YA > Lokalt

Wednesday, 14 November, 22:47

Liknande nyheter

Taggar: Horisontvill in i , fullmäktige
Dagens Medicin - 12 timmar sedan

Dyr Powerpoint tas upp i fullmäktige

Dagens Medicins granskning av Region Västmanlands konsultrapport om mödrahälsovården blir nu ett fullmäktigeärende..

NSD - 7 timmar sedan

V ha tillbaka frågestund i fullmäktige

Vänstern vill slopa enkel fråga och istället införa den gamla tiders frågestund i fullmäktige..

YLE - 19 mar 17 kl. 07:25

Hög närvaroprocent i Lojo fullmäktige

I Lojo fullmäktige har 50 ledamöter av 51 suttit alla fyra år under mandatperioden 2013-2016. Av de här 50 ledamöterna har 8 deltagit i alla 41 fullmäktigemöten som har hållits under mandatperioden. I medeltal har fullmäktigeledamöterna i Lojo en närvaroprocent på 91 procent.

YLE - 16 maj 17 kl. 17:43

Raseborgs interna regler risades i fullmäktige

Raseborgs interna kontroll och stadens yrkesrevisorer fick hård kritik när fullmäktige den 15 maj behandlade ansvarsfrihet. Var finns revisorernas kontinuerliga uppföljningsrapporter? Fick stadsstyrelsen någonsin veta om att Raseborg använt it-program utan licens?

YLE - 23 maj 16 kl. 20:35

Fullmäktige i Raseborg inledde skoldebatten i förtid - stadsdirektören varnade för permitteringar

Frågan om skolnätet var inte på agendan när fullmäktige i Raseborg möttes på måndagen (23.5). Det är meningen att frågan avgörs den 6 juni.

YLE - 19 mar 17 kl. 07:25

Fyra ledamöter i Sjundeåfullmäktige med på alla möten

Den tidigare centerpartisten Åke Holmlund bildar numera en egen obunden grupp i fullmäktige i Sjundeå. Eftersom Holmlund har varit med på alla fullmäktigemöten under perioden 2013-2016 har också De obundna den högsta närvaroprocenten i Sjundeåfullmäktige. Yle Västnyland har sett på närvaroprocenten för de fullmäktigeledamöter som har suttit hela mandatperioden 2013-2016 i Sjundeå.

YLE - 30 nov 16 kl. 17:30

Fullmäktige röstade nej till Guggenheim

Helsingforsfullmäktige röstade nej till Guggenheim efter en debatt som räckte fem och en halvtimme. Omröstningen slutade 53-32. kl.

Skånskan - 28 feb 17 kl. 23:30

Fullmäktige har dålig koll på fattade beslut

HÖRBY Kommunen får svidande kritik i en revisionsrapport, som presenterades i fullmäktige på måndagskvällen, för att man inte har full koll på om fullmäktigebesluten verkställs eller ej.
– Det är allvarligt att en rutin saknas för uppföljning av fullmäktiges beslut, sade Alf Wahlgren, revisionsfirman PWC:s projektledare för granskningen. ERWP.

BT - 05 aug 14 kl. 11:05

Politikerskolk från fullmäktige

Kommunfullmäktige i Mark har sammanträtt 36 gånger hittills den här mandatperioden – men det är si och så med närvaron hos flera av de förtroendevalda. Kommunens högsta beslutande organ har 51 ordinarie ledamöter som alla fick sina förtroendeposter efter valet 2010. Och sedan 1 november 2010, när mandatperioden inleddes, har de ordinarie ledamöterna varit kallade till sammanlagt 36 fullmäktigemöten – men långt ifrån alla har hörsammat kallelserna.

YLE - 09 jun 14 kl. 16:52

Fullmäktige vill bevara hjärtkirurgin

Än en gång har fullmäktigeledamöterna vid Vasa sjukvådistrikt uttryckt viljan att hjärtkirurgin vid Vasa centralsjukhus ska få fortsätta. Vid måndagens fullmäktigemöte godkände fullmäktige enhälligt en klämtext som kräver en fortsättning på köpavtalet med de kirurger som hittills har utfört operationerna.
Mån 9.

YLE - 30 dec 15 kl. 05:42

De har varit knäpptysta i fullmäktige under hela året

Fatbardhe Hetemaj (Saml) och Hennariikka Andersson (Saml) har inte sagt ett ord i Helsingforsfullmäktige under det gångna året trots att de har närvarat på nästan alla möten. Yle Huvudstadsregionens granskning visar också att vänstern i medeltal talar mer än högern och att manliga ledamöter i medeltal talar mer än kvinnliga. Överlägsen etta och titeln som fullmäktiges pratkvarn går till Yrjö Hakanen (FKP) som under 2015 gjorde 141 anföranden i fullmäktigesalen.

Fler nyheter från YA

YA - 8 timmar sedan

Ranelid signerar böcker på bokvaruhuset

På lördag signerar Björn Ranelid sin nya bok på Bokvaruhuset Österlen..

YA - 8 timmar sedan

Fyrhändigt på Valfisken

Det blir fyrhändigt på söndag, när pianisterna Per Undrén och Gunilla Ibérer konserterar på Valfisken..

YA - 22 timmar sedan

Torun Börtz: Visst gillar jag julen – på julen

Va? Är det redan jul igen? Nä.

YA - 22 timmar sedan

Elever agiterade för eget tillagningskök

Elevrådet på Fredsdalsskolan vill att även deras skola får ett tillagningskök. På tisdagen bjöds de in till politikerna för att tala för sin sak..

YA - Igår: 21:00

Mäklarprofil kan bli Årets företagare: ”Jag kallar mig aldrig chef”

Hon drömde om att bli psykolog – men insåg att mäklare var hennes drömyrke. Efter 30-talet år i branschen har Fastighetsbyråns Jaennine Olesen nominerats till Årets Företagare..

YA - Igår: 10:42

Godissugen snattare greps i butik

Personal på Häggs Livs i Gärsnäs grep en snattare på bar gärning i fredags..

YA - Igår: 10:43

Skadegörelse: Stenar inkastade i klassrum

Gärsnäs skola har drabbats av skadegörelse. I helgen har två rutor krossats och tidigare i veckan förstördes två taggläsare..

YA - Igår: 10:44

Lastbilschaufför fick påhälsning i sitt fordon

När lastbilschauffören kom ut till sitt fordon i måndags morse var fordonet genomsökt..

YA - Igår: 10:03

Stökigt ungdomsgäng plågar Brunnshallen

Ett gäng yngre tonåringar ställer till förtret på Ica Brunnshallen. Nu har affären gjort en polisanmälan och börjat samarbeta med skolan i hopp om att stävja skadegörelsen och snatterierna..

YA - I förrgår: 16:00

Bohemian Rhapsody på Kiviks bio

Filmen om rockgruppen Queen visas på tisdag kväll på Kiviks bio..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.