DI > Ekonomi

Wednesday, 21 November, 00:29

DI - 16 aug 18 kl. 16:55

Allt mer ryskt ägande i amerikanska teknikaktierRyssar köper amerikanska teknikaktier som Apple och Amazon i allt högre utsträckning. Det rapporterar Bloomberg News..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Apple, Amazon, Bloomberg News

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt mer, ryskt, ägandei amerikanska , teknikaktier
DI - 14 apr 14 kl. 16:09

Reinfeldt fördömer ryskt agerande

"Jag tycker det är viktigt att omvärldens fördömande av ryskt agerande fortsätter", säger statsminister Fredrik Reinfeldt om uppgifterna att pro-ryska rebeller ännu ockuperar ukrainska myndighetsbyggnader i Slovjansk..

Kristianstadsbladet - 13 okt 12 kl. 02:40

USA fördömer ryskt Syrienstöd


USA fördömer Rysslands stöd till Syriens regim som "moralisk konkurs" efter kontroversen kring det syriska flygplan som Turkiet tvingade ner i veckan. Amerikanska UD:s talesperson Victoria Nuland sade att USA har fått detaljerad information om vad som fanns ombord på planet som var på väg från Moskva till Damaskus. Hon uppgav att det inte råder några tvivel om att det var militärt material.

SmålandsPosten - 19 jun 13 kl. 07:33

Breddat ägande är en god idé.

Rolf Sällryd (KD) och Ingemar Swalander (M) har i ett inlägg svarat på min artikel om Smaland Airport AB, och konsekvent pläderar för att landstinget ska äga flygplatsen. De försvarar sig slentrianmässigt och anklagar mig för utopiskt drömmeri. Drömmar/idéer är viktigt för den kreativitet och attraktionskraft för människor och företag i vår region.

Cornucopia - 10 apr 18 kl. 16:24

Postorterna med flest och längst Teslaägande

En lista över postorterna med mest och längst Teslaägande blir som en lista över Sveriges gräddhyllor, och förstås en del större postorter. Nedan finner ni dessa fördelat på enligt Tesla uppgivna insparade CO2-utsläpp från elförbrukningen utifrån körsträckorna.
Ton CO2-besparingar via Teslas elbilars elförbrukning per postadress.

YLE - 28 mar 14 kl. 14:43

Ryskt ägande i Pyhäjoki väcker delade känslor

I Pyhäjoki i Norra Österbotten hoppas kommunfullmäktige fortfarande på att man ska få ett kärnkraftverk till kommunen. Det är energibolaget Fennovoima som ska bygga kraftverket, men allt fler delägare i Fennovoima har dragit sig ur projektet. Kraftverket ska levereras av ryska Rosatom.

HBL - 06 maj 14 kl. 01:55

Ingå kan snubbla på ryskt ägande

Gazproms andel av Gasum ger Estland en fördel i kampen om en terminal för flytande naturgas, skriver estniska medier. Tvärtom ser det bra ut för finländsk del, kontrar europaparlamentariker Nils Torvalds.Inom maj ska det finländska gasbolaget Gasum och de estniska bolagen Alexela och Vörguteenus presentera sina planer för terminaler för flytande naturgas, LNG, vid Finska viken och för en rörförbindelse mellan Finland och Estland.

UNT - 05 mar 15 kl. 14:20

Brittisk tvekan inför ryskt ägande

Den brittiska regeringen är redo att tvinga den ryske oligarken Michail Fridman att avstå sitt nyligen genomförda köp av olje- och gastillgångar i Nordsjön..

DI - 05 mar 15 kl. 14:23

Brittisk tvekan inför ryskt ägande

Den brittiska regeringen är redo att tvinga den ryske oligarken Michail Fridman att avstå sitt nyligen genomförda köp av olje- och gastillgångar i Nordsjön..

SvD - 05 mar 15 kl. 14:20

Brittisk tvekan inför ryskt ägande

Den brittiska regeringen är redo att tvinga den ryske oligarken Michail Fridman att avstå sitt nyligen genomförda köp av olje- och gastillgångar i Nordsjön..

Sydsvenskan - 05 mar 15 kl. 15:04

Brittisk tvekan inför ryskt ägande

Den brittiska regeringen är redo att tvinga den ryske oligarken Michail Fridman att avstå sitt nyligen genomförda köp av olje- och gastillgångar i Nordsjön.Oligarken har en vecka på sig att ta fram garantier som gör att den brittiska regeringen kan godkänna affären.Köpet av tillgångarna, från den tyska energikoncernen RWE, slutfördes i måndags.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Trendbrott under granen – nu öppnar Svensson plånboken

Svenskarna storsatsar på julfirandet och väntas i år öka sin julbudget med 16 procent. Ökningen är ett tecken på låga räntor och låg inflation, men också på en större vilja att köpa rättvisemärkta och miljövänliga varor. .

DI - 1 timme sedan

Gaps resultat i linje med förväntan

Den amerikanska klädkedjan Gap redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:69 dollar för det tredje kvartalet (augusti-oktober) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019..

DI - 2 timmar sedan

Apple och oljan rasade på ännu en mörk börsdag

New York-börsernas rekyl sedan oktoberbotten är i princip utraderad efter en dag där Apples och oljans ras drog till sig uppmärksamhet..

DI - 2 timmar sedan

Danske Bank stäms av utländska aktieägare efter kursraset

En grupp utländska investerare förbereder en stämning i dansk domstol efter att Danske Banks aktiekurs packat ihop som en följd av penningtvättskandalen..

DI - 3 timmar sedan

NP3:s vd har köpt aktier för drygt 400.000 kronor

Andreas Nelvig, som är vd i NP3 Fastigheter, har den 20 november köpt 7.000 aktier i bolaget för totalt 419.650 kronor.

DI - 3 timmar sedan

Allt uslare utsikter för brexitavtalet

Franska och spanska sista-minuten-krav hotar att ytterligare minska chanserna för brexitavtalet i det brittiska parlamentet. På onsdagen ska premiärminister Theresa May träffa EU-basen Jean-Claude Juncker inför toppmötet på söndag..

DI - 3 timmar sedan

Eltel-ledamot köper aktier för 289.000 kronor

Följer ordförandens exempel: Håkan Dahlström, styrelseledamot i Eltel sedan i fjol, har köpt 20.000 aktier i bolaget på kursen 14,46 för 289.000 kronor..

DI - 3 timmar sedan

Trump får mothugg av demokratisk senator om Saudistöd

Senatorn Dianne Feinstein, demokrat, kritiserar presidentens uttalande om fortsatt goda relationer till Saudiarabien och manar till sanktioner..

DI - 3 timmar sedan

SBAB: Ingves räknar fel – så hög blir boräntan

Stefan Ingves & Co räknar med en för hög normalränta och kommer att tvingas backa, spår SBAB:s chefsekonom Robert Boije. Så hög blir framtidens normala boränta, enligt hans analys..

DI - 3 timmar sedan

Oljefonden fortsätter storhandla fastigheter

Den norska oljefonden köper läkemedelsbolaget Sanofis huvudkontor i Paris, efter att tidigare i höstas ha köpt Amazons Londonkontor. Därmed tar man ett steg närmare Sobi, där den norska fonden är storägare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.