Expressen > Nyheter

Wednesday, 14 November, 22:54

Expressen - 17 aug 18 kl. 12:00

MP-förslaget: Skatt när du storhandlar med bilMiljöpartiet vill att kommuner får rätt att ta ut skatt för att du parkerar vid köpcenter utanför stadskärnorna. Partiet föreslår att folk använder lådcykel i stället för bil när de storhandlar.  – Det kan vara en så kallad Christiania-cykel. Men det finns många olika varianter när man har fler kassar än vad som passar att hänga på styret, säger Karin Svensson Smith, trafikpolitisk talesperson..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Christiania, Karin Svensson Smith

Dela artikeln

65535 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MP-förslaget, Skattnär du , storhandlarmed , bil
GT - 03 okt 13 kl. 14:30

Förslaget: Rätt bil ger ingen trängselskatt

Moderaterna Martin Wannholt och Emelie Lotterberg vill att personer med elbilar ska slippa undan trängselskatten. En investering av en, i dagens läge, relativt dyr elbil ska ge moroten att slippa trängselskatten, menar de..

Skånskan - 7 timmar sedan

Höjd skatt ska gå till skolor och omsorg

STAFFANSTORP ”Den största satsningen på äldre i kommunens historia” är Moderaternas egen rubrik på sitt budgetförslag för 2019.
Förslaget stöds av Sverigedemokraterna och bygger bland annat på en skattehöjning med 40 öre.Samtidigt som M och SD gick ut i ett pressmeddelande på måndagen där de berättade om sitt samarbete och gemensamma handlingsprogram, skickades också förslaget till budget för 2019 ut.

SVT - 6 timmar sedan

Riksdagen klubbar tv-skatt

Alla riksdagspartier utom Sverigedemokraterna har ställt sig bakom förslaget att ta bort tv-licensen och ersätta den med en skatt. Ensamhushållen kommer att gynnas mest av förändringen..

Supermiljöbloggen - 23 apr 15 kl. 17:23

Regeringen föreslår ny skatt på förnybar energi

Regeringen föreslår skatt på el från vind och vågkraft med en effekt på 32 kilowatt och solkraft med en effekt på 144 kilowatt. Det innebär att solcellsanläggningar med en yta över 1000 kvadratmeter kommer att beskattas. Bakgrunden till förslaget är avtal med Norge.

Dagens PS - 12 okt 17 kl. 08:53

Proteststorm mot skatt på elbilar

Så här motiverar politikerna det kontroversiella förslaget. Den norska regeringen vill införa en engångsskatt för elbilar baserat på vikten, men förslaget stöter på kritik, skriver E24. Om skatten införs kommer det främst drabba ägare av Tesla Model X som väger upp emot 2 500 kilo, betydligt mer än andra elbilar på marknaden.

YLE - 11 jul 14 kl. 04:20

Skrotningspremien belönar den som skrotar och köper ny bil

Skrota din gamla bil, köp en splitterny och få en premie för 1 500 euro för besväret. Det är trafikministeriets recept på hur Finlands ålderstigna bilpark ska förnyas. Skrotningspremien innebär i praktiken att om man för sin minst tio år gamla bil till skroten och i samband med det köper en ny, energisnål bil så får man 1 500 euro.

YLE - 17 dec 13 kl. 10:09

Förslaget till ny bilbeskattning "ett steg i rätt riktning"

Förslaget till ny beskattningsmodell för landets bilpark har väckt mycken debatt. I diskussionen i God morgon Österbotten såg deltagarna det hela som intressant men långtifrån genomlyckat. Enligt den nya beskattningsmodellen blir bilägandet billigare för såna som kör mindre än 17 000 kilometer årligen och dyrare för såna som kör mer.

HBL - 23 maj 13 kl. 07:39

Njuggt mottagande för högre skatt

Som svar på enorma sparkrav föreslog vänsterns Armi Lindell en högre kommunalskatt. Förslaget väcker ingen entusiasm.Det ser mörkt ut för ekonomin i Lovisa.

Nyan - 15 jun 16 kl. 08:04

Oförändrad skatt i Mariehamn

Det blev ett skattedrama i stadsfullmäktige i går kväll.

Åländsk demokratis enda röst fällde förslaget om sänkt skatt.
Moderaternas Roger Jansson höll det första gruppanförandet och skapade omedelbar spänning i sessionssalen genom att föreslå en sänkt skatt till 17,50 procent.

Alliansfritt Sverige - 10 jan 13 kl. 14:45

C vill ha platt skatt, plattare skatt och progressiv skatt ? samtidigt

OTYDLIGHETEN. De senaste dagarnas bondeuppror inom Centern mot det nya förslaget  till idéprogram har skapat en kris inom partiet. Men det verkar som ett av de mest kontroversiella förslagen, det om plattare skatt, kanske redan är partiets hållning.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

L-ilskan växer – partiet gör revolt mot Björklund

Liberalerna har röstat ner sin egen statsministerkandidat, Moderaternas Ulf Kristersson. Nu växer ilskan mot Jan Björklund i partiet och hans roll som partiledare ifrågasätts, uppger flera källor för Dagens Industri.Skåne-Liberalerna är öppet kritiska och kräver svar om Stefan Löfven, skriver Sydsvenskan..

Expressen - 1 timme sedan

Därför delar mamman videon på sin rasande son

Den ensamstående mamman Kate kan inte hålla tillbaka tårarna när hon dokumenterar sin son.Nu förklarar hon svårigheterna med att hantera sjuårige Jamies utbrott.– Jag klarar inte av det här längre, berättar hon för BBC..

Expressen - 1 timme sedan

Klart: Kommunerna går miste om fem miljarder

Det planerade tillskottet på fem miljarder kronor till landets kommuner finns inte med i övergångsregeringens budgetproposition. Det skriver finansministern Magdalena Andersson, S, och finansmarknadsministern Per Bolund, MP, på DN Debatt.  .

Expressen - 1 timme sedan

Diana uppmärksammas på prins Charles 70-årsdag

Han firar sin 70-årsdag med hustrun Camilla vid sin sida.Men prinsessan Diana får också plats när prins Charles hyllas på sin födelsedag.Hon uppmärksammas i ett svartvitt foto i en bildserie över den brittiske tronarvingens liv..

Expressen - 1 timme sedan

SD:s dyra helgkonferens – kostade 114 000 kronor

114 000 kronor. Så mycket kostade den helgkonferens i skärgården som Sverigedemokraterna i Stockholms stadshus åkte på i september, rapporterar DN. Inget annat parti i stadshuset har lagt så mycket pengar på konferenser i år.

Expressen - 2 timmar sedan

Oron i M – att Lööf och Björklund väljer Löfven

När Benjamin Dousa och Magnus Ek, ordförande för Muf respektive Cuf, debatterade sprickan i alliansen i ”Bara Politik” i Expressen TV stod det klart att de har helt olika uppfattningar om vem som bär skulden. – Jag tycker det är ett förkastligt beslut att rösta nej till en borgerlig statsminister och framför allt borgerlig politik, säger Dousa. – Du vet mycket väl att vi gjorde precis det vi sagt i valrörelsen, säger Ek.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.