Världen Idag > Nyheter

Saturday, 22 September, 13:14

Världen Idag - 17 aug 18 kl. 12:37

Fridolin lyfte fram klimatet som främsta frågan i vår tidDet var en välvillig frågestund som åhörarna i Tångahallen fick ta del av när Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin besökte Vårgårda möte under tisdagskvällen. Fridolin fick gott om utrymme att tala om klimatet, som han menar är överordnad alla andra politiska frågor i vår tid..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Tångahallen, Miljöpartiets, Gustav Fridolin, Vårgårda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fridolinlyfte fram , klimatetsom , främsta, frågani vår , tid
Supermiljöbloggen - 08 maj 18 kl. 12:24

”Klimatriksdagen lyfter klimatet på valagendan”

I helgen anordnades Klimatriksdagen i Stockholm med hjälp av privatpersoner, miljöorganisationer, gräsrotsrörelser, musikartister, forskare och företag i framkant. Syftet är att genom en parallell riksdag rösta fram politiska förslag för en modig klimatpolitik, och med detta inspirera och pressa de verkliga politikerna. SMB har träffat Karin Sundby, ordförande för föreningen Klimatriksdagen.

Supermiljöbloggen - 09 jun 15 kl. 08:22

”Universiteten tiger i divesteringsfrågan, studenter kräver svar”

Att investera i den industri som vi vet förstör vår framtid är moraliskt oförsvarbart, skriver representanter från den svenska Fossil Free-kampanjen. Sedan drygt två år tillbaka har studenter och anställda på Göteborgs universitet, Lunds universitet och Uppsala universitet kämpat för fossilfria investeringar genom lokala Fossil Free-kampanjer. Tillsammans utgör de tusentals röster enade i en av vår generations viktigaste frågor.

Cornucopia - 01 dec 14 kl. 15:41

Så hanterar du psyops - diskutera enbart sakfrågan Rysslands aggression

Från gårdagens film kan man dra en del lärdomar om hur man bör hantera rysk psyops. Man ska enbart diskutera sakfrågan och inte svara eller bemöta whataboutism eller psyopsens alla försök att tala om något annat för att förminska sakfrågan Rysslands invasion av Ukraina, krig i Ukraina, annektering av Krim och deras aggressiva uppträdande och aggressiva uttalanden mot västvärldens länder.

Syftet med psyopsen är att förminska ämnet och dirigera bort alla diskussioner från bevis och rysk aggression.

Expressen - 25 jan 18 kl. 18:33

Jag känner inte ångest för klimatet – bara lättnad

Debatten om klimatet och våra flygvanor visar på splittringen i frågan, men väcker också hopp om ett gemensamt motstånd.Jens Liljestrand skriver om en ödesfråga som tar fram det bästa och sämsta i människan..

Supermiljöbloggen - 29 jun 14 kl. 09:03

Magdalena Andersson (S): Jobben är den viktigaste frågan, men inte till vilket pris som helst

För snart hundra år sen stod svensk arbetarrörelse inför ett vägval. Skulle vi acceptera att företag som hade låg lönsamhet betalade ut löner långt under genomsnittet, så att dessa företag skulle överleva? Eller skulle vi ställa krav på företag att betala ut goda löner till sina anställda ändå?

Aftonbladet - 15 mar 16 kl. 12:16

Svenskar sämre än kineser på klimatet

Debattörerna: Vi tror vi är bäst – men är i själva verket bland de sämsta i världen i klimatfrågan.

Supermiljöbloggen - 06 nov 13 kl. 20:32

Vänsterpartiets miljöpolitik under luppen: Individen är inte problemet

Många partier utger sig för att vara gröna. Alltför sällan blir miljöpolitiken granskad och förmedlad på ett tillgängligt sätt. Vänsterpartiet säger att de är ”det nya klimatpartiet!

Supermiljöbloggen - 27 aug 14 kl. 08:42

Mattias Goldmann, Fores: ”Så vinner partierna klimatvalet”

I EU-parlamentsvalet var andelen klimatröstande rekordhög. Beteendet förstärks av rekordvärmen och skogsbranden, liksom av de relativt små skillnaderna mellan blocken i de traditionella valfrågorna. Därtill är klimatfrågan särskilt viktig bland de som funderar på att byta block.

BT - 03 dec 14 kl. 17:03

Löfven: Det blir nyval

Stefan Löfvens besked efter att SD valt att rösta på Alliansens budget är att Sverige står inför ett kommande nyval. - Regeringen ska utlysa ett extra val, meddelar statsminister Stefan Löfven.Stefan Löfven avgår inte utan väljer i stället nyval.

Supermiljöbloggen - 28 jun 14 kl. 14:07

De bästa miljöeventen i Almedalen 2014

Snart är det dags för årets Almedalsvecka i Visby. Det är en djungel av mingel och event som annonseras just nu. Här listar vi de som vi tycker är de mest intressanta!

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 15 minuter sedan

Finsk prolife-minister fick riksdagens stöd

Finlands utrikesminister Timo Soini (Blå) får riksdagens förtroende med röstsiffrorna 100–60. Misstroendeomröstningen hölls efter Soinis kontroversiella uttalanden om abort.

Världen Idag - 3 timmar sedan

Utrustning värd miljoner brann upp för Mission SOS

SOS Church miste scenutrustning för 1,5 miljoner dollar i en fordonsbrand vid gränsen mellan Rwanda och Tanzania i förra veckan. Nu vädjar pastor Johannes Amritzer om ekonomiska bidrag för att storstadsfestivalerna i Afrika ska kunna fortsätta. – Det är som en pastor fått sin kyrka nedbrunnen, beskriver han sin känsla på Facebook..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Miljön en kärnpunkt i skapelseuppdraget

Ett kristet perspektiv handlar om att granska och analysera samhällsutvecklingen med Bibeln som karta och kompass. Det kräver ett stort mått av ödmjukhet och samråd inom Kristi kropp. En kristen utgångspunkt är att Kristus har all makt i himlen och på jorden.

Världen Idag - 19 timmar sedan

Johanna fick Idoljuryn att prata om Jesus

”Man känner att du har Gud med dig på scenen”, var jurymedlemmen Anders Bagges ord efter att kristna Umeåtjejen Johanna Wennerlöf sjungit i tv-programmet Idol. – Jag var inte med i programmet för att jag skulle lysa, utan för att Jesus skulle lysa genom mig, berättar hon för Världen idag..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Caroline Szyber lämnar riksdagen

Kristdemokraternas ledamot Caroline Szyber lämnar sin plats i riksdagen efter bedrägerimisstankarna mot henne. Szyber anser att förtroendet för henne är skadat..

Världen Idag - 23 timmar sedan

Sebastian Stakset fri från skulder

Initiativet för att göra Sebastian Stakset skuldfri är nu i mål. ”Med Guds stora nåd och med hjälp av massor av människor har det till synes omöjliga blivit möjligt”, skriver initiativtagarna. – Jag känner mig enormt tacksam till Jesus och till Jesu församling, säger Sebastian Stakset..

Världen Idag - Igår: 12:00

Israelkritisk nämndeman deltog i hovrättsbeslut om attack på synagoga

Att hovrätten beslutade att en av de palestinska män som attackerade synagogan i Göteborg ska få stanna i Sverige efter avtjänat straff skapar rubriker över hela världen. Nu rapporterar tidningen Inblick att en vänsterpartistisk nämndeman, med engagemang i starkt Israelkritiska grupper, deltog i beslutet..

Världen Idag - Igår: 12:00

Israelkritisk nämndeman deltog i hovrättsbeslut

Att hovrätten beslutade att en av de palestinska män som attackerade synagogan i Göteborg ska få stanna i Sverige efter avtjänat straff skapar rubriker över hela världen. Nu rapporterar tidningen Inblick att en vänsterpartistisk nämndeman, med engagemang i starkt Israelkritiska grupper, deltog i beslutet..

Världen Idag - Igår: 10:53

Nedskärningar på Libris – förlagschef avgår

Den norska mediekoncernen Mentor Medier, som äger Libris förlag, planerar att kraftigt skära ner Libris verksamhet och gå från åtta till två anställda. Libris VD och förlagschef Jennie Sjöström avgår nu och markerar sitt missnöje med beslutet..

Världen Idag - Igår: 09:00

Jesus mötte dem på var sitt håll – samtidigt

Att Gud är mästerregissören som plötsligt gör det oväntade kan Caroline och Thomas Broström skriva under på. Makarnas första möte med Herren skedde i samma stund, trots att de befann sig flera mil ifrån varandra och inte hade en aning om vad den andre gjorde..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.