Expressen > Nyheter

Thursday, 20 September, 06:50

Expressen - 15 aug 18 kl. 18:42

Jämnt mellan blocken – S tredje sämsta siffra någonsinSocialdemokraterna backar till 23,6 procent och noterar sin tredje sämsta notering någonsin - sämre än på Håkan Juholts tid - i en ny Expressen/Demoskop-mätning.– Med så kort tid kvar till valet och med Löfven som inte är en särskilt vass debattör är det här ett nervöst läge för Socialdemokraterna, säger Demoskops analyschef Peter Santesson.Alliansen har gått om de rödgröna efter att Annie Lööf och Ebba Busch Thor går framåt - samtidigt är det rekordjämnt mellan blocken..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Håkan Juholts, ExpressenDemoskop, Löfven, Socialdemokraterna, Demoskops, Peter Santesson, Annie Lööf, Ebba Busch Thor

Dela artikeln

5991 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jämntmellan , blockenS tredje , sämsta, siffra, någonsin
Expressen - 09 okt 16 kl. 08:14

Miljöpartiets sämsta siffra på tio år

Miljöpartiets utdragna kris är långt ifrån över: nu kommer nästa smäll.Partiet är nere vid riksdagsspärren med 4,1 procent - sämsta siffran på 10 år i Expressens och Demoskops mätningar.- Att andelen osäkra väljare ökar är ett tecken på att politiken måste bli tydligare, säger Amanda Lind, MP, partisekreterare.

Alliansfritt Sverige - 01 dec 13 kl. 13:06

Alliansens når sin sämsta siffra sen 2008

Analysföretaget SKOP har under en längre tid mätt folkets förtroende för de politiska blocken och ställt dem mot varandra. Mätningen som publiceras idag har en rad mycket intressant data som borde oroa moderata kampanjstrateger och roa läsare av den blogg du just nu läser. Tycker folket att regering gör ett bra jobb?

Kristianstadsbladet - 30 mar 14 kl. 07:48

Klyftan mellan blocken minskar


Gapet mellan de politiska blocken minskar enligt Svensk väljaropinion, som är en sammanställning som Novus gjort av de stora opinionsinstitutens mätningar för Ekot. De rödgröna minskar med en procentenhet men behåller egen majoritet med 51 procent.Både Socialdemokraterna och Moderaterna tappar i mätningen.

BT - 30 mar 14 kl. 07:48

Klyftan mellan blocken minskar

Gapet mellan de politiska blocken minskar enligt Svensk väljaropinion, som är en sammanställning som Novus gjort av de stora opinionsinstitutens mätningar för Ekot. De rödgröna minskar med en procentenhet men behåller egen majoritet med 51 procent. Både Socialdemokraterna och Moderaterna tappar i mätningen.

YLE - 05 aug 17 kl. 10:50

Bolt irriterad efter försöken: "De sämsta blocken jag har varit med om"

100-meterslöparen Usain Bolt hade inga problem med att ta sig till semifinal. Startblocken i London föll ändå inte stjärnan i smaken. Klockan 21.

Nyheter 24 - 07 dec 11 kl. 11:03

Stor skillnad mellan blocken - "Vi tar allvarligt på signalen"


Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin är inte förvånad över de rekordlåga siffrorna. STOCKHOLM. Årets största opinionsmätning från Statiska centralbyrån (SCB) visar att skillnaden mellan blocken nu är 3,8 procent.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Rekordstor skillnad mellan blocken i ny undersökningHela barometern

En ny väljarbarometer från Novus beställd av TV4 visar att skillnaden mellan blocken åter växer. Skillnaden mellan de båda blocken är den största sedan valet 2010 och Moderaterna får också det lägst uppmätta stödet sedan valet. Om det vore val i dag skulle endast 23,7 procent av svenskarna rösta på Fredrik Reinfeldts parti.

SVT - 05 sep 14 kl. 20:13

Gapet mellan blocken halverad

Enligt en mätning som Sifo gjort i samarbete med Svenska Dagbladet har gapet mellan blocken halverats. Det är nu 4,5 procentenheter mellan blocken och Socialdemokraterna får sin lägsta Sifo-siffra någonsin i en valrörelse..

Expressen - 05 dec 14 kl. 04:56

Ny mätning: Dött lopp mellan blocken

Nyvalet kan bli en riktig nagelbitare. Gapet mellan blocken är borta i Expressens/Demoskops senaste opinionsmätning. Socialdemokraterna backar till 27,3 procent - den lägsta siffran sedan Stefan Löfven tillträdde vintern 2012.

Kristianstadsbladet - 05 sep 14 kl. 19:37

4,5 procent skiljer blocken


Alliansen knappar in på de rödgröna. Nu är skillnaden endast 4,5 procentenheter mellan blocken, enligt Svenska Dagbladets senaste Sifoundersökning. Folkpartiet går framåt och får nu 8,4 procent, en ökning med 2,6 procentenheter.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 minuter sedan

Allvarlig olycka – bil och mc i krasch

En personbil och en mc kolliderade tidigt på torsdagsmorgonen.Olyckan skedde söder om Staffanstorp, på väg 108, som under räddningsarbetet är avstängd.Kollisionen anses vara allvarlig, enligt polisen..

Expressen - 10 minuter sedan

Engelbert storsäljer aktier i det egna bolaget

Först kom nyheten att bostadsutvecklaren Oscar Properties rear ut bostadsrättslägenheter.Ett dygn senare ges beskedet att grundaren Oscar Engelbert, 41, storsäljer i företaget..

Expressen - 10 minuter sedan

Betalar 268 000 i hyra – för tomma flyktingboenden

Trelleborgs kommun betalar totalt över en kvarts miljon kronor i hyra varje månad för två flyktingboenden – som inte används.Det gör att man spränger budgeten för mottagning av nyanlända med tre miljoner kronor.– Det är klart att det är pengar som hade kunnat gå till annat, säger Zara Göransson Tosic, chef för arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborgs kommun..

Expressen - 45 minuter sedan

Melanias rasande efter penishånet mot maken

Stormy Daniels berättar nu allt om den påstådda sexnatten med Donald Trump, inklusive en detaljerad – och mindre smickrande – beskrivning av presidentens allra mest privata kroppsdel.Ex-porrstjärnans ord har fått Melania Trump att reagera starkt, uppger en källa i Washington DC för HollywoodLife:– Melania är rasande över de löjliga påståendena och hon önskar att Stormy skulle vara tyst och försvinna..

Expressen - 2 timmar sedan

Tandsköterskor fick för låg lön i tio år

Sköterskor på Folktandvården i Uppsala fick för låg lön utbetald – under hela tio års tid. Det skriver Upsala nya tidning.Felet upptäcktes när man gick igenom avtalet för Folktandvårdens tandsköterskor..

Expressen - 3 timmar sedan

Vädjan: Be om pengar – för att hitta Maddie

Brittiska Madeleine McCann försvann i Portugal för elva år sedan. Då var hon tre år gammal.Sökandet har pågått sedan dess – men nu kan det vara över.

Expressen - 4 timmar sedan

Man knivhuggen efter bråk i Köping

En man har blivit knivhuggen efter ett slagsmål i Köping, skriver Polisen på sin hemsida.Mannen har först till sjukhus med ambulans, men skadeläget är oklart.Ingen är gripen..

Expressen - 5 timmar sedan

Trumps råd till Spanien: ”Bygg en mur genom hela Sahara”

Här är Donald Trumps förslag för att hantera migrationskrisen runt Medelhavet: Bygga en mur genom hela Saharaöknen.– Gränsen genom Sahara kan knappast vara längre än vår gräns mot Mexiko, ska den amerikanske presidenten ha sagt enligt spanska medier..

Expressen - 5 timmar sedan

Kvinna hittad med skottskada i Kallhäll

En kvinna har hittats skottskadad i Kallhäll i Järfälla kommun norr om Stockholm, skriver Aftonbladet. Kvinnan ska vara skadad i axeln.Ingen person har gripits..

Expressen - 6 timmar sedan

Kate Middletons revansch – efter franska toplessbilderna

Toplessbilderna på Kate Middleton som togs under lyxsemestern i södra Frankrike blev för mycket för den brittiska kungafamiljen.Prins William och Kate valde att stämma tidningen Closer och nu har prinsparet vunnit den rättsliga kampen mot tidningen, rapporterar The Telegraph. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.