Dagens PS > Ekonomi

Friday, 18 January, 02:03

Dagens PS - 17 aug 18 kl. 08:30

Blytung USA-ekonom sågar svensk strategiDet finns två val och Sverige har valt den sämsta vägen, anser den välmeriterade amerikanska ekonomen Catherine Mann i en intervju med Svenska Dagbladet. Det handlar om integration och nyanlända och enkla jobb med lägre lön för att finansiera samhällskostnaderna. Catherine Mann är doktor i ekonomi och har bland annat ett förflutet på både den amerikanska centralbanken Federal Reserve och Världsbanken. Hon beskrivs som en internationell tungviktare och är i dag chefsekonom på bankbjässen Citi. Och enligt henne finns det bara två val för nyanlända som saknar utbildning och vill ta sig in på den svenska arbetsmarknaden.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
USA, Sverige, Catherine Mann, Svenska Dagbladet, Mann, Federal Reserve, Världsbanken, Citi, SvD, OECD, Sveriges

Dela artikeln

54 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blytung, USA-ekonom, sågarsvensk , strategi
Kristianstadsbladet - 30 jul 12 kl. 09:10

Världens bäste ekonom

Jag har haft ambitioner i mitt liv: att bli världens bäste ekonom, världens bäste älskare och världens bäste ryttare. Tyvärr har jag bara lyckats uppnå två av dessa mål.
Så skrev Joseph Schumpeter ungefär 1935.

YLE - 09 nov 16 kl. 11:14

Trumps seger kan påverka Finlands ekonomi

Om USA:s nästa president Donald Trump förverkligar sina vallöften kommer hela världshandeln att drabbas av ökad protektionism. Det skulle drabba små exportberoende länder som Finland extra hårt, säger Penna Urrila, ledande ekonom på Finlands näringsliv EK. För tillfället är det mycket oklart hurdan ekonomisk politik USA kommer att föra under Donald Trump.

VA - 18 feb 11 kl. 10:06

Små rörelser i inledande handel

18 februari Europaräntorna visade begränsade rörelser i fredagens inledande handel och det gjorde även de svenska. Euron är stabil mot dollarn, medan kronan har blivit lite starkare. I dag riktas blickarna mot G20-ländernas finansministrar och centralbankschefer som håller möte i Paris, med avslutning på lördagen.

Sydsvenskan - 31 dec 11 kl. 01:30

Kina köper makt

Kina är på global shoppingtur. Men med pengarna kommer krav på politisk makt.
Nyårsafton.

YLE - 09 nov 16 kl. 11:14

Trumps seger kan drabba Finlands ekonomi

Om USA:s nästa president Donald Trump förverkligar sina vallöften kommer hela världshandeln att drabbas av ökad protektionism. Det skulle drabba små exportberoende länder som Finland extra hårt. För tillfället är det mycket oklart hurdan ekonomisk politik USA kommer att föra under Donald Trump.

YLE - 08 nov 15 kl. 12:25

Recessionen värst mellan öronen

Finlands läge är inte bra, men inte så dåligt som vi tror. Så anser flera av våra ekonomiska experter. Penna Urrila är ledande ekonom på Finlands Näringsliv EK.

BT - 05 feb 12 kl. 00:30

Vem behöver demokrati?

Häromdagen såg jag en intressant skämtteckning. Den föreställde ett brinnande hus med en förtvivlad Uncle Sam ? det vill säga USA ?

Barometern - 15 feb 14 kl. 10:52

Bildning och bibliotek

Biblioteken behövs i dag mer än någonsin. En rad olika forskningsresultat pekar på samma sak.”Att läsa mycket liksom att skriva ökar förmågan att reflektera över eget och andras liv.

SmålandsPosten - 04 mar 14 kl. 07:38

Vi behöver bibliotek

?Behövs bibliotek? I tider av Twitter, Google, e-böcker­ och förändrade läsvanor kan vi inte lägga ner biblioteken och lägga­ våra skattepengar på annat?

YLE - 13 sep 13 kl. 08:36

När blir vindenergi lönsamt?

Kan vindkraft någonsin bli en lönsam energiform utan subventioner? Det är svårt att bli klok på det när man lyssnar till professorerna. Den ena säger ja, den andra säger nej.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 13 timmar sedan

Över 770 miljoner mejladresser hackade

Enligt Techworld, som uppmärksammar den extrema hackerattacken, med hänvisning till ZDNet, har nästan 773 miljoner e-postadresser hackats och nära på 22 miljoner unika lösenord stulits, samtliga vid olika dataintrång. Nio svenska sajter finns i den enorma samlingen av e-postadresser som hackats, skriver Techworld och listar sajterna. Det är säkerhetsforskare på molnlagringstjänsten Mega som slår larm.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Sociala mediestjärnan stäms av KO

”Jag kommer inte kommentera detta mer i media”, skriver kända influencern Kenza i sin blogg. Konsumentombudsmannen anser att Kenza Zouiten – som bland annat är medgrundare av klädmärket Ivyrevel, där både H&M och det tyska ehandelsbolaget Zalando är delägare – gjort sig skyldig till smygreklam i flera inlägg i sociala medier. Det är bakgrunden till stämningen, berättar KO i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Facebook släcker ner flera konton

Facebook uppger att man plockat bort flera sidor, grupper och konton på Facebook och Instagram. Totalt rör det sig om 364 sidor och konton. Dessa uppges ha haft sitt ursprung från Ryssland och varit koordinerade med syftet att vilseleda andra på plattformarna, skriver Facebook på sin hemsida.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Kändisproducenten går till Apple

Producenten Jason Katims lämnar Universal TV för en ny flerårig satsning med Apple, skriver Variety. Jason Katims och hans bolag True Jack Productions kommer efter att kontraktet löpt ut denna sommar att ta klivet över till Apple, som förbereder en streamingtjänst. Jason Katims är känd för att ha skapat, skrivit och producerat ett flertal framgångsrika serier, däribland Parenthood, Boston Public och Friday Nights Light.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Microsofts rekordgåva stoppa bostadsbrist

Techbjässen Microsoft utlovar nu att man kommer att stötta byggandet av billiga bostäder för att adressera bostadsbristen i Seattle. Investeringen uppgår till en halv miljard dollar, enligt Seattle Times. Byggandet kommer att ske i Puget Sound-regionen.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Snoop Dogg kliver in i svensk startup-succé

Klarna har fått en ny investerare i form av artisten Snoop Dogg, som egentligen heter Calvin Broadus. Det rapporterar Forbes. ”Jag har gjort affärer i Europa under flera år däribland modevarumärken, telekommunikation och så vidare”, säger rapstjärnan till Forbes.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Skulderna växer hos Kronofogden

För tredje året i rad minskar antalet skuldsatta hos Kronofogden samtidigt som skulden fortsätter att öka. Allt fler får sin första skuld hos myndigheten, enligt färsk statistik. Vid årsskiftet fanns 413 912 personer registrerade hos myndigheten, en minskning med 3 781 personer sedan i fjol.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Bankrapporter eldade på NY-börsen

De amerikanska börserna steg under onsdagens handel, stärkta av positiva delårsrapporter från ett par tungviktare inom banksektorn. På den breda marknaden ökade S&P 500-index med 0,2 procent till 2 616,10. Teknologitunga Nasdaq Composite steg med 0,2 procent till 7 034,69.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Blandad kompott på Asiens börser

Asienbörserna har en blandad utveckling på torsdagen. Oro kring Kinas tillväxtutsikter dämpar sentimentet i regionen. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 sjönk med 0,2 procent till 20 402,27, medan det bredare Topix-indexet ökade med 0,35 procent till 1 543,20.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Börsgurun är död – var pionjär i branschen

Investeringsgurun John C. Bogle har gått bort 89 år gammal. Han grundade Vanguard och låg bakom världens första indexfond 1975.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.