SVT > Utrikes

Saturday, 16 February, 06:14

SVT - 16 aug 18 kl. 05:04

Efter italienska brokraschen – Morandi-bro i Libyen stängdes 2017Minst 39 personer har omkommit efter tisdagens broras i Italien. Riccardo Morandi står bakom brokonstruktionen och 2017 stängdes en av hans broar i Libyen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Libyen, Italien, Morandi

Dela artikeln

123 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter italienska, brokraschen, Morandi-broi , Libyen, stängdes, 2017
Sydsvenskan - 18 mar 16 kl. 14:12

EU överväger Libyen-mission

EU överväger att skicka en expertgrupp till Libyen, framgår av ett brev som nyhetsbyrån Reuters tagit del av.Enligt förslaget ska gruppen hjälpa till att bygga upp landets polisväsende, antiterrorbekämpning och gränsbevakning. Bara de senaste tre dagarna har mer än 2 000 människor räddats av italienska fartyg utanför Libyen, enligt Internationella migrantorganisationen IOM.

Västerbottens Folkblad - 18 mar 16 kl. 14:12

EU överväger Libyen-mission

EU överväger att skicka en expertgrupp till Libyen, framgår av ett brev som nyhetsbyrån Reuters tagit del av. Enligt förslaget ska gruppen hjälpa till att bygga upp landets polisväsende, antiterrorbekämpning och gränsbevakning. Bara de senaste tre dagarna har mer än 2 000 människor räddats av italienska fartyg utanför Libyen, enligt Internationella migrantorganisationen IOM.

Sydsvenskan - 17 mar 11 kl. 20:34

Fortsatta oljeaffärer med Libyen

Stora energibolag fortsätter att göra affärer med Kaddafis Libyen. Italienska ENI har setts lasta ett tankfartyg med libysk råolja. BP uppfattar sitt kontrakt med Libyens statliga oljebolag som "fortfarande giltigt".

BT - 25 aug 11 kl. 22:14

Full oljeproduktion i Libyen dröjer

Det kan ta upp till 18 månader att återställa produktionen av olja i Libyen, som till största del exporteras till Europa. Redan om några veckor kan dock viss produktion vara i gång, tror Ali Tarhouni, som har ansvar för finans- och oljefrågor i övergångsrådet. ?

Sydsvenskan - 20 jul 15 kl. 11:31

Italienare kidnappade i Libyen

Fyra italienska byggnadsarbetare har kidnappats i Libyen, rapporterar Italiens utrikesdepartement. En krisgrupp ska vara i kontakt med de kidnappades familjer och företaget Bonatti, därde är anställda.Enligt departementet arbetade de vid bortförandet i anslutning till den italienska oljejätten ENI:s verksamhet i regionen Mellitah, väster om Tripoli.

Helsingborgs Dagblad - 20 jul 15 kl. 11:31

Italienare kidnappade i Libyen

Fyra italienska byggnadsarbetare har kidnappats i Libyen, rapporterar Italiens utrikesdepartement. En krisgrupp ska vara i kontakt med de kidnappades familjer och företaget Bonatti, därde är anställda.Enligt departementet arbetade de vid bortförandet i anslutning till den italienska oljejätten ENI:s verksamhet i regionen Mellitah, väster om Tripoli.

Sydsvenskan - 22 feb 11 kl. 06:30

Åtta saker som gjort Libyen till vad det är

1 Enandet: I oktober 1912 erövrar Italien de tre nordafrikanska provinserna Tripolitania, Cyrenaica ?
1 Enandet: I oktober 1912 erövrar Italien de tre nordafrikanska provinserna Tripolitania, Cyrenaica och Fezzan från det ottomanska riket. Man slår ihop dem till den italienska kolonin Libyen (efter de antika grekernas namn på kustområdet).

Kristianstadsbladet - 15 mar 11 kl. 11:11

Rebellområden i Libyen hotade

Samtidigt som motsättningar mellan länderna i FN:s säkerhetsråd hotar leda till långdragna förhandlingar om en flygförbudzon över Libyen står den libyska armén 17 mil från rebellfästet Benghazi.
Fortsatta strider pågår mellan Gaddafi-trogna och rebeller om staden Brega, cirka sju mil från Ajdabiya.

- Det är fortfarande fram och tillbaka.

BT - 29 apr 11 kl. 14:48

Oenighet om svensk Libyen-insats

Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt tror inte på en förlängning av den svenska militära insatsen i Libyen. Centerpartiets försvarsexpert Staffan Danielsson anser tvärtom att Sveriges insats "självklart" borde förlängas.
- Vårt mandat är tidsbegränsat.

Nyheter 24 - 02 apr 11 kl. 11:03

10.00: Jas 39 Gripen lyfter mot Libyen


På lördagsmorgonen lyfte det första svenska stridsflygplanet till Libyen. Klockan tio på lördagsmorgonen lyfte det första av tre svenska stridsflygplan från F17 med destination Sardinien. Från den italienska ön kommer sedan svenska stridspiloter att utföra militärinsatser över Libyen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Mueller yrkar på 24 års fängelse för Trumps tidigare kampanjchef

Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort bröt mot uppgörelsen om att vittna i Robert Muellers så kallade Rysslandsutredning. Det kan nu leda till att 69-årigen får tillbringa resten av livet i fängelset. Enligt Mueller bör han dömas till fängelse i upp till 24 år och 5 månader..

SVT - 7 timmar sedan

Professorn: Därför utlyser Trump nödläge

Trumps beslut att utlysa nationellt nödläge för att kunna bygga en mur mot Mexiko har väckt kritik från både republikaner och demokrater. – Han har förlorat spelet om sakfrågan och försöker skyla detta med bombastisk retorik, säger Erik Åsard, professor i Amerikastudier vid Uppsala universitet..

SVT - 8 timmar sedan

Uppgift: Pågående skjutning i Illinois

Någon form av skottlossning pågår i ett industriområde i staden Aurora i Illinois, USA. Det uppger polis på plats..

SVT - 10 timmar sedan

Korrespondenten förklarar: Det här innebär ett nationellt nödläge

I dag kom beskedet att president Trump dels kommer skriva under kongressens budgetförslag och samtidigt utlysa nationellt nödläge. Varför gör han så här? SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt förklarar..

SVT - 11 timmar sedan

Nya nationella nödläget det senaste i en lång rad

Att en president utropar ”nationellt nödläge” låter dramatiskt, men faktum är att det skett tämligen ofta. Närmare bestämt 58 gånger sedan 1976, då möjligheten att göra det skrevs in i lagen..

SVT - 12 timmar sedan

Vad är ”Peppa-effekten” – och varför pratar barn plötsligt med utländsk dialekt?

På sociala medier ställer sig allt fler förvirrade amerikanska föräldrar frågan: Varför har mitt barn plötsligt börjat prata med brittisk accent? Svaret på gåtan finns hos en tecknad skär gris, som på te och scones-doftande engelska håller förskolebarnen sällskap framför tv:n eller läsplattan..

SVT - 13 timmar sedan

Trump bekräftar: Jag utlyser nationellt nödläge

Donald Trump höll en pressträff under fredagseftermiddagen där han bland annat utlyser nationellt nödläge. – Det vi vill göra är enkelt, vi vill stoppa droger från att tas in i vårt land, säger Trump under pressträffen..

SVT - 13 timmar sedan

Frankrike och Italien gräver ner stridsyxan

Frankrikes Italienambassadör skickas tillbaka till Italien och därmed har lugnet återvänt till de södra delarna av Europa, efter den senaste tidens motsättningar..

SVT - 13 timmar sedan

Fransk ärkebiskop utreds för sexuella övergrepp

Den franska ärkebiskopen och Vatikanens sändebud Luigi Ventura utreds för sexuella övergrepp. Inför vittnen ska biskopen ha tafsat en manlig tjänsteman på rumpan under en ceremoni..

SVT - 14 timmar sedan

UD maskerar innehållet i Kinaambassadörens e-post

SVT Nyheter har begärt ut e-postkommunikationen mellan Sveriges Kina-ambassadör Anna Lindstedt och UD under 2019. Men UD väljer att maskera meddelandena på grund av sekretess och risken att det kan störa Sveriges relation till ett annat land..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.