Expressen > Nyheter

Thursday, 20 September, 16:35

Expressen - 17 aug 18 kl. 12:00

MP-förslaget: Skatt när du storhandlar med bilMiljöpartiet vill att kommuner får rätt att ta ut skatt för att du parkerar vid köpcenter utanför stadskärnorna. Partiet föreslår att folk använder lådcykel i stället för bil när de storhandlar.  – Det kan vara en så kallad Christiania-cykel. Men det finns många olika varianter när man har fler kassar än vad som passar att hänga på styret, säger Karin Svensson Smith, trafikpolitisk talesperson..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Christiania, Karin Svensson Smith

Dela artikeln

65535 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MP-förslaget, Skattnär du , storhandlarmed , bil
GT - 03 okt 13 kl. 14:30

Förslaget: Rätt bil ger ingen trängselskatt

Moderaterna Martin Wannholt och Emelie Lotterberg vill att personer med elbilar ska slippa undan trängselskatten. En investering av en, i dagens läge, relativt dyr elbil ska ge moroten att slippa trängselskatten, menar de..

Supermiljöbloggen - 23 apr 15 kl. 17:23

Regeringen föreslår ny skatt på förnybar energi

Regeringen föreslår skatt på el från vind och vågkraft med en effekt på 32 kilowatt och solkraft med en effekt på 144 kilowatt. Det innebär att solcellsanläggningar med en yta över 1000 kvadratmeter kommer att beskattas. Bakgrunden till förslaget är avtal med Norge.

Dagens PS - 12 okt 17 kl. 08:53

Proteststorm mot skatt på elbilar

Så här motiverar politikerna det kontroversiella förslaget. Den norska regeringen vill införa en engångsskatt för elbilar baserat på vikten, men förslaget stöter på kritik, skriver E24. Om skatten införs kommer det främst drabba ägare av Tesla Model X som väger upp emot 2 500 kilo, betydligt mer än andra elbilar på marknaden.

YLE - 11 jul 14 kl. 04:20

Skrotningspremien belönar den som skrotar och köper ny bil

Skrota din gamla bil, köp en splitterny och få en premie för 1 500 euro för besväret. Det är trafikministeriets recept på hur Finlands ålderstigna bilpark ska förnyas. Skrotningspremien innebär i praktiken att om man för sin minst tio år gamla bil till skroten och i samband med det köper en ny, energisnål bil så får man 1 500 euro.

YLE - 17 dec 13 kl. 10:09

Förslaget till ny bilbeskattning "ett steg i rätt riktning"

Förslaget till ny beskattningsmodell för landets bilpark har väckt mycken debatt. I diskussionen i God morgon Österbotten såg deltagarna det hela som intressant men långtifrån genomlyckat. Enligt den nya beskattningsmodellen blir bilägandet billigare för såna som kör mindre än 17 000 kilometer årligen och dyrare för såna som kör mer.

HBL - 23 maj 13 kl. 07:39

Njuggt mottagande för högre skatt

Som svar på enorma sparkrav föreslog vänsterns Armi Lindell en högre kommunalskatt. Förslaget väcker ingen entusiasm.Det ser mörkt ut för ekonomin i Lovisa.

Nyan - 15 jun 16 kl. 08:04

Oförändrad skatt i Mariehamn

Det blev ett skattedrama i stadsfullmäktige i går kväll.

Åländsk demokratis enda röst fällde förslaget om sänkt skatt.
Moderaternas Roger Jansson höll det första gruppanförandet och skapade omedelbar spänning i sessionssalen genom att föreslå en sänkt skatt till 17,50 procent.

Alliansfritt Sverige - 10 jan 13 kl. 14:45

C vill ha platt skatt, plattare skatt och progressiv skatt ? samtidigt

OTYDLIGHETEN. De senaste dagarnas bondeuppror inom Centern mot det nya förslaget  till idéprogram har skapat en kris inom partiet. Men det verkar som ett av de mest kontroversiella förslagen, det om plattare skatt, kanske redan är partiets hållning.

YA - 28 jan 13 kl. 04:06

En mer rättvis skatt

Hur mycket är 45 miljarder kronor? En intressant fråga. Svaret kommer.

Cornucopia - 20 sep 13 kl. 07:07

Medelklassupproret - så här kan DU betala mer skatt!

Just nu cirkulerar det en skrivelse på Facebook, där en medelklassgotlänning, låt oss kalla vederbörande ES, protesterar mot alliansregimens föreslagna skattesänkning och kräver att vederbörande som välbeställd ska betala skatt till vård, skola, omsorg istället för att tvingas på ännu ett jobbskatteavdrag. Men jag har glädjande nyheter till ES - vederbörande kan med sin fasta anställning, egna företag och hus, kylen full med mat, bil och råd med telefon, TV och Internet redan betala betydligt mer i skatt alldeles själv! ES säger sig trots allt ha förmågan och andra behovet.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Zina, 23, är nästan blind – blev bortkörd från sittplats

Zina Hatem, 23, har en medfödd synskada och ser ungefär tio procent av normalsyn. Trots sitt handikapp blev hon förra veckan bryskt ivägkörd från en ”prioriterad sittplats” på en SL-buss.– Jag blev jätteledsen, så jag kunde inte sitta kvar, säger hon..

Expressen - 4 minuter sedan

Larm om flera skadade i skjutning i USA

Flera personer har skadats i en skjutning i Aberdeen i USA, rapporterar NBC News..

Expressen - 15 minuter sedan

Här är kommunen där kramar är förbjudna

Kramas på jobbet?Nej, det är förbjudet. I alla fall i danska kommunen Hørsholm.

Expressen - 15 minuter sedan

Jonas, 39, kör flera mil – för att lämna på förskolan

Familjer i Jämjö kommun tvingas åka flera mil om dagen, för att hämta och lämna sina barn på förskolan.Detta efter en miss från kommunens sida.– Det är på många sätt en ohållbar situation, säger föräldern Jonas Falkmyr..

Expressen - 30 minuter sedan

Flera skadade vid skjutning i Maryland

Flera personer uppges ha skadats vid en skjutning i delstaten Maryland i USA, rappoterar NBC. Omfattningen av skadorna är oklara.  .

Expressen - 45 minuter sedan

Räddningstjänstens uppmaning om stormen Knud: "Håll er inne"

Kaos i trafiken och skador på byggnader, skog och mark.  Stormen "Knud" som väntas nå Sverige på fredagskvällen kan ställa till med rejäla problem. SMHI har gått ut med klass 2-varningar för flera områden i sydvästra Sverige.

Expressen - 1 timme sedan

Förvirrande sexdoft ska rädda jordgubbar

Genom att spruta ut en förvirrande sexdoft kan jordgubbar räddas undan skadedjuret jordgubbsvecklaren.– Doftbruset blir så starkt att hannarna inte kan hitta honorna, säger Glenn Svensson, forskare på biologiska institutionen på Lunds universitet..

Expressen - 1 timme sedan

Bil brinner i Billesholm Står på parkeringsplats

En bil som står uppställd på Östervångsvägen i Billesholm har börjat brinna.– Vi vet ännu inte hur branden uppstått, säger Calle Persson på polisens ledningscentral i Malmö..

Expressen - 1 timme sedan

Misstänkt mordförsök – polisen söker gärningsman

En man har hittats knivskuren utomhus i Södertälje.Polisen utreder mordförsök och letar nu efter gärningsmannen..

Expressen - 1 timme sedan

Man i 20-årsåldern död i timmerbilsolycka

En timmerbil välte på riksväg 320 vid Sandnäset tidigt på torsdagsmorgonen. Räddningstjänsten kämpade i flera timmar med att få loss föraren – som klämdes fast vid olyckan.   Han liv gick dock inte att rädda, skriver Sundsvalls tidning.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.