DN > Ekonomi

Wednesday, 21 November, 12:46

DN - 16 aug 18 kl. 20:24

Samerna vill ha stöd efter den heta sommarenDen heta sommaren med torka och skogsbränder slår mot den svenska renskötseln. Men inget av regeringens miljardsatsning till lantbruket kommer renskötseln till del. Svenska samernas riksförbund vänder sig nu till regeringen för att få stöd till rennäringen..
Läs mer på DN

Dela artikeln

127 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samernavill ha , stödefter den , heta, sommaren
NSD - 20 feb 12 kl. 14:07

"Samerna är skandinaviens indianer."

En global rörelse med tretton visa kvinnor från naturfolken ska hjälpa jorden överleva. Sommaren 2012 dyker de upp i Norrbotten.- Vi delar med oss av vår kunskap, säger samen Laila Spik, Gällivare..

NSD - 20 feb 12 kl. 14:07

"Samerna är skandinaviens indianer"

En global rörelse med tretton visa kvinnor från naturfolken ska hjälpa jorden överleva. Sommaren 2012 dyker de upp i Norrbotten. - Vi delar med oss av vår kunskap, säger samen Laila Spik, Gällivare..

NSD - 07 feb 15 kl. 12:30

”Det känns som att samerna är heta nu”

Jag har hört mycket om stället, men har aldrig längtat dit..

YLE - 04 apr 17 kl. 09:41

Petra har trakasserats för att hon är same: "Jag får otäcka kommentarer"

Finland fyller hundra år i år, men vi firar inte bara den finländska nationens födelse. Samerna firar nämligen 100 år av politiskt samarbete i år. Vi talade med Petra Laiti, nyvald ordförande för Suomen Saamelaisnuoret, om hur det är att vara ung same i Finland år 2017.

YLE - 02 sep 15 kl. 17:00

Kristinestad+samiska=Ristiinnágávpot?

Bristfällig förståelse för kultur och språk har lett till dåliga översättningar av samiska platsnamn i Finland. Borde vi följa USA:s exempel och bli av med översättningar helt och hållet? Eller borde man kasta om rollerna och kalla Kristinestad för Ristiinnágávpot?

Dagensanalys.se - 23 jan 18 kl. 23:00

Olle F. förklarar: Så kan det digitala tempot rädda en hotad bransch

Marknadsföring är ett spel på många fält och med många roller. Digital marknadsföring får nyckelfunktioner i allt fler sammanhang tack vare sina speciella kommunikationsegenskaper. Ett par exempel: Hemnets och Blockets dominans som media för försäljning av småhus och lägenheter, snart också kopierat av bilbranschen.

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

Dan Lucas: Dagens varsel är sannolikt inte det sista från Ikea

E-handelstrenden har nått Ikea med besked – och dagens varsel är sannolikt inte det sista som koncernledningen lägger..

DN - 1 timme sedan

Postnords prognos för Black Friday: 900.000 paket under helgen

Både julhandeln och readagen Black Friday väntas slå nya rekord i år..

DN - 2 timmar sedan

Ikeas största varuhus öppnas i Filippinerna

Världens största Ikea-varuhus öppnar i Filippinernas huvudstad Manila 2020. Ytan på 65.000 kvadratmeter finns i SM Mall of Asia i stadsdelen Pasay och motsvarar storleken av 150 basketplaner, jämförde Ikeas chef i Sydostasien när företaget lanserade sin filippinska webbsida..

DN - 2 timmar sedan

Finansinspektionen: Hushållens skulder största risken

Hushållens höga skulder är fortsatt den största risken i svensk ekonomi, enligt Riksbankens nya stabilitetsrapport..

DN - 3 timmar sedan

Gripne Ghosn ersätts tillfälligt i Renault

Styrelsen för den franska biltillverkaren Renault har utsett bolagets operativa chef Thierry Bolloré till tillförordnad vd, bekräftar Renault i ett pressmeddelande..

DN - 12 timmar sedan

Andremannen ersätter gripen Renaultchef

Den franska biltillverkaren Renault har utsett företagets operative chef Thierry Bollore till ersättare för den gripne Renaultchefen Carlos Ghosn, enligt källor till Reuters. Ghosn anklagas för att ha förskingrat Nissans pengar där han är ordförande..

DN - 14 timmar sedan

Teknikföretagen varnar för global recession

Teknikföretagen tar i mer än andra prognosmakare. De räknar med en verklig konjunkturnedgång, för första gången efter finanskrisen för tio år sedan..

DN - 15 timmar sedan

Experten om årets julklapp: Den stora massan föredrar fortfarande att köpa massproducerat

Årets julklapp 2018 är det återvunna plagget. En överraskning, enligt förståsigpåare, efter 30 år av mestadels eldrivna grejer som bakmaskinen, platt-tv:n, surfplattan, robotdammsugaren och förra årets elcykel. .

DN - 20 timmar sedan

Gibraltar stora hotet mot Brexitavtalet när Theresa May ska dricka te med EU-topparna

BRYSSEL. Spanien hotar att rösta nej till Brexitavtalet och hänvisar till framtiden för Gribraltar. Samtidigt är Storbritanniens premiärminister Theresa May på väg till Bryssel på onsdag eftermiddag.

DN - 21 timmar sedan

Sony varslar 200 anställda i Lund

Elektronikföretaget Sony varslar 200 anställda om uppsägning vid mobilverksamheten i Lund, rapporterar HD-Sydsvenskans näringslivssajt  8till5. Sparpaketet ska genomföras före utgången av mars 2019 och kommer också att beröra ett okänt antal konsulter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.