnar det nya förslaget. ?

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Här går det snabbast att bli av med bostadsrätten

Skillnaderna i försäljningstid för bostadsrätter skiljer stort både mellan olika kommuner och mellan olika delar av storstäderna. Di har tagit fram data som visar var det går allra snabbast att få bostaden såld – och var du bör räkna med att det kan dröja månader..

DI - 2 timmar sedan

EU har nytt förslag till britterna om gränsen

EU är beredd att lägga fram ett nytt förslag för att lösa den svåraste frågan i brexitförhandligarna: hur gränskontroller undviks vid gränsen mellan Irland och Nordirland..

DI - 3 timmar sedan

Matchning gav riktiga hamburgerjobb

Krisen bland Arbetsförmedlingens underleverantörer är dåliga nyheter för hamburgerkedjan Max, som har haft stor hjälp av företagen i jakten på personal. .

DI - 3 timmar sedan

Varselvåg i jobbfixarbranschen

Flera företag som hjälper till med att få folk i jobb och som har Arbetsförmedlingen som sin viktigaste kund säger upp och varslar en stor del av sina anställda. Men branschkritik mot att regeringens resursslukande satsning på extratjänster ligger bakom tillbakavisas av både arbetsmarknadsministern och Arbetsförmedlingen. .

DI - 3 timmar sedan

USA-börser: Lättnadsrally på bred front

Ledande amerikanska index steg i rekyl på tisdagen, då investerare bedömer att tullstriden mellan USA och Kina är mindre skadlig än befarat..

DI - 3 timmar sedan

DNB sänker fyra fastighetsbolag

DNB Markets sänker fyra fastighetsbolag på tisdagen. Tre av aktierna får säljrekommendationer, enligt Bloomberg..

DI - 3 timmar sedan

Så hög blir stormnotan för USA

Orkanen Florences vindar orsakade mellan 15 och 41 miljarder kronor i försäkrade förluster längsmed den amerikanska sydostkusten, enligt Verisk Analytics. Det skriver Bloomberg..

DI - 4 timmar sedan

Apple har betalat sin gigantiska skatteskuld till Irland

Irlands regering har inkasserat nästan 150 miljarder kronor i omtvistade skatteskulder och ränta från teknikbjässen Apple, skriver The Guardian..

DI - 4 timmar sedan

Omskakat Kopparbergs lockar

Kopparbergs har varit en kanonplacering, men aktien har fått stryk då brexit skickade ned pundkursen i källaren. Men även om det finns orosmoln hittar Di argument för att köpa aktien..

DI - 4 timmar sedan

Törstiga asiater ska få fart på stabila ölaktier

Bryggeribranschens jättar gnetar i motvind i Europa och blickar mot Asien där tillväxten finns. Ölaktier lockar med stabilitet och god direktavkastning, men värderingarna är i vissa fall något överförfriskade. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.