SVT > Utrikes

Tuesday, 20 November, 16:34

Liknande nyheter

Taggar: Efter italienska, brokraschen, Morandi-broi , Libyen, stängdes, 2017
Sydsvenskan - 18 mar 16 kl. 14:12

EU överväger Libyen-mission

EU överväger att skicka en expertgrupp till Libyen, framgår av ett brev som nyhetsbyrån Reuters tagit del av.Enligt förslaget ska gruppen hjälpa till att bygga upp landets polisväsende, antiterrorbekämpning och gränsbevakning. Bara de senaste tre dagarna har mer än 2 000 människor räddats av italienska fartyg utanför Libyen, enligt Internationella migrantorganisationen IOM.

Västerbottens Folkblad - 18 mar 16 kl. 14:12

EU överväger Libyen-mission

EU överväger att skicka en expertgrupp till Libyen, framgår av ett brev som nyhetsbyrån Reuters tagit del av. Enligt förslaget ska gruppen hjälpa till att bygga upp landets polisväsende, antiterrorbekämpning och gränsbevakning. Bara de senaste tre dagarna har mer än 2 000 människor räddats av italienska fartyg utanför Libyen, enligt Internationella migrantorganisationen IOM.

Sydsvenskan - 17 mar 11 kl. 20:34

Fortsatta oljeaffärer med Libyen

Stora energibolag fortsätter att göra affärer med Kaddafis Libyen. Italienska ENI har setts lasta ett tankfartyg med libysk råolja. BP uppfattar sitt kontrakt med Libyens statliga oljebolag som "fortfarande giltigt".

BT - 25 aug 11 kl. 22:14

Full oljeproduktion i Libyen dröjer

Det kan ta upp till 18 månader att återställa produktionen av olja i Libyen, som till största del exporteras till Europa. Redan om några veckor kan dock viss produktion vara i gång, tror Ali Tarhouni, som har ansvar för finans- och oljefrågor i övergångsrådet. ?

Sydsvenskan - 20 jul 15 kl. 11:31

Italienare kidnappade i Libyen

Fyra italienska byggnadsarbetare har kidnappats i Libyen, rapporterar Italiens utrikesdepartement. En krisgrupp ska vara i kontakt med de kidnappades familjer och företaget Bonatti, därde är anställda.Enligt departementet arbetade de vid bortförandet i anslutning till den italienska oljejätten ENI:s verksamhet i regionen Mellitah, väster om Tripoli.

Helsingborgs Dagblad - 20 jul 15 kl. 11:31

Italienare kidnappade i Libyen

Fyra italienska byggnadsarbetare har kidnappats i Libyen, rapporterar Italiens utrikesdepartement. En krisgrupp ska vara i kontakt med de kidnappades familjer och företaget Bonatti, därde är anställda.Enligt departementet arbetade de vid bortförandet i anslutning till den italienska oljejätten ENI:s verksamhet i regionen Mellitah, väster om Tripoli.

Sydsvenskan - 22 feb 11 kl. 06:30

Åtta saker som gjort Libyen till vad det är

1 Enandet: I oktober 1912 erövrar Italien de tre nordafrikanska provinserna Tripolitania, Cyrenaica ?
1 Enandet: I oktober 1912 erövrar Italien de tre nordafrikanska provinserna Tripolitania, Cyrenaica och Fezzan från det ottomanska riket. Man slår ihop dem till den italienska kolonin Libyen (efter de antika grekernas namn på kustområdet).

Kristianstadsbladet - 15 mar 11 kl. 11:11

Rebellområden i Libyen hotade

Samtidigt som motsättningar mellan länderna i FN:s säkerhetsråd hotar leda till långdragna förhandlingar om en flygförbudzon över Libyen står den libyska armén 17 mil från rebellfästet Benghazi.
Fortsatta strider pågår mellan Gaddafi-trogna och rebeller om staden Brega, cirka sju mil från Ajdabiya.

- Det är fortfarande fram och tillbaka.

BT - 29 apr 11 kl. 14:48

Oenighet om svensk Libyen-insats

Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt tror inte på en förlängning av den svenska militära insatsen i Libyen. Centerpartiets försvarsexpert Staffan Danielsson anser tvärtom att Sveriges insats "självklart" borde förlängas.
- Vårt mandat är tidsbegränsat.

Nyheter 24 - 02 apr 11 kl. 11:03

10.00: Jas 39 Gripen lyfter mot Libyen


På lördagsmorgonen lyfte det första svenska stridsflygplanet till Libyen. Klockan tio på lördagsmorgonen lyfte det första av tre svenska stridsflygplan från F17 med destination Sardinien. Från den italienska ön kommer sedan svenska stridspiloter att utföra militärinsatser över Libyen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Flera döda och skadade i självmordsdåd i Kabul

Minst 40 människor har dött och ytterligare 60 skadats i ett självmordsdåd i Afghanistans huvudstad Kabul, rapporterar nyhetsbyrån AP..

SVT - 4 timmar sedan

Domare häver Donald Trumps asylstopp

En federal domare har tillfälligt stoppat USA:s president Donald Trumps nyligen inrättade förbud mot att ge asyl till personer som tagit sig in i landet på illegalt vis..

SVT - 6 timmar sedan

Kinas glaciärer smälter – miljarder kan drabbas av vattenbrist

Kinas glaciärer smälter snabbare än man tidigare trott, uppger Greenpeace. Om utvecklingen inte stoppas kommer två tredjedelar av Asiens glaciärer – och med dem närmare två miljarder människors vattenförsörjning – att försvinna under det här århundradet..

SVT - 7 timmar sedan

Polis knivhuggen i centrala Bryssel

En polis har blivit knivhuggen i centrala Bryssel, Belgiens huvudstad. Enligt den belgiska tidningen Le Soir utreds händelsen som en misstänkt terrorattack..

SVT - 8 timmar sedan

Ivanka Trump använde privat mejl i jobbet

Donald Trumps rådgivare och dotter Ivanka Trump ska ha sänt hundratals jobbmejl genom sin privata adress, ett agerande Donald Trump gav sin tidigare valmotståndare Hillary Clinton hård kritik för. Demokraterna kan komma att ta upp Ivanka Trumps handlande i kongressen inom kort..

SVT - 8 timmar sedan

Flera skadade i tågolycka nära Barcelona

Ett tåg har spårat ur nära Barcelona i Spanien, det rapporterar Reuters. Minst en har dött och minst fem ska ha skadats..

SVT - 11 timmar sedan

Tre män gripna för terrorplan i Melbourne

Mindre än två veckor efter knivterrordramat i Melbourne har tre män gripits, misstänkta för en terrorkomplott som hade kunnat innebära ”betydande förluster av människoliv”, enligt en australisk polistalesman..

SVT - 12 timmar sedan

Patienter flydde under skottlossning på sjukhus i USA

Vårdpersonal tvingades evakuera patienter när en man öppnade eld inne på ett sjukhus i Chicago i USA. Totalt fyra personer dog av skotten under natten till tisdagen. – Kvinnor började skrika och barnen grät, säger en patient på sjukhuset enligt New York Times..

SVT - 17 timmar sedan

Efter hotet om rättegång – CNN-reporter får tillbaka ackreditering

Efter ett bråk med Donald Trump miste CNN-reportern Jim Acosta sin pressackreditering – och skulle inte längre få bevaka presidenten på plats. Efter hot om att avgöra frågan i rättegång backade till sist Vita huset under måndagskvällen svensk tid..

SVT - 18 timmar sedan

Robotbestyckade miljardfregatten ska lyftas

Det är fortsatt betydande risk att det robotbestyckade norska örlogsfartyget Helge Ingstad kan glida ut på djupare vatten. Det sjönk efter brister vid bärgningen efter en kollision med ett maltesiskt oljetankfartyg. Krigsfartyget värderas till fyra miljarder norska kronor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.