Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 22 September, 12:48

Dagens PS - 17 aug 18 kl. 15:44

Birro sammanfattar veckan som gått  Rutiner och arbete är tillbaks på kartan. En lång och osedvanligt het sommar går mot sitt slit. Dagens PS blickar tillbaka på veckan som gått. Vardagen är tillbaks. Hösten står och stampar i farstun och vanans makt är både stark, skoningslös och salig.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
PS, Sita, Sverige, VM, Göteborgs, Italien, Genua

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Birro, sammanfattarveckan som , gått
Nyheter 24 - 08 jul 16 kl. 11:46

"Zlatan var otroligt dålig" – Curva Birro sammanfattar EM

EM är nästan över, på söndag är det final mellan Portugal och Frankrike. Vårt gäng i Curva Birro sammanfattar ett EM som var rätt sömnigt och faktiskt ganska trist. Sveriges insatts låg på den nedre botten av skalan och Island på den övre.

Dagens PS - 27 jul 18 kl. 12:10

Birro sammanfattar nyhetsveckan som gått

Nej, sommaren är inte kort. Den tar aldrig slut. Den drog igång i maj redan och sedan dess har den behållit Sverige i ett järngrepp.

Nyheter 24 - 08 jul 16 kl. 13:42

Curva Birro inför EM-finalen: Han är jäkligt gnällig hela tiden

EM-final och Curva Birro är på tårna. Portugal, som inte vunnit en enda match i fulltid under hela EM, möter ett Frankrike som har hela hemmapubliken med sig. [readmore:853052,]Marcus Birro, Adam Pinthorp och Christofer Rahmner reder ut hur det kommer gå och speciellt en stjärna får mycket skäll.

Dagens PS - 24 aug 18 kl. 12:50

Fredag: Birro sammanfattar veckan.

Fredag igen och dags att sammanfatta nyhetsveckan. Politiker, valrörelse, Trump, etnicitet på våldtäktsmän, och så detta med att komma tillbaka till arbetet efter sommaren… Just den här värmen, och det här ljuset, i slutat av augusti, vindarna, löven som rasslar runt fötterna när jag vågar mig ner till vackra Strandvägen i Stockholm för en promenad, det är en vacker tid just nu… Mycket har handlat om valrörelsen och diverse utspel, om politiker som blivit ertappade med fingrar i syltburkar, och andra politiker som talar sig varm för miljön med ena lungan och bokar Business Class-flygbilljetter med den andra… Snart är det val och det har äntligen börjat märkas i flödet. Snaran dras dessutom åt runt Donald Trump.

SVT Debatt - 08 dec 13 kl. 12:35

Birro är inte feminismens fiende – hans ideologi är

FEMINISM Jag håller med Linnéa Bruno om att Marcus Birro i sig inte är en fiende till feminismen. Däremot är hans ideologi det, och att Birro ska få utrymme att diktera villkor för hur en feministisk kamp ska bedrivas är löjligt. Att ”vi” försöker ”vinna över” den klassiska kränkta heterosexuella vita mannen är inget annat än slöseri med kraft och dyrbar tid, skriver Ida Ali-Lindqvist, i en replik till Linnéa Bruno.

Dagen - 24 jan 11 kl. 18:10

Marcus Birro blev lurad av flicka i rullstol - utsänd av TV3

En krönika i Expressen har i helgen skapat debatt kring poeten Marcus Birro. Nu avslöjas att hela händelsen som krönikan utspelar sig kring var en "dolda kameran"-inspelning. - Det känns förvånansvärt bra att ha blivit blåst, säger Marcus Birro när han exklusivt kommenterar händelsen för Dagen.

BT - 05 okt 11 kl. 10:32

Ingen förlust för yttrandefriheten att Birro blev av med jobbet

Marcus Birros ego gjorde att han trodde sig kunna kombinera ett jobb som debattprogramledare med att vara partiledarkandidat. Att han nu blir av med jobbet är ingen förlust för tv-tittarna, skriver Erik Jullander. I somras publicerades en uppmärksammad abortkritisk debattartikel i Svenska Dagbladet.

Dagen - 24 nov 11 kl. 03:00

Pastor Birro vågar utmana

Vem är Marcus Birro egentligen? Fågel eller fisk? Ena stunden skriver han poesi med sikte på Tranströmska höjder.

Dagens PS - 10 apr 18 kl. 10:37

Dagens PS värvar Birro: ”Har längtat efter detta”

Dagens PS nya ägare, Content Lab, värvar skarpa pennan Marcus Birro. ”En perfect match”, säger Mikael Gullström, vd för Content Lab och ansvarig utgivare på Dagens PS. Som vi berättade i går har Dagens PS fått nya ägare, Differ, som startat contentbyrån Content Lab.

Dagen - 03 okt 11 kl. 10:56

Marcus Birro: Jag kan bli KD-ledare

Författaren och journalisten Marcus Birro säger att han kan tänka sig att ta över som KD-ledare istället för Göran Hägglund. Ett utspel i raden av flera rörande vem som ska leda Sveriges kristdemokrater.

Den senaste tiden har en rad ledande kristdemokrater gått ut offentligt och begärt att Göran Hägglund ska avgå.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 6 timmar sedan

”Jag blir förbannad över hyckleriet”

Douglas Roos har varit en stjärna i svenskt näringsliv under lång tid och alltid satt en ära i att hålla högt i tak och gå sina egna vägar.   Han är konkret. Pratar tydligt och enkelt.

Dagens PS - Igår: 10:43

Då faller skynket för ny Nokia-smartphone

HMD Global som säljer mobiltelefoner under Nokias varumärke har skickat ut en inbjudan om en presentation den 4 oktober. Det rapporterar CNet. I inbjudan framgår det tydligt att eventet kommer att avse det ”senaste tillskottet till Nokias familj av smartphones”.

Dagens PS - Igår: 11:17

Börsrookie rusade med 59 procent

Biljett- och eventbolaget Eventbrite rusade med 59 procent under första handelsdagen på torsdagen. Aktien stängde på 36,50 dollar efter att ha satt teckningskursen till 23 dollar, vilket var i toppen av det reviderade intervallet på 21-23 dollar per aktie. I samband med noteringen har Eventbrite fått in 230 miljoner dollar, pengar man avser att använda för att dra ned på skulder och andra företagsändamål.

Dagens PS - Igår: 09:33

AFV: Vänta in läget – då ska du slå till

Programvarubolaget Vitec Software har en förhållandevis hög värdering vilket mynnar ut i en rekommendation att avvakta aktien. Det skriver Affärsvärlden Analys+ på fredagen. Vitec har under lång tid haft som strategi att förvärva bolag vilket varit framgångsrikt.

Dagens PS - Igår: 10:32

Tips: Så stor bör sparbufferten vara

Spana in expertens rekommendation på vad som är rimligt att ha undanstoppat om olyckan är framme. Nicklas Andersson, som beskrivs som en sparguru av Dagens Industri, inser att det där med storleken på sparbuffert varierar från person till person. Men en realistisk summa som åtminstone är värd att sikta på är 50.

Dagens PS - Igår: 08:34

Så mycket tjänar musikerna på streaming

Musikströmningstjänsterna blir en allt viktigare del för musikindustrin och nu svarar segmentet för 75 procent av samtliga intäkter för branschen, i alla fall i USA. Det rapporterar The Verge som hänvisar till en rapport från Recording Industry Association of America. På andra plats kommer digitala nedladdningar, vilket svarar för 12 procent av branschen.

Dagens PS - Igår: 09:00

Ledarkollen: En marknad i förändring

Dagens ledarkoll handlar om en marknad i förändring, om det politiska kaoset och att media hotas av SD, enligt Aftonbladet. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Kaoset Det mesta just nu handlar om läget i svensk politik.

Dagens PS - Igår: 08:53

Supertipset: Köp aktier som trendar

Här är hela listan på just sådana aktier. Dags att tanka portföljen eller ta hem vinsten? Dagens Industri har sammanställt vilka aktier i år som går starkast, men också sämst, på Stockholmsbörsen.

Dagens PS - Igår: 06:31

21 september: Det här händer i dag

Håll dig uppdaterad om vad som händer på affärsfronten med hjälp av Dagens PS business-almanacka. Börs Rapporter 08:30 Scandidos Stämmor 08:00 Xintela (extra), 10:00 Ivisys (extra), 13:00 Com Hem (extra), 13:00 Tele2 (extra), 14:00 Evendo (extra), 17:00 Topright Nordic (extra) Utländska stämmor Golden Ocean Group Utländska investerarmöte Tomra kapitalmarknadsdag Handlas exklusive utdelning Castellum (utd 2,65 kr) Makro 01:30 Japan KPI 02:30 Japan PMI industri preliminär 06:30 Nederländerna BNP definitiv 08:00 Danmark arbetslöshet 08:00 Nederländerna husprisindex 08:45 Frankrike BNP reviderad 09:00 Spanien industriorder 09:15 Frankrike PMI industri preliminär 09:15 Frankrike PMI tjänstesektorn preliminär 09:30 Tyskland PMI tjänstesektorn

Dagens PS - Igår: 07:26

Di: Risk att Alliansen spricker – Björklund orsaken

Alliansen har svårt att enas efter att Socialdemokraterna avvisat möjligheterna att agera som ett stödparti. Enligt källor till Dagens industri riskerar nu det borgerliga samarbetet att falla sönder på att framförallt Liberalerna har svårast att acceptera ett potentiellt regerande med stöd av Sverigedemokraterna. Liberalernas partiledare Jan Björklund har tydligt sagt att det är uteslutet att alliansen tar aktivt stöd av SD.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.