PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 19 November, 10:01

PrivataAffärer - 17 aug 18 kl. 14:29

Trump föreslår halvårsrapportering i stället för kvartalsrapporterUtifrån samtal med ledande befattningshavare har USA-presidenten förstått att ett sådant system skulle öka flexibiliteten och spara pengar. Det skulle i sin tur medföra ett ännu bättre affärsklimat och fler jobb, skriver han.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trump, föreslår, halvårsrapporteringi stället för , kvartalsrapporter

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Nordea stuvar om i modellportföljen

Det är Boliden som ersätter JM i Nordeas svenska modellportfölj. Det framgår av ett morgonbrev från Nordea. JM backar nästan 4 procent på måndagsmorgonen samtidigt som Boliden stiger med 1,7 procent..

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Här är måndagens färska aktieanalyser

Berenberg Bank höjer sin rekommendation för Tele2 till köp från sälj. Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Humana till köp från behåll. Riktkursen höjs till 70 från 65 kr.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Nordea: Räntekänsliga hushåll ökar risken för prisfall

Det skriver Torbjörn Isaksson, chefsanalytiker, och Kristin Magnusson Bernard, global chef för makroanalys, på Nordea i en analys på måndagen. Räntorna i Sverige och omvärlden har sjunkit de senaste 30 åren och oavsett orsaken har hushåll, företag och myndigheter under en lång tid anpassat sig till de högre räntorna. Därigenom har känsligheten ökat, vilket gör det svårt för Riksbanken att höja räntan.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

DI: Paradox aktie köpvärd

Det skriver Dagens Industri och landar i att Paradox-aktien är köpvärd. Paradox sitter på mycket starka speltitlar med lojala fanskaror. Aktievärderingen har dock varit utmanande, men då kursen tappat från drygt 220 kronor till dagens 120-130 ser det bättre ut, menar DI.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

DI: Köpläge i en stabil och defensiv aktie

Sedan börsintroduktionen för fyra år sedan har aktien ökat 40 procent i värde. Men de senaste åren har kantats av del problem med bland annat exportrestriktioner till följd av fågelinfluensafall i Sverige och Danmark. Det har gett avtryck i värderingen och aktien är i år ner 13 procent.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Nya uppgifter: Hitachi intresserad av ABB:s kraftdivision

I förra veckan rapporterade Reuters att ABB förde samtal om Power Grids med Mitsubishi, kinesiska State Grid samt med just Hitachi. Mitsubishi dementerade uppgifterna. Enligt söndagens uppgifter i FT har förhandlingarna med Hitachi kommit ganska långt, men det är enligt tidningens källor ännu osäkert om det blir en affär till slut.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Sektor: Här är de mest köpvärda IT-konsulterna

Konsultfirman Acando fortsätter att uppvisa en hög tillväxttakt men löneinflation och andra satsningar gör att lönsamheten inte riktigt hänger med. På sikt kommer dock nuvarande satsningar att innebära skördetid för bolaget och tidningens köpråd behålls. Kursnedgången i konsultmäklaren Ework på 20 procent den senaste månaden skapar ett bra köptillfälle för den som är lite mer långsiktig och Börsveckan bedömer att bakslaget med rapporten för det tredje kvartalet troligtvis bara handlar om ett hack i kurvan.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Hernhag: Preffar lockar mer än räntefonder

Jag har länge lyckats förhållandevis bättre med preferensaktier än vanliga stamaktier. De stora fastighetsbolagens preferensaktier har nämligen under de senaste fem åren stått sig bra. Här är tre exempel på preferensaktier och deras årliga avkastning inklusive utdelningar.

PrivataAffärer - I förrgår: 18:35

Här är GW:s nya investering

Investeringen på 2 miljoner kronor väntas ge honom runt 1,2 procent av bolagets aktiekapital efter emissionen. Leif G.W.

PrivataAffärer - I förrgår: 18:27

Stefan Persson fyller på portföljen

Köpen skedde via bolaget Ramsbury till en kurs om mellan knappt 154 till knappt 156 kronor per aktie, vilket ger ett totalt transaktionsvärde på närmare 850 miljoner kronor. Stefan Persson & familj äger drygt 46 procent av kapitalet samt närmare 74 procent av rösterna i H&M.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.