DI > Ekonomi

Tuesday, 19 February, 12:02

DI - 17 aug 18 kl. 18:56

Politisk jordbävning på gång: "Folk har fått nog"SD-ledaren Jimmie Åkesson är på väg att åstadkomma en politisk jordbävning i det tidigare så politiskt stabila Sverige.  Di följde med på hans turné genom landet och mötte tidigare socialdemokrater och moderater som nu tänker vända de etablerade partierna ryggen. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Jimmie Åkesson, Sverige

Dela artikeln

20663 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politisk, jordbävning, gång, Folkhar , fått, nog
YLE - 28 maj 17 kl. 11:02

Korsholmare var med om jordbävning i Nepal - nu bygger han upp drabbad by

För drygt två år sedan inträffade en jordbävning i Nepal, omkring 9 000 människor miste livet. Olle Rosenqvist från Kvevlax i Korsholm var på plats i huvudstaden Katmandu då det hela inträffade. Rosenqvist arbetar med missionsarbete och det var orsaken till att han befann sig i en liten kyrka utanför Katmandus centrum när marken började skaka.

VBL - 09 jul 12 kl. 21:40

Jordbävning skakade Italiens huvudstad

En mindre jordbävning skakade på måndagen Italiens huvudstad Rom. Folk flydde ut på gatorna i panik, eftersom de förödande jordbävningarna i maj ännu ligger italienarna i färskt minne..

Expressen - 15 sep 14 kl. 16:11

Jordbävning skakar Västernorrland

Runt 15-tiden på måndagen skakades flera orter i Västernorrland av en jordbävning. – Vi uppskattar att den är någonstans över 4 på richterskalan. Folk har känt av det i Sundsvall som är 170 kilometer därifrån, säger Ari Tryggvasson, seismolog vid Uppsala universitet..

Expressen - 15 sep 14 kl. 16:11

Jordbävning skakade Mellansverige

Runt 15-tiden på måndagen skakades flera orter i Mellansverige och södra Norrland av en jordbävning. – Vi uppskattar att den är minst 4 på richterskalan. Folk har känt av det i Sundsvall som är 170 kilometer därifrån, säger Ari Tryggvasson, seismolog vid Uppsala universitet..

DalaDemokraten - 04 nov 16 kl. 17:06

Hedemorabor visar stort engagemang efter jordbävning

När Hedemoras vänort Bukoba i Tanzania drabbades av en jordbävning i början av september startade Ingegerd Kåks och Pontus Gunnarsson en insamling. Sedan dess har över 100 000 kronor skänkts för att hjälpa till att bygga upp staden. ”De tycker att det är fantastiskt att folk här tänker på dem”, säger Ingegerd Kåks..

Dalarnas tidningar - 04 nov 16 kl. 17:06

Hedemorabor visar stort engagemang efter jordbävning

När Hedemoras vänort Bukoba i Tanzania drabbades av en jordbävning i början av september startade Ingegerd Kåks och Pontus Gunnarsson en insamling. Sedan dess har över 100 000 kronor skänkts för att hjälpa till att bygga upp staden. ”De tycker att det är fantastiskt att folk här tänker på dem”, säger Ingegerd Kåks..

Expressen - 08 sep 17 kl. 07:03

Kraftig jordbävning i Mexiko

En kraftig jordbävning med magnituden 8,0 har inträffat i Mexiko.Folk ses fly för sina liv ur byggnader i huvudstaden Mexiko city, rapporterar AP..

SVT - 12 jan 16 kl. 14:44

Halil: Trodde det var en jordbävning

– Det var en stark explosion och folk sprang. Det berättar Halil Peltek, som driver en kiosk vid torget och var en av dem som upplevde dagens bombdåd på plats, till SVT:s korrespondent Stefan Åsberg..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Josefine hamnade mitt i jordbävningen – nu vill hon hjälpa "sina" hemlösa barn

Josefine Nilsson, en 24-årig backpacker från Helsingborg, var på en resa runt jorden när hon passerade genom Nepal. Av en slump såg hon att ett barnhem i Kathmandu sökte volontärer och hon smälte direkt för barnens värme. Men en dag när hon och barnen var på utflykt kände de plötsligt hur minibussen de färdades i började skaka.

YLE - 02 maj 15 kl. 15:13

Sundombon Ture Huhtamäki var med om jordbävningen i Nepal

För en dryg vecka sen skakades landet Nepal av en förödande jordbävning, som skördat uppemot sjutusen dödsoffer. Ture Huhtamäki, barnläkare från Vasa, upplevde jordbävningen på plats. - Vi var där från Frikyrklig samverkan och planerade ett biståndsprojekt uppe i bergsbyarna i Solukhumbu-distriktet, säger Huhtamäki, som nu är hemkommen från Nepal.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

WTO: Handelsindikator når lägsta nivå på nio år

En kvartalsvis ledande indikator om den globala handelsutvecklingen har sjunkit till den lägsta nivån på nio år..

DI - 30 minuter sedan

Rayseach får brittisk order värd 48 miljoner

Medicinteknikbolaget Raysearch har fått order på dosplaneringssystemet Raystation från fem stycken cancercenter i Storbritannien..

DI - 15 minuter sedan

Uppgift: Estniska finansinspektionen vill stänga Danske Banks filial

Den estniska finansinpektionen avser stänga ned Danske Banks filial i landet efter penningtvättskandalen. Det rapporterar danska Börsen med hänvisning till ej bekräftade uppgifter till den estniska tv-kanalen ERR..

DI - 15 minuter sedan

Kanonrapport från spelbolaget – men trenden väcker frågor

Datorspelsbolaget Paradox avslutar 2018 med ett starkt kvartal. Men att rörelsemarginalen fortsätter att falla väcker frågetecken för investerare..

DI - 45 minuter sedan

Greklands banker vill reducera dåliga lån med 50 miljarder euro till 2021

Greklands systemviktiga banker har kommit överens om att minska sina dåliga lån med 50 miljarder euro fram till 2021. Det uppgav Christos Megalou, vd för Piraeus Bank, till CNBC. .

DI - 45 minuter sedan

Swedbank höjer avgiften – nya kort toppar Di:s stora rankning

Swedbank höjer påslaget på sina betalkort vid köp utomlands och tappar därmed topplaceringen som ett av de bästa korten på resan. Fyra miljoner kunder drabbas av höjningen.  Di har jämfört 28 olika betalkort och det finns minst fyra på marknaden som inte har några valutapåslag alls.

DI - 45 minuter sedan

ChromoGenics organisationsförändringar

CMO Åsa Stroofe lämnar ChromoGenics AB (publ) på egen begäran..

DI - 45 minuter sedan

Insplanet hjälper dig hitta billigaste bilförsäkringen

I 20 år har Insplanet hjälpt bilägare att hitta den billigaste bilförsäkringen. Insplanet jämför nämligen försäkringsbolag utan kostnad och den som använder tjänsten sparar i snitt 1 800 kr/år. Nedan får du tips på hur du sänker din försäkringspremie..

DI - 45 minuter sedan

Stor ökning av internationella studenter i Stockholm

Stockholm, 19 februari 2019 -- En ny rapport från Stockholms Akademiska Forum (Staf) visar att antalet internationella studenter i Stockholm har ökat med 20% under de sista tre åren. Det innebär att antalet närmar sig 10 000, vilket motsvarar 11% av den totala studentpopulationen. För första gången sedan studieavgifterna infördes 2011 är Kina också landet med flest internationella studenter i Stockholm..

DI - 45 minuter sedan

Rapportrally för Paradox Interactive efter starkt kvartal

Spelutvecklaren Paradox levererade en riktig rapportrökare för det fjärde kvartalet 2018 och aktien rusar med 7,4 procent. Blickar vi frammåt har bolaget även flera spelsläpp planerade under 2019 samtidigt som det pågår stora förändringar i distributionsledet. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.