PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 25 April, 23:55

PrivataAffärer - 17 aug 18 kl. 06:30

Så går börsen under valårenUnder denna period har börsen därmed endast backat vid ett tillfälle, valåret 2002. Då small det å andra sidan till rejält, facit på nyårsaftonen var -37,3 procent. Det året var för övrigt det sämsta på Stockholmsbörsen sedan Kreugerkraschen 1931. Det absolut bästa valåret på börsen var annars 1988 då ökningen var 51,9 procent, vilket är ett av de bästa börsåren hittills över huvud taget, slaget bara av icke-valåren 1983 och 1999 då börsen båda åren steg över 65 procent. Valet 1988 kallas ibland för miljövalet då ett par av de riktigt stora politiska frågorna var säldöden och algblomningen.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Stockholmsbörsen, Kreugerkraschen

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , går, börsenunder , valåren
Expressen - 05 mar 18 kl. 11:25

Scania gör comeback på börsen våren 2019

Källor till Handelsblatt uppger att Volkswagen planerar att börsnotera sitt dotterbolag inom lastbil- och bussindustrin.Det innebär att svenska tillverkaren Scania kan finnas på börsen så snart som våren 2019..

DI - 07 jul 14 kl. 17:54

Börsen: Storaffären lyfte svag handel

Stockholmsbörsen inledde den nya handelsveckan med att stänga strax under nollstrecket. Måndagen bjöd på en storaffär inom telekomsektorn där Telia Sonera köpte Tele2:s Norge-division. Båda aktierna gick starkast inom OMXS30-index, vilket var en bidragande orsak till att Stockholmsbörsen gick klart bättre än övriga Europa..

Dagens PS - 10 jan 18 kl. 10:02

Varningsflagg på börsen efter nya jätteaffären

Aktiespekulanter bör vara extra uppmärksamma, uppmanar Stockholmsbörsen. Kabeloperatören Com Hem meddelade i morse att styrelserna i Tele2 och Com Hem har träffat en överenskommelse om en sammanslagning av Tele2 och Com Hem genom en aktiebolagsrättlig fusion. Fusionen kommer att genomföras genom att Com Hem absorberas av Tele2.

DN - 18 jan 14 kl. 07:13

Emanuel Karlsten: Årets val avgörs i de sociala medierna

Vilket valår 2014 kommer att bli: En handfull partier kämpar om makten i två stora val och sju miljoner veliga svenskar ska både bestämma sig och bedriva opinion. Det kommer bli ett av de smutsigaste valåren genom tiderna. Och allt kommer att vara internets fel..

SVT - 28 jun 13 kl. 17:34

?Satsas under valår för att snygga till siffrorna?

Kommunernas kostnader för arbetsmarknadsinsatser är som högst under valåren och inte när pengarna behövs som mest, enligt en ny rapport från Svenskt Näringsliv som menar att det är ett sätt att snygga till siffrorna..

DI - 30 nov 15 kl. 07:34

EQT köper ut IFS från börsen

Wallenbergarnas riskkapitalbolag EQT köper ut affärssystemföretaget IFS från börsen. Affären ger Gustaf Douglas närmare 2 miljarder kronor..

Expressen - 02 mar 16 kl. 15:18

Anders Glörsen bryter Tour de Canada direkt

Årets sista världscup, Tour de Canada, blev en kort historia för Norges Anders Glörsen. Bronsmedaljören från VM i Falun vaknade med halsont på onsdagen och reser hem. – Han vaknade i morse med halsont och då är det inte aktuellt att fortsätta, skriver Norges skidförbund i ett sms till Dagbladet..

Expressen - 02 mar 16 kl. 15:18

Anders Glörsen bryter Ski Tour Canada direkt

Årets sista världscup, Ski Tour Canada, blev en kort historia för Norges Anders Glörsen. Bronsmedaljören från VM i Falun vaknade med halsont på onsdagen och reser hem. – Han vaknade i morse med halsont och då är det inte aktuellt att fortsätta, skriver Norges skidförbund i ett sms till Dagbladet..

DI - 26 sep 17 kl. 08:00

Balcos balkonger till börsen – Erik Selin blir storägare

Balkongbolaget Balco meddelar att de går till börsen. Fastighetsmiljardären Erik Sehlin går in som storägare..

SVT - 14 feb 15 kl. 10:45

Kan Hansdotter ta ädlaste valören?

I kväll är det dags för damernas VM-slalom från Beaver Creek och Frida Hansdotter får ses som det största svenska medaljhoppet. Under säsongen har hon sämst varit fyra i slalomen..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Fredag klockan 10: Aktiechatt med Marcus Hernhag

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Håll koll på detta inför fredagens rapporter

Rapporter fredag 26 april: Hembla (kl 7.00)
Intrum (kl 7.00)
Kungsleden (kl 7.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Ny fond fokuserar på försvars- och säkerhetsindustrin

Både försvars- och säkerhetssektorerna har haft god avkastning sedan millennieskiftet. Båda sektorerna har också historiskt visat sig ha låg korrelation med andra sektorer, och, framför allt, de påverkas mindre av den generella ekonomiska konjunkturen, enligt Henrik Sundin, vd i fondbolaget Finserve Nordic som startat fonden. Den avgörande drivkraften inom de båda sektorerna är säkerhetspolitiken och storlekarna på olika länders försvarsbudgetar i kombination med teknologisk utveckling.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Kraftig kronförsvagning efter Riksbankens mjuka besked

Cirka 20 minuter efter räntebeskedet har kronan tappat cirka 15 öre mot dollarn och cirka 12 öre mot euron, från svensk stängning i går. Den tvååriga svenska räntan är 3 punkter ned till -0,53 procent och den tioåriga räntan knappt 4 punkter lägre till 0,33 procent. Tyska tioårsräntan är samtidigt stabil på -0,02 procent.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Starkt resultat av Atlas Copco – aktien rusar på börsen

Försäljningen uppgick till 24.181 miljoner kr. Här låg analytikersnittet på 23.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Analytiker om reporäntan: Färdighöjt för denna gång

Läs också: Riksbanken skjuter fram nästa räntehöjning ”Det var ett väldigt överraskande besked i dag från Brunkebergstorg, vilket vi också ser på marknadsreaktionerna. Även om Riksbanken inte vill flagga mellan möten har de kommenterat de senaste inflationssiffrorna på ett sätt som gjort att de uppfattats som inte allt för oroade över inflationen. Det var därmed upplagt för ganska små fö

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Karlstad 7 maj: Haskels bästa aktietips

Gå gratis på Stora Placeringskvällen.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Här är torsdagens analyser

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Munters till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 52 från 46 kr. Munters steg med 13,4 procent till 51,15 kr på onsdagen efter bolagets rapport för det första kvartalet.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Riksbanken skjuter upp nästa räntehöjning

Enligt SME Direkts enkät väntade samtliga av nio tillfrågade analytiker att Riksbanken skulle lämna reporäntan oförändrad. Riksbanken ändrade senast reporäntan vid det penningpolitiska mötet den 19 december 2018, då den höjdes med 0,25 procentenheter till -0,25 procent. Riksbanken bedömer att räntan kommer att ligga kvar på denna nivå en något längre tid än vad som bedömdes i februari.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Stora Enso slog förväntningarna

Stora Ensos operativa rörelseresultat uppgick till 324 miljoner euro för det första kvartalet. Enligt Infront Datas sammanställning av tio analytikers prognoser väntades i genomsnitt 307 miljoner euro. Bolagets egen prognos från bokslutsrapporten löd på ett operativt rörelseresultat om 260-350 miljoner euro för det första kvartalet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.