DI > Ekonomi

Thursday, 20 September, 04:48

DI - 17 aug 18 kl. 18:56

Politisk jordbävning på gång: "Folk har fått nog"SD-ledaren Jimmie Åkesson är på väg att åstadkomma en politisk jordbävning i det tidigare så politiskt stabila Sverige.  Di följde med på hans turné genom landet och mötte tidigare socialdemokrater och moderater som nu tänker vända de etablerade partierna ryggen. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Jimmie Åkesson, Sverige

Dela artikeln

20643 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politisk, jordbävning, gång, Folkhar , fått, nog
YLE - 28 maj 17 kl. 11:02

Korsholmare var med om jordbävning i Nepal - nu bygger han upp drabbad by

För drygt två år sedan inträffade en jordbävning i Nepal, omkring 9 000 människor miste livet. Olle Rosenqvist från Kvevlax i Korsholm var på plats i huvudstaden Katmandu då det hela inträffade. Rosenqvist arbetar med missionsarbete och det var orsaken till att han befann sig i en liten kyrka utanför Katmandus centrum när marken började skaka.

VBL - 09 jul 12 kl. 21:40

Jordbävning skakade Italiens huvudstad

En mindre jordbävning skakade på måndagen Italiens huvudstad Rom. Folk flydde ut på gatorna i panik, eftersom de förödande jordbävningarna i maj ännu ligger italienarna i färskt minne..

Expressen - 15 sep 14 kl. 16:11

Jordbävning skakar Västernorrland

Runt 15-tiden på måndagen skakades flera orter i Västernorrland av en jordbävning. – Vi uppskattar att den är någonstans över 4 på richterskalan. Folk har känt av det i Sundsvall som är 170 kilometer därifrån, säger Ari Tryggvasson, seismolog vid Uppsala universitet..

Expressen - 15 sep 14 kl. 16:11

Jordbävning skakade Mellansverige

Runt 15-tiden på måndagen skakades flera orter i Mellansverige och södra Norrland av en jordbävning. – Vi uppskattar att den är minst 4 på richterskalan. Folk har känt av det i Sundsvall som är 170 kilometer därifrån, säger Ari Tryggvasson, seismolog vid Uppsala universitet..

DalaDemokraten - 04 nov 16 kl. 17:06

Hedemorabor visar stort engagemang efter jordbävning

När Hedemoras vänort Bukoba i Tanzania drabbades av en jordbävning i början av september startade Ingegerd Kåks och Pontus Gunnarsson en insamling. Sedan dess har över 100 000 kronor skänkts för att hjälpa till att bygga upp staden. ”De tycker att det är fantastiskt att folk här tänker på dem”, säger Ingegerd Kåks..

Dalarnas tidningar - 04 nov 16 kl. 17:06

Hedemorabor visar stort engagemang efter jordbävning

När Hedemoras vänort Bukoba i Tanzania drabbades av en jordbävning i början av september startade Ingegerd Kåks och Pontus Gunnarsson en insamling. Sedan dess har över 100 000 kronor skänkts för att hjälpa till att bygga upp staden. ”De tycker att det är fantastiskt att folk här tänker på dem”, säger Ingegerd Kåks..

Expressen - 08 sep 17 kl. 07:03

Kraftig jordbävning i Mexiko

En kraftig jordbävning med magnituden 8,0 har inträffat i Mexiko.Folk ses fly för sina liv ur byggnader i huvudstaden Mexiko city, rapporterar AP..

SVT - 12 jan 16 kl. 14:44

Halil: Trodde det var en jordbävning

– Det var en stark explosion och folk sprang. Det berättar Halil Peltek, som driver en kiosk vid torget och var en av dem som upplevde dagens bombdåd på plats, till SVT:s korrespondent Stefan Åsberg..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Josefine hamnade mitt i jordbävningen – nu vill hon hjälpa "sina" hemlösa barn

Josefine Nilsson, en 24-årig backpacker från Helsingborg, var på en resa runt jorden när hon passerade genom Nepal. Av en slump såg hon att ett barnhem i Kathmandu sökte volontärer och hon smälte direkt för barnens värme. Men en dag när hon och barnen var på utflykt kände de plötsligt hur minibussen de färdades i började skaka.

YLE - 02 maj 15 kl. 15:13

Sundombon Ture Huhtamäki var med om jordbävningen i Nepal

För en dryg vecka sen skakades landet Nepal av en förödande jordbävning, som skördat uppemot sjutusen dödsoffer. Ture Huhtamäki, barnläkare från Vasa, upplevde jordbävningen på plats. - Vi var där från Frikyrklig samverkan och planerade ett biståndsprojekt uppe i bergsbyarna i Solukhumbu-distriktet, säger Huhtamäki, som nu är hemkommen från Nepal.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Brittiska bilindustrin varnar för brexit utan avtal

Bilindustrin i Storbritannien kräver att brexitförhandlarna utesluter att utträdet sker utan ett avtal med EU.  Annars riskerar fordonstillverkarna och kunderna extra kostnader på nästan 60 miljarder kronor, enligt den brittiska branschorganisationen SMMT..

DI - 6 timmar sedan

Pompeo vill träffa Nordkoreas utrikesminister nästa vecka

USA:s utrikesminister Mike Pompeo sade på onsdagen att han har bjudit in Nordkoreas utrikesminister Ri Yong Ho till New York nästa vecka.  Det skriver Bloomberg News..

DI - 6 timmar sedan

Volvos plan för att ducka Trumps tullar – flytta produktion till Sverige

Med kinesisk ägare och USA-import från Kina hamnar Volvo Cars i kläm i det upptrappade handelskriget mellan USA och Kina.  För att parera tullarna är bolaget berett att flytta produktionen av sin bästsäljare XC60 från Kina till Sverige..

DI - 6 timmar sedan

USA-börser: Bankerna visade vägen uppåt

Två av Wall Streets huvudindex klättrade stadigt på onsdagen, med bankaktier som ledsagare. Microsofts tapp fick dock Nasdaq att stänga strax under nollan..

DI - 6 timmar sedan

GDPR-miss stoppar Migrationsverkets arbete med återvändare

Migrationsverket har stoppat en del av sitt program som riktar sig till personer som fått avslag på sin asylansökan och frivilligt ska lämna Sverige. Detta på grund av att programmet inte är anpassat efter den nya EU-lagstiftningen om personuppgifter, GDPR, skriver Dagens Nyheter..

DI - 7 timmar sedan

Trudeau vill se mer flexibilitet från USA

Kanadas premiärminister Justin Trudeau vill se mer flexibilitet från USA om de två länderna ska kunna enas om ett nytt handelsavtal.  Det skriver Reuters. .

DI - 8 timmar sedan

Rekryterarna: Annika Falkengren tar över Danske Bank

SEB:s tidigare vd Annika Falkengren pekas ut som favorit att ta över som vd för Danske Bank, efter Thomas Borgens avgång till följd av penningtvättskandalen. Det skriver danska Berlingske..

DI - 10 timmar sedan

New York-börserna: Tesla vänder upp efter tisdagens tapp

De amerikanska börserna handlades blandat under onsdagens inledande handel. Storbolagen på Dow Jones trotsade det skakiga handelsläget mellan USA och Kina medan teknikorienterade Nasdaq sladdade något. .

DI - 8 timmar sedan

Potential på över 430 procent för Gardells börsfavorit: "Investerarna underskattar bolaget"

Marknaden har missat potentialen i ett av Cevian Capitals nya favoritbolag, enligt Christer Gardell. Enligt uppgift till Di har Cevian i en ny intern genomgång räknat på att storbolagets marknad kommer att växa med över 430 procent de kommande åren..

DI - 8 timmar sedan

Affärsvärlden: Attraktiv direktavkastning – köp oljebolaget

Affärsvärlden rekommenderar i sitt senaste nummer köp av aktier i oljebolaget Tethys Oil och skogsbolaget Bergs Timber, samt sälj av aktier i it-bolaget Sectra samt byggbolagsaktien Peab..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.