Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 13 November, 20:57

Dagens PS - 17 aug 18 kl. 15:44

Birro sammanfattar veckan som gått  Rutiner och arbete är tillbaks på kartan. En lång och osedvanligt het sommar går mot sitt slit. Dagens PS blickar tillbaka på veckan som gått. Vardagen är tillbaks. Hösten står och stampar i farstun och vanans makt är både stark, skoningslös och salig.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
PS, Sita, Sverige, VM, Göteborgs, Italien, Genua

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Birro, sammanfattarveckan som , gått
Nyheter 24 - 08 jul 16 kl. 11:46

"Zlatan var otroligt dålig" – Curva Birro sammanfattar EM

EM är nästan över, på söndag är det final mellan Portugal och Frankrike. Vårt gäng i Curva Birro sammanfattar ett EM som var rätt sömnigt och faktiskt ganska trist. Sveriges insatts låg på den nedre botten av skalan och Island på den övre.

Dagens PS - 27 jul 18 kl. 12:10

Birro sammanfattar nyhetsveckan som gått

Nej, sommaren är inte kort. Den tar aldrig slut. Den drog igång i maj redan och sedan dess har den behållit Sverige i ett järngrepp.

Nyheter 24 - 08 jul 16 kl. 13:42

Curva Birro inför EM-finalen: Han är jäkligt gnällig hela tiden

EM-final och Curva Birro är på tårna. Portugal, som inte vunnit en enda match i fulltid under hela EM, möter ett Frankrike som har hela hemmapubliken med sig. [readmore:853052,]Marcus Birro, Adam Pinthorp och Christofer Rahmner reder ut hur det kommer gå och speciellt en stjärna får mycket skäll.

Dagens PS - 24 aug 18 kl. 12:50

Fredag: Birro sammanfattar veckan.

Fredag igen och dags att sammanfatta nyhetsveckan. Politiker, valrörelse, Trump, etnicitet på våldtäktsmän, och så detta med att komma tillbaka till arbetet efter sommaren… Just den här värmen, och det här ljuset, i slutat av augusti, vindarna, löven som rasslar runt fötterna när jag vågar mig ner till vackra Strandvägen i Stockholm för en promenad, det är en vacker tid just nu… Mycket har handlat om valrörelsen och diverse utspel, om politiker som blivit ertappade med fingrar i syltburkar, och andra politiker som talar sig varm för miljön med ena lungan och bokar Business Class-flygbilljetter med den andra… Snart är det val och det har äntligen börjat märkas i flödet. Snaran dras dessutom åt runt Donald Trump.

SVT Debatt - 08 dec 13 kl. 12:35

Birro är inte feminismens fiende – hans ideologi är

FEMINISM Jag håller med Linnéa Bruno om att Marcus Birro i sig inte är en fiende till feminismen. Däremot är hans ideologi det, och att Birro ska få utrymme att diktera villkor för hur en feministisk kamp ska bedrivas är löjligt. Att ”vi” försöker ”vinna över” den klassiska kränkta heterosexuella vita mannen är inget annat än slöseri med kraft och dyrbar tid, skriver Ida Ali-Lindqvist, i en replik till Linnéa Bruno.

Dagen - 24 jan 11 kl. 18:10

Marcus Birro blev lurad av flicka i rullstol - utsänd av TV3

En krönika i Expressen har i helgen skapat debatt kring poeten Marcus Birro. Nu avslöjas att hela händelsen som krönikan utspelar sig kring var en "dolda kameran"-inspelning. - Det känns förvånansvärt bra att ha blivit blåst, säger Marcus Birro när han exklusivt kommenterar händelsen för Dagen.

BT - 05 okt 11 kl. 10:32

Ingen förlust för yttrandefriheten att Birro blev av med jobbet

Marcus Birros ego gjorde att han trodde sig kunna kombinera ett jobb som debattprogramledare med att vara partiledarkandidat. Att han nu blir av med jobbet är ingen förlust för tv-tittarna, skriver Erik Jullander. I somras publicerades en uppmärksammad abortkritisk debattartikel i Svenska Dagbladet.

Dagen - 24 nov 11 kl. 03:00

Pastor Birro vågar utmana

Vem är Marcus Birro egentligen? Fågel eller fisk? Ena stunden skriver han poesi med sikte på Tranströmska höjder.

Dagens PS - 10 apr 18 kl. 10:37

Dagens PS värvar Birro: ”Har längtat efter detta”

Dagens PS nya ägare, Content Lab, värvar skarpa pennan Marcus Birro. ”En perfect match”, säger Mikael Gullström, vd för Content Lab och ansvarig utgivare på Dagens PS. Som vi berättade i går har Dagens PS fått nya ägare, Differ, som startat contentbyrån Content Lab.

Dagen - 03 okt 11 kl. 10:56

Marcus Birro: Jag kan bli KD-ledare

Författaren och journalisten Marcus Birro säger att han kan tänka sig att ta över som KD-ledare istället för Göran Hägglund. Ett utspel i raden av flera rörande vem som ska leda Sveriges kristdemokrater.

Den senaste tiden har en rad ledande kristdemokrater gått ut offentligt och begärt att Göran Hägglund ska avgå.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 7 timmar sedan

Tips på aktie för spekulativa köpare

Gamingbolaget Paradox kan med två lovande spelsläpp 2019 få ett snabbt svängande sentiment kring aktien. För den spekulativt lagde kan det vara dags att byta fot från sälj till köp. Det skriver Börsplus i en analys på tisdagen.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Då dominerar vindkraften i EU

Vindkraften väntas bli Europas viktigaste energikälla år 2027, vilket är ett par år tidigare än vad som tidigare prognostiserats. Det uppger International Energy Agency (IEA) i sin analys 2018 World Energy Outlook. Vindkraften kommer således att passera kolet, kärnkraften och gasen som den viktigaste energikällan i EU tidigare än vad IEA tidigare förutspått.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Då blir vindkraft viktigaste energikällan

Vindkraften väntas bli Europas viktigaste energikälla år 2027, vilket är ett par år tidigare än vad som tidigare prognostiserats. Det uppger International Energy Agency (IEA) i sin analys 2018 World Energy Outlook. Vindkraften kommer således att passera kolet, kärnkraften och gasen som den viktigaste energikällan i EU tidigare än vad IEA tidigare förutspått.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Stjärnduo lämnar Swedbank Robur

Förvaltarna Carl Armfelt och Erik Sprinchorn lämnar under hösten Swedbank Robur för att starta upp en egen verksamhet utanför banken. Det påverkar fyra av bankernas fonder, bland annat populära Ny Teknik. "Vi vill tacka Carl och Erik för det fina arbete de gjort för Swedbank Robur i allmänhet och fondandelsägarna i de fonder de förvaltat i synnerhet.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Autoliv vill avvisa Volvo Cars stämning

Autoliv vill att Patent- och marknadsdomstolen avvisar Volvo Cars stämning av företaget eftersom frågan hanteras i fel forum. Det skriver Realtid som tagit del av Autolivs svaromål. Volvo Cars stämde Autoliv i september för att dess egenuppfunna säkerhetsutrustning ”en ”bälteshake”, hade använts olovandes.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Björnindikatorn lyser rött – investerare varnas

Goldman Sachs indikator för en bear market är nu uppe i 73 procent, vilket är den högsta nivån sedan slutet av 1960-talet och början av 70-talet. Enligt bankens globala aktiestrateg Peter Oppenheimer lyser indikatorn rött och investerare bör alltid inta en försiktig hållning när den överstiger 60 procent. Att indikatorn nu är högre än så betyder att risken för en nedgång är ”betydande”, och att det är troligt att avkastningen blir noll under de kommande tolv månaderna, rapporterar CNBC.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Björnindikatorn på högsta nivån sedan 70-talet

Goldman Sachs indikator för en bear market är nu uppe i 73 procent, vilket är den högsta nivån sedan slutet av 1960-talet och början av 70-talet. Enligt bankens globala aktiestrateg Peter Oppenheimer lyser indikatorn rött och investerare bör alltid inta en försiktig hållning när den överstiger 60 procent. Att indikatorn nu är högre än så betyder att risken för en nedgång är "betydande", och att det är troligt att avkastningen blir noll under de kommande tolv månaderna, rapporterar CNBC.

Dagens PS - 10 timmar sedan

PS-podden: Lojalitet i en ny tid

För några veckor sedan hölls det ett seminarium om kundlojalitet på Hotell Rival i Stockholm. Utställare och föreläsare möttes och surrade om hur man vinner nya kunder i en föränderlig digital värld, och hur man bibehåller de man redan har. Det blev en intensiv dag med många talare som fokuserade på hur väldigt fort marknaden förändras.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Färre slipper gå utan jobb

Sveriges öppna arbetslöshet enligt Arbetsförmedlingens statistik minskade till 3,7 procent i oktober. Under september var den öppna arbetslösheten 3,8 procent. Sammanlagt är arbetslösheten i oktober 6,9 procent, en nedgång från 7,4 procent på ett år.

Dagens PS - 10 nov 18 kl. 07:58

Byggherren sadlade om – blev artist

På fredagen släppte han sitt första album – 54 år gammal. ”Det här har länge varit min dröm, beslutet har mognat fram”, berättar Johan Ehnström. Förra sommaren sa Stockholmsmusikern Johan Ehnström upp sig för att satsa på musiken på heltid.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.