Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 20 September, 08:34

Cornucopia - 16 aug 18 kl. 17:28

Någon slags semester närmaste dagarnaDe närmaste dagarna har jag någon slags semester. Förhoppningsvis ska påverkan på blogginläggen vara begränsad.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Lena Padukova, Kebneikaises, Sveriges, Kebnekaise, Bloggers, URL, Twitter, Instagram, Facebook

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Någon slags, semester, närmaste, dagarna
YLE - 16 jul 16 kl. 04:55

Hundratals finländare på semester i Turkiet – uppmanas göra reseanmälan

Flera hundratals finländare semestrar för tillfället i Turkiet. Finnmatkat har knappt 180 kunder i landet och Tjäreborg drygt 450. På Finnmatkat säger man att bolaget följer med situationen noga och att man delar information på sin nätsida men också genom att skicka textmeddelanden till sina kunder.

YLE - 03 maj 17 kl. 07:36

Lång semester i juli eller några veckor här och där - så här borde ledigheten fördelas

Lagen garanterar att arbetstagare har rätt till 24 dagar semester under sommaren. Det är ändå arbetsgivaren som bestämmer hur de här dagarna kan tas ut. Sommarsemestern är för många årets höjdpunkt, men felplacerad kan den orsaka gnabb på jobbet.

YLE - 28 jun 17 kl. 03:44

Semester krångligt för snuttjobbare - svårt att samla ihop lediga dagar

Semestersäsongen har kommit igång, men alla kan ändå inte gå ut på sommarbete i normal ordning. Speciellt snuttjobbare och personer med nollkontrakt kan ha svårt att ta ut betald semester på samma sätt som tillsvidareanställda. Emil, som är i början av sin karriär, har inte haft semester på fyra år men han klagar inte eftersom han ser flexibiliteten som en styrka på sitt CV.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här är yrkena som ger dig mest semester

Alla som arbetar heltid under ett år har rätt till minst 5 veckors semester enligt lagen. Fyra av dem kan vara sammanhängande. Men vissa har det bättre - här är jobben som ger mest semester.

Trelleborgs Allehanda - 20 jun 14 kl. 11:30

Trelleborgs närmaste semesterö

Foto: Tomas Nyberg
Bara fyra timmar bort finns tyskarnas semesterparadis Rügen.
Påp ön, som har svenska anor, finns många utflyktsmål och spännande platser värda ett besök. Under två dagar hann TA:s reportageteam cykla knappt tio mil, besöka kurorten Binz, se de vita kritstensklipporna och träffa stammisar på Bordershop.

BT - 09 jul 11 kl. 14:06

Ingen semester för Hanna Falk:"Jag kan ha svårt att koppla av"

Juli är semester för många svenskar. Men Hanna Falk är mitt i sin tyngsta träningsperiod. Hon har tagit lärdom av den tuffa fjolårssäsongen och ska i år nå nya framgångar.

BT - 09 jul 11 kl. 14:06

Ingen semester för Hanna Falk:"Jag kan ha svårt att koppla av"

Juli är semester för många svenskar. Men Hanna Falk är mitt i sin tyngsta träningsperiod. Hon har tagit lärdom av den tuffa fjolårssäsongen och ska i år nå nya framgångar.

Hela Gotland - 01 aug 13 kl. 08:08

Semester ? vad är det?

Gotländska företagare tar inte bara kortare semester. Dessutom jobbar de när de väl har semester. Bara 14 procent kopplar helt bort jobbet under de lediga dagarna, skriver Gotlands Allehanda..

Expressen - 28 mar 14 kl. 14:44

10 vetenskapliga skäl till att åka på semester

Lyckligare, friskare och utan stress. Det blir vi om vi reser mer. Här är alla fakta du behöver för att övertyga dig själv och dina närmaste om att det är semester ni behöver.

Kristianstadsbladet - 09 jul 11 kl. 06:30

Tipsen för en aktivare semester

1 Cykla. Långa turer, korta turer. Eller kanske till och med en hel cykelsemester?

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 17 timmar sedan

Alm Equity stoppar BRF-projekt i Sollentuna

Alm Equities dotterbolag Småa stoppar bostadsrättsprojektet Brygghusen i Sollentuna kommun. Marknadsläget är sådant att man inte kan få lägenheterna sålda och ser nu över upplåtelseformen.
Sollentuna.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Efter förintelseförnekare - nu kommer Gulagförnekarna

En studentförening vid ett brittiskt universitet har blivit förbjudna efter att ha ägnat sig åt Gulagförnekelse. Historielösheten är alltså nu så stor att de sovjetiska förintelselägren har börjat hyllas och framföras som en nåd icke-våldslösning när folk har fel värderingar.Grav nummer åtta med 26 begravda på Solovetskieöarnas Gulag.

Cornucopia - 22 timmar sedan

Nitton procent osålda lägenheter i färdigt Oscar Properties-projekt

Hur står det egentligen till med den börsnoterade "bostadsutvecklaren" Oscar Properties färdigställda projekt och antalet osålda lägenheter? Ett av projekten visar sig ha drygt 19% osålda lägenheter, och är dessutom en tredimensionell fastighet ovanpå en annan av företagets föreningar som påverkas av detta.Nacka StrandOscar Properties har nu dumpat priserna i fem färdigställda bostadsrättsföreningar, där företaget har ställt ut garantier att betala avgifterna för osålda lägenheter i två år och därefter köpa (=fortsätta betala avgifterna) osålda lägenheter.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Avgör Centerpartiet regeringsbildningen?

På grund av de mentala låsningarna hos svenska riksdagspartier ser det ut som att Centerpartiet avgör regeringsbildningen. Och det ger bara en möjlig statsminister.
Full fart hos Centern.

Cornucopia - Igår: 16:03

Oscar Properties dumpar priserna på nya bostadsrätter

Den börsnoterade så kallade bostadsutvecklaren Oscar Properties har nu börjat dumpa ut osålda nyproducerade lägenheter med bekostade ytskikt (sk lyxlägenheter). Man både sänker priset och säger sig bjuda på månadsavgiften de första två åren.
Dagschart Oscar Properties.

Cornucopia - Igår: 12:51

Älvsbyhus påbörjar nedläggningarna - lägger ner fabrik i Värmland

Den första fabriksnedläggningen hos Sveriges största småhustillverkare Älvsbyhus offentliggjordes igår. Det handlar om fabriken i Vålberg som helt läggs ner och 44 personer blir varslade, varav fem tjänstemän.
Nybyggda villor, inte nödvändigtvis Älvsbyhus.

Cornucopia - Igår: 10:04

Gästinlägg: Hur min Bitcoin resa slutade i en stor skatteskuld

Nedan är ett gästinlägg från en läsare.

Inledning

Jag kommer nästa år hamna hos Kronofogden på grund av en skatteskuld jag aldrig kommer kunna betala. Beloppet ligger på lite under en miljon kronor vilket gör att det inte känns som pengar längre utan mer ett irriterande event.

Cornucopia - I förrgår: 19:42

MÖP-måndag: Ryssland försökte hacka schweiziska laboratoriet i Skripal-utredningen

Det enligt dem själva fullständigt oskyldiga Ryssland försökte hacka Speiz Laboratory, som testade det sk Novitjok ("Nybörjare") och kemiska stridsmedel från Syrien. Hackningsförsöket avslöjades av nederländska myndigheter, som grep och utvisade två ryska underrättelseoperatörer som försökte genomföra angreppet. Schweiz har protesterat till Ryssland mot spioneri och angrepp mot landet.

Cornucopia - I förrgår: 15:56

En enda riksdagsledamot ifrån S, V, MP eller SD avgör i riksdagen

Om socialisterna bildar regering när riksdagen öppnar är det en extremt svag regering. Med ett enda mandats skillnad mot Alliansen kan en enda riksledamot som går emot partilinjen fälla regeringens förslag, rent av hela regeringen.
Full fart och närvaro i riksdagen.

Cornucopia - I förrgår: 14:58

Höstregn nu som ljudbok

Höstregn finns nu äntligen som ljudbok via de vanliga kanalerna. Boken går direkt in som #1 på topplistorna.

Du hittar ljudboken hos Bokus för endast 99:- SEK, Adlibris för 147:- SEK och förstås på Storytel, Bookbeat eller Nextory.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.