VA > Ekonomi

Thursday, 20 September, 17:27

VA - 17 aug 18 kl. 14:18

FN-svenskens jobbstartup rider på vågen av unga som hoppar av ekorrhjulet för att söka meningAtt göra världen bättre har blivit status bland unga. Men länge var det en djungel att söka tjänster på organisationer som EU, Unicef och FN. En startup på Norrsken har löst problemet med en egen algoritm – och gensvaret från världen är enormt. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
EU, FN, Norrsken

Dela artikeln

311 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FN-svenskens, jobbstartup, rider, vågenav , ungasom , hoppar, av ekorrhjulet för att söka mening
Kristianstadsbladet - 02 aug 12 kl. 19:41

Hovturnén rider igen

En ridande turné inleddes först i Stockamöllan innan artisterna på torsdagen red från Skyrup till Hovdala slott där nästa konsert hölls. Täten tog Wille Crafoord.
?

Kristianstadsbladet - 23 okt 14 kl. 19:46

Bengtsson rider GP i Flyinge


Rolf-Göran Bengtsson rider finalen i Volkswagen Grand Prix i Flyinge den 19 november."Självklart vill jag vara med och stötta den här tävlingen, det är viktigt med sådana tävlingar i Sverige", säger Bengtsson i ett pressmeddelande.VM-fyran från Caen tidigare i höstas väntar med att bestämma sig för vilka hästar han tar med sig till Skåne.

Trelleborgs Allehanda - 23 okt 14 kl. 19:46

Bengtsson rider GP i Flyinge


Rolf-Göran Bengtsson rider finalen i Volkswagen Grand Prix i Flyinge den 19 november."Självklart vill jag vara med och stötta den här tävlingen, det är viktigt med sådana tävlingar i Sverige", säger Bengtsson i ett pressmeddelande.VM-fyran från Caen tidigare i höstas väntar med att bestämma sig för vilka hästar han tar med sig till Skåne.

Nyheter 24 - 05 jul 12 kl. 10:22

VIDEOEXTRA: Luleå-Boden på åtta minuter ? nu talar nya "Ghost rider" ut


I hastigheter upp till 300 kilometer i timmen åker nya "Ghost rider" från Luleå till Boden på åtta minuter. "Jag har alltid gjort dumma grejer". LULEÅ.

Cornucopia - 11 nov 16 kl. 15:16

Fredagsmys: Kritisera aldrig svenskens bilkörning, särskilt inte i händelse av snö

Så var det fredagsmüs igen. Den här gången tar vi väl upp fenomenet att man aldrig får kritisera svenskens förmåga att köra bil, speciellt inte i händelse av snöfall. Att svensken inte kan hantera situationen är nämligen någon annans fel.

Skånskan - 02 okt 16 kl. 01:04

Peder rider vidare på framgångsvågen

RIDSPORT Det spred sig ett brett leende över Peder Fredricson när han gjorde första tävlingsstarten efter OS med silverhästen All In på Flyinge på lördagen.
Och just leende präglar Peders tillvaro efter Rio-framgångarna. Men han känner också press.

Sydsvenskan - 02 jan 14 kl. 06:30

Småkronorna ska rida vidare på framgångsvågen

Sverige rider in i kvartsfinalspelet på en framgångsvåg. För motståndarna Slovakien är det precis tvärtom..

Skånskan - 26 aug 17 kl. 16:56

Fokuserad Peder rider mot guld

Ridsport Peder Fredricson från Vitaby på Österlen har gått in en liknande bubbla som han befann sig i inför silversuccén i OS i fjor.
– Jag tror han tar guldet, säger vår förre EM-guldmedaljör, Rolf-Göran Bengtsson.
Peder ligger i pole position inför avgörandet i hopp-EM i Göteborg i morgon, och han kör sitt eget race.

Helsingborgs Dagblad - 30 jul 18 kl. 14:15

Artisterna tar hästvägen till hovkonserterna

Wille Crafoord, Hanna Hedlund och Martin Stenmarck rider ut på bl a Söderåsen..

BT - 22 nov 13 kl. 19:22

Kidnappade svenskens familj hälsar

Svenske Johan Gustafssons familj skickar nu en hälsning till honom inför två-årsdagen av kidnappningen i Mali. - Vi önskar att du ska vara stark i din situation, hälsar pappa Göran till sin son via TV 4 Nyheterna.Den 25 november är det två år sedan Gustafsson, som numera är 38 år, kidnappades i Timbuktu.

Fler nyheter från VA

VA - 4 timmar sedan

Så vet du om du har ett bullshit-jobb

Har du en känsla av att ditt jobb bara går ut på att få någon annan att se viktig ut? Då kan du ha ett så kallat bullshit-jobb. .

VA - 4 timmar sedan

Vem har smartaste energiinnovationen? Rösta på din favorit till Sveriges största energipris E-Prize

Vilka tycker du har den allra smartaste och mest lovande energiinnovationen?    .

VA - 4 timmar sedan

Utmanar de globala fordonsjättarna med elbil i miniformat

"Ambitionen är inte att göra den bästa bilen i världen, utan den bästa bilen för världen", säger Unitis grundare Lewis Horne. .

VA - 4 timmar sedan

Tar delningsekonomin till energisektorn

Med Ferroamps energihubbar kan elkunder dela på gemensamma resurser som solceller, energilager och laddplatser för elbilar. .

VA - 4 timmar sedan

20 000 använder deras app som ger total koll på elen

Med hjälp av Greenelys mobilapp kan över 20 000 hushåll se hur elen används för varje timme och få en dagssamman­ställning samt en summering vid månadens slut. De kan se hur liknande hushåll använder el och få en varning om de använder ovanligt mycket mer eller mindre än de brukar. .

VA - 4 timmar sedan

Deras maskin sparar såväl vatten, plast och energi

Startupföretaget Mimbly återvinner vattnet från tvättmaskiner. Tekniken sparar inte bara vatten och energi utan samlar också in mikroplaster. .

VA - 4 timmar sedan

Trafikappen som är botemedlet mot bilköer

Data från användare och uppkopplade fordon analyserar trafikflöden i realtid och förutspår hur restiderna förändras under dagen, det är hemligheten bakom Mindconnects teknik. .

VA - 4 timmar sedan

Redo att börja lagra sol i Sahara

Att lagra solenergi är en sak, att göra det kostnadseffektivt en helt annan. ”Vi har utvecklat en teknologi där vi effektivt kan lagra värme som sedan konverteras till hållbar el, kostnadseffektivt, modulärt och distribuerat”, säger Azelios vd, Jonas Eklind.  .

VA - 4 timmar sedan

Storstadstaxi på nytt sätt

Små, snabba, eldrivna taxipoddar för korta resor blev verklighet då Bzzt i slutet av maj drog i gång med 18 fordon och drygt 60 förare i Stockholms city.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.