DI > Ekonomi

Thursday, 20 September, 06:26

DI - 16 aug 18 kl. 16:55

Allt mer ryskt ägande i amerikanska teknikaktierRyssar köper amerikanska teknikaktier som Apple och Amazon i allt högre utsträckning. Det rapporterar Bloomberg News..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Apple, Amazon, Bloomberg News

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt mer, ryskt, ägandei amerikanska , teknikaktier
DI - 14 apr 14 kl. 16:09

Reinfeldt fördömer ryskt agerande

"Jag tycker det är viktigt att omvärldens fördömande av ryskt agerande fortsätter", säger statsminister Fredrik Reinfeldt om uppgifterna att pro-ryska rebeller ännu ockuperar ukrainska myndighetsbyggnader i Slovjansk..

Kristianstadsbladet - 13 okt 12 kl. 02:40

USA fördömer ryskt Syrienstöd


USA fördömer Rysslands stöd till Syriens regim som "moralisk konkurs" efter kontroversen kring det syriska flygplan som Turkiet tvingade ner i veckan. Amerikanska UD:s talesperson Victoria Nuland sade att USA har fått detaljerad information om vad som fanns ombord på planet som var på väg från Moskva till Damaskus. Hon uppgav att det inte råder några tvivel om att det var militärt material.

SmålandsPosten - 19 jun 13 kl. 07:33

Breddat ägande är en god idé.

Rolf Sällryd (KD) och Ingemar Swalander (M) har i ett inlägg svarat på min artikel om Smaland Airport AB, och konsekvent pläderar för att landstinget ska äga flygplatsen. De försvarar sig slentrianmässigt och anklagar mig för utopiskt drömmeri. Drömmar/idéer är viktigt för den kreativitet och attraktionskraft för människor och företag i vår region.

Cornucopia - 10 apr 18 kl. 16:24

Postorterna med flest och längst Teslaägande

En lista över postorterna med mest och längst Teslaägande blir som en lista över Sveriges gräddhyllor, och förstås en del större postorter. Nedan finner ni dessa fördelat på enligt Tesla uppgivna insparade CO2-utsläpp från elförbrukningen utifrån körsträckorna.
Ton CO2-besparingar via Teslas elbilars elförbrukning per postadress.

YLE - 28 mar 14 kl. 14:43

Ryskt ägande i Pyhäjoki väcker delade känslor

I Pyhäjoki i Norra Österbotten hoppas kommunfullmäktige fortfarande på att man ska få ett kärnkraftverk till kommunen. Det är energibolaget Fennovoima som ska bygga kraftverket, men allt fler delägare i Fennovoima har dragit sig ur projektet. Kraftverket ska levereras av ryska Rosatom.

HBL - 06 maj 14 kl. 01:55

Ingå kan snubbla på ryskt ägande

Gazproms andel av Gasum ger Estland en fördel i kampen om en terminal för flytande naturgas, skriver estniska medier. Tvärtom ser det bra ut för finländsk del, kontrar europaparlamentariker Nils Torvalds.Inom maj ska det finländska gasbolaget Gasum och de estniska bolagen Alexela och Vörguteenus presentera sina planer för terminaler för flytande naturgas, LNG, vid Finska viken och för en rörförbindelse mellan Finland och Estland.

UNT - 05 mar 15 kl. 14:20

Brittisk tvekan inför ryskt ägande

Den brittiska regeringen är redo att tvinga den ryske oligarken Michail Fridman att avstå sitt nyligen genomförda köp av olje- och gastillgångar i Nordsjön..

DI - 05 mar 15 kl. 14:23

Brittisk tvekan inför ryskt ägande

Den brittiska regeringen är redo att tvinga den ryske oligarken Michail Fridman att avstå sitt nyligen genomförda köp av olje- och gastillgångar i Nordsjön..

SvD - 05 mar 15 kl. 14:20

Brittisk tvekan inför ryskt ägande

Den brittiska regeringen är redo att tvinga den ryske oligarken Michail Fridman att avstå sitt nyligen genomförda köp av olje- och gastillgångar i Nordsjön..

Sydsvenskan - 05 mar 15 kl. 15:04

Brittisk tvekan inför ryskt ägande

Den brittiska regeringen är redo att tvinga den ryske oligarken Michail Fridman att avstå sitt nyligen genomförda köp av olje- och gastillgångar i Nordsjön.Oligarken har en vecka på sig att ta fram garantier som gör att den brittiska regeringen kan godkänna affären.Köpet av tillgångarna, från den tyska energikoncernen RWE, slutfördes i måndags.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Politiskt kaos sänker kaffepriset – men bönan är hotad

De internationella kaffepriserna har inför presidentvalet i Brasilien fallit till den lägsta nivån på över tio år. Den billigare bönan är dock en huvudvärk för bönderna och svenska rosterier oroas nu över kaffeproduktionens livskraft..

DI - 15 minuter sedan

Fler får bostad via kommunerna

På tio år har antalet personer som behöver hjälp från sin kommun för att skaffa bostad fördubblats, rapporterar Ekot i Sveriges Radio..

DI - 15 minuter sedan

Räntor och valutor: USA-räntor backar

Amerikanska statspappersräntor har sjunkit svagt efter den svenska marknadens stängning på onsdagen, dollarn handlas samtidigt något svagare mot euron och japanska yen..

DI - 30 minuter sedan

Misstänk miljonfusk utreds i Västsverige

En stor härva med misstänkt rotavdragsfusk utreds i Västsverige, rapporterar  Ekot i Sveriges Radio..

DI - 45 minuter sedan

"Demokratin mår sämre än för tio år sedan”

En dryg vecka efter det svenska valet finns fortfarande ingen ny regering på plats. Forskningsinstitutet Ratios vd Nils Karlson är inte så orolig för själva regeringsbildningen, men vill att svenska företag gör mer för att stärka demokratin i Sverige. Han pekar också ut vad som vore det värsta tänkbara politiska scenariot för näringslivet de närmaste åren..

DI - 1 timme sedan

50 år senare: Warhols skandalsuccé gör comeback

”Warhol 1968” är en utställning om den amerikanske popkonstnären Andy Warhols berömda utställning på Moderna museet i Stockholm för 50 år sedan. En utställning om en utställning alltså..

DI - 1 timme sedan

Detta händer torsdag 20 september

Här är dagens agenda..

DI - 7 timmar sedan

Brittiska bilindustrin varnar för brexit utan avtal

Bilindustrin i Storbritannien kräver att brexitförhandlarna utesluter att utträdet sker utan ett avtal med EU.  Annars riskerar fordonstillverkarna och kunderna extra kostnader på nästan 60 miljarder kronor, enligt den brittiska branschorganisationen SMMT..

DI - 7 timmar sedan

Pompeo vill träffa Nordkoreas utrikesminister nästa vecka

USA:s utrikesminister Mike Pompeo sade på onsdagen att han har bjudit in Nordkoreas utrikesminister Ri Yong Ho till New York nästa vecka.  Det skriver Bloomberg News..

DI - 8 timmar sedan

Volvos plan för att ducka Trumps tullar – flytta produktion till Sverige

Med kinesisk ägare och USA-import från Kina hamnar Volvo Cars i kläm i det upptrappade handelskriget mellan USA och Kina.  För att parera tullarna är bolaget berett att flytta produktionen av sin bästsäljare XC60 från Kina till Sverige..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.