Dagens Media > Ekonomi

Monday, 18 February, 19:13

Liknande nyheter

Taggar: Intersports, kampanj, bäst, Youtubeunder andra kvartalet
Dagen - 25 mar 11 kl. 03:00

Finska väckelserörelser i kampanj: Homosexuella kan bli botade

En kampanj som några väckelserörelser i Finska kyrkan startat om homosexualitet har åter lett till häftig debatt. Ärkebiskop Kari Mäkinen kritiserar "Stå på dig"-kampanjen, och säger att alla människor har rätt att vara sig själva.

Det var den kristna ungdomstidningen Nuotta, Studentmissionen och väckelsefolket inom kyrkan som inledde en kampanj om att unga som kämpar med sin sexuella identitet uppmanas att inte ge efter för samhällets påtryckningar i värdefrågor.

Dagensanalys.se - 22 jun 16 kl. 12:51

Taylor Swift och U2 tar upp kampen mot YouTube

Taylor Swift är en av de dussintals musiker som har satt sitt namn till ett öppet brev till kongressen uppmanar lagstiftare att skriva lagstiftning som används av YouTube och andra stora webbplattformar som de säger ”hotar låtskrivare och artisters överlevnad” En koalition av musiker från TaylorSwift till U2 har tillsammans med branschens aktörer och de tre stora skivbolagen (Universal Music, Sony Music och Warner Music), gått ihop med annonser och brevet till politiska publikationer. Det innebär att man för sin klagan enligt Digital Millennium Copyright Act, 1998 lag som reglerar hur stora internetföretag kan använda uppladdat material till sina användare. Men liksom andra klagomål om DMCA att industrin har gjort i år, är detta riktat mot YouTube.

Dagensanalys.se - 08 nov 18 kl. 01:14

Tänk på det här när du publicerar videoklipp på Youtube

I en studie genomförd av Pew får vi reda på det som vi alla egentligen visste. Youtube används för att lära sig nya saker. Hela 51 procent av de tillfrågade svarar att de använder Youtube för att lära sig nya saker, både bland frekventa användare och sällan-användare.

Sydsvenskan - 02 maj 16 kl. 23:48

Artister protesterar mot Youtube

Nikki Sixx band Sixx AM har startat en kampanj där bandet kämpar för att artister ska få mer betalt när deras musik spelas på Youtube."Youtube betalar omkring en sjättedel av vad Spotify och Apple gör", säger Sixx, som var med och grundade rockbandet Mötley Cruë, till The Guardian.Kampanjen startade för en vecka sedan och Debbie Harry, från Blondie, ställde sig snabbt bakom den.

Alliansfritt Sverige - 13 mar 14 kl. 12:53

Maud Olofsson uppges släppa nästa steg i gigantisk anti-S kampanj

Vi har inte för vana att publicera saker som inte har en skriftlig offentlig källa eller som har skrivits om i tidningarna. Men idag är en särskild dag. För ett tag sedan kunde vi avslöja hur restaurangföretaget Max skickade ut brev för att skrämma sina anställda från att rösta på Socialdemokraterna.

Dagensanalys.se - 19 sep 17 kl. 10:01

Tio mest framgångsrika 6-sekunders annonserna på Youtube

Youtube har nyligen publicerat de mest sedda 6-sekunders annonserna på Youtube. Om du vill bli inspirerad av världens bästa ”bumper ads” så ska du läsa den här artikeln. En så kallad ”bumper ad” är en annons som är max 6 sekunder lång.

Dagensanalys.se - 31 mar 16 kl. 14:03

Därför hemlighåller YouTube hur de mäter visningar

Många är de, i synnerhet bland marknadsförare, som gärna skulle vilja veta exakt hur YouTube mäter en visning (view) av sida onlinevideos. Men det Googleägda företaget vägrar uppge mätmetoden – och av goda orsaker. I en nyligen publicerad artikel i Dagens Media svarar Googles kommunikationschef Gustaf Bruzewitz på några frågor kring onlinevideojättens definition av en ”visning”.

Dagensanalys.se - 22 apr 16 kl. 11:19

Paradime – de svenska YouTube-stjärnornas nya byrå

De är youtube-stjärnor och framgångsrika entreprenörer med mängder av följare. Nu är de först ut i Sverige med en byrå för onlinebaserad videokommunikation byggd av innehållsskaparna själva – och delar med sig av tipsen kring hur man bäst fångar publiken online. Axel Palm, Simon Perstorper och Emil och Daniel Norberg är kända Youtube-profiler.

Sydöstran - 02 maj 16 kl. 23:47

Artister protesterar mot Youtube

Nikki Sixx band Sixx AM har startat en kampanj där bandet kämpar för att artister ska få mer betalt när deras musik spelas på Youtube. "Youtube betalar omkring en sjättedel av vad Spotify och Apple gör", säger Sixx, som var med och grundade rockbandet Mötley Cruë, till The Guardian.(TT).

Trelleborgs Allehanda - 02 maj 16 kl. 23:47

Artister protesterar mot Youtube

Nikki Sixx band Sixx AM har startat en kampanj där bandet kämpar för att artister ska få mer betalt när deras musik spelas på Youtube. "Youtube betalar omkring en sjättedel av vad Spotify och Apple gör", säger Sixx, som var med och grundade rockbandet Mötley Cruë, till The Guardian.(TT).

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 2 timmar sedan

Dagens Industris vinst rasar

Investeringar i Di TV och it drar ned Dagens Industris resultat som landar på omkring 80 miljoner kronor..

Dagens Media - 4 timmar sedan

Tui låter vädret styra annonseringen

Med hjälp av lokal väderdata vill Tui locka fler kunder att resa. "Vi vill prova nya sätt att hitta ut till potentiella kunder", säger Johan Ydring, mediechef på Tui..

Dagens Media - 5 timmar sedan

Google: "5 trender för ökad konkurrenskraft"

Googles Carl Wåreus och Johan Eriksson listar fem trender att hålla koll på för att få övertaget gentemot dina konkurrenter..

Dagens Media - 6 timmar sedan

Därför går Per Gudmundson till Kristdemokraterna

Svenska Dagbladets ledarskribent Per Gudmundson lämnar journalistiken och går till partipolitiken: "Det känns lite vemodigt, men jag är mycket nyfiken", säger han till Dagens Media..

Dagens Media - 8 timmar sedan

Lydia Wålsten tar över när Per Gudmundson lämnar SvD

Per Gudmundson lämnar för Kristdemokraterna och Lydia Wålsten tar över..

Dagens Media - 7 timmar sedan

Här är tittarsiffrorna för "Bröllop, begravning och dop"

TV4 jublar över tittarsiffrorna för Colin Nutleys serie "Bröllop, begravning och dop"..

Dagens Media - 8 timmar sedan

Per Gudmundson lämnar SvD för Kristdemokraterna

Per Gudmundson lämnar för Kristdemokraterna och Lydia Wålsten tar över..

Dagens Media - 8 timmar sedan

Amie Bramme Sey blir ny kolumnist på Aftonbladet

Amie Bramme Sey är Aftonbladets nya kolumnist. "Den målgrupp jag representerar och når ut till bär på viktiga erfarenheter av samhället som jag upplever ofta hamnar i skymundan", säger hon..

Dagens Media - 9 timmar sedan

Brittiskt utskott: Facebook har medvetet brutit mot datalagar

Brittiskt utskott riktar skarp kritik mot Facebook och kallar plattformen för "digitala gangsters"..

Dagens Media - 9 timmar sedan

Så många såg deltävling tre av Melodifestivalen

Deltävling tre i årets upplaga av "Melodifestivalen" lockade något fler tittare, jämfört med förra året..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.