PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 21 November, 19:00

Liknande nyheter

Taggar: Bättre än, väntatför , Nibe
VA - 11 apr 11 kl. 08:21

Miljardförvärv för Nibe

11 april Nibe har köpt 31,1 procent av aktierna i det schweiziska värme-, kyl- och tvätteknikbolaget Schulthess Group. Nibe lämnar samtidigt ett rekommenderat bud till resterande aktieägare om att förvärva samtliga deras aktier till samma pris som i aktieköpen, 60 schweizerfranc per aktie, varav 60 procent kontant och 40 procent i nyemitterade NIBE-aktier. Nibe erbjuder 36 schweizerfranc kontant och 24 schweizerfranc i cirka 1,537418 nyemitterade Nibe B-aktier, sammanlagt motsvarande 60 schweizerfranc per aktie i Schulthess.

Affärsvärlden - 16 aug 13 kl. 08:12

Bättre än väntat från Nibe

Nibe redovisar en vinst före skatt som blev högre än vad analytikerna räknat med..

Affärsvärlden - 24 jun 14 kl. 10:45

Nibe och Africa Oil bland vinnarna på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsens öppning gick som förväntat med små kursförändringar. Bland vinnarna syntes Nibe som fortsatte dra efter gårdagens storförvärv och Africa Oil som stiger efter nya fynd..

PrivataAffärer - 11 maj 15 kl. 08:21

Nibe bättre än väntat

Året har startat bra för värmeteknikbolaget Nibe som växer med förvärv och gynnas av kronans försvagning....

DI - 17 feb 16 kl. 10:01

Nibe rusar på rapporten

Värmepumpstillverkaren Nibe lyfter med över 15 procent under onsdagsmorgonen efter en starkare rapport än väntat..

PrivataAffärer - 16 feb 17 kl. 08:08

Nibe över förväntan

Värmeteknikbolaget Nibe redovisar ett resultat som var högre än väntat. Även omsättningen överraskade på uppsidan....

DI - 16 nov 18 kl. 08:03

Högre omsättning än väntat för Nibe

Nibe omsatte 5.785 miljoner kronor under det tredje kvartalet, 6 procent mer än väntade 5.445 Mkr..

DI - 16 nov 17 kl. 08:06

Nibes resultat kom in högre än väntat

Värmeteknikbolaget Nibe rapporterar något lägre omsättning än väntat under tredje kvartalet, samtidigt som rörelseresultatet var högre än väntat..

PrivataAffärer - 16 nov 18 kl. 08:24

Nibe bättre på alla punkter

Resultat före skatt blev 759 miljoner kr (612) och nettoresultatet uppgick till 607 miljoner kr (482), motsvarande 1,21 kr per aktie (0,96). Omsättningen uppgick till 5.785 miljoner kr (4.

Helsingborgs Dagblad - 11 apr 11 kl. 07:35

Nibe köper schweiziskt företag

Värmepumpstillverkaren Nibe köper 31 procent av aktierna i schweiziska Schulthess och lämnar ett bud på resten av aktierna. Nibe betalar 60 schweizerfranc per aktie, varav 60 procent kontant och 40 procent i nyemitterade Nibe B-aktier. Budet är värt drygt 4,4 miljarder kronor.

Helsingborgs Dagblad - 10 jun 11 kl. 08:27

Nibe vill avotera Schulthess

Värmeföretaget Nibe Industrier äger nu drygt 85 procent av aktierna i schweiziska Schulthess och kallar sitt bud för "framgångsrikt". Nibe betalar betalar 4,4 miljarder kronor, 60 procent kontant och resten med egna nya aktier, för Schulthess. När affären är i hamn tänker Nibe avnotera Schulthess från börsen i Zürich, enligt ett pressmeddelande..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Carnegie ser köpläge i ÅF

ÅF:s resultat för det tredje kvartalet var snäppet bättre än väntat och på kapitalmarknadsdagen i går, tisdag, bekräftade ledningen bilden om en stabil till god efterfrågan. ÅF är i en god position att gynnas av flera pågående stora trender under kommande år och med ett tillväxtmål på 10 procent, inklusive riktade förvärv, har bolaget tydliga tillväxtambitioner, skriver Carnegie. Carnegie behåller riktkursen på 220 kronor.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Persson fortsätter att köpa H&M-aktier

Det framgår av insynsrapportering till Finansinspektionen. Köpet skedde via bolaget Ramsbury den 16 oktober till snittkursen 157:39 kronor. Stefan Persson & familj äger 46,5 procent av kapitalet och närmare 74 procent av rösterna i H&M.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Boozt: E-handelns bästa tid är nu

Läs också: Kurskollaps i Boozt efter svag rapport Att Boozt skulle få det tufft med jämförelsetalen i rapporten för perioden juli-september kunde man nästan ana på förhand. Såväl näthandlare och fysiska butiker med inriktning på kläder hade en tuff sommar med alldeles för fint väder för att konsumenterna skulle vilja handla kläder i någon högre grad. Men att det justerade rörelseresultate

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Fondförvaltare ökar i Raysearch

Läs också: "Historisk låg värdering i Raysearch" Det framgår av ett flaggningsmeddelande. I slutet av oktober flaggade Oppenheimer för ett innehav i Raysearch om 8,8 procent av kapitalet och 2,7 procent av rösterna. Enligt ägardatatjänsten Holdings är Oppenheimer näst största ägare i Raysearch, efter vd:n och grundaren Johan Löf.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Lättnadsrally i Starbreeze

Läs också: Fritt fallande Starbreeze värd att bevaka Den 6 november lanserades det efterlängtade spelet Overkills The Walking Dead (OTWD) samtidigt som Starbreeze levererade en svag rapport. Men aktien steg och toppade på 8,35 kr. Sedan gick det bara utför i takt med att OTWD fick ljumma recensioner av spelarna.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Riksbanken: Hushållens skuldsättning största risken i ekonomin

”För att komma till rätta med problemen kring hushållens skuldsättning är det framför allt angeläget att åtgärder vidtas inom bostadspolitiken och skattepolitiken”, skriver Riksbanken. Banken betonar också vikten av att alla bolån omfattas av en gedigen kreditprövning och att makrotillsynen utformas på ett ändamålsenligt sätt. En större osäkerhet på bostadsmarknaden har lett till att hushållen blivit mer avvaktande till att köpa bostäder, vilket i sin tur har lett till färre försäljningar och nybyggnationer för i synnerhet små bostadsutvecklare.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Gruvbolaget Ngex lyfter efter positiv studie

”Studien visar robusta ekonomiska tal och bekräftar den stora potentialen för Josemaria”, kommenterar vd Wojtek Wodzicki i pressmeddelandet. Långsiktiga fundamenta är positiva för koppar, med få nya projekt på gång, menar bolaget. ”Vi tror att denna brist kommer att leda till premievärderingar för bolag med konstruktionsfärdiga projekt”, resonerar Wojtek Wodzicki, som planerar att skynda på utvecklingen av projektet genom att inleda arbetet med en genomförbarhetsstudie (feasibility study), säkra vattenrättigheter och planera för miljötillstånd.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Här är onsdagens färska analyser

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Hemfosa till köp från behåll. Riktkursen är 80 kr. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Ännu sämre för Boozt

Bruttoresultatet blev 229 miljoner kr (178) vilket gav en bruttomarginal på 36,6 procent (38,8). Rörelseresultatet blev -28,8 miljoner kr (-11,8) och det justerade rörelseresultatet landade -25,0 miljoner kr (-12,5). Nettoomsättningen uppgick till 625 miljoner kr (455), en ökning med totalt 37 procent.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Oljan fortfarande klart lägre

Financial Times noterar att USA:s president Donald Trump har uttalat fortsatt stöd för Saudiarabien, trots mordet på den saudiska journalisten Jamal Khashoggi på Saudiarabiens konsulat i Turkiet. Basmetallerna uppvisar begränsade förändringar jämfört med dagen före. Flera basmetaller sjönk på tisdagseftermiddagen när oljepriserna dök.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.