PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 21 September, 11:38

PrivataAffärer - 17 aug 18 kl. 06:30

Så går börsen under valårenUnder denna period har börsen därmed endast backat vid ett tillfälle, valåret 2002. Då small det å andra sidan till rejält, facit på nyårsaftonen var -37,3 procent. Det året var för övrigt det sämsta på Stockholmsbörsen sedan Kreugerkraschen 1931. Det absolut bästa valåret på börsen var annars 1988 då ökningen var 51,9 procent, vilket är ett av de bästa börsåren hittills över huvud taget, slaget bara av icke-valåren 1983 och 1999 då börsen båda åren steg över 65 procent. Valet 1988 kallas ibland för miljövalet då ett par av de riktigt stora politiska frågorna var säldöden och algblomningen.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Stockholmsbörsen, Kreugerkraschen

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , går, börsenunder , valåren
Expressen - 05 mar 18 kl. 11:25

Scania gör comeback på börsen våren 2019

Källor till Handelsblatt uppger att Volkswagen planerar att börsnotera sitt dotterbolag inom lastbil- och bussindustrin.Det innebär att svenska tillverkaren Scania kan finnas på börsen så snart som våren 2019..

DI - 07 jul 14 kl. 17:54

Börsen: Storaffären lyfte svag handel

Stockholmsbörsen inledde den nya handelsveckan med att stänga strax under nollstrecket. Måndagen bjöd på en storaffär inom telekomsektorn där Telia Sonera köpte Tele2:s Norge-division. Båda aktierna gick starkast inom OMXS30-index, vilket var en bidragande orsak till att Stockholmsbörsen gick klart bättre än övriga Europa..

Dagens PS - 10 jan 18 kl. 10:02

Varningsflagg på börsen efter nya jätteaffären

Aktiespekulanter bör vara extra uppmärksamma, uppmanar Stockholmsbörsen. Kabeloperatören Com Hem meddelade i morse att styrelserna i Tele2 och Com Hem har träffat en överenskommelse om en sammanslagning av Tele2 och Com Hem genom en aktiebolagsrättlig fusion. Fusionen kommer att genomföras genom att Com Hem absorberas av Tele2.

DN - 18 jan 14 kl. 07:13

Emanuel Karlsten: Årets val avgörs i de sociala medierna

Vilket valår 2014 kommer att bli: En handfull partier kämpar om makten i två stora val och sju miljoner veliga svenskar ska både bestämma sig och bedriva opinion. Det kommer bli ett av de smutsigaste valåren genom tiderna. Och allt kommer att vara internets fel..

SVT - 28 jun 13 kl. 17:34

?Satsas under valår för att snygga till siffrorna?

Kommunernas kostnader för arbetsmarknadsinsatser är som högst under valåren och inte när pengarna behövs som mest, enligt en ny rapport från Svenskt Näringsliv som menar att det är ett sätt att snygga till siffrorna..

DI - 30 nov 15 kl. 07:34

EQT köper ut IFS från börsen

Wallenbergarnas riskkapitalbolag EQT köper ut affärssystemföretaget IFS från börsen. Affären ger Gustaf Douglas närmare 2 miljarder kronor..

Expressen - 02 mar 16 kl. 15:18

Anders Glörsen bryter Tour de Canada direkt

Årets sista världscup, Tour de Canada, blev en kort historia för Norges Anders Glörsen. Bronsmedaljören från VM i Falun vaknade med halsont på onsdagen och reser hem. – Han vaknade i morse med halsont och då är det inte aktuellt att fortsätta, skriver Norges skidförbund i ett sms till Dagbladet..

Expressen - 02 mar 16 kl. 15:18

Anders Glörsen bryter Ski Tour Canada direkt

Årets sista världscup, Ski Tour Canada, blev en kort historia för Norges Anders Glörsen. Bronsmedaljören från VM i Falun vaknade med halsont på onsdagen och reser hem. – Han vaknade i morse med halsont och då är det inte aktuellt att fortsätta, skriver Norges skidförbund i ett sms till Dagbladet..

DI - 26 sep 17 kl. 08:00

Balcos balkonger till börsen – Erik Selin blir storägare

Balkongbolaget Balco meddelar att de går till börsen. Fastighetsmiljardären Erik Sehlin går in som storägare..

SVT - 14 feb 15 kl. 10:45

Kan Hansdotter ta ädlaste valören?

I kväll är det dags för damernas VM-slalom från Beaver Creek och Frida Hansdotter får ses som det största svenska medaljhoppet. Under säsongen har hon sämst varit fyra i slalomen..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Euroområdets avkastningskurvor talar för ekonomisk expansion

En typisk avkastningskurva för ett land visar centralbankens dagslåneränta (som representerar dagliga lån mellan banker) och räntorna på alla statsobligationer, med löptider från en månad till 10, 30, 50 år – eller mer. Vanligtvis anser analytiker att en ”brant” avkastningskurva, som innebär att räntan för lån med lång löptid är högre än lån med kort löptid, är ett gott tecken för ekonomin. Under den senaste tiden har USA:s avkastningskurva blivit plattare eftersom gapet mellan de långsiktiga och kortsiktiga räntorna har blivit mindre.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Lundinbolag lyfter efter att partners aktie handelsstoppats

Handelsstoppet är relaterat till den pågående borrningen Cormorant-1 i Namibia, där Africa Energy är delägare, enligt meddelandet. Cormorant-1 började borras i början av september. Handelsstoppet beräknas pågå till den 25 september eller till när bolaget släpper ett nytt besked om borrningen.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Cannabisbolag noteras i Sverige

I samband med listningen genomför Stenocare en nyemission om cirka 18,6 miljoner danska kronor vilken inleds på måndag, den 24 september 2018. Emissionen, med teckningskurs 8:80 danska kronor per aktie, omfattar högst 2.113.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Två färska köprekar bland fredagens analyser

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för industrikoncernen Trelleborg till köp från tidigare behåll. Riktkursen justeras upp till 228 kr från 222 kr. Det framgår av en dagsfärsk analys.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Varnar för stökig fredagshandel på Wall Street

Den tredje fredagen i mars, juni, september och december förfaller termins- och optionskontrakt för både aktieindex och enskilda aktier, ett fenomen som brukar kallas ”quadruple witching”. Marknadsaktörer behöver då stänga eller rulla vidare förfallna positioner, vilket i synnerhet under den sista handelstimmen brukar leda till intensiv handel. På fredagen sammanfaller detta för första gången med en revidering av branschklassificeringssystemet Global Industry Classification Standard (CIGS), ett system framtaget av S&P Global och MSCI.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Här finns vinnarna på bostadsrättsmarknaden

Det är Fastighetsbyrån som tagit fram prisstatistik för bostadsrätter. Snittökningen är 37 procent de senaste fem åren. Men Dalarna toppar listan med en uppgång på hela 105 procent medan bottenplatsen innehas av Uppsala där priserna ”bara” stigit 28 procent.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Norsk räntehöjning fick svenska kronan att rusa

Enligt Bloomberg News anser Cecilia Skingsley att det fortfarande är för tidigt att höja räntan, men att om den ekonomiska utvecklingen fortgår som förväntat kan Riksbanken ”komma ur perioden med negativ ränta nästa år”. Det uttalandet fick kronan att rusa mot både dollarn och euron mitt på torsdagen.  Vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen kostade 1 euro 10,32 kr.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Keplers favoritaktier i spelsektorn

Det menar Kepler Cheuvreux i en inledande analys av sektorn där analyshuset rekommenderar köp av Kindred, Kambi, Leo Vegas och Mr Green. Däremot blir rådet behåll för Betsson, Evolution Gaming och Net Ent. ”Vi ser den största potentialen bland de medelstora operatörerna i form av Leo Vegas och MRG, som har aggressiva men nåbara tillväxtmål”, skriver Kepler och fortsätter: ”Vi är också positiva till Kindred medan vi är försiktigt inställda till Betsson som fortfarande befinner sig i en vändningsfas och som kommer drabbas av de största skattehöjningarna”.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Succéfondens senaste köp

Robur Ny Teknik är en av de mest framgångsrika svenska fonderna under de senaste åren – bara under 2018 har fonden gått upp med 27 procent och under tre år med 139 procent. Fondförmögenheten har växt till cirka knappt 25 miljarder. Fonden tar gärna nya positioner i mindre svenska högteknologibolag och den här veckan har två nya investeringar presenterats.

PrivataAffärer - Igår: 09:23

Här är torsdagens färska analyser

Pareto Securities upprepar sin köprekommendation för bilsäkerhetsföretaget Autoliv. Riktkursen sätts till 900 kr efter avknoppningen av Veoneer. Det framgår av en färsk analys.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.