DI > Ekonomi

Wednesday, 19 September, 16:50

DI - 15 aug 18 kl. 12:18

Sjöstedts stora tabbe i debattenVänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt hade dålig koll på fakta när han i tisdagens partiledardebatt påstod att de statliga AP-fonderna äger aktier i ”skurkföretag som Lundin Oil”. Bolaget Lundin Oil lades ner efter en storaffär för 17 år sedan..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Jonas Sjöstedt, AP, Lundin Oil

Dela artikeln

514 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjöstedtsstora , tabbei , debatten
Expressen - 15 aug 18 kl. 14:48

Sjöstedts tabbe i debatten – krävde att aktier skulle säljas i nedlagt bolag

I partiledardebatten krävde Jonas Sjöstedt att svenska pensionsfonder ska sälja sina aktier i ”skurkföretag som Lundin Oil”.Dagens industri uppmärksammar nu tabben: Lundin Oil lades ned för 17 år sedan.- Jag beklagar att jag sa fel, säger Sjöstedt nu..

Nyheter 24 - 24 sep 15 kl. 16:46

Jonas Sjöstedts diss till Åkesson och hans parti hyllas på nätet

På torsdagsmorgonen möttes partiledarna Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna, och Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiet, i en debatt om flyktingkatastrofen på SVT.Sjöstedt anklagade SD för att rösta emot både förslag om att alla EU-länder ska ta emot flyktingar och förslag om att alla kommuner ska ta emot flyktingar.
LÄS MER: Toppmoderat lämnade paritet – går med i SD– Vi har lösningar.

DI - 05 maj 14 kl. 09:48

Jonas Sjöstedts slagträ i debatten

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt fick sparken från Volvo Lastvagnar på 90-talet. Den erfarenheten blev ett hett inlägg i debatten om a-kassan under söndagens partiledardebatt i SVT:s Agenda..

Expressen - 29 nov 12 kl. 20:15

Sjöstedts ilska efter Hägglunds angrepp

Partiledarna Göran Hägglund (KD) och Jonas Sjöstedt (V) möttes i kvällens Bar & Politik. Debatten blev stundtals het när de diskuterade vinster i välfärden. ?

Supermiljöbloggen - 03 jul 17 kl. 12:18

Vart försvann klimatfrågan i Sjöstedts tal?

Klimatfrågan lyser med sin frånvaro i Vänsterpartiets tal under Almedalsveckans första dag.  Igår, söndag den 2 juli, inleddes årets upplaga av Almedalsveckan på Gotland. Partierna har, precis som tidigare år, varsin dag under veckan där fokus ligger på just deras politik.

Nyheter 24 - 04 jul 12 kl. 21:32

"Sjöstedts framträdande var under all kritik"


Totte Löfström analyserar Jonas Sjöstedts tal under Almedalsveckans fjärde dag. "När det kommer till innehållet i talet fanns det även där mer att önska. Jag hade hoppats att Sjöstedt skulle ta mod till sig och prata om det ämne han tycks mest obekväm med; feminism och jämställdhet".

Alliansfritt Sverige - 17 dec 13 kl. 13:02

”Hur var det här med Sjöstedts resor nu igen?”, frågar åt en kompis. Som är åklagare

Idag har åklagare Robert Engstedt vid Riksenheten mot korruption klargjort att han har inlett en förundersökning om Madeleine Sjöstedts resor med AED som sedan följts av lukrativa kontrakt för AEG. Engstedt förtydligar: Jag har inte inlett en förundersökning mot en viss person, utan angående ett händelseförlopp. Det är svårt att hitta ett händelsförlopp om Madeleine Sjöstedts resor med AEG som inte inkluderar...

Nyheter 24 - 20 jan 11 kl. 11:59

AIK:s komiska tabbe


AIK har försatt sig i allvarliga problem efter den senaste tidens urusla resultat. Men nu kommer nästa stora tabbe, ett misstag klubben kan få höra i många år framöver. STOCKHOLM.

SR - 18 aug 13 kl. 20:13

Vinster i välfärden dominerade Sjöstedts tal

Vänsterpartieldaren Jonas Sjöstedts sommartalade nu på eftermiddagen. Vinster i välfärden det som dominerade talet..

Expressen - 07 jan 14 kl. 18:57

Sjöstedts favorit kan hamna i kylan

Han är Jonas Sjöstedts favorit - men på Vänsterpartiets kongress i helgen kan han ändå hamna i kylan. Nu rasar flera tunga vänsterpartister mot att valberedningen inte föreslagit Stig Henriksson, framgångsrikt V-kommunalråd i Fagersta, till partistyrelsen. – Det är olyckligt och märkligt att man inte tar till vara på Stig, säger riksdagsledamoten Lena Olsson.

Expressen - 11 jan 14 kl. 20:18

Sjöstedts favorit tar plats i styrelsen

Efter år i kylan under Lars Ohlys ledning – nu tar Jonas Sjöstedts favorit steget in i värmen. Vänsteroraklet från Fagersta, Stig Henriksson, valdes under lördagskvällen in i Vänsterpartiets partistyrelse. – Han är den i Sverige som har genomfört mest vänsterpolitik i praktiken, säger Jonas Sjöstedt till Expressen.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Svag krona bidrog till växande utrikeshandel

Sveriges utrikeshandel fotsättera att växa kraftigt enligt Kommerskollegiums senaste rapport över svensk utrikeshandel. Första halvåret i år ökade varuexporten med 9,2 procent och importen med 12 procent, mätt i värde..

DI - 5 minuter sedan

Första gången 263 år – här trycks Sveriges nya sedlar

Nästa gång Riksbanken beställer svenska sedlar kommer de att för första gången på 263 år tryckas utanför Sveriges gränser, närmare bestämt i England. .

DI - 15 minuter sedan

Räntor och valutor: Kronan på fortsatt uppåtgående bana

Europeiska statspappersräntor utvecklades oregelbundet på onsdagen, en inledande uppgång gröptes till stor del ur efter att den tyska tioårsräntan tillfälligt stigit marginellt över 0,50 procent, den högsta nivån på drygt tre månader. Euron utvecklades samtidigt oregelbundet mot dollarn, en uppgång på förmiddagen byttes till en nedgång på eftermiddagen..

DI - 15 minuter sedan

Labour pressas angående ny brexitomröstning

En andra brexitomröstning eller inte? Hur ska Labourpartiet ha det?.

DI - 15 minuter sedan

Riksbanken: Boräntan kan bli fyra gånger högre

Den framtida räntehöjningen stod i fokus när Riksbankens vice riksbankschef Henry Ohlsson talade på Business Arena under onsdagen. ”Det kommer att påverka hushållen”, säger han..

DI - 15 minuter sedan

De amerikanska lagren av råolja fortsätter sjunka

De amerikanska lagren av råolja sjönk 2,1 miljoner fat under förra veckan.  Det rapporterar USA:s energidepartement, DOE, enligt Reuters. Analytikerna hade väntat sig en nedgång med 2,7 miljoner fat, enligt Reuters prognosenkät..

DI - 30 minuter sedan

Nordic Leisures vd köper 30.000 aktier

Nordic Leisures vd Robert Andersson köpte den 18 och 19 september sammanlagt 30.000 aktier i Nordic Leisure..

DI - 30 minuter sedan

Italien: Medborgarlön kommer att finnas med i budgeten 2019

Italiens premiärminister Giuseppe Conte säger nu att medborgarlön kommer att vara en del av budgeten för 2019, rapporterar Bloomberg News..

DI - 30 minuter sedan

SSAB-konkurrent höjer sin vinstprognos

Stålbolaget SSAB:s tyska konkurrent Salzgitter höjer sin vinstprognos för helåret 2018 med anledning av hur verksamheten har utvecklats i det tredje kvartalet och förväntan om fortsatt god utveckling. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Inhalation Science tar order värd 2,4 miljoner kronor från okänd kund

Inhalation Sciences, noterat på Spotlight, har fått en order på ett Precise Inhale-system, initialt värd cirka 2,4 miljoner kronor. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.