YA > Lokalt

Friday, 18 January, 02:24

YA - 16 aug 18 kl. 17:00

Horisont vill in i fullmäktige13 partier ställer upp i valet till kommunfullmäktige. En nykomling är partiet Horisont, som startats av Svante Peterson i Bästekille..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Horisont, Svante Peterson, Bästekille

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Horisontvill in i , fullmäktige
YLE - 19 mar 17 kl. 07:25

Hög närvaroprocent i Lojo fullmäktige

I Lojo fullmäktige har 50 ledamöter av 51 suttit alla fyra år under mandatperioden 2013-2016. Av de här 50 ledamöterna har 8 deltagit i alla 41 fullmäktigemöten som har hållits under mandatperioden. I medeltal har fullmäktigeledamöterna i Lojo en närvaroprocent på 91 procent.

YLE - 16 maj 17 kl. 17:43

Raseborgs interna regler risades i fullmäktige

Raseborgs interna kontroll och stadens yrkesrevisorer fick hård kritik när fullmäktige den 15 maj behandlade ansvarsfrihet. Var finns revisorernas kontinuerliga uppföljningsrapporter? Fick stadsstyrelsen någonsin veta om att Raseborg använt it-program utan licens?

YLE - 23 maj 16 kl. 20:35

Fullmäktige i Raseborg inledde skoldebatten i förtid - stadsdirektören varnade för permitteringar

Frågan om skolnätet var inte på agendan när fullmäktige i Raseborg möttes på måndagen (23.5). Det är meningen att frågan avgörs den 6 juni.

YLE - 19 mar 17 kl. 07:25

Fyra ledamöter i Sjundeåfullmäktige med på alla möten

Den tidigare centerpartisten Åke Holmlund bildar numera en egen obunden grupp i fullmäktige i Sjundeå. Eftersom Holmlund har varit med på alla fullmäktigemöten under perioden 2013-2016 har också De obundna den högsta närvaroprocenten i Sjundeåfullmäktige. Yle Västnyland har sett på närvaroprocenten för de fullmäktigeledamöter som har suttit hela mandatperioden 2013-2016 i Sjundeå.

YLE - 30 nov 16 kl. 17:30

Fullmäktige röstade nej till Guggenheim

Helsingforsfullmäktige röstade nej till Guggenheim efter en debatt som räckte fem och en halvtimme. Omröstningen slutade 53-32. kl.

Skånskan - 28 feb 17 kl. 23:30

Fullmäktige har dålig koll på fattade beslut

HÖRBY Kommunen får svidande kritik i en revisionsrapport, som presenterades i fullmäktige på måndagskvällen, för att man inte har full koll på om fullmäktigebesluten verkställs eller ej.
– Det är allvarligt att en rutin saknas för uppföljning av fullmäktiges beslut, sade Alf Wahlgren, revisionsfirman PWC:s projektledare för granskningen. ERWP.

BT - 05 aug 14 kl. 11:05

Politikerskolk från fullmäktige

Kommunfullmäktige i Mark har sammanträtt 36 gånger hittills den här mandatperioden – men det är si och så med närvaron hos flera av de förtroendevalda. Kommunens högsta beslutande organ har 51 ordinarie ledamöter som alla fick sina förtroendeposter efter valet 2010. Och sedan 1 november 2010, när mandatperioden inleddes, har de ordinarie ledamöterna varit kallade till sammanlagt 36 fullmäktigemöten – men långt ifrån alla har hörsammat kallelserna.

YLE - 09 jun 14 kl. 16:52

Fullmäktige vill bevara hjärtkirurgin

Än en gång har fullmäktigeledamöterna vid Vasa sjukvådistrikt uttryckt viljan att hjärtkirurgin vid Vasa centralsjukhus ska få fortsätta. Vid måndagens fullmäktigemöte godkände fullmäktige enhälligt en klämtext som kräver en fortsättning på köpavtalet med de kirurger som hittills har utfört operationerna.
Mån 9.

SmålandsPosten - 09 aug 13 kl. 06:29

Fullmäktige ställs in ? för tredje gången i år

För första gången på mycket länge har både fullmäktige och kommunstyrelsens sammanträde ställts in. Det blir därmed också det tredje fullmäktige som ställs in i år.
Men det handlar inte om regeringströtthet, menar Elizabeth Peltolta (C).

Barometern - 08 apr 14 kl. 06:23

Ingen krympning av fullmäktige

Många kommuner bantar sina fullmäktige.
Men inte i Emmaboda. Där håller man fast vid 41 ledamöter i kommunens högsta beslutande organ.

YLE - 30 dec 15 kl. 05:42

De har varit knäpptysta i fullmäktige under hela året

Fatbardhe Hetemaj (Saml) och Hennariikka Andersson (Saml) har inte sagt ett ord i Helsingforsfullmäktige under det gångna året trots att de har närvarat på nästan alla möten. Yle Huvudstadsregionens granskning visar också att vänstern i medeltal talar mer än högern och att manliga ledamöter i medeltal talar mer än kvinnliga. Överlägsen etta och titeln som fullmäktiges pratkvarn går till Yrjö Hakanen (FKP) som under 2015 gjorde 141 anföranden i fullmäktigesalen.

Fler nyheter från YA

YA - 2 timmar sedan

Öppet hus på Nova lockade många

Vad är roligast – biologi, teater, psykologi eller kanske ekonomi? På torsdagskvällen tog många chansen att få veta mer om Nova Academys olika utbildningar..

YA - 8 timmar sedan

Historiskt klimat i fokus

Spår av historiskt skiftande klimat blir det föredrag om på lördag..

YA - 12 timmar sedan

Informationskväll om fotbollsakademin

På tisdag kan alla blivande sjundeklassare som är intresserade av fotboll få veta mer om fotbollsakademin..

YA - 13 timmar sedan

Filmer håller inte alltid som bevis

Filmer är bra, men håller inte alltid som bevis. Poliser lägger mycket tid på att granska inskickade övervakningsfilmer och förstår frustrationen när gärningsmän trots bilderna inte får något straff..

YA - Igår: 10:30

Fartsyndare stoppade i Östra Hoby

Bybornas protester gav resultat. På tisdagen hade polisen fartkontroll i Östra Hoby, och stoppade både fartsyndare och en rattfyllerist..

YA - Igår: 10:36

Lions samlar in julens granar

På söndag kör Lions runt i Simrishamn, Skillinge och Brantevik för att samla in kasserade julgranar..

YA - Igår: 09:09

Polisen stoppade bensinsmitare

Mannen tankade för tusen kronor och försvann. Senare kunde dock polisen stoppa fordonet..

YA - I förrgår: 16:36

Hot mot naturen: Kommunerna går samman i kamp mot invasiva arter

Kivik är först ut när de fyra kommunerna i sydost arrangerar öppna möten om invasiva arter - och om hur man kan bekämpa dem..

YA - I förrgår: 16:37

Polisen beslagtog utländskt körkort

Trots att mannen bott i Sverige i många år körde han med utländskt körkort. Polisen har nu beslagtagit hans körkort och skrivit en anmälan om olovlig körning..

YA - 14 jan 19 kl. 17:00

Tre kandidater nominerade till S-ledare: ”Känns tryggt”

Tre politiker är nominerade att ta över efter oppositionsråd Karl-Erik Olsson (S). Ringrävarna Christer Grankvist, Pia Ingvarsson och outsidern Jan Vokoun..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.