GöteborgsPosten > Lokalt

Saturday, 19 January, 23:37

GöteborgsPosten - 16 aug 18 kl. 17:01

M öppnar dörren för DemokraternaEtt svårt parlamentariskt läge väntar i Göteborgs fullmäktige efter valet, enligt GP/Sifos senaste mätning. Nu öppnar Moderaterna dörren för ett eventuellt samarbete med Demokraterna.
– Det är svårt att säga om vi kommer överens eller inte, men jag uppfattar att de även ser mycket av det som Alliansen ser, säger Jonas Ransgård (M)..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Demokraterna, Göteborgs, GPSifos, Moderaterna, Alliansen, Jonas Ransgård

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: M öppnar dörrenför , Demokraterna
GöteborgsPosten - 16 aug 18 kl. 17:01

Moderaterna öppnar dörren för Demokraterna

Ett svårt parlamentariskt läge väntar i Göteborgs fullmäktige efter valet, enligt GP/Sifos senaste mätning. Nu öppnar Moderaterna dörren för ett eventuellt samarbete med Demokraterna.
– Det är svårt att säga om vi kommer överens eller inte, men jag uppfattar att de även ser mycket av det som Alliansen ser, säger Jonas Ransgård (M)..

Nyheter 24 - 23 jan 12 kl. 09:20

USA-valet: "Mannen demokraterna har väntat på"


ANALYS. Carl Marions, statsvetare vid Stockholms Universitet, om hur Romney lockar konkurrenterna att plocka fram gamla argument som Demokraterna använt. Om man letar upp ordet republikan, i partipolitisk bemärkelse, i en amerikansk ordbok, förväntar sig många demokrater att hitta en bild på Mitt Romney, det republikanska partiets ledande presidentkandidat.

BT - 07 nov 12 kl. 05:28

Demokraterna behåller senaten

Demokraterna behåller makten i senaten och att Republikanerna fortsätter att styra representanthuset, enligt CNN:s prognos.
Republikanen Todd Akin, vars uttalande om våldtäkt och abort upprört i princip hela USA, slogs ut i senatorsvalet av den demokratiska senatorn Claire McCaskill i kampen om Missouri.
Kongressmannen Akin skapade stora rubriker när han slog fast att kvinnor har ett biologiskt försvar som förhindrar graviditet vid våldtäkt.

Jönköpingsnytt - 08 nov 17 kl. 07:01

Demokraterna i blåsväder – anklagas för plagiat

Det nystartade partiet i Jönköping, Demokraterna, har anklagats för plagiat. Detta av Demokraterna i Göteborg.<br/> – Det är plagiat rakt av, de här människorna är lata, säger Martin Wannholt, ordförande för Demokraterna i Göteborg<br/>.

GöteborgsPosten - 20 mar 18 kl. 08:55

Munck och Zeqiraj går med i Demokraterna

Ordföranden i fastighetsnämnden Jahja Zeqiraj lämnar Socialdemokraterna och går med i Demokraterna. Han får sällskap av tidigare miljöpartisten Henrik Munck.
– Vi kan bekräfta att de här två oerhört skickliga politikerna ansluter till Demokraterna, säger Martin Wannholt, ordförande i Demokraterna..

GT - 29 jun 18 kl. 13:02

Därför lämnar Tasbas MP för Demokraterna

Tidigare i år har Henrik Munck och Jahja Zeqiraj anslutit sig till Demokraterna efter att ha lämnat sina tidigare partier MP och S.Nu väljer den tidigare miljöpartisten Özgür Tasbas att gå med i Demokraterna.– Jag har fått förslag från både M och L, men tycker att Demokraterna är det bästa för mig, säger han..

Sydsvenskan - 31 maj 13 kl. 06:30

Favoritmotståndare för demokraterna slutar

Kvinnor ska vara underdåniga hustrur, det finns inga bevis för att koldioxid är skadligt för klimatet och arbetslösheten skulle kunna utplånas om man plockade bort minimilönen. När Michele Bachmann i onsdags meddelade att hon inte tänker ställa upp till omval till representanthuset mindes hennes politiska motståndare några av hennes mer kontroversiella uttalanden med värme. För med Bachmanns uttåg ur politiken får demokraterna en favoritmotståndare mindre.

DN - 27 mar 17 kl. 20:32

Vita huset vill samarbete med Demokraterna

Vita huset är berett att samarbeta med Demokraterna när det gäller en ny sjukförsäkringsreform. Det sa Vita husets pressekreterare Sean Spicer på måndagen. Men Demokraterna ställer hårda krav..

DN - 27 mar 17 kl. 20:32

Vita huset vill samarbeta med Demokraterna

Vita huset är berett att samarbeta med Demokraterna när det gäller en ny sjukförsäkringsreform. Det sa Vita husets pressekreterare Sean Spicer på måndagen. Men Demokraterna ställer hårda krav..

DN - 19 apr 17 kl. 07:54

Martin Gelin: Hoppfulla tecken för demokraterna i uppmärksammat lokalval

I det första viktiga lokala valet i USA sedan fjolårets presidentval vann demokraterna en symbolisk seger. Den unge uppstickaren Jon Ossoff fick flest röster i ett primärval till kongressen i ett konservativt valdistrikt i delstaten Georgia. Om demokraterna vinner sätet i nästa valomgång är det ett stort nederlag för Trump..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

Smitningsolycka i Göteborg

En krock mellan två bilar har inträffat i Olskroken i Göteborg på lördagskvällen. Enligt polisen ska en av bilarna ha avvikit från platsen efter händelsen..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Göteborg drar i handbromsen för nya bostadsplaner

Kommunen måste prioritera att genomföra redan befintliga planer för nya bostäder och att bygga kommunal service, som förskolor. Nu tvingas kommunen att bromsa arbetet med nya bostadsplaner..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Stadsmissionen öppnar livsmedelscentral

Göteborgs stadsmission öppnar upp en livsmedelscentral, detta för att utöka kapaciteten för att ta emot och lagerhålla större volymer av livsmedelsvinn från livsmedelsbranschen..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Kö efter singelolycka

En singelolycka har inträffat mellan Gnistängsmotet och Kungsstensmotet i riktning mot centrala Göteborg..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Dödssjuka Angela vill starta cannabisresor till Danmark

Angela de Cabo är dödligt sjuk i skelettcancer. Ändå nekas hon den smärtlindring hon tål bäst – medicinsk cannabis. Nu vill hon starta bussresor från Göteborg till Köpenhamn för att hjälpa sig själv och andra.

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Därför flögs det över Göteborg i natt

Undrar du varför ett flygplan kretsade över centrala Göteborg under fredag kväll fram till tidig lördag morgon?
Här är förklaringen..

GöteborgsPosten - Igår: 22:42

Krock på Söderleden – person smet från platsen

Två bilar krockade på Söderleden i strax innan Sisjömotet i Göteborg. Räddningstjänsten fick stänga av vägen helt i södergående riktning. Enligt polisen sågs en man springa från platsen.

GöteborgsPosten - Igår: 22:42

Krock på Söderleden – person smet

Två bilar ska ha krockat på Söderleden i strax innan Sisjömotet i Göteborg. Räddningstjänsten har fått stänga av vägen helt i södergående riktning. Enligt polisen sågs en man springa från platsen.

GöteborgsPosten - Igår: 19:57

Nu växer nya höghuset på höjden

Snart kommer ett nytt höghus torna upp sig bredvid E6 i norra Gårda. Bygget växer nu med tre meter om dagen. Redan i mars kommer den slutliga höjden på 94 meter att nås..

GöteborgsPosten - Igår: 18:54

Misstanken: Torpeder anlitades för att mörda pappa och son – stoppades av polisen

Förra våren avlossades 14 skott mot en pappa och hans son i 20-årsåldern som har kopplingar till B-falangen.
I somras planerades det ett mord på duon, enligt åklagarens misstankar.
Fem personer åtalas nu för förberedelse till mord..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.