VA > Ekonomi

Thursday, 20 September, 09:09

VA - 16 aug 18 kl. 09:22

Nu är det officiellt: Elon Musk får hjälp av Goldman Sachs i utköp av TeslaTesla tar verkliga steg mot avnotering. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Musk, Goldman Sachs, Tesla

Dela artikeln

39 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu är det officiellt, Elon, Muskfår , hjälpav , Goldman Sachs i utköp av Tesla
Dagens PS - 23 jan 18 kl. 10:06

Elon Musk utan lön – om Tesla inte går bra

Superentreprenören är bunden att uppnå vissa mål vad gäller resultatet och lönsamheten. Tesla har lagt fram en ny kompensationsplan för sin vd Elon Musk, uppges det i ett pressmeddelande. Det är en tioårig kompensationsplan som kräver att Tesla når vissa ställda milstolpar för att Elon Musk ska kunna dra nytta av den.

Dagens PS - 21 aug 18 kl. 08:59

Analys: Varning för Elon Musk

Det spekuleras om hur superentreprenören egentligen mår. ”Att ha en företagsledare som agerar på det, nästan desperata, sättet är en stor varningsflagga”, säger SvD:s motorreporter Jonas Fröberg i Ekonomistudion och syftar på Teslaskaparens snudd på maniska twittrande. Samtidigt som Elon Musk twittrar frenetiskt har elbilsjättens aktie motvind på börsen.

Dagens PS - 28 nov 17 kl. 11:10

Elon Musk: Jag skapade inte bitcoin

Det twittrar nu superentreprenören. ”Inte sant. En vän skickade mig delar av en BTC för några år sedan, men jag vet inte var den är”, skriver Elon Musk i tweeten, som refereras av Bloomberg News, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

Dagens PS - 23 aug 17 kl. 15:23

Elon Musk i rymddräkt från SpaceX

Det skriver The Verge. Elon Musk har lagt upp en bild på Instagram föreställande SpaceX första rymddräkt. Under bilden skrev Musk att det faktiskt handlar om en riktig dräkt och att mer information om den förväntas bli släppt under de närmaste dagarna.

Dagens PS - 09 mar 18 kl. 10:40

Hyundai hånar Elon Musk – kolla här!

Biltillverkaren skroderar om att den eldrivna kompaktsuven Kona Electric är unik i sitt slag och att Teslachefen Elon Musk ligger steget efter. Det är Recharge på Mestmotor.se som berättar att Hyundai nu ”smiter före Tesla Model Y med en eldriven kompaktsuv”.

Dagens PS - 27 dec 17 kl. 09:07

Elon Musk: Tesla kommer att bygga en pickup

Tesla Motors kommer att ta fram en eldriven pickup. Det twittrade serieentreprenören och vd:n Elon Musk på annandagen. Först måste dock Model Y bli klar.

Dagensanalys.se - 28 maj 18 kl. 11:31

Elon Musk startar rating-sajt för journalister

Efter att ha fått hård kritik från flera mediaaktörer den senaste tiden går nu Tesla-grundaren Elon Musk till motattack. I oktober startade han bolaget Pravda Copr och i förra veckan köpte han sajten pravduh.com, en satirisk blinkning till den sovjetiska propagandatidningen Pravda som gick under i samband med Sovjets fall.

Dagens PS - 04 jan 17 kl. 09:40

Elon Musk missade målet

Elbilsföretaget Tesla, som leds av Elon Musk – som på nytt utmanas av sin värsta konkurrent och som haft det kämpigt under året – klarade inte att leverera lika många bilar som företaget tagit höjd för. I stället för 80.000 bilar – som målet var för 2016 – blev 76.

Dagens PS - 22 mar 18 kl. 07:15

Hoppsan! Elon Musk kan tjäna 400 miljarder

Teslas aktieägare har godkänt vd Elon Musks nya jättelika optionsprogram på 2,6 miljarder dollar, rapporterar CNBC. För att kunna ta del av optionerna, som i slutändan kan se Musk tjäna över 50 miljarder dollar, måste han uppfylla ett antal milstolpar över de kommande tio åren. Ersättningen har varit kontroversiell och i samband med omröstningen valde några institutionella investerare att rösta emot.

Dagens PS - 09 jul 18 kl. 16:54

Vad ska Teslas vd Elon Musk göra i Kina?

Teslas vd Elon Musk besöker Shanghai på tisdagen och huvudstaden Beijing under onsdagen och torsdagen, uppger källor för Bloomberg. Elon Musk uppges träffa den kinesiska regeringen under ett event i Shanghai. Detaljerna kring resan är inte kända, men Musk uppgav förra månaden att Teslas mål är att bygga en fabrik i Shanghai som tillverkar bilar, batteripaket och drivlinor.

Dagensanalys.se - 21 jul 17 kl. 12:34

Nu börjar Elon Musk borra under Los Angeles

Entreprenören Elon Musk har tidigare meddelat att han genom sitt borrningsföretag ”The Boring Company” vill bygga ett nätverk av tunnlar under Los Angeles. Nu ska alltså arbetet ha påbörjats för första etappen. The Boring Company har utvecklat en ny borrningsteknik som enligt Musk var enklare att utveckla än att få tillstånd att borra under staden.

Fler nyheter från VA

VA - 15 minuter sedan

Tipset: Dags att tanka aktier i oljebolaget som har rusat 45% i år

Affärsvärlden bjuder på två köptips och två säljtips. .

VA - 17 timmar sedan

”I Sverige finns hundratals startups inom hälsa och sjukvård – men sjuka barn får vänta medan politikerna tjafsar”

I Sverige får barn, sjuka och gamla vänta medan politiker tjafsar om vinstkronor och bättre vårdplanering. Det skriver Hellen Wohlin Lidgard , entreprenör, techrådgivare och medlem i 17-nätverket. .

VA - 18 timmar sedan

Kimbal Musk går ut och försvarar sin bror: “Han gör ett jättebra jobb”

Kimbal Musk stöttar sin bror Elon efter senaste tidens turbulens. .

VA - 18 timmar sedan

Proffsens svarta lista: 5 aktier du borde sälja innan alla andra gör det

VA listar potentiella sjunkbomber på Stockholmsbörsen. .

VA - 19 timmar sedan

Partners på jobbet - och hemma

De är inte bara gifta med varandra, de bygger dessutom företag tillsammans.  .

VA - 22 timmar sedan

Efter skandalen: Danske Banks vd avgår

Danske Banks vd Thomas F. Borgen har lämnat in sin avskedsansökan till banken. .

VA - 22 timmar sedan

Max är först i världen med klimatpositiv meny – men nu tar även McDonald's upp kampen om att vara grönast

Snabbmatskedjan Max har länge legat i framkant med att vara en miljöansvarig aktör. Nu börjar även konkurrenten McDonalds slå sig in på samma arena. .

VA - 23 timmar sedan

En utmaning för alla chefer: Så hittar du motivation till att ständigt växa

Tillväxt och åter tillväxt i fokus... Hur ska du som chef hitta motivationen till att ständigt växa? Mia Rolf från Ideon Science Park berättar hur hon finner motivationen.

VA - 23 timmar sedan

Coca-Cola hoppar på senaste hälsotrenden – ska sälja kombucha

Läskjätten breddar verksamheten ytterligare. .

VA - Igår: 08:49

Nu inleds brottsutredning mot Elon Musk – ger skrämselhicka på börsen

Musks tweet om att köpa ut bolaget från börsen kan få rättsliga konsekvenser. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.