DI > Ekonomi

Tuesday, 19 February, 11:57

DI - 15 aug 18 kl. 12:18

Sjöstedts stora tabbe i debattenVänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt hade dålig koll på fakta när han i tisdagens partiledardebatt påstod att de statliga AP-fonderna äger aktier i ”skurkföretag som Lundin Oil”. Bolaget Lundin Oil lades ner efter en storaffär för 17 år sedan..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Jonas Sjöstedt, AP, Lundin Oil

Dela artikeln

514 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjöstedtsstora , tabbei , debatten
Expressen - 15 aug 18 kl. 14:48

Sjöstedts tabbe i debatten – krävde att aktier skulle säljas i nedlagt bolag

I partiledardebatten krävde Jonas Sjöstedt att svenska pensionsfonder ska sälja sina aktier i ”skurkföretag som Lundin Oil”.Dagens industri uppmärksammar nu tabben: Lundin Oil lades ned för 17 år sedan.- Jag beklagar att jag sa fel, säger Sjöstedt nu..

Nyheter 24 - 24 sep 15 kl. 16:46

Jonas Sjöstedts diss till Åkesson och hans parti hyllas på nätet

På torsdagsmorgonen möttes partiledarna Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna, och Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiet, i en debatt om flyktingkatastrofen på SVT.Sjöstedt anklagade SD för att rösta emot både förslag om att alla EU-länder ska ta emot flyktingar och förslag om att alla kommuner ska ta emot flyktingar.
LÄS MER: Toppmoderat lämnade paritet – går med i SD– Vi har lösningar.

DI - 05 maj 14 kl. 09:48

Jonas Sjöstedts slagträ i debatten

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt fick sparken från Volvo Lastvagnar på 90-talet. Den erfarenheten blev ett hett inlägg i debatten om a-kassan under söndagens partiledardebatt i SVT:s Agenda..

Expressen - 29 nov 12 kl. 20:15

Sjöstedts ilska efter Hägglunds angrepp

Partiledarna Göran Hägglund (KD) och Jonas Sjöstedt (V) möttes i kvällens Bar & Politik. Debatten blev stundtals het när de diskuterade vinster i välfärden. ?

Supermiljöbloggen - 03 jul 17 kl. 12:18

Vart försvann klimatfrågan i Sjöstedts tal?

Klimatfrågan lyser med sin frånvaro i Vänsterpartiets tal under Almedalsveckans första dag.  Igår, söndag den 2 juli, inleddes årets upplaga av Almedalsveckan på Gotland. Partierna har, precis som tidigare år, varsin dag under veckan där fokus ligger på just deras politik.

Nyheter 24 - 04 jul 12 kl. 21:32

"Sjöstedts framträdande var under all kritik"


Totte Löfström analyserar Jonas Sjöstedts tal under Almedalsveckans fjärde dag. "När det kommer till innehållet i talet fanns det även där mer att önska. Jag hade hoppats att Sjöstedt skulle ta mod till sig och prata om det ämne han tycks mest obekväm med; feminism och jämställdhet".

Alliansfritt Sverige - 17 dec 13 kl. 13:02

”Hur var det här med Sjöstedts resor nu igen?”, frågar åt en kompis. Som är åklagare

Idag har åklagare Robert Engstedt vid Riksenheten mot korruption klargjort att han har inlett en förundersökning om Madeleine Sjöstedts resor med AED som sedan följts av lukrativa kontrakt för AEG. Engstedt förtydligar: Jag har inte inlett en förundersökning mot en viss person, utan angående ett händelseförlopp. Det är svårt att hitta ett händelsförlopp om Madeleine Sjöstedts resor med AEG som inte inkluderar...

Nyheter 24 - 20 jan 11 kl. 11:59

AIK:s komiska tabbe


AIK har försatt sig i allvarliga problem efter den senaste tidens urusla resultat. Men nu kommer nästa stora tabbe, ett misstag klubben kan få höra i många år framöver. STOCKHOLM.

SR - 18 aug 13 kl. 20:13

Vinster i välfärden dominerade Sjöstedts tal

Vänsterpartieldaren Jonas Sjöstedts sommartalade nu på eftermiddagen. Vinster i välfärden det som dominerade talet..

Expressen - 07 jan 14 kl. 18:57

Sjöstedts favorit kan hamna i kylan

Han är Jonas Sjöstedts favorit - men på Vänsterpartiets kongress i helgen kan han ändå hamna i kylan. Nu rasar flera tunga vänsterpartister mot att valberedningen inte föreslagit Stig Henriksson, framgångsrikt V-kommunalråd i Fagersta, till partistyrelsen. – Det är olyckligt och märkligt att man inte tar till vara på Stig, säger riksdagsledamoten Lena Olsson.

Expressen - 11 jan 14 kl. 20:18

Sjöstedts favorit tar plats i styrelsen

Efter år i kylan under Lars Ohlys ledning – nu tar Jonas Sjöstedts favorit steget in i värmen. Vänsteroraklet från Fagersta, Stig Henriksson, valdes under lördagskvällen in i Vänsterpartiets partistyrelse. – Han är den i Sverige som har genomfört mest vänsterpolitik i praktiken, säger Jonas Sjöstedt till Expressen.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

WTO: Handelsindikator når lägsta nivå på nio år

En kvartalsvis ledande indikator om den globala handelsutvecklingen har sjunkit till den lägsta nivån på nio år..

DI - 15 minuter sedan

Rayseach får brittisk order värd 48 miljoner

Medicinteknikbolaget Raysearch har fått order på dosplaneringssystemet Raystation från fem stycken cancercenter i Storbritannien..

DI - 15 minuter sedan

Uppgift: Estniska finansinspektionen vill stänga Danske Banks filial

Den estniska finansinpektionen avser stänga ned Danske Banks filial i landet efter penningtvättskandalen. Det rapporterar danska Börsen med hänvisning till ej bekräftade uppgifter till den estniska tv-kanalen ERR..

DI - 15 minuter sedan

Kanonrapport från spelbolaget – men trenden väcker frågor

Datorspelsbolaget Paradox avslutar 2018 med ett starkt kvartal. Men att rörelsemarginalen fortsätter att falla väcker frågetecken för investerare..

DI - 30 minuter sedan

Greklands banker vill reducera dåliga lån med 50 miljarder euro till 2021

Greklands systemviktiga banker har kommit överens om att minska sina dåliga lån med 50 miljarder euro fram till 2021. Det uppgav Christos Megalou, vd för Piraeus Bank, till CNBC. .

DI - 30 minuter sedan

Swedbank höjer avgiften – nya kort toppar Di:s stora rankning

Swedbank höjer påslaget på sina betalkort vid köp utomlands och tappar därmed topplaceringen som ett av de bästa korten på resan. Fyra miljoner kunder drabbas av höjningen.  Di har jämfört 28 olika betalkort och det finns minst fyra på marknaden som inte har några valutapåslag alls.

DI - 45 minuter sedan

ChromoGenics organisationsförändringar

CMO Åsa Stroofe lämnar ChromoGenics AB (publ) på egen begäran..

DI - 45 minuter sedan

Insplanet hjälper dig hitta billigaste bilförsäkringen

I 20 år har Insplanet hjälpt bilägare att hitta den billigaste bilförsäkringen. Insplanet jämför nämligen försäkringsbolag utan kostnad och den som använder tjänsten sparar i snitt 1 800 kr/år. Nedan får du tips på hur du sänker din försäkringspremie..

DI - 45 minuter sedan

Stor ökning av internationella studenter i Stockholm

Stockholm, 19 februari 2019 -- En ny rapport från Stockholms Akademiska Forum (Staf) visar att antalet internationella studenter i Stockholm har ökat med 20% under de sista tre åren. Det innebär att antalet närmar sig 10 000, vilket motsvarar 11% av den totala studentpopulationen. För första gången sedan studieavgifterna infördes 2011 är Kina också landet med flest internationella studenter i Stockholm..

DI - 45 minuter sedan

Rapportrally för Paradox Interactive efter starkt kvartal

Spelutvecklaren Paradox levererade en riktig rapportrökare för det fjärde kvartalet 2018 och aktien rusar med 7,4 procent. Blickar vi frammåt har bolaget även flera spelsläpp planerade under 2019 samtidigt som det pågår stora förändringar i distributionsledet. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.