SVT > Utrikes

Tuesday, 18 September, 15:26

SVT - 16 aug 18 kl. 05:04

Efter italienska brokraschen – Morandi-bro i Libyen stängdes 2017Minst 39 personer har omkommit efter tisdagens broras i Italien. Riccardo Morandi står bakom brokonstruktionen och 2017 stängdes en av hans broar i Libyen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Libyen, Italien, Morandi

Dela artikeln

115 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter italienska, brokraschen, Morandi-broi , Libyen, stängdes, 2017
Sydsvenskan - 18 mar 16 kl. 14:12

EU överväger Libyen-mission

EU överväger att skicka en expertgrupp till Libyen, framgår av ett brev som nyhetsbyrån Reuters tagit del av.Enligt förslaget ska gruppen hjälpa till att bygga upp landets polisväsende, antiterrorbekämpning och gränsbevakning. Bara de senaste tre dagarna har mer än 2 000 människor räddats av italienska fartyg utanför Libyen, enligt Internationella migrantorganisationen IOM.

Västerbottens Folkblad - 18 mar 16 kl. 14:12

EU överväger Libyen-mission

EU överväger att skicka en expertgrupp till Libyen, framgår av ett brev som nyhetsbyrån Reuters tagit del av. Enligt förslaget ska gruppen hjälpa till att bygga upp landets polisväsende, antiterrorbekämpning och gränsbevakning. Bara de senaste tre dagarna har mer än 2 000 människor räddats av italienska fartyg utanför Libyen, enligt Internationella migrantorganisationen IOM.

Sydsvenskan - 17 mar 11 kl. 20:34

Fortsatta oljeaffärer med Libyen

Stora energibolag fortsätter att göra affärer med Kaddafis Libyen. Italienska ENI har setts lasta ett tankfartyg med libysk råolja. BP uppfattar sitt kontrakt med Libyens statliga oljebolag som "fortfarande giltigt".

BT - 25 aug 11 kl. 22:14

Full oljeproduktion i Libyen dröjer

Det kan ta upp till 18 månader att återställa produktionen av olja i Libyen, som till största del exporteras till Europa. Redan om några veckor kan dock viss produktion vara i gång, tror Ali Tarhouni, som har ansvar för finans- och oljefrågor i övergångsrådet. ?

Sydsvenskan - 20 jul 15 kl. 11:31

Italienare kidnappade i Libyen

Fyra italienska byggnadsarbetare har kidnappats i Libyen, rapporterar Italiens utrikesdepartement. En krisgrupp ska vara i kontakt med de kidnappades familjer och företaget Bonatti, därde är anställda.Enligt departementet arbetade de vid bortförandet i anslutning till den italienska oljejätten ENI:s verksamhet i regionen Mellitah, väster om Tripoli.

Helsingborgs Dagblad - 20 jul 15 kl. 11:31

Italienare kidnappade i Libyen

Fyra italienska byggnadsarbetare har kidnappats i Libyen, rapporterar Italiens utrikesdepartement. En krisgrupp ska vara i kontakt med de kidnappades familjer och företaget Bonatti, därde är anställda.Enligt departementet arbetade de vid bortförandet i anslutning till den italienska oljejätten ENI:s verksamhet i regionen Mellitah, väster om Tripoli.

Sydsvenskan - 22 feb 11 kl. 06:30

Åtta saker som gjort Libyen till vad det är

1 Enandet: I oktober 1912 erövrar Italien de tre nordafrikanska provinserna Tripolitania, Cyrenaica ?
1 Enandet: I oktober 1912 erövrar Italien de tre nordafrikanska provinserna Tripolitania, Cyrenaica och Fezzan från det ottomanska riket. Man slår ihop dem till den italienska kolonin Libyen (efter de antika grekernas namn på kustområdet).

Kristianstadsbladet - 15 mar 11 kl. 11:11

Rebellområden i Libyen hotade

Samtidigt som motsättningar mellan länderna i FN:s säkerhetsråd hotar leda till långdragna förhandlingar om en flygförbudzon över Libyen står den libyska armén 17 mil från rebellfästet Benghazi.
Fortsatta strider pågår mellan Gaddafi-trogna och rebeller om staden Brega, cirka sju mil från Ajdabiya.

- Det är fortfarande fram och tillbaka.

BT - 29 apr 11 kl. 14:48

Oenighet om svensk Libyen-insats

Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt tror inte på en förlängning av den svenska militära insatsen i Libyen. Centerpartiets försvarsexpert Staffan Danielsson anser tvärtom att Sveriges insats "självklart" borde förlängas.
- Vårt mandat är tidsbegränsat.

Nyheter 24 - 02 apr 11 kl. 11:03

10.00: Jas 39 Gripen lyfter mot Libyen


På lördagsmorgonen lyfte det första svenska stridsflygplanet till Libyen. Klockan tio på lördagsmorgonen lyfte det första av tre svenska stridsflygplan från F17 med destination Sardinien. Från den italienska ön kommer sedan svenska stridspiloter att utföra militärinsatser över Libyen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Antalet döda stiger efter tropiska orkanen i Filippinerna

Antalet dödsoffer efter supertyfonen Mangkhut stiger. Minst 74 personer har omkommit i Filippinerna. Upp till 40 personer tros fortfarande vara begravda i lermassorna efter ett jordskred.

SVT - 2 timmar sedan

Sydafrika legaliserar cannabis för eget bruk

Sydafrikas författningsdomstol har slagit fast att eget bruk av cannabis i privata sammanhang är lagligt. Domen är en milstolpe i en utdragen och infekterad strid mellan myndighetsföreträdare och mer drogliberala krafter..

SVT - 2 timmar sedan

Krismöte i tyska regeringen om underrättelsechef

Förbundskansler Angela Merkel samlar på tisdagen partiledarna för att avvärja en hotande regeringskris. Striden står om ett kontroversiellt uttalande av chefen för den inre säkerheten i Tyskland..

SVT - 10 timmar sedan

Ryskt plan försvunnet vid Syriens kust

Ett ryskt militärflygplan med 14 personer ombord har försvunnit från försvarets radar ungefär samtidigt som robotar avfyrades mot staden Latakia, uppger Rysslands försvarsdepartement..

SVT - 11 timmar sedan

Här omfamnar Kim Jong-Un Moon Jae-In

Sydkoreas president Moon Jae-In har landat i Nordkorea och möttes på flygplatsen i Pyongyang av Nordkoreas diktator Kim Jong-Un..

SVT - 12 timmar sedan

Flygplan sniffar sig till miljöbovar

Den belgiska kustbevakningen testar fartygsavgaser via flygplan med mätinstrument utvecklade på Chalmers i Göteborg. Se hur det gick till när SVT fick följa med på en flygning i videon ovan..

SVT - 12 timmar sedan

”Jag ber och hoppas att han fortfarande lever”

Den tropiska orkanen Mangkhut skördade många offer då den drog in över Filippinerna i Lördags. Hus har begravts i lera och många människor är försvunna. – Jag ber och hoppas att han fortfarande lever säger Jonalyn Felipe och syftar på sin man som fortfarande saknas..

SVT - 13 timmar sedan

Färre flyktingar välkomna i USA

USA sänker antalet flyktingar som kommer att tas emot i landet till 30 000 nästa budgetår..

SVT - 14 timmar sedan

Brett Kavanaugh förhörs om misstänkta sexövergrepp

En offentlig förhandling kommer att hållas med Brett Kavanaugh, som nominerats till ny domare i USA:s högsta domstol, och den kvinna som anklagat honom för sexövergrepp som ska ha begåtts för 36 år sedan..

SVT - 15 timmar sedan

Trump om Rysslandsutredningen: FBI ska göra alla sms offentliga

USA:s president Donald Trump beordrar FBI och justitiedepartement att offentliggöra alla dokument och sms som har med Rysslandsutredningen att göra. Det skriver Vita huset i ett pressmeddelande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.