GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 16 February, 22:26

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, Högst50 , miljardertill , vallöften
Politologerna - 12 sep 14 kl. 08:00

Har regeringen Reinfeldt uppfyllt sina vallöften från 2010?

I våras genomförde tidningen Riksdag och Departement (RoD) en ambitiös genomgång av samtliga vallöften i Alliansens gemensamma valmanifest från 2010. Listan över vallöften kommer från valforskningsprogrammet vid Göteborgs universitet och granskningen ger ett värdefullt bidrag till den vallöftesforskning som bedrivs sedan ett antal år tillbaka vid statsvetenskapliga institutionen. Eftersom Riksdagen har beslutat att lägga ner tidningen Riksdag och Departement (se här ett inlägg om det okloka i detta beslut) går resultatet av undersökningen inte att komma åt via internet längre.

Sydsvenskan - 30 mar 15 kl. 04:00

Löfven riskerar svekdebatt efter flera brutna vallöften

Brist på pengar i statskassan tvingar Stefan Löfven att skjuta upp flera vallöften.Nu går de rödgröna partierna in i slutförhandlingar om vårbudgeten som läggs om två veckor.Redan står det klart att två löften inte kan infrias i år.

Helsingborgs Dagblad - 30 mar 15 kl. 04:00

Löfven riskerar svekdebatt efter flera brutna vallöften

Brist på pengar i statskassan tvingar Stefan Löfven att skjuta upp flera vallöften.Nu går de rödgröna partierna in i slutförhandlingar om vårbudgeten som läggs om två veckor.Redan står det klart att två löften inte kan infrias i år.

BT - 20 aug 14 kl. 13:14

Skarpa vallöften om cancervård

Både Alliansen och Socialdemokraterna har vallöften för att korta köer i cancervården. S och V öronmärker pengar till mer personal i vården och SD hittar 3 miljarder till riktade insatser. Vård och omsorg hör till de områden väljarna sätter högst när partivalen ska göras.

Sydsvenskan - 16 aug 18 kl. 14:52

Regeringen: Högst 50 miljarder till vallöften

Regeringen räknar med goda ekonomiska tider de kommande fyra åren. Finansminister Magdalena Andersson uppger att det kan räcka till vallöften för "betydligt mindre" än 50 miljarder kronor. Socialdemokraterna har ännu inte presenterat sitt valmanifest me.

Kristianstadsbladet - 19 sep 12 kl. 14:37

Tunga vallöften kvar för regeringen

I halvtid återstår två dyra vallöften för regeringen att infria. De ska gå före annat fram till valet 2014, lovar statsminister Fredrik Reinfeldt.
En stor del av vallöftena från 2010 har regeringen prickat av, eller åtminstone lagt i en utredning.

YLE - 11 mar 17 kl. 17:41

Partiernas luddiga vallöften riskerar sänka valdeltagandet

Vallöften och kommunalval är en problematisk kombination. Konkreta vallöften med tydlig lokal förankring skulle öka väljarnas förståelse för vad kommunerna besluter om och få folk att rösta mer. Ändå vågar partierna sällan ge konkreta löften.

Politologerna - 31 dec 13 kl. 08:00

Vilka vallöften bryts och vilka uppfylls?

I gårdagens inlägg skrev jag om antalet vallöften fyra svenska regeringar uppfyllde under perioden 1994-2010. Det här inlägget handlar om vilka löften som ges och vilka som bryts. Bland annat finner jag att Socialdemokraterna uppfyller sina arbetsmarknadspolitiska löften mer sällan än löften inom andra områden.

Kristianstadsbladet - 26 aug 14 kl. 16:09

SD-vallöften för 63 miljarder

Sverigedemokraterna presenterade på tisdagen sitt valmanifest "Vi väljer välfärden" med 105 olika förslag.Bland de prioriterade förslagen nämns fler vårdplatser, slopad "pensionärsskatt", sänkt arbetsgivaravgift för mindre företag, höjd a-kassa och utökad möjlighet till rätt till heltid i offentlig sektor.
Förslagen finansieras framförallt genom besparingar på invandring.

BT - 26 aug 14 kl. 16:09

SD-vallöften för 63 miljarder

Sverigedemokraterna presenterade på tisdagen sitt valmanifest "Vi väljer välfärden" med 105 olika förslag. Bland de prioriterade förslagen nämns fler vårdplatser, slopad "pensionärsskatt", sänkt arbetsgivaravgift för mindre företag, höjd a-kassa och utökad möjlighet till rätt till heltid i offentlig sektor.Förslagen finansieras framförallt genom besparingar på invandring.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 10 minuter sedan

Flicka livshotande skadad i mopedkrock

GöteborgsPosten - 5 minuter sedan

Tusentals i högerextrem marsch i Sofia

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Lina Hedlunds skräll: Direkt till final

Storfavoriten Jon Henrik Fjällgren höll för trycket och tog sig vidare till final. En större skräll var att han där får sällskap av Lina Hedlund – och att Dolly Style åkte ut..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Flybmi i konkurs – anger brexit som orsak

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Flicka allvarligt skadad i mopedkrock

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Fem ihjälskjutna på bar i Cancún

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Rena vårvärmen – hela 14,8 grader i Oskarshamn

En vanlig februaridag ligger medeltemperaturen i södra Sverige på runt noll grader. På lördagen hade Oskarshamn 14,8..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Skred rammade villa i Norge – en saknas

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Favoriten höll för trycket i Melodifestivalen

Storfavoriten Jon Henrik Fjällgren höll för trycket och tog sig vidare till final. Han får sällskap av Lina Hedlund..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Leksand – en uppvisning i usel personkemi

Personkemin mellan årets programledare är totalt iskall. Dessutom börjar manuset falla isär. Johanna Hagström är redo att låta Melloskiten brinna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.