Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 14 November, 22:30

Dagens PS - 17 aug 18 kl. 08:30

Blytung USA-ekonom sågar svensk strategiDet finns två val och Sverige har valt den sämsta vägen, anser den välmeriterade amerikanska ekonomen Catherine Mann i en intervju med Svenska Dagbladet. Det handlar om integration och nyanlända och enkla jobb med lägre lön för att finansiera samhällskostnaderna. Catherine Mann är doktor i ekonomi och har bland annat ett förflutet på både den amerikanska centralbanken Federal Reserve och Världsbanken. Hon beskrivs som en internationell tungviktare och är i dag chefsekonom på bankbjässen Citi. Och enligt henne finns det bara två val för nyanlända som saknar utbildning och vill ta sig in på den svenska arbetsmarknaden.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
USA, Sverige, Catherine Mann, Svenska Dagbladet, Mann, Federal Reserve, Världsbanken, Citi, SvD, OECD, Sveriges

Dela artikeln

54 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blytung, USA-ekonom, sågarsvensk , strategi
Kristianstadsbladet - 30 jul 12 kl. 09:10

Världens bäste ekonom

Jag har haft ambitioner i mitt liv: att bli världens bäste ekonom, världens bäste älskare och världens bäste ryttare. Tyvärr har jag bara lyckats uppnå två av dessa mål.
Så skrev Joseph Schumpeter ungefär 1935.

YLE - 09 nov 16 kl. 11:14

Trumps seger kan påverka Finlands ekonomi

Om USA:s nästa president Donald Trump förverkligar sina vallöften kommer hela världshandeln att drabbas av ökad protektionism. Det skulle drabba små exportberoende länder som Finland extra hårt, säger Penna Urrila, ledande ekonom på Finlands näringsliv EK. För tillfället är det mycket oklart hurdan ekonomisk politik USA kommer att föra under Donald Trump.

Sydsvenskan - 31 dec 11 kl. 01:30

Kina köper makt

Kina är på global shoppingtur. Men med pengarna kommer krav på politisk makt.
Nyårsafton.

VA - 18 feb 11 kl. 10:06

Små rörelser i inledande handel

18 februari Europaräntorna visade begränsade rörelser i fredagens inledande handel och det gjorde även de svenska. Euron är stabil mot dollarn, medan kronan har blivit lite starkare. I dag riktas blickarna mot G20-ländernas finansministrar och centralbankschefer som håller möte i Paris, med avslutning på lördagen.

YLE - 09 nov 16 kl. 11:14

Trumps seger kan drabba Finlands ekonomi

Om USA:s nästa president Donald Trump förverkligar sina vallöften kommer hela världshandeln att drabbas av ökad protektionism. Det skulle drabba små exportberoende länder som Finland extra hårt. För tillfället är det mycket oklart hurdan ekonomisk politik USA kommer att föra under Donald Trump.

YLE - 08 nov 15 kl. 12:25

Recessionen värst mellan öronen

Finlands läge är inte bra, men inte så dåligt som vi tror. Så anser flera av våra ekonomiska experter. Penna Urrila är ledande ekonom på Finlands Näringsliv EK.

BT - 05 feb 12 kl. 00:30

Vem behöver demokrati?

Häromdagen såg jag en intressant skämtteckning. Den föreställde ett brinnande hus med en förtvivlad Uncle Sam ? det vill säga USA ?

Barometern - 15 feb 14 kl. 10:52

Bildning och bibliotek

Biblioteken behövs i dag mer än någonsin. En rad olika forskningsresultat pekar på samma sak.”Att läsa mycket liksom att skriva ökar förmågan att reflektera över eget och andras liv.

SmålandsPosten - 04 mar 14 kl. 07:38

Vi behöver bibliotek

?Behövs bibliotek? I tider av Twitter, Google, e-böcker­ och förändrade läsvanor kan vi inte lägga ner biblioteken och lägga­ våra skattepengar på annat?

YLE - 13 sep 13 kl. 08:36

När blir vindenergi lönsamt?

Kan vindkraft någonsin bli en lönsam energiform utan subventioner? Det är svårt att bli klok på det när man lyssnar till professorerna. Den ena säger ja, den andra säger nej.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 6 timmar sedan

Aktiespararna till EQT: Höj budet!

Aktiespararna uppmanar budgivaren EQT att höja budet på specialty pharmabolaget Karo Pharma. Kontantbudet på 36,90 kronor per Karo Pharma-aktie är för lågt och bör höjas, anser Aktiespararna. Aktiespararna noterar också att det florerar rykten om att det finns stora dolda värden i Karo Pharma som budet inte tar hänsyn till, uppgifter som Aktiespararna ställer sig tveksamma till.

Dagens PS - 7 timmar sedan

H&M laddar för Black Friday

Klädjätten H&M öppnar sin fjärde Afound-butik lagom till kampanjhelgen Black Friday i slutet av november. Butiken ligger på Östra Hamngatan i Göteborg och är 1.100 kvadratmeter stor.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Analys: ”Manegen krattad för Löfven”

Det skriver K-G Bergström på Expressen och konstaterar att det är C-ledaren Annie Lööfs ”förtjänst eller fel”. Moderatledaren Ulf Kristersson fick som väntat nej till att bli statsminister i riksdagens omröstning i dag då både C och L röstade ned sin allianskompis. För S-ledaren Stefan Löfven innebär det här, enligt K-G Bergström, politisk expert på Expressen, en stor framgång.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Dyster handelsdag på Stockholmsbörsen

Både OMX30 och OMXSPI är kraftigt ned vid lunchtid. I kölvattnet av USA:s börser faller även Stockholmsbörsen tungt på onsdagen. OMX30 stod vid 12-tiden på minus 0,8 procent medan OMXSPI var ned med nästan lika mycket, minus 0,7 procent.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Proffset: Rata börsens sämsta aktier

Fem aktier döms ut, riskerar enligt experten att ”bli helt utbombade”. Enligt Marcus Hernhag, börsskribent på Privata Affärer, är det ”inte värt risken” att lägga krut på de aktier som backat mest på tre års sikt. Oddsen för att dessa papper ska vända uppåt är inte goda, menar han och förklarar vilka fem bolags aktier som fallit mest under den aktuella treårsperioden: Eniro (-98,6 procent), VRG (-93), Anoto (-91,3), Fingerprint Cards (-86,9) och Eltel (-85,7).

Dagens PS - 11 timmar sedan

Då lanserar Huawei AR-glasögon

Kinesiska Huawei siktar på att lansera augmented reality-glasögon inom två år, enligt vd Richard Yu. Det rapporterar CNBC. I en intervju med affärskanalen sade Huawei-chefen att AR-tekniken i glasögon kommer att erbjuda en bättre upplevelsekänsla än med mobilen.

Dagens PS - 13 timmar sedan

VD och ägare utreds för ekobrott

Ekobrottsmyndigheten har inlett en utredning mot Kambuas vd och ägare Stefan Sandström gällande potentiella skatte- och bokföringsbrott, skriver Dagens industri. Det handlar om pengar som överfördes från bolaget till hans privata konto under 2014 och 2015. Enligt Skatteverket användes dessa pengar för privat konsumtion.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Starbucks säger upp 350 anställda

Kaféjätten Starbucks ska säga upp 350 anställda, motsvarande cirka fem procent av den globala kontorsrelaterade arbetsstyrkan. Det rapporterar Wall Street Journal. Det sker mot bakgrund av tillväxtsatsningar i en mer konkurrensutsatt kaffemarknad.

Dagens PS - 13 timmar sedan

AFV tipsar om het tillväxt-aktie

Telenor har framtida tillväxt säkrad och lönsamhet som brädar branschen, skriver Affärsvärlden i en analys. Tidningen ser aktien som en billig exponering mot Asien och noterar att efter försäljningen av operatörsverksamheten i Central- och Östeuropa hämtas nu knappt hälften av intäkterna och tre femtedelar av kassaflödet från asiatisk operatörsverksamhet. ”Denna spännande portfölj ger god riskspridning över unga befolkningar som konsumerar alltmer mobiltjänster: från mognande Thailand och Malaysia via Pakistan till framtidsmarknader som Bangladesh och Myanmar”, skriver tidningen.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Nej till Kristersson som statsminister

Riksdagen har röstat nej till förslaget att välja Moderaternas partiledare Ulf Kristersson till ny statsminister. För att Ulf Kristersson skulle bli vald till statsminister krävdes att minst 175 av riksdagens 349 ledamöter inte röstade nej. 154 ledamöter röstade ja och 195 sade nej.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.