Expressen > Nyheter

Wednesday, 21 November, 00:54

Expressen - 15 aug 18 kl. 18:42

Jämnt mellan blocken – S tredje sämsta siffra någonsinSocialdemokraterna backar till 23,6 procent och noterar sin tredje sämsta notering någonsin - sämre än på Håkan Juholts tid - i en ny Expressen/Demoskop-mätning.– Med så kort tid kvar till valet och med Löfven som inte är en särskilt vass debattör är det här ett nervöst läge för Socialdemokraterna, säger Demoskops analyschef Peter Santesson.Alliansen har gått om de rödgröna efter att Annie Lööf och Ebba Busch Thor går framåt - samtidigt är det rekordjämnt mellan blocken..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Håkan Juholts, ExpressenDemoskop, Löfven, Socialdemokraterna, Demoskops, Peter Santesson, Annie Lööf, Ebba Busch Thor

Dela artikeln

5986 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jämntmellan , blockenS tredje , sämsta, siffra, någonsin
Expressen - 09 okt 16 kl. 08:14

Miljöpartiets sämsta siffra på tio år

Miljöpartiets utdragna kris är långt ifrån över: nu kommer nästa smäll.Partiet är nere vid riksdagsspärren med 4,1 procent - sämsta siffran på 10 år i Expressens och Demoskops mätningar.- Att andelen osäkra väljare ökar är ett tecken på att politiken måste bli tydligare, säger Amanda Lind, MP, partisekreterare.

Alliansfritt Sverige - 01 dec 13 kl. 13:06

Alliansens når sin sämsta siffra sen 2008

Analysföretaget SKOP har under en längre tid mätt folkets förtroende för de politiska blocken och ställt dem mot varandra. Mätningen som publiceras idag har en rad mycket intressant data som borde oroa moderata kampanjstrateger och roa läsare av den blogg du just nu läser. Tycker folket att regering gör ett bra jobb?

Kristianstadsbladet - 30 mar 14 kl. 07:48

Klyftan mellan blocken minskar


Gapet mellan de politiska blocken minskar enligt Svensk väljaropinion, som är en sammanställning som Novus gjort av de stora opinionsinstitutens mätningar för Ekot. De rödgröna minskar med en procentenhet men behåller egen majoritet med 51 procent.Både Socialdemokraterna och Moderaterna tappar i mätningen.

BT - 30 mar 14 kl. 07:48

Klyftan mellan blocken minskar

Gapet mellan de politiska blocken minskar enligt Svensk väljaropinion, som är en sammanställning som Novus gjort av de stora opinionsinstitutens mätningar för Ekot. De rödgröna minskar med en procentenhet men behåller egen majoritet med 51 procent. Både Socialdemokraterna och Moderaterna tappar i mätningen.

YLE - 05 aug 17 kl. 10:50

Bolt irriterad efter försöken: "De sämsta blocken jag har varit med om"

100-meterslöparen Usain Bolt hade inga problem med att ta sig till semifinal. Startblocken i London föll ändå inte stjärnan i smaken. Klockan 21.

Nyheter 24 - 07 dec 11 kl. 11:03

Stor skillnad mellan blocken - "Vi tar allvarligt på signalen"


Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin är inte förvånad över de rekordlåga siffrorna. STOCKHOLM. Årets största opinionsmätning från Statiska centralbyrån (SCB) visar att skillnaden mellan blocken nu är 3,8 procent.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Rekordstor skillnad mellan blocken i ny undersökningHela barometern

En ny väljarbarometer från Novus beställd av TV4 visar att skillnaden mellan blocken åter växer. Skillnaden mellan de båda blocken är den största sedan valet 2010 och Moderaterna får också det lägst uppmätta stödet sedan valet. Om det vore val i dag skulle endast 23,7 procent av svenskarna rösta på Fredrik Reinfeldts parti.

SVT - 05 sep 14 kl. 20:13

Gapet mellan blocken halverad

Enligt en mätning som Sifo gjort i samarbete med Svenska Dagbladet har gapet mellan blocken halverats. Det är nu 4,5 procentenheter mellan blocken och Socialdemokraterna får sin lägsta Sifo-siffra någonsin i en valrörelse..

Expressen - 05 dec 14 kl. 04:56

Ny mätning: Dött lopp mellan blocken

Nyvalet kan bli en riktig nagelbitare. Gapet mellan blocken är borta i Expressens/Demoskops senaste opinionsmätning. Socialdemokraterna backar till 27,3 procent - den lägsta siffran sedan Stefan Löfven tillträdde vintern 2012.

Kristianstadsbladet - 05 sep 14 kl. 19:37

4,5 procent skiljer blocken


Alliansen knappar in på de rödgröna. Nu är skillnaden endast 4,5 procentenheter mellan blocken, enligt Svenska Dagbladets senaste Sifoundersökning. Folkpartiet går framåt och får nu 8,4 procent, en ökning med 2,6 procentenheter.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Grundvattennivåerna är nu rekordlåga – krisläge i landet

Grundvattennivån är fortsatt låg, enligt Sveriges geologiska undersöknings (SGU) grundvattenrapport för november. Den torra sommaren och torra hösten gör situationen kritisk. Inte minst för dem med egen brunn samt jordbrukare med egen vattenförsörjning, rapporterar Dagens Nyheter.

Expressen - 45 minuter sedan

Hög smäll över stora delar av Malmö: ”Marken skakade”

En kraftig smäll hördes vid 23.56-tiden på tisdagen.– Jag hörde en smäll och marken skakade.

Expressen - 45 minuter sedan

Jan Björklund stänger inte dörren till M-KD-regering

Liberalernas partiledare Jan Björklund stänger inte dörren till den M-KD-regering han själv var med och röstade ner i riksdagen i förra veckan.Detta trots att en sådan regering skulle behöva aktivt stöd från Sverigedemokraterna.– Om det är det enda som ligger kvar på bordet till slut, då får vi kalla in partirådet och ställa frågan om vi ska släppa fram den ändå, säger Björklund i SVT:s ”Aktuellt” på tisdagskvällen.

Expressen - 1 timme sedan

Bildts kritik: Då kan du döda så mycket du vill

Carl Bildt riktar skarp kritik till president Donald Trump efter journalistmordet på det saudiska konsulatet i Istanbul. ”Om du köper amerikanska vapen är emot Iran – då kan du döda och förtrycka så mycket du vill”, skriver den tidigare M-ledaren på Twitter..

Expressen - 1 timme sedan

Man omkom i arbetsplatsolycka i Gällivare

En man har omkommit i en arbetsplatsolycka i Gällivare kommun. Olyckan inträffade när en skopa lossnade från en grävmaskin och ramlade ner på mannen, rapporterar flera medier..

Expressen - 1 timme sedan

Larm om brand i lägenhet

Räddningstjänst och polis larmades på tisdagskvällen till en lägenhet på Scaniaplatsen i Malmö.Larmet gäller en brand i bostaden.– Vi är på väg dit, säger Joel Johansson, inre befäl vid räddningstjänsten syd..

Expressen - 2 timmar sedan

Kvinna våldtogs av kollega – nu får hon lämna jobbet

Den provanställda kvinnan våldtogs av sin kollega på advokatbyråns sommarfest i tidigare i år.Kvinnan blev sjukskriven och mannen dömdes till två års fängelse i tingsrätten.Nu meddelar ledningen att kvinnan inte får jobba kvar på byrån, enligt DN..

Expressen - 2 timmar sedan

Student i Lund tjänade stora pengar på högskolefusket

Den 21-årige studenten bodde i lägenhet – men hade en spade i källaren.Så hittade polisen 1,6 miljoner i kontanter som mannen tjänat på fusket kring högskoleprovet.Pengarna låg nedgrävda i 21-åringens svärföräldrars trädgård..

Expressen - 3 timmar sedan

Två bilar i krasch – skadeläge okänt

Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats till Siöcronagatan i Helsingborg på tisdagskvällen.Två personbilar har kolliderat på platsen.Skadeläget är ännu okänt..

Expressen - 3 timmar sedan

Norléns okända förslag: Låt kungen utse statsministern

Här är talmannen Andreas Norléns okända riksdagsmotion: För elva år sedan ville han att kungen skulle få mer makt och ta över talmannens uppgift att föreslå en ny statsminister – och han motiverade:”Talmannen är en politiker och kan därmed misstänkas för att favorisera sina egna partivänner.”I dag säger Andreas Norlén till Expressen att han har ändrat sig..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.