GöteborgsPosten > Lokalt

Saturday, 16 February, 22:18

GöteborgsPosten - 16 aug 18 kl. 13:32

Patientsekretessen för tusentals har äventyratsEn psykolog vid en mottagning i Göteborg ställde 13 säckar med patientjournaler i ett öppet förråd. Nära 3 000 patienters sekretess har missköts och ett par hundra kan ha drabbats av vårdskador i samband med att journaler visat sig sakna information och intyg som inte skickats i väg till berörd myndighet. Nu anmäls personen som en fara för patientsäkerheten..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Göteborg

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Patientsekretessenför tusentals har , äventyrats
YLE - 17 apr 15 kl. 13:40

Valhemligheten kan ha äventyrats för rullstolsburna

Riksdagens justitieombudsman (JO) har hittat brister i tillgängligheten på förhandsröstningsplatserna i huvudstadsregionen. Dessutom kan de rullstolsburnas valhemlighet ha äventyrats. Bristerna uppdagades i en överraskningsgranskning som genomfördes under den sista förhandsröstningsdagen, på tisdag.

GöteborgsPosten - 09 jun 12 kl. 10:22

Sjukhus bröt patientsekretessen

Södra Älvsborgs sjukhus månar om patientsekretessen - men har just gett ut en broschyr där flera patienters namn syns..

IDG - 06 nov 14 kl. 09:05

"Troligt att Drupal-sajter har äventyrats"

Webbplatser som kör Drupal hade bara några timmar på sig att uppdatera sin mjukvara, innan attackerna började hagla..

YLE - 19 jul 16 kl. 06:55

HS: Stora brister i patientsekretessen

Det går att läsa patienthandlingar utan att lämna spår i datasystemet Pegasos, skriver Helsingin sanomat. Enligt tidningen är det möjligt att få väldigt detaljerad information om patienter utan att det syns i datasystemets logg. Luckorna finns till exempel då det är frågan om recept som ska förnyas och sjukjournaler som väntar på godkännande.

Kristianstadsbladet - 03 apr 18 kl. 00:01

Oroliga psykoterapeuter: Regionen tvingar oss att bryta patientsekretessen

Psykoterapeuter i Skåne är oroliga efter regionens granskning. De anser att de tvingats lämna ut känsliga patientuppgifter, i strid mot gällande lag..

YA - 03 apr 18 kl. 00:01

Oroliga psykoterapeuter: Regionen tvingar oss att bryta patientsekretessen

Psykoterapeuter i Skåne är oroliga efter regionens granskning. De anser att de tvingats lämna ut känsliga patientuppgifter, i strid mot gällande lag..

Trelleborgs Allehanda - 03 apr 18 kl. 00:01

Oroliga psykoterapeuter: Regionen tvingar oss att bryta patientsekretessen

Psykoterapeuter i Skåne är oroliga efter regionens granskning. De anser att de tvingats lämna ut känsliga patientuppgifter, i strid mot gällande lag..

Cornucopia - 27 jun 18 kl. 21:19

BREAKING: Stor säkerhetsläcka hos Ticketmaster via trojan

Konsertbiljettsäljaren Ticketmaster har drabbats av en stor säkerhetsläcka, sedan en trojan hos en underleverantörs mjukvara har visat sig kopiera personuppgifter, inloggningsuppgifter och betalningsuppgifter ut till en okänd tredje part. Dina kreditkortsuppgifter och inloggningsuppgifter kan alltså ha läckt.
Foo Fighters på Ullevi.

Kristianstadsbladet - 31 okt 11 kl. 06:30

Uttalande av Pressens Opinionsnämnd

Pressens Opinionsnämnd har i beslut den 18 oktober 2011 klandrat Kristianstadsbladet för att ha brutit mot god publicistisk sed.
Publiceringen Den 21 december 2010 publicerade Kristianstadsbladet (KB) en artikel i sin nätupplaga med rubriken Patient fick fel diagnos hos X (klinikens namn angavs). Dagen efter publicerades samma artikel i papperstidningen med rubriken Patient missnöjd med sömndiagnos.

YLE - 25 nov 14 kl. 08:38

Anne Söderlund: Är det sådan här vård vi vill ha?

Ett plötsligt och oförklarligt svimningsanfall och ett fall mot bordskanten med ett ymnigt, blödande sår i pannan som följd. Så började ett förvirrat dygn för den annars mycket aktiva och alerta 95-åringen. Pratet om den stora vårdreformen SOTE ter sig märkligt mot bakgrunden av verkligheten inom vården idag...

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Dödsbudskap på polisbil – hotade upprepa Arklövs dåd

Tre män i 20-årsåldern, två med viss koppling till NMR, klistrade dekaler med ett dödsbudskap på polisbilen i centrala Göteborg.
Hotet och hatet illustrerades genom en bild på polismördaren Jackie Arklöv och med bokstäverna ACAB..

GöteborgsPosten - 5 timmar sedan

Hedens isbana stänger – kan ge plats åt dansbana

I mars stänger isanläggningen på Heden, men det finns redan framtidsplaner för området. Det har kommit in ett förslag från en medborgare om att bygga en dansbana under tak – något som nu kan bli verklighet..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Fler och fler kvinnor föder barn efter 45

Det blir allt vanligare med äldre mammor. De senaste 20 åren har antalet kvinnor i Göteborg som föder barn efter att de fyllt 45 år ökat fyrdubbelt, något som också förenat med risker.
– Det blir en ökad risk för missfall – äggen blir sämre ju äldre man blir, säger Lena Otterlind, sektionschef på förlossningsvården på Sahlgrenska..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Hon blev mamma vid 43 – så ser det ut i din stadsdel

Med 40-årsdagen i nära antågande hade Annika Andersson börjat förlika sig med tanken på ett liv utan barn. Tre år senare blev hon mamma till dottern Moa.
– Det var jättekonstigt och gick jättefort.

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Cigarettfimp kan ha startat brand

Det brann i en lägenhet på Mandolingatan i Västra Frölunda sent på fredagskvällen. Den troliga orsaken: en kvarglömd cigarett på balkongen..

GöteborgsPosten - 23 timmar sedan

Flera skadade efter skottdrama i USA

Ett skottdrama har utspelat sig under fredagen utanför staden Chicago i USA. Fyra poliser och flera personer ska vara skadade..

GöteborgsPosten - Igår: 22:02

Nedräkningen till våren har börjat

Nästa fredag kan det officiellt vara vår i Göteborg. Under helgen och följande vecka bjuds staden på både sol och plusgrader, vilket kan innebära att vintern är över redan nästa vecka..

GöteborgsPosten - Igår: 20:46

Ungdomar kastade sten i Trädgårdsföreningen

Ordningsvakter har larmat polisen efter att mellan femton och tjugo ungdomar har kastat sten inne i Trädgårdsföreningen. Polisen har säkrat sex av ungdomarna..

GöteborgsPosten - Igår: 19:08

400 år gammalt solur utgrävt vid Västlänken

Ett unikt, över 400 år gammalt solur har hittats i Göteborg i samband med utgrävningarna inför Västlänken.
– Jag har aldrig sett något liknande, säger Arkeologernas projektledare Carina Bramstång Plura..

GöteborgsPosten - Igår: 18:37

"De lånade ut det allra finaste de hade"

De lånade ut det allra finaste de hade. Men föräldrarna fick aldrig tillbaka sin Måns, 17. Hans liv slarvades, enligt åklagaren, bort av de som var satta att garantera det.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.