Expressen > Nyheter

Wednesday, 21 November, 03:07

Expressen - 16 aug 18 kl. 11:43

Politikernas svar till bilbrännarna: "Dumheter och nonsens"Den maskerade mannens förklaring till bilbränderna – att polisen är "brutal och trakasserar människor utan grund" – totalsågas av partiledarna. Moderatledaren Ulf Kristerson vill att de som ligger bakom brotten ska tvingas bort från sina bostadsområden.– Alla de här låtsasförklaringarna om att det är synd om människor och att det är därför de sätter eld på bilar, det tycker jag är nonsens. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Ulf Kristerson

Dela artikeln

842 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politikernas, svartill , bilbrännarna, Dumheteroch , nonsens
Expressen - 15 aug 18 kl. 15:16

Misstaget som kan avslöja bilbrännarna

Bilbrännarna i Frölunda kan avslöjas av sina egna misstag.– Det har skett en fadäs när man var på väg fram till parkeringen, säger åklagaren Mats Ihlbom.Blodspåren de lämnade efter sig spelar nu en betydande roll i jakten på dem..

Expressen - 17 sep 18 kl. 20:40

Analysen: Bilbrännarna i Oxie är psykiskt sjuka

Expertens teori är glasklar.Sannolikt bor bilbrännarna i Oxie i närområdet, är flera, och tänder eld på bilar för att imponera på varandra.– De är farliga människor, sjuka människor, säger legendariske polisutredaren Dan Granvik till Sydsvenskan..

GT - 17 okt 18 kl. 10:05

Polisen topsar män i jakten på bilbrännarna

Polisen ska nu topsa ett 30-tal män i jakten på bilbrännarna i Frölunda, skriver GP.Sedan tidigare har man kunnat säkra blodspår och filmer på personer som kan vara inblandade. .

GT - 16 aug 18 kl. 11:43

Politikernas svar till bilbrännarna

Den maskerade mannens förklaring till bilbränderna – att polisen är "brutal och trakasserar människor utan grund" – totalsågas av partiledarna. Moderatledaren Ulf Kristerson vill att de som ligger bakom brotten ska tvingas bort från sina bostadsområden.– Alla de här låtsasförklaringarna om att det är synd om människor och att det är därför de sätter eld på bilar, det tycker jag är nonsens.

Nerikes Allehanda - 17 sep 14 kl. 09:19

NA-tv: Bilbrännarna eldade upp Martins bil

(UPPDATERAD) Hör röster och se förödelsen i NA-tv efter nattens nio bilbränder på Väståstrand i Örebro..

SmålandsPosten - 18 jul 16 kl. 00:30

Oskyldiga bestraffas dubbelt av bilbrännarna

Bilbränderna i utanförskapsområdena driver upp försäkringspremierna. Vem tar kostnaden i slutändan?.

Expressen - 13 aug 16 kl. 12:39

Sovande störs av jakt på bilbrännarna

Efter de många bilbränderna som plågat Malmö nattetid satte polisen in en helikopter i jakt på gärningsmännen. Men jakten har sitt pris – flera Malmöbor klagar nu på att deras nattsömn störs, rapporterar Sveriges Radio P4 Malmöhus..

Expressen - 23 aug 16 kl. 16:16

Brandmannen Kajs ord till bilbrännarna

Kaj Engelke arbetar är brandman i Malmö. Den senaste tiden har han väckts om nätterna för att släcka bilbränder. – Jag har inget emot att gå upp mitt i natten och rädda människor, men det här tar min energi - för det är så onödigt, det tär på mig och det tar tid från mitt riktiga uppdrag: att rädda liv, säger han..

Expressen - 16 aug 18 kl. 22:14

Misstänkta bilbrännarna kopplas till gängnätverk

Under tisdagen flydde en av de huvudmisstänkta för veckans samordnade bilbränder landet.Tillsammans med honom på flyget till Turkiet fanns en släkting och två män knutna till ett av Göteborgs mest inflytelserika kriminella nätverk.Och det resesällskapet var ingen slump..

GöteborgsPosten - 17 okt 18 kl. 09:58

Jakten på bilbrännarna – polisen masstopsar unga

Polis och åklagare intensifierar jakten på de skyldiga bakom sommarens bilbränder i Västra Frölunda.
Just nu pågår en kollektiv masstopsning av 30 män, för att kunna avgöra deras eventuella inblandning i dåden..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Missnöjet växer bland Ikeas anställda i USA

Ikea har länge rankats som ett av världens bästa företag att jobba på. Trenden verkar ha vänt i USA, där missnöjet växer bland de anställda efter en omorganisation rapporterar Business Insider. – Innan det var Ikea som ett paradis, säger en anställd till tidningen.

Expressen - 1 timme sedan

Forskare: Människors liv på jorden blir allt bättre

Vi har fått det allt bättre.Människors lycka, livslängd, säkerhet och ekonomiska trygghet, ser betydligt bättre ut nu än före upplysningen på 1600-talet.Det menar Steven Pinker, psykologi- och kognitionsforskare vid Harvard universitet, enligt The New York Times.

Expressen - 3 timmar sedan

Grundvattennivåerna är nu rekordlåga – krisläge i landet

Grundvattennivån är fortsatt låg, enligt Sveriges geologiska undersöknings (SGU) grundvattenrapport för november. Den torra sommaren och torra hösten gör situationen kritisk. Inte minst för dem med egen brunn samt jordbrukare med egen vattenförsörjning, rapporterar Dagens Nyheter.

Expressen - 3 timmar sedan

Hög smäll över stora delar av Malmö: ”Marken skakade”

En kraftig smäll hördes vid 23.56-tiden på tisdagen.– Jag hörde en smäll och marken skakade.

Expressen - 2 timmar sedan

Jan Björklund stänger inte dörren till M-KD-regering

Liberalernas partiledare Jan Björklund stänger inte dörren till den M-KD-regering han själv var med och röstade ner i riksdagen i förra veckan.Detta trots att en sådan regering skulle behöva aktivt stöd från Sverigedemokraterna.– Om det är det enda som ligger kvar på bordet till slut, då får vi kalla in partirådet och ställa frågan om vi ska släppa fram den ändå, säger Björklund i SVT:s ”Aktuellt” på tisdagskvällen.

Expressen - 3 timmar sedan

Bildts kritik: Då kan du döda så mycket du vill

Carl Bildt riktar skarp kritik till president Donald Trump efter journalistmordet på det saudiska konsulatet i Istanbul. ”Om du köper amerikanska vapen är emot Iran – då kan du döda och förtrycka så mycket du vill”, skriver den tidigare M-ledaren på Twitter..

Expressen - 3 timmar sedan

Man omkom i arbetsplatsolycka i Gällivare

En man har omkommit i en arbetsplatsolycka i Gällivare kommun. Olyckan inträffade när en skopa lossnade från en grävmaskin och ramlade ner på mannen, rapporterar flera medier..

Expressen - 3 timmar sedan

Larm om brand i lägenhet

Räddningstjänst och polis larmades på tisdagskvällen till en lägenhet på Scaniaplatsen i Malmö.Larmet gäller en brand i bostaden.– Vi är på väg dit, säger Joel Johansson, inre befäl vid räddningstjänsten syd..

Expressen - 4 timmar sedan

Kvinna våldtogs av kollega – nu får hon lämna jobbet

Den provanställda kvinnan våldtogs av sin kollega på advokatbyråns sommarfest i tidigare i år.Kvinnan blev sjukskriven och mannen dömdes till två års fängelse i tingsrätten.Nu meddelar ledningen att kvinnan inte får jobba kvar på byrån, enligt DN..

Expressen - 5 timmar sedan

Student i Lund tjänade stora pengar på högskolefusket

Den 21-årige studenten bodde i lägenhet – men hade en spade i källaren.Så hittade polisen 1,6 miljoner i kontanter som mannen tjänat på fusket kring högskoleprovet.Pengarna låg nedgrävda i 21-åringens svärföräldrars trädgård..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.