GöteborgsPosten > Nyheter

Wednesday, 19 September, 16:35

GöteborgsPosten - 16 aug 18 kl. 17:42

Regeringen: Högst 50 miljarder till vallöftenRegeringen räknar med goda ekonomiska tider de kommande fyra åren. Finansminister Magdalena Andersson uppger att det kan räcka till vallöften för "betydligt mindre" än 50 miljarder kronor..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Magdalena Andersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, Högst50 , miljardertill , vallöften
Politologerna - 12 sep 14 kl. 08:00

Har regeringen Reinfeldt uppfyllt sina vallöften från 2010?

I våras genomförde tidningen Riksdag och Departement (RoD) en ambitiös genomgång av samtliga vallöften i Alliansens gemensamma valmanifest från 2010. Listan över vallöften kommer från valforskningsprogrammet vid Göteborgs universitet och granskningen ger ett värdefullt bidrag till den vallöftesforskning som bedrivs sedan ett antal år tillbaka vid statsvetenskapliga institutionen. Eftersom Riksdagen har beslutat att lägga ner tidningen Riksdag och Departement (se här ett inlägg om det okloka i detta beslut) går resultatet av undersökningen inte att komma åt via internet längre.

Sydsvenskan - 30 mar 15 kl. 04:00

Löfven riskerar svekdebatt efter flera brutna vallöften

Brist på pengar i statskassan tvingar Stefan Löfven att skjuta upp flera vallöften.Nu går de rödgröna partierna in i slutförhandlingar om vårbudgeten som läggs om två veckor.Redan står det klart att två löften inte kan infrias i år.

Helsingborgs Dagblad - 30 mar 15 kl. 04:00

Löfven riskerar svekdebatt efter flera brutna vallöften

Brist på pengar i statskassan tvingar Stefan Löfven att skjuta upp flera vallöften.Nu går de rödgröna partierna in i slutförhandlingar om vårbudgeten som läggs om två veckor.Redan står det klart att två löften inte kan infrias i år.

BT - 20 aug 14 kl. 13:14

Skarpa vallöften om cancervård

Både Alliansen och Socialdemokraterna har vallöften för att korta köer i cancervården. S och V öronmärker pengar till mer personal i vården och SD hittar 3 miljarder till riktade insatser. Vård och omsorg hör till de områden väljarna sätter högst när partivalen ska göras.

Sydsvenskan - 16 aug 18 kl. 14:52

Regeringen: Högst 50 miljarder till vallöften

Regeringen räknar med goda ekonomiska tider de kommande fyra åren. Finansminister Magdalena Andersson uppger att det kan räcka till vallöften för "betydligt mindre" än 50 miljarder kronor. Socialdemokraterna har ännu inte presenterat sitt valmanifest me.

YLE - 11 mar 17 kl. 17:41

Partiernas luddiga vallöften riskerar sänka valdeltagandet

Vallöften och kommunalval är en problematisk kombination. Konkreta vallöften med tydlig lokal förankring skulle öka väljarnas förståelse för vad kommunerna besluter om och få folk att rösta mer. Ändå vågar partierna sällan ge konkreta löften.

Kristianstadsbladet - 19 sep 12 kl. 14:37

Tunga vallöften kvar för regeringen

I halvtid återstår två dyra vallöften för regeringen att infria. De ska gå före annat fram till valet 2014, lovar statsminister Fredrik Reinfeldt.
En stor del av vallöftena från 2010 har regeringen prickat av, eller åtminstone lagt i en utredning.

Kristianstadsbladet - 26 aug 14 kl. 16:09

SD-vallöften för 63 miljarder

Sverigedemokraterna presenterade på tisdagen sitt valmanifest "Vi väljer välfärden" med 105 olika förslag.Bland de prioriterade förslagen nämns fler vårdplatser, slopad "pensionärsskatt", sänkt arbetsgivaravgift för mindre företag, höjd a-kassa och utökad möjlighet till rätt till heltid i offentlig sektor.
Förslagen finansieras framförallt genom besparingar på invandring.

BT - 26 aug 14 kl. 16:09

SD-vallöften för 63 miljarder

Sverigedemokraterna presenterade på tisdagen sitt valmanifest "Vi väljer välfärden" med 105 olika förslag. Bland de prioriterade förslagen nämns fler vårdplatser, slopad "pensionärsskatt", sänkt arbetsgivaravgift för mindre företag, höjd a-kassa och utökad möjlighet till rätt till heltid i offentlig sektor.Förslagen finansieras framförallt genom besparingar på invandring.

Politologerna - 31 dec 13 kl. 08:00

Vilka vallöften bryts och vilka uppfylls?

I gårdagens inlägg skrev jag om antalet vallöften fyra svenska regeringar uppfyllde under perioden 1994-2010. Det här inlägget handlar om vilka löften som ges och vilka som bryts. Bland annat finner jag att Socialdemokraterna uppfyller sina arbetsmarknadspolitiska löften mer sällan än löften inom andra områden.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 5 minuter sedan

Labour krävs på besked om ny brexitomröstning

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Demonstration mot nedskärningar i Gaza

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Jagad kulturprofil nekade till våldtäkt

Sexbrottsanklagelserna mot kulturprofilen fällde Svenska Akademien – och ställde in ett Nobelpris. När rättegången om två våldtäkter inleddes nekade mannen till brott..

GöteborgsPosten - 10 minuter sedan

Fyra kilo heroin i beslag– men tullen glömde informera polisen

Två män och en kvinna har begärts häktade efter helgens uppmärksammade knarkrazzia i Biskopsgården.
Resultat av tillslaget – cirka fyra kilo heroin i en väska.
Det var dock en insats där polisen inte riktigt visste vad tullverkets spanare sysslade med..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Dansk bankgaranti gäller för svenska kunder

Även om hela havet gungar för Danmarks största långivare kan den svenska spararen sitta still i båten. Enligt Riksgälden är Danske Bank sannolikt för stor för att gå omkull, även om bötesbeloppen kopplat till penningtvättshärvan skulle skjuta i höjden..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Ny överträdelse vid skjutfält i Boden

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Påkörning utanför moské utreds som hatbrott

Brittisk polis utreder ett misstänkt islamofobiskt hatbrott efter att en bilförare kört in i flera personer utanför en moské i Cricklewood i norra London. Tre personer skadades..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Så blir du en bra författare

Nu startar första klassen på kandidatprogrammet i litterär gestaltning på Akademien Valand. Läraren Malin Lindroth vill låta fler ta plats i de litterära rummen. Hon ger sina fem tips på hur du utvecklar din litterära förmåga..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Hatbrottsdomen borde uppröra betydligt fler

Det politiserade domslutet från Hovrätten för västra Sverige som visar att hatbrott lönar sig i vissa fall borde inte bara engagera och uppröra de svenska judarna utan även viktiga debattörer såväl som vanliga hederliga människor, skriver Barbro Posner..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Man begärs häktad för våldtäkt på skola

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.