GöteborgsPosten > Lokalt

Tuesday, 13 November, 21:10

GöteborgsPosten - 16 aug 18 kl. 17:01

M öppnar dörren för DemokraternaEtt svårt parlamentariskt läge väntar i Göteborgs fullmäktige efter valet, enligt GP/Sifos senaste mätning. Nu öppnar Moderaterna dörren för ett eventuellt samarbete med Demokraterna.
– Det är svårt att säga om vi kommer överens eller inte, men jag uppfattar att de även ser mycket av det som Alliansen ser, säger Jonas Ransgård (M)..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Demokraterna, Göteborgs, GPSifos, Moderaterna, Alliansen, Jonas Ransgård

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: M öppnar dörrenför , Demokraterna
GöteborgsPosten - 16 aug 18 kl. 17:01

Moderaterna öppnar dörren för Demokraterna

Ett svårt parlamentariskt läge väntar i Göteborgs fullmäktige efter valet, enligt GP/Sifos senaste mätning. Nu öppnar Moderaterna dörren för ett eventuellt samarbete med Demokraterna.
– Det är svårt att säga om vi kommer överens eller inte, men jag uppfattar att de även ser mycket av det som Alliansen ser, säger Jonas Ransgård (M)..

Nyheter 24 - 23 jan 12 kl. 09:20

USA-valet: "Mannen demokraterna har väntat på"


ANALYS. Carl Marions, statsvetare vid Stockholms Universitet, om hur Romney lockar konkurrenterna att plocka fram gamla argument som Demokraterna använt. Om man letar upp ordet republikan, i partipolitisk bemärkelse, i en amerikansk ordbok, förväntar sig många demokrater att hitta en bild på Mitt Romney, det republikanska partiets ledande presidentkandidat.

BT - 07 nov 12 kl. 05:28

Demokraterna behåller senaten

Demokraterna behåller makten i senaten och att Republikanerna fortsätter att styra representanthuset, enligt CNN:s prognos.
Republikanen Todd Akin, vars uttalande om våldtäkt och abort upprört i princip hela USA, slogs ut i senatorsvalet av den demokratiska senatorn Claire McCaskill i kampen om Missouri.
Kongressmannen Akin skapade stora rubriker när han slog fast att kvinnor har ett biologiskt försvar som förhindrar graviditet vid våldtäkt.

Jönköpingsnytt - 08 nov 17 kl. 07:01

Demokraterna i blåsväder – anklagas för plagiat

Det nystartade partiet i Jönköping, Demokraterna, har anklagats för plagiat. Detta av Demokraterna i Göteborg.<br/> – Det är plagiat rakt av, de här människorna är lata, säger Martin Wannholt, ordförande för Demokraterna i Göteborg<br/>.

GöteborgsPosten - 20 mar 18 kl. 08:55

Munck och Zeqiraj går med i Demokraterna

Ordföranden i fastighetsnämnden Jahja Zeqiraj lämnar Socialdemokraterna och går med i Demokraterna. Han får sällskap av tidigare miljöpartisten Henrik Munck.
– Vi kan bekräfta att de här två oerhört skickliga politikerna ansluter till Demokraterna, säger Martin Wannholt, ordförande i Demokraterna..

GT - 29 jun 18 kl. 13:02

Därför lämnar Tasbas MP för Demokraterna

Tidigare i år har Henrik Munck och Jahja Zeqiraj anslutit sig till Demokraterna efter att ha lämnat sina tidigare partier MP och S.Nu väljer den tidigare miljöpartisten Özgür Tasbas att gå med i Demokraterna.– Jag har fått förslag från både M och L, men tycker att Demokraterna är det bästa för mig, säger han..

Sydsvenskan - 31 maj 13 kl. 06:30

Favoritmotståndare för demokraterna slutar

Kvinnor ska vara underdåniga hustrur, det finns inga bevis för att koldioxid är skadligt för klimatet och arbetslösheten skulle kunna utplånas om man plockade bort minimilönen. När Michele Bachmann i onsdags meddelade att hon inte tänker ställa upp till omval till representanthuset mindes hennes politiska motståndare några av hennes mer kontroversiella uttalanden med värme. För med Bachmanns uttåg ur politiken får demokraterna en favoritmotståndare mindre.

DN - 27 mar 17 kl. 20:32

Vita huset vill samarbete med Demokraterna

Vita huset är berett att samarbeta med Demokraterna när det gäller en ny sjukförsäkringsreform. Det sa Vita husets pressekreterare Sean Spicer på måndagen. Men Demokraterna ställer hårda krav..

DN - 27 mar 17 kl. 20:32

Vita huset vill samarbeta med Demokraterna

Vita huset är berett att samarbeta med Demokraterna när det gäller en ny sjukförsäkringsreform. Det sa Vita husets pressekreterare Sean Spicer på måndagen. Men Demokraterna ställer hårda krav..

DN - 19 apr 17 kl. 07:54

Martin Gelin: Hoppfulla tecken för demokraterna i uppmärksammat lokalval

I det första viktiga lokala valet i USA sedan fjolårets presidentval vann demokraterna en symbolisk seger. Den unge uppstickaren Jon Ossoff fick flest röster i ett primärval till kongressen i ett konservativt valdistrikt i delstaten Georgia. Om demokraterna vinner sätet i nästa valomgång är det ett stort nederlag för Trump..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 25 okt 18 kl. 20:00

Gymnasiet genomlevde Utøya på film

Det är knäpptyst i biosalongen. Lika tyst som stundtals i filmen vi just sett. Men här bryts inte tystnaden av skott utan av gymnasieläraren Paul Carlsson, som börjar tala så försiktigt som om han vore rädd att krossa en tystnad av glas..

GöteborgsPosten - 06 nov 18 kl. 19:00

Vitlycke Danscenter får stöd

Vitlycke Performing Arts som driver danscentret på Vitlycke gård hör till de nya mottagarna av regionens treåriga kulturstrategiska stöd..

GöteborgsPosten - 07 nov 18 kl. 09:55

Stormakten Strömstad 1718

1718 är året då kung Karl XII väljer att bosätta sig i Strömstad för att inleda fälttåget mot Norge, vilket satte Strömstad på kartan i hela Europa..

GöteborgsPosten - 09 nov 18 kl. 08:29

Bo Sundström hedrad över Taube-priset

Under torsdagskvällen förärades Bo Sundström Orusts stora Evert Taube-pris. Något som betyder extra mycket för Bo Kasper-sångaren då hans far var en stor Taubefantast..

GöteborgsPosten - 10 nov 18 kl. 08:59

Visskalden får ny klang

Idag lördag uppträder Ärter och fläsk i körstugan i Kragenäs. Den anrika torsdagskören tar sig an ett brett Olle Adolphson-tema när det är dags för konsert..

GöteborgsPosten - 10 nov 18 kl. 09:00

Nolhôtten om jakt och fiske

Här bjuder Leffe "Nolhôtten" Gunnarsson på ännu en av sina många berättelser på Nolhôttdialekt. Den här gången handlar det om jakt och fiske..

GöteborgsPosten - 10 nov 18 kl. 09:17

”Det var dödsstraff på att vara en som jag”

– Latcho tejsa sassaro! Mander bjuchar Bennie Åkerfeldt ta mander aschar jekh horta romano purano puro. De flesta av oss uppfattar nog bara namnet Bennie Åkerfeldt, när han inleder sin föreläsning..

GöteborgsPosten - Igår: 19:00

ANC-profil stödjer konstsamarbete

Återseendet med Sverige och minnena av det starka nordiska stödet till kampen mot apartheid har varit mäktigt för Lindiwe Mabuza. Men det har också väckt ett nytt behov av kamp mot rasism..

GöteborgsPosten - 6 timmar sedan

Vänsterblocket satsar på kortad arbetstid

Sju timmars arbetstid på alla äldreboende i staden – det är den enskilt största satsningen i vänsterblockets budgetförslag. Om det kräver en skattehöjning vill man ännu inte avslöja..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Våldtagen och tvingad torka avföring och spyor – nu döms maken

Den unga kvinnan utsattes för upprepade sexuella övergrepp av mannen som övertalat henne att flytta med honom till Göteborg.
Hon förnedrades också genom att tvingas städa upp makens spyor, avföring och urin.
Nu har den medelålders företagaren fått sin dom..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.