DN > Utrikes

Saturday, 17 November, 02:07

DN - 17 aug 18 kl. 06:00

Ebola i krigszon ny utmaning för hjälparbetareBara veckor efter att ett ebolautbrott i västra Kongo har förklarats vara över, har den fruktade sjukdomen på nytt dykt upp i landet. Den här gången i den krigshärjade provinsen Nord-Kivu. Brutaliteten i området innebär ytterligare svårigheter att stoppa smittspridningen. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Kongo, Nord-Kivu

Dela artikeln

44 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ebolai , krigszonny , utmaningför , hjälparbetare
GöteborgsPosten - 07 okt 14 kl. 14:32

Smittad norska får sista ebola-medicinen

Fyra personer har lagts in på sjukhus i Spanien, inklusive den sköterska som redan vårdas för ebola.En norsk hjälparbetare som smittats av ebola i Sierra Leone har anlänt till Oslo för sjukhusvård. Hon får världens sista dos av medicinen Zmapp..

Kristianstadsbladet - 01 okt 14 kl. 11:16

Expert varnar för ebola i Indien

För första gången har ett fall av ebola konstaterats utanför den afrikanska kontinenten, i USA. Peter Piot, mannen som upptäckte Ebola-viruset, varnar nu för att epidemin kan komma att spridas utanför Afrika. Inte till USA eller Europa - men till Indien.

BT - 01 okt 14 kl. 11:16

Expert varnar för ebola i Indien

För första gången har ett fall av ebola konstaterats utanför den afrikanska kontinenten, i USA. Peter Piot, mannen som upptäckte Ebola-viruset, varnar nu för att epidemin kan komma att spridas utanför Afrika. Inte till USA eller Europa - men till Indien.

BT - 01 okt 14 kl. 12:00

Expert varnar för ebola i Indien

För första gången har ett fall av ebola konstaterats utanför den afrikanska kontinenten, i USA. Peter Piot, mannen som upptäckte Ebola-viruset, varnar nu för att epidemin kan komma att spridas utanför Afrika. Inte till USA eller Europa – men till Indien.

Barometern - 01 okt 14 kl. 13:41

Expert varnar för ebola i Indien

För första gången har ett fall av ebola konstaterats utanför den afrikanska kontinenten, i USA. Peter Piot, mannen som upptäckte Ebola-viruset, varnar nu för att epidemin kan komma att spridas utanför Afrika. Inte till USA eller Europa - men till Indien.

Expressen - 04 jan 15 kl. 15:10

Hjälparbetare kan ha smittats av Ebola

En kvinna förs under söndagen till Skånes Universitetssjukhus i Lund för provtagning om misstänkt Ebola. Kvinnan har enligt Sydsvenskan varit hjälparbetare i Västafrika där hon vårdat Ebolapatienter..

Expressen - 07 jan 15 kl. 09:14

Hjälparbetare sämre – visar ebolasymptom

Den hjälparbetare som flögs hem från Sierra Leone till Sverige efter att man befarade att hon smittats med ebola har blivit sämre. Kvinnan friskförklarades i måndags men ska nu uppvisa symptom som ska kunna tyda på ebola, skriver Aftonbladet..

Expressen - 09 jan 15 kl. 16:56

Svensk hjälparbetare inte drabbad av ebola

Den skånska kvinnliga hjälparbetare som sedan i onsdags har vårdats på högisoleringsenheten i Linköping har inte ebola. Det visar nya prover som blev klara på fredagen..

Expressen - 22 jan 15 kl. 10:45

Svensk hjälparbetare misstänks ha ebola

En svensk hjälparbetare hos Röda Korset är misstänkt för att ha ebola. Nu flygs personen hem från Västafrika..

SvD - 22 jan 15 kl. 10:57

Svensk hjälparbetare misstänks ha ebola

En svensk hjälparbetare som arbetar för Röda korset misstänks ha ebola och flygs nu hem till Sverige för tester, enligt Expressen..

Expressen - 23 jan 15 kl. 23:28

Hjälparbetare får testa nytt vaccin mot ebola

Nu ska hjälparbetare få testa ett nytt experimentellt vaccin mot ebola. De första vaccindoserna kom till Västafrika idag. Redan nästa vecka startar studien där 30 000 personer med hög risk att smittas ska delta.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Demokraten Abrams erkänner nederlag

Georgiademokraten Stacey Abrams meddelar att hennes republikanska motståndare Brian Kemp står som segrare till guvernörsposten efter mellanårsvalet i USA..

DN - 1 timme sedan

Källor: CIA pekar ut kronprinsen

CIA har kommit fram till att den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman själv beordrat mordet på journalisten och dissidenten Jamal Khashoggi enligt personer med insyn i ärendet, rapporterar  The Washington Post..

DN - 4 timmar sedan

Huthirebeller klara för fredssamtal i Sverige

Martin Griffiths, USA:s FN-sändebud för Jemen, säger nu att han inom kort kommer att kalla till ett fredssamtal i Sverige – med syftet att få slut på kriget, rapporterar nyhetsbyrån AP..

DN - 5 timmar sedan

Trump: Har svarat på Muellers frågor

Donald Trump har nu svarat skriftligt på frågorna från Rysslandsutredningens särskilda åklagare Robert Mueller. Men frågorna har ännu inte skickats in.  – Jag svarade på dem utan några problem, säger Trump i en pressträff i Ovala rummet, enligt nyhetsbyrån AP.

DN - 8 timmar sedan

Martin Gelin: Beslutet en viktig seger för pressfriheten

CNN-journalisten Jim Acosta förbjöds tillträde till Vita huset efter att ha ställt tuffa frågor under en presskonferens. Nu ger en federal domare Acosta rätten att få sin pressackreditering till Vita huset tillbaka. Beslutet ses som en viktig seger för pressfriheten i ett USA där presidenten begår ständiga attacker mot nyhetsmedier..

DN - 8 timmar sedan

Minnesceremonier för Jamal Khashoggi

Familj och vänner till den mördade journalisten Jamal Khashoggi samlades i Saudiarabien och Turkiet under fredagen för att be begravningsböner. I Jamal Khashoggis hemstad Medina och i Mecka deltog flera tusen människor i gemensamma ceremonier för den bortgångne regimkritikern, rapporterar nyhetsbyrån Reuters..

DN - 9 timmar sedan

Katrine Marçal: Brittisk politik är en skolgård med slagsmål

Det finns inget fikabröd i det brittiska parlamentet.  Inga kanelbullar. Och inga karlsbaderlängder.

DN - 11 timmar sedan

Viral kampanj för hemlös ska ha varit bluff – personerna bakom åtalas

En i USA omskriven crowdfundingkampanj som samlat in hundratusentals dollar, där en ung kvinna påstod sig samla in pengar för att hjälpa en hemlös man som hjälpt henne, ska ha varit en bluff. Paret bakom kampanjen och den hemlösa mannen åtalas nu för bedrägeri och riskerar upp till tio år i fängelse..

DN - 13 timmar sedan

Omröstning om Mays förtroende inom partiet ”sannolik”

LONDON. En misstroendeomröstning mot Theresa May verkar komma allt närmare i Storbritannien. På fredagsmorgonen rapporterar Sky News att källor i det regerande Tories partigrupp i underhuset säger att en omröstning om Mays position som partiledare nu är ”sannolik”..

DN - 14 timmar sedan

Trosprotester i Irland efter friande våldtäktsdom

En våldtäktsanklagad man frikändes nyligen i ett uppmärksammat rättsfall i Irland. Enligt domstolen var det flickans eget fel – hon bar spetskantade stringtrosor. Domen har vållat protester och trosor har blivit en symbol för könsdiskriminering som nått ända till parlamentet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.