DI > Ekonomi

Sunday, 17 February, 12:33

Liknande nyheter

Taggar: Allt mer, ryskt, ägandei amerikanska , teknikaktier
DI - 14 apr 14 kl. 16:09

Reinfeldt fördömer ryskt agerande

"Jag tycker det är viktigt att omvärldens fördömande av ryskt agerande fortsätter", säger statsminister Fredrik Reinfeldt om uppgifterna att pro-ryska rebeller ännu ockuperar ukrainska myndighetsbyggnader i Slovjansk..

Kristianstadsbladet - 13 okt 12 kl. 02:40

USA fördömer ryskt Syrienstöd


USA fördömer Rysslands stöd till Syriens regim som "moralisk konkurs" efter kontroversen kring det syriska flygplan som Turkiet tvingade ner i veckan. Amerikanska UD:s talesperson Victoria Nuland sade att USA har fått detaljerad information om vad som fanns ombord på planet som var på väg från Moskva till Damaskus. Hon uppgav att det inte råder några tvivel om att det var militärt material.

SmålandsPosten - 19 jun 13 kl. 07:33

Breddat ägande är en god idé.

Rolf Sällryd (KD) och Ingemar Swalander (M) har i ett inlägg svarat på min artikel om Smaland Airport AB, och konsekvent pläderar för att landstinget ska äga flygplatsen. De försvarar sig slentrianmässigt och anklagar mig för utopiskt drömmeri. Drömmar/idéer är viktigt för den kreativitet och attraktionskraft för människor och företag i vår region.

Cornucopia - 10 apr 18 kl. 16:24

Postorterna med flest och längst Teslaägande

En lista över postorterna med mest och längst Teslaägande blir som en lista över Sveriges gräddhyllor, och förstås en del större postorter. Nedan finner ni dessa fördelat på enligt Tesla uppgivna insparade CO2-utsläpp från elförbrukningen utifrån körsträckorna.
Ton CO2-besparingar via Teslas elbilars elförbrukning per postadress.

YLE - 28 mar 14 kl. 14:43

Ryskt ägande i Pyhäjoki väcker delade känslor

I Pyhäjoki i Norra Österbotten hoppas kommunfullmäktige fortfarande på att man ska få ett kärnkraftverk till kommunen. Det är energibolaget Fennovoima som ska bygga kraftverket, men allt fler delägare i Fennovoima har dragit sig ur projektet. Kraftverket ska levereras av ryska Rosatom.

HBL - 06 maj 14 kl. 01:55

Ingå kan snubbla på ryskt ägande

Gazproms andel av Gasum ger Estland en fördel i kampen om en terminal för flytande naturgas, skriver estniska medier. Tvärtom ser det bra ut för finländsk del, kontrar europaparlamentariker Nils Torvalds.Inom maj ska det finländska gasbolaget Gasum och de estniska bolagen Alexela och Vörguteenus presentera sina planer för terminaler för flytande naturgas, LNG, vid Finska viken och för en rörförbindelse mellan Finland och Estland.

UNT - 05 mar 15 kl. 14:20

Brittisk tvekan inför ryskt ägande

Den brittiska regeringen är redo att tvinga den ryske oligarken Michail Fridman att avstå sitt nyligen genomförda köp av olje- och gastillgångar i Nordsjön..

DI - 05 mar 15 kl. 14:23

Brittisk tvekan inför ryskt ägande

Den brittiska regeringen är redo att tvinga den ryske oligarken Michail Fridman att avstå sitt nyligen genomförda köp av olje- och gastillgångar i Nordsjön..

SvD - 05 mar 15 kl. 14:20

Brittisk tvekan inför ryskt ägande

Den brittiska regeringen är redo att tvinga den ryske oligarken Michail Fridman att avstå sitt nyligen genomförda köp av olje- och gastillgångar i Nordsjön..

Sydsvenskan - 05 mar 15 kl. 15:04

Brittisk tvekan inför ryskt ägande

Den brittiska regeringen är redo att tvinga den ryske oligarken Michail Fridman att avstå sitt nyligen genomförda köp av olje- och gastillgångar i Nordsjön.Oligarken har en vecka på sig att ta fram garantier som gör att den brittiska regeringen kan godkänna affären.Köpet av tillgångarna, från den tyska energikoncernen RWE, slutfördes i måndags.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Vårdens handskar misstänks komma från slavfabriker

Vanlig medicinska plasthandskar som används i den svenska vården misstänks komma från fabriker i Malaysia där personal tvingas arbeta under omänskliga förhållanden. Det skriver Svenska Dagbladet på söndagen..

DI - 30 minuter sedan

Bostadsveteranen struntar i pensionen och siktar på Norrland

Jan-Erik Höjvall hade egentligen tänkt gå i pension senare i år. Nu har han i stället tagit på sig att lyfta bostadsbolaget Amasten till nästa nivå efter tidigare framgångar med Akelius och de många turerna i Rikshem..

DI - 30 minuter sedan

Stefan Löfven vill se mer kapitalskatt

Januariavtalet lovar att de ökande ekonomiska klyftorna ska minska – men delar av det kan vidga dem. Avtalets miljarder till välfärden gynnar dem som inte har det så bra ställt, hävdar dock statsminister Stefan Löfven (S) i en intervju med TT. Och Löfven vill ta ut mer skatt på kapitalinkomster och från finanssektorn..

DI - 1 timme sedan

Sanningens väktare på nätet

Först slogs hon mot Pirate Bay – och vann. Nu står Telia, Tele2 och Telenor på tur. Hon är Sveriges mest kända advokat i tvister kring upphovsrätt och yttrande­frihet på nätet, och ­försvarar Fredrik Virtanen.

DI - 2 timmar sedan

Nybyggen reas ut - ”ligger på nivåer vi aldrig sett”

Nästan var femte nyproducerad lägenhet i Stockholm var prissänkt under januaris sista veckor.  ”Stockholm ligger på nivåer som vi aldrig har sett tidigare”, konstaterar Booli. .

DI - 2 timmar sedan

Antalet lediga sommarjobb slår rekord

Rekordmånga sommarjobb finns nu att söka för den som letar sysselsättning till sommaren. I januari fanns hela 50 000 feriejobb tillgängliga på Platsbanken – drygt 3 000 fler än förra året..

DI - 2 timmar sedan

V ska inte driva EU-utträde i valet

Vänsterpartiet ska inte driva kravet att Sverige ska lämna EU i valet till EU-parlamentet. Det beslutades på partiets EU-valkonferens i Norrköping..

DI - 3 timmar sedan

Norwegians vd öppnar för att sälja

Rätt köpare får gärna ta över Norwegian, enligt storägaren och vd:n Bjørn Kjos. ”Alla bolag på börsen är ju till salu”, säger han. Samtidigt räknar han med att bolagets resultat kommer att lyfta under 2019..

DI - 3 timmar sedan

Pentagonchef tyst om nödpengar till mur

USA:s Pentagonbas Patrick Shanahan säger att han ännu inte bestämt sig om en mur mot Mexiko är att betrakta som en militär nödvändighet. Det kan få betydelse för om försvarsdepartementets pengar kan användas till det under ett nödläge..

DI - 4 timmar sedan

23 varslas vid sågverk

23 personer på Ala sågverk i Ljusne varslas om uppsägning. Bakgrunden är strukturella förändringar på Stora Enso, som äger sågverket, uppger lokala medier..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.