PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 18 January, 02:15

PrivataAffärer - 17 aug 18 kl. 06:30

Så går börsen under valårenUnder denna period har börsen därmed endast backat vid ett tillfälle, valåret 2002. Då small det å andra sidan till rejält, facit på nyårsaftonen var -37,3 procent. Det året var för övrigt det sämsta på Stockholmsbörsen sedan Kreugerkraschen 1931. Det absolut bästa valåret på börsen var annars 1988 då ökningen var 51,9 procent, vilket är ett av de bästa börsåren hittills över huvud taget, slaget bara av icke-valåren 1983 och 1999 då börsen båda åren steg över 65 procent. Valet 1988 kallas ibland för miljövalet då ett par av de riktigt stora politiska frågorna var säldöden och algblomningen.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Stockholmsbörsen, Kreugerkraschen

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , går, börsenunder , valåren
Expressen - 05 mar 18 kl. 11:25

Scania gör comeback på börsen våren 2019

Källor till Handelsblatt uppger att Volkswagen planerar att börsnotera sitt dotterbolag inom lastbil- och bussindustrin.Det innebär att svenska tillverkaren Scania kan finnas på börsen så snart som våren 2019..

DI - 07 jul 14 kl. 17:54

Börsen: Storaffären lyfte svag handel

Stockholmsbörsen inledde den nya handelsveckan med att stänga strax under nollstrecket. Måndagen bjöd på en storaffär inom telekomsektorn där Telia Sonera köpte Tele2:s Norge-division. Båda aktierna gick starkast inom OMXS30-index, vilket var en bidragande orsak till att Stockholmsbörsen gick klart bättre än övriga Europa..

Dagens PS - 10 jan 18 kl. 10:02

Varningsflagg på börsen efter nya jätteaffären

Aktiespekulanter bör vara extra uppmärksamma, uppmanar Stockholmsbörsen. Kabeloperatören Com Hem meddelade i morse att styrelserna i Tele2 och Com Hem har träffat en överenskommelse om en sammanslagning av Tele2 och Com Hem genom en aktiebolagsrättlig fusion. Fusionen kommer att genomföras genom att Com Hem absorberas av Tele2.

DN - 18 jan 14 kl. 07:13

Emanuel Karlsten: Årets val avgörs i de sociala medierna

Vilket valår 2014 kommer att bli: En handfull partier kämpar om makten i två stora val och sju miljoner veliga svenskar ska både bestämma sig och bedriva opinion. Det kommer bli ett av de smutsigaste valåren genom tiderna. Och allt kommer att vara internets fel..

SVT - 28 jun 13 kl. 17:34

?Satsas under valår för att snygga till siffrorna?

Kommunernas kostnader för arbetsmarknadsinsatser är som högst under valåren och inte när pengarna behövs som mest, enligt en ny rapport från Svenskt Näringsliv som menar att det är ett sätt att snygga till siffrorna..

DI - 30 nov 15 kl. 07:34

EQT köper ut IFS från börsen

Wallenbergarnas riskkapitalbolag EQT köper ut affärssystemföretaget IFS från börsen. Affären ger Gustaf Douglas närmare 2 miljarder kronor..

Expressen - 02 mar 16 kl. 15:18

Anders Glörsen bryter Tour de Canada direkt

Årets sista världscup, Tour de Canada, blev en kort historia för Norges Anders Glörsen. Bronsmedaljören från VM i Falun vaknade med halsont på onsdagen och reser hem. – Han vaknade i morse med halsont och då är det inte aktuellt att fortsätta, skriver Norges skidförbund i ett sms till Dagbladet..

Expressen - 02 mar 16 kl. 15:18

Anders Glörsen bryter Ski Tour Canada direkt

Årets sista världscup, Ski Tour Canada, blev en kort historia för Norges Anders Glörsen. Bronsmedaljören från VM i Falun vaknade med halsont på onsdagen och reser hem. – Han vaknade i morse med halsont och då är det inte aktuellt att fortsätta, skriver Norges skidförbund i ett sms till Dagbladet..

DI - 26 sep 17 kl. 08:00

Balcos balkonger till börsen – Erik Selin blir storägare

Balkongbolaget Balco meddelar att de går till börsen. Fastighetsmiljardären Erik Sehlin går in som storägare..

SVT - 14 feb 15 kl. 10:45

Kan Hansdotter ta ädlaste valören?

I kväll är det dags för damernas VM-slalom från Beaver Creek och Frida Hansdotter får ses som det största svenska medaljhoppet. Under säsongen har hon sämst varit fyra i slalomen..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Carnegie Fonder lägger ner Afrikafond

När Carnegie Afrikafond startades 2006 fanns en optimistisk syn bland investerare gällande Afrika. Efterfrågan på råvaror var stark, flera länder genomgick demokratiseringsprocesser och regelverk kring äganderätt och företagande stärktes. Men sedan har utvecklingen varit knackigare.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Vinstvarning från Mekonomen

Mekonomens rörelseresultat för det fjärde kvartalet 2018 förväntas landa inom intervallet 105-115 miljoner kronor, jämfört med 103 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017. Båda siffrorna är exklusive jämförelsestörande poster och integrationskostnader för de nyligen förvärvade bolagen FTZ samt Inter-Team. Det framgår av ett pressmeddelande.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Scandics vd tvingas checka ut

Styrelseordföranden Per G. Braathen säger i en kommentar att skälet bakom bytet är att styrelsen ser ett behov av nytt ledarskap. ”Jag vill betona att detta är en ledarskapsfråga och inte relaterat till den finansiella utvecklingen i bolaget, samt att Scandics strategiska inriktning ligger fast”, fortsätter han.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Bli ett placeringsproffs – anmäl dig till Privata Affärers kurser

PA-skolans kurser finns i olika nivåer, allt från grundkurs till fördjupningskurs. Dessutom finns ett antal specialkurser. Alla kurser hålls på lördagar eller söndagar mellan kl 9 och 16 i Stockholm, Göteborg och Malmö.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

2018: Spararna dumpade aktiefonder

Det svenska fondsparandet 2018 redovisades på torsdagen av Fondbolagens förening. Vd Fredrik Nordström konstaterar att aktiemarknaden spelar stor roll för den svenska ekonomin då börsvärdet här är 150 procent i förhållande till bruttonationalprodukten. Näst högst i Europa efter Schweiz.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Elbolaget varnar: Räkna med högsta elpriset på sju år

”Den här veckan beräknas snittpriset hamna omkring 54 öre och nästa vecka, när vinden avtar, får vi räkna med elpriser en bra bit över 60 öre. Så högt elpris har vi inte haft sedan vintern 2012”, skriver elbolaget Bixia på torsdagen. De högre elpriserna hänger samman med kylan, men också med att vindkraftverken levererar mindre el när det inte blåser så mycket.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Analytiker: Räkna med fortsatt svag kursutveckling för Avanza

Läs också: Avanza dyker efter svag rapport Då Avanza samtidigt handlas till höga multiplar kan en ”aktiekursnedgång på mer än 5 procent vara berättigad”, fortsätter kommentaren. En annan mäklardesk framhåller att kvartalets svaga intäkter till stor del kan hänföras lägre fondprovisioner än marknaden hade antagit inför rapporten. Ett mix-skifte och lägre förvaltat kapital i spåren av den

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Bussbolaget rusar över 100 procent

Orden som blev klart genom att Hybricon vann den offentliga upphandlingen vars ordervärde uppgår till cirka 35 miljoner kronor. I denna order ingår förutom de sex bussarna även tillhörande depåladdare och servicekontrakt. I upphandlingen ingår det en option om ytterligare sex stycken elbussar.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Stora Placeringskvällen 2019 – här är alla datum

Som vanligt får du intressanta placeringstips av experter på scen. Du kan också passa på att stifta närmare bekantskap med utställarna under pausen då vi också bjuder vi på lättare förtäring i form av en smörgås och ett glas vin eller annan dryck. Anmälan till respektive evenemang öppnar en månad innan.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Analyser: Två aktier du inte ska köpa

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Bulten till behåll från köp. Riktkursen sänks till 98 från 105 krr. Aktien stängde på 91,90 kr på onsdagen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.