PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 14 November, 22:39

PrivataAffärer - 17 aug 18 kl. 06:30

Så går börsen under valårenUnder denna period har börsen därmed endast backat vid ett tillfälle, valåret 2002. Då small det å andra sidan till rejält, facit på nyårsaftonen var -37,3 procent. Det året var för övrigt det sämsta på Stockholmsbörsen sedan Kreugerkraschen 1931. Det absolut bästa valåret på börsen var annars 1988 då ökningen var 51,9 procent, vilket är ett av de bästa börsåren hittills över huvud taget, slaget bara av icke-valåren 1983 och 1999 då börsen båda åren steg över 65 procent. Valet 1988 kallas ibland för miljövalet då ett par av de riktigt stora politiska frågorna var säldöden och algblomningen.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Stockholmsbörsen, Kreugerkraschen

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , går, börsenunder , valåren
Expressen - 05 mar 18 kl. 11:25

Scania gör comeback på börsen våren 2019

Källor till Handelsblatt uppger att Volkswagen planerar att börsnotera sitt dotterbolag inom lastbil- och bussindustrin.Det innebär att svenska tillverkaren Scania kan finnas på börsen så snart som våren 2019..

DI - 07 jul 14 kl. 17:54

Börsen: Storaffären lyfte svag handel

Stockholmsbörsen inledde den nya handelsveckan med att stänga strax under nollstrecket. Måndagen bjöd på en storaffär inom telekomsektorn där Telia Sonera köpte Tele2:s Norge-division. Båda aktierna gick starkast inom OMXS30-index, vilket var en bidragande orsak till att Stockholmsbörsen gick klart bättre än övriga Europa..

Dagens PS - 10 jan 18 kl. 10:02

Varningsflagg på börsen efter nya jätteaffären

Aktiespekulanter bör vara extra uppmärksamma, uppmanar Stockholmsbörsen. Kabeloperatören Com Hem meddelade i morse att styrelserna i Tele2 och Com Hem har träffat en överenskommelse om en sammanslagning av Tele2 och Com Hem genom en aktiebolagsrättlig fusion. Fusionen kommer att genomföras genom att Com Hem absorberas av Tele2.

DN - 18 jan 14 kl. 07:13

Emanuel Karlsten: Årets val avgörs i de sociala medierna

Vilket valår 2014 kommer att bli: En handfull partier kämpar om makten i två stora val och sju miljoner veliga svenskar ska både bestämma sig och bedriva opinion. Det kommer bli ett av de smutsigaste valåren genom tiderna. Och allt kommer att vara internets fel..

SVT - 28 jun 13 kl. 17:34

?Satsas under valår för att snygga till siffrorna?

Kommunernas kostnader för arbetsmarknadsinsatser är som högst under valåren och inte när pengarna behövs som mest, enligt en ny rapport från Svenskt Näringsliv som menar att det är ett sätt att snygga till siffrorna..

DI - 30 nov 15 kl. 07:34

EQT köper ut IFS från börsen

Wallenbergarnas riskkapitalbolag EQT köper ut affärssystemföretaget IFS från börsen. Affären ger Gustaf Douglas närmare 2 miljarder kronor..

Expressen - 02 mar 16 kl. 15:18

Anders Glörsen bryter Tour de Canada direkt

Årets sista världscup, Tour de Canada, blev en kort historia för Norges Anders Glörsen. Bronsmedaljören från VM i Falun vaknade med halsont på onsdagen och reser hem. – Han vaknade i morse med halsont och då är det inte aktuellt att fortsätta, skriver Norges skidförbund i ett sms till Dagbladet..

Expressen - 02 mar 16 kl. 15:18

Anders Glörsen bryter Ski Tour Canada direkt

Årets sista världscup, Ski Tour Canada, blev en kort historia för Norges Anders Glörsen. Bronsmedaljören från VM i Falun vaknade med halsont på onsdagen och reser hem. – Han vaknade i morse med halsont och då är det inte aktuellt att fortsätta, skriver Norges skidförbund i ett sms till Dagbladet..

DI - 26 sep 17 kl. 08:00

Balcos balkonger till börsen – Erik Selin blir storägare

Balkongbolaget Balco meddelar att de går till börsen. Fastighetsmiljardären Erik Sehlin går in som storägare..

SVT - 14 feb 15 kl. 10:45

Kan Hansdotter ta ädlaste valören?

I kväll är det dags för damernas VM-slalom från Beaver Creek och Frida Hansdotter får ses som det största svenska medaljhoppet. Under säsongen har hon sämst varit fyra i slalomen..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

THQ fortsätter överprestera

Läs även: Starkt resultat av THQ Nordic Sedan introduktionen på First North med teckningskursen 25 kr har THQ Nordic varit en kurssuccé. Sedan dess har aktien i och med dagens uppgång med tvåsiffrigt stigit över 600 procent. Det finns även andra spelutvecklare som gått starkt, men som ändå inte är i närheten av THQ:s framgångar på börsen.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Förnybar el dämpar prisuppgången

Det framgår av elbolaget Bixias långtidsprognos för elprisutvecklingen som publiceras i veckan. Prognosen sträcker sig drygt tio år framåt i tiden, till 2030. Enligt Bixias basscenario kommer prisnivån att ligga på i snitt cirka 44 öre per kilowattimme år 2025 och runt 46 öre per kilowattimme år 2030.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Globala förändringar i MSCI:s index

I ”MSCI global small cap” indexes kommer Cellavision, Fortnox, Kambi och Karo Pharma att läggas till i den svenska delen. Notera att samtliga dessa samtidigt åker ur MSCI:s micro cap-index enligt nedan. Byggmax, Itab och Starbreeze åker ut ur ”MSCI global small cap”.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Tre höjda rekar bland onsdagens analyser

SEB Equities höjer sin rekommendation för Sobi till köp från behåll. Riktkursen höjs till 210 från 205 kr. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Starkt resultat av THQ Nordic

Genomsnittet av fyra analytikers estimat låg på 194 miljoner, enligt Bloomberg News. Nettoomsättningen uppgick till 1.273 miljoner kronor.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Sänkt vinst för Besqab

Enligt segmentsredovisning, som ger den mest rättvisande bilden av verksamheten, blev rörelseresultatet blev 33,9 miljoner kr (105) och rörelsemarginalen var 13,7 procent (14,5). Intäkterna enligt segmentsredovisning uppgick till 248 miljoner kr (723). Besqab produktionsstartade inga bostäder under det tredje kvartalet, jämfört med 101 stycken i fjol.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Förlust och låg säljgrad för SSM

Rörelseresultatet blev 2,9 miljoner kr (125) och rörelsemarginalen var 5,5 procent. Nettoomsättningen uppgick till 52,4 miljoner kronor (104). SSM redovisar en försäljningsgrad om 31 procent av de 94 säljstartade bostäderna i projektet Sollentuna Hills samt 45 procents säljgrad i projektet Platform West i Täby.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Hernhag: Undvik börsens sämsta aktier

På tre års sikt har dessa fem aktier fallit mest i kurs: Eniro -98,6%
VRG -93%
Anoto -91,3%
Fingerprint -86,9%
Eltel -85,7% Av de fem kursförlorarna ovan är det bara Fingerprint som inte genomfört en eller flera nyemissioner under de senaste tre åren. De övriga fyra har det och det har i princip då handlat om defensiva nyemissioner. Svaga resultat och för främst Eniro även stora skulder framtvingade kapitaltillskotten.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Kraftigt ras för oljepriset

För bara en månad sedan spekulerade analytikerna om att oljepriset snart kunde nå 100 dollar. Men nu är läget helt annorlunda. Tisdagen innebar fortsatta och mycket kraftiga nedgångar för oljepriset då oljepriset föll runt 7 procent.

PrivataAffärer - Igår: 15:30

FDA-uppgifter sänkte Swedish Match

  Vid den tidpunkten kom uppgifter om att amerikanska läkemedelsverket FDA ska vidta vissa åtgärder mot smaksatta cigarrer. Uppgifterna – knapphändiga hittills – kom från ett pågående event i Washington DC, enligt Bloomberg News. Klockan 15.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.