Expressen > Nyheter

Friday, 22 February, 03:19

Expressen - 15 aug 18 kl. 18:42

Jämnt mellan blocken – S tredje sämsta siffra någonsinSocialdemokraterna backar till 23,6 procent och noterar sin tredje sämsta notering någonsin - sämre än på Håkan Juholts tid - i en ny Expressen/Demoskop-mätning.– Med så kort tid kvar till valet och med Löfven som inte är en särskilt vass debattör är det här ett nervöst läge för Socialdemokraterna, säger Demoskops analyschef Peter Santesson.Alliansen har gått om de rödgröna efter att Annie Lööf och Ebba Busch Thor går framåt - samtidigt är det rekordjämnt mellan blocken..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Håkan Juholts, ExpressenDemoskop, Löfven, Socialdemokraterna, Demoskops, Peter Santesson, Annie Lööf, Ebba Busch Thor

Dela artikeln

5986 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jämntmellan , blockenS tredje , sämsta, siffra, någonsin
Expressen - 09 okt 16 kl. 08:14

Miljöpartiets sämsta siffra på tio år

Miljöpartiets utdragna kris är långt ifrån över: nu kommer nästa smäll.Partiet är nere vid riksdagsspärren med 4,1 procent - sämsta siffran på 10 år i Expressens och Demoskops mätningar.- Att andelen osäkra väljare ökar är ett tecken på att politiken måste bli tydligare, säger Amanda Lind, MP, partisekreterare.

Alliansfritt Sverige - 01 dec 13 kl. 13:06

Alliansens når sin sämsta siffra sen 2008

Analysföretaget SKOP har under en längre tid mätt folkets förtroende för de politiska blocken och ställt dem mot varandra. Mätningen som publiceras idag har en rad mycket intressant data som borde oroa moderata kampanjstrateger och roa läsare av den blogg du just nu läser. Tycker folket att regering gör ett bra jobb?

Kristianstadsbladet - 30 mar 14 kl. 07:48

Klyftan mellan blocken minskar


Gapet mellan de politiska blocken minskar enligt Svensk väljaropinion, som är en sammanställning som Novus gjort av de stora opinionsinstitutens mätningar för Ekot. De rödgröna minskar med en procentenhet men behåller egen majoritet med 51 procent.Både Socialdemokraterna och Moderaterna tappar i mätningen.

BT - 30 mar 14 kl. 07:48

Klyftan mellan blocken minskar

Gapet mellan de politiska blocken minskar enligt Svensk väljaropinion, som är en sammanställning som Novus gjort av de stora opinionsinstitutens mätningar för Ekot. De rödgröna minskar med en procentenhet men behåller egen majoritet med 51 procent. Både Socialdemokraterna och Moderaterna tappar i mätningen.

YLE - 05 aug 17 kl. 10:50

Bolt irriterad efter försöken: "De sämsta blocken jag har varit med om"

100-meterslöparen Usain Bolt hade inga problem med att ta sig till semifinal. Startblocken i London föll ändå inte stjärnan i smaken. Klockan 21.

Nyheter 24 - 07 dec 11 kl. 11:03

Stor skillnad mellan blocken - "Vi tar allvarligt på signalen"


Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin är inte förvånad över de rekordlåga siffrorna. STOCKHOLM. Årets största opinionsmätning från Statiska centralbyrån (SCB) visar att skillnaden mellan blocken nu är 3,8 procent.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Rekordstor skillnad mellan blocken i ny undersökningHela barometern

En ny väljarbarometer från Novus beställd av TV4 visar att skillnaden mellan blocken åter växer. Skillnaden mellan de båda blocken är den största sedan valet 2010 och Moderaterna får också det lägst uppmätta stödet sedan valet. Om det vore val i dag skulle endast 23,7 procent av svenskarna rösta på Fredrik Reinfeldts parti.

SVT - 05 sep 14 kl. 20:13

Gapet mellan blocken halverad

Enligt en mätning som Sifo gjort i samarbete med Svenska Dagbladet har gapet mellan blocken halverats. Det är nu 4,5 procentenheter mellan blocken och Socialdemokraterna får sin lägsta Sifo-siffra någonsin i en valrörelse..

Expressen - 05 dec 14 kl. 04:56

Ny mätning: Dött lopp mellan blocken

Nyvalet kan bli en riktig nagelbitare. Gapet mellan blocken är borta i Expressens/Demoskops senaste opinionsmätning. Socialdemokraterna backar till 27,3 procent - den lägsta siffran sedan Stefan Löfven tillträdde vintern 2012.

Cornucopia - 29 dec 18 kl. 13:25

Sämsta amerikanska börsåret sedan finanskrisen - sämsta svenska sedan 2011

2018 blev det sämsta amerikanska börsåret sedan finanskrisens 2008, och det sämsta svenska och europeiska börsåret sedan skuldkrisen 2011. Återstår att se vad den pågående gryende krisen kommer att kallas framöver. Trumpåren?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Tjänstemän på Trafikverket tog emot surfplattor – döms

Två tjänstemän vid Trafikverket har fällts för mutbrott, uppger SVT Västerbotten. De två tjänstemännen ska ha tagit emot mobiltelefoner och surfplattor till ett värde av cirka 30 000 kronor från en leverantör. Även två anställda inom leverantörsföretaget fälls för brottet..

Expressen - 1 timme sedan

Sparkades efter läckan – men fortsätter hantera 1177

Efter läckan inom Vårdguiden 1177 sades avtalet med teknikleverantören upp. Trots det fortsätter samma leverantör att hantera samtalen, rapporterar SVT. – Vi har täppt den här läckan, så nu ska det inte vara några som helst problem, säger Björn Arkinger, affärsområdeschef på Medhelp, till kanalen.

Expressen - 2 timmar sedan

MP-ministern: Därför ska klimatskatterna höjas

En grön skatteväxling på minst 15 miljarder – med höjda miljö- och klimatskatter och sänkta inkomstskatter till de med lägst inkomst.Det är något som Per Bolund, finansmarknads– och bostadsminister, samt språkrörskandidat för Miljöpartiet nu lyfter fram på DN Debatt ..

Expressen - 3 timmar sedan

IS-kvinnans nya vädjan – ber nu om förlåtelse

19-åriga Shamima Begum lämnade Storbritannien 2015 för att ansluta till IS i Syrien. Efter att ha blivit av med sitt brittiska medborgarskap vädjar hon nu till landets politiker om att dra tillbaka sitt beslut.– Jag är villig att ändra på mig, säger hon till Sky News.

Expressen - 4 timmar sedan

M får nya poster i utskotten – efter sprickan i alliansen

Centerns och Liberalernas överenskommelse med regeringen gör att riksdagens utskott organiseras om. Nu har Moderaterna kommit överens med Socialdemokraterna om att de ska få ledande poster i utskotten, erfar SVT. .

Expressen - 4 timmar sedan

Radhuslänga i brand – öppna lågor

En radhuslänga i Upplands Väsby brinner med öppna lågor, skriver Aftonbladet. Enligt tidningen är ett 30-tal brandmän på plats..

Expressen - 4 timmar sedan

Ocasio-Cortez kritik mot medierna efter lyxflytten

WASHINGTON DC. Alexandria Ocasio-Cortez kampanjade för rättvisa hyror – men flyttade själv in i en lyxbostad. Efter dödshot mot kongressledamoten kritiserar hon mediernas rapportering.

Expressen - 6 timmar sedan

Kvinna hölls fången i flera dagar – tre gripna

En kvinna ska ha hållits instängd och blivit misshandel i flera dagar. Till slut lyckades hon fly – och nu har två kvinnor och en man har gripits misstänkta för grov misshandel, skriver SVT. .

Expressen - 6 timmar sedan

JUST NU: Störst stödet på 16 år för Kristdemokraterna

Kristdemokraterna har större väljarstöd än man haft på över 16 år, visar DN/Ipsos februarimätning: Nio procent.Samtidigt fortsätter Socialdemokraterna att backa. .

Expressen - 6 timmar sedan

Gunhild Stordalen anklagas för hyckleri – slår tillbaka

Läkaren och filantropen Gunhild Stordalen hängdes ut som ”världens största hycklare” i stora medier.Detta för att hon som profilerad miljökämpe vill få folk att äta mindre kött – samtidigt som hon flyger jorden runt i bland annat privatjet.Nu svarar Stordalen på kritiken:– Det är en paradox att vi måste resa mycket för att få upp detta på den globala agendan, säger hon till norska NRK..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.