GöteborgsPosten > Lokalt

Saturday, 22 September, 11:02

GöteborgsPosten - 16 aug 18 kl. 17:01

M öppnar dörren för DemokraternaEtt svårt parlamentariskt läge väntar i Göteborgs fullmäktige efter valet, enligt GP/Sifos senaste mätning. Nu öppnar Moderaterna dörren för ett eventuellt samarbete med Demokraterna.
– Det är svårt att säga om vi kommer överens eller inte, men jag uppfattar att de även ser mycket av det som Alliansen ser, säger Jonas Ransgård (M)..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Demokraterna, Göteborgs, GPSifos, Moderaterna, Alliansen, Jonas Ransgård

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: M öppnar dörrenför , Demokraterna
GöteborgsPosten - 16 aug 18 kl. 17:01

Moderaterna öppnar dörren för Demokraterna

Ett svårt parlamentariskt läge väntar i Göteborgs fullmäktige efter valet, enligt GP/Sifos senaste mätning. Nu öppnar Moderaterna dörren för ett eventuellt samarbete med Demokraterna.
– Det är svårt att säga om vi kommer överens eller inte, men jag uppfattar att de även ser mycket av det som Alliansen ser, säger Jonas Ransgård (M)..

Nyheter 24 - 23 jan 12 kl. 09:20

USA-valet: "Mannen demokraterna har väntat på"


ANALYS. Carl Marions, statsvetare vid Stockholms Universitet, om hur Romney lockar konkurrenterna att plocka fram gamla argument som Demokraterna använt. Om man letar upp ordet republikan, i partipolitisk bemärkelse, i en amerikansk ordbok, förväntar sig många demokrater att hitta en bild på Mitt Romney, det republikanska partiets ledande presidentkandidat.

BT - 07 nov 12 kl. 05:28

Demokraterna behåller senaten

Demokraterna behåller makten i senaten och att Republikanerna fortsätter att styra representanthuset, enligt CNN:s prognos.
Republikanen Todd Akin, vars uttalande om våldtäkt och abort upprört i princip hela USA, slogs ut i senatorsvalet av den demokratiska senatorn Claire McCaskill i kampen om Missouri.
Kongressmannen Akin skapade stora rubriker när han slog fast att kvinnor har ett biologiskt försvar som förhindrar graviditet vid våldtäkt.

Jönköpingsnytt - 08 nov 17 kl. 07:01

Demokraterna i blåsväder – anklagas för plagiat

Det nystartade partiet i Jönköping, Demokraterna, har anklagats för plagiat. Detta av Demokraterna i Göteborg.<br/> – Det är plagiat rakt av, de här människorna är lata, säger Martin Wannholt, ordförande för Demokraterna i Göteborg<br/>.

GöteborgsPosten - 20 mar 18 kl. 08:55

Munck och Zeqiraj går med i Demokraterna

Ordföranden i fastighetsnämnden Jahja Zeqiraj lämnar Socialdemokraterna och går med i Demokraterna. Han får sällskap av tidigare miljöpartisten Henrik Munck.
– Vi kan bekräfta att de här två oerhört skickliga politikerna ansluter till Demokraterna, säger Martin Wannholt, ordförande i Demokraterna..

GT - 29 jun 18 kl. 13:02

Därför lämnar Tasbas MP för Demokraterna

Tidigare i år har Henrik Munck och Jahja Zeqiraj anslutit sig till Demokraterna efter att ha lämnat sina tidigare partier MP och S.Nu väljer den tidigare miljöpartisten Özgür Tasbas att gå med i Demokraterna.– Jag har fått förslag från både M och L, men tycker att Demokraterna är det bästa för mig, säger han..

Sydsvenskan - 31 maj 13 kl. 06:30

Favoritmotståndare för demokraterna slutar

Kvinnor ska vara underdåniga hustrur, det finns inga bevis för att koldioxid är skadligt för klimatet och arbetslösheten skulle kunna utplånas om man plockade bort minimilönen. När Michele Bachmann i onsdags meddelade att hon inte tänker ställa upp till omval till representanthuset mindes hennes politiska motståndare några av hennes mer kontroversiella uttalanden med värme. För med Bachmanns uttåg ur politiken får demokraterna en favoritmotståndare mindre.

DN - 27 mar 17 kl. 20:32

Vita huset vill samarbete med Demokraterna

Vita huset är berett att samarbeta med Demokraterna när det gäller en ny sjukförsäkringsreform. Det sa Vita husets pressekreterare Sean Spicer på måndagen. Men Demokraterna ställer hårda krav..

DN - 27 mar 17 kl. 20:32

Vita huset vill samarbeta med Demokraterna

Vita huset är berett att samarbeta med Demokraterna när det gäller en ny sjukförsäkringsreform. Det sa Vita husets pressekreterare Sean Spicer på måndagen. Men Demokraterna ställer hårda krav..

DN - 19 apr 17 kl. 07:54

Martin Gelin: Hoppfulla tecken för demokraterna i uppmärksammat lokalval

I det första viktiga lokala valet i USA sedan fjolårets presidentval vann demokraterna en symbolisk seger. Den unge uppstickaren Jon Ossoff fick flest röster i ett primärval till kongressen i ett konservativt valdistrikt i delstaten Georgia. Om demokraterna vinner sätet i nästa valomgång är det ett stort nederlag för Trump..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

Man har fått träd över sig – kämpar för sitt liv

Under natten mot lördag fick en arbetare ett träd över sig och blev då skadad i huvudet. Mannen fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter.
– Läget är livshotande för den här mannen i 45-årsåldern, säger Karin Markhede på Sahlgrenskas pressjour.

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Man misshandlad av okänd person

En man blev under natten attackerad med flera slag i ansiktet, för att sedan bli bestulen på sin mobiltelefon och och armbandsur.
– Han blir angripen av flera knytnävsslag, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman..

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

Tågkollision vid Sävenäs station

Vid ett-tiden på natten kolliderade ett godståg med ett arbetslok vid Sävenäs station. I nuläget är endast ett spår öppet och tågen kör med reducerad hastighet.
– Ingen person ska ha kommit till skada, säger Johan Ljung, vakthavande befäl i region Väst..

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

Man har fått träd i huvudet under stormen

Under natten mot lördag fick en arbetare ett träd i huvudet. Olyckan inträffade i Kungsbacka, och mannen är förd till sjukhus med ambulanshelikopter. Skadeläget är i nuläget oklart..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Träd föll över personbil

Ett träd har fallit över en personbil på Gamlestadsvägen. Två personer fanns i bilen och en av dem sitter fast. Räddningstjänsten är på plats och arbetar med få loss personen, skriver polisen på sin hemsida..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Pojke rånad på sin moped – hotades av grupp

En pojke i 15-årsåldern blev på fredagskvällen fråntvingad sin moped av en grupp personer på Masthugget. Ett vapenliknande föremål användes för att hota pojken..

GöteborgsPosten - 15 sep 18 kl. 14:39

"Det ska skapa en bättre värld för unga"

Ett nytt barn- och ungdomshus har invigts på Restad Gård i Vänersborg. Ett flertal kommande aktiviteter och 600 nyrenoverade kvadratmeter – förväntningarna är höga. Vänersborgs kommunalråd Marie Dahlin (S) var på plats och klippte invigningsband..

GöteborgsPosten - 15 sep 18 kl. 20:16

Öppet hos på Wargön Innovation

Dörrarna till Wargöns Innovation öppnades på lördagsförmiddagen för vargöborna. Tillsammans har allmänheten hjälpt till och samlat in över 3,6 ton kläder till utvecklingsprojektet. Nu presenterades framtidsplanerna..

GöteborgsPosten - 16 sep 18 kl. 19:39

Fiskarlag i jakt på VM-plats

Fyra lag, 16 fiskare och en VM-plats. Under helgen gästades Karls grav av fyra fiskelag som tävlade om en plats i nästa års VM i feedermete för klubblag i Portugal..

GöteborgsPosten - 16 sep 18 kl. 20:38

Cykelavgiften är fastställd

Det kommer att kosta 50 kronor i månaden att ha sin cykel i de nya cykelgaragen vid Vänersborgs resecentrum och vid Öxnereds station..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.