PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 18 September, 15:17

PrivataAffärer - 17 aug 18 kl. 14:29

Trump föreslår halvårsrapportering i stället för kvartalsrapporterUtifrån samtal med ledande befattningshavare har USA-presidenten förstått att ett sådant system skulle öka flexibiliteten och spara pengar. Det skulle i sin tur medföra ett ännu bättre affärsklimat och fler jobb, skriver han.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trump, föreslår, halvårsrapporteringi stället för , kvartalsrapporter

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Uppåt för Billerud Korsnäs

Höjningen genomförs efter bolagets webbsända kapitalmarknadsevent som genomfördes på måndagen och där nyhetsflödet inte bara var positivt. ”Visserligen utgjorde investeringsprognosen en besvikelse, samtidigt som guidningen för driftsättningen 2019 [av den nya kartongmaskinen vid Gruvön] var så negativ som vi hade räknat med, men vi tror att marknaden redan är villig att se bortom det”, skriver SEB i en analysuppdatering. Billerud Korsnäs meddelade på måndagen att den nya kartongmaskinen (KM7) nu beräknas kosta i storleksordningen 7,6 miljarder kr, en höjning från den tidigare bedömningen om cirka 7 miljarder och klart över den ursprungliga prognosen om 5,7 miljarder kr.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Intrum kan bli het i höst

Intrum har verkligen varit en märklig börshistoria under de senaste åren. Från att ha varit en stor börsfavorit hos investerarna tog bolaget till storsläggan och köpte konkurrenten Lindorff – och så började problemen hopa sig. Affären blev långt dyrare än väntat, EU tillät inte ett totalt samgående utan Intrum var tvungen att sälja av vissa tillgångar för att få igenom fusionen – och samtidigt har blankningspositionerna ökat kraftigt så att Intrum nu är ett av de mest blankade bolagen på Stockholmsbörsen.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Bostadsutvecklare sänker priset 10 procent

Det framgår av ett mailutskick på tisdagsförmiddagen. Nyhetssajten E55 har rapporterat om detta tidigare under dagen. ”Eftersom vi i år har fler färdiga projekt än någonsin tidigare har vi också föreningar med ett mindre antal färdigställda bostäder där du kan flytta in omgående”, framhåller bolaget och lägger till att det rör sig om projekten 79&Park (Gärdet), Nybrogatan 19 (Östermalm) samt Nacka-projekten Bageriet (Kvarnholmen) och No.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Saudi nöjd med 80 dollar fatet

STOCKHOLM (Direkt) Saudiarabien uppges vara tillfreds med ett Brent-pris på över 80 dollar per fat, åtminstone på kort sikt. Det skriver Bloomberg News på tisdagen med hänsyn till personer med insyn i ärendet.  .

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Valuegard: Bopriserna vände upp under sommaren

Bostadspriserna har stigit 0,8 procent under den senaste tremånadersperioden och sjunkit 4,7 procent under de senaste tolv månaderna. Priserna på bostadsrätter steg 1,0 procent i augusti jämfört med föregående månad, medan villapriserna steg 2,5 procent. Säsongsrensat steg priserna på bostadsrätter 0,1 procent, medan villapriserna steg 0,3 procent.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Danske: En enda räntehöjning kommer att kännas

Det säger Danske Banks chefekonom i Sverige, Michael Grahn, till Nyhetsbyrån Direkt. ”Även en höjning kommer att kännas”, säger han. En enkel beräkning där boräntan är 1 procent efter skatt och 70 procent av lånen är till rörlig ränta ger att den genomsnittliga bolånekostnaden skulle öka 17,5 procent om bolåneinstituten följer med fullt ut när Riksbanken höjer med 25 punkter.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Här är tisdagens färska analyser

Morgan Stanley inleder bevakning av Swedish Match igen och banken sätter rekommendationen till övervikt. Det rapporterar Reuters. Riktkursen sätts till 570 kr.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Bostadspriserna steg 1,9 procent i augusti

Bostadspriserna har stigit 0,8 procent under den senaste tremånadersperioden och sjunkit 4,7 procent under de senaste tolv månaderna. Priserna på bostadsrätter steg 1,0 procent i augusti jämfört med föregående månad, medan villapriserna steg 2,5 procent. Säsongsrensat steg priserna på bostadsrätter 0,1 procent, medan villapriserna steg 0,3 procent.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Nordea ser räntehöjning i december

Enligt den nya prognosen väntas Riksbanken höja med ytterligare 25 punkter under fjärde kvartalet 2019 och två gånger under 2020. Reporäntan väntas ligga på +0,50 procent i december 2020. Bankens tidigare prognos var en första höjning under fjärde kvartalet 2019 och en reporänta på +0,25 procent i slutet av 2020.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Husqvarna vinstvarnar efter het sommar

Rörelseresultatet för tredje kvartalet väntas nu uppgå till cirka hälften av föregående år, exklusive jämförelsestörande poster, då det var 433 miljoner kr. Husqvarna spår alltså indirekt ett justerat rörelseresultat i häradet 217 miljoner kr för kvartalet.  Det framgår av ett pressmeddelande.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.