DI > Ekonomi

Wednesday, 21 November, 13:00

DI - 15 aug 18 kl. 12:18

Sjöstedts stora tabbe i debattenVänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt hade dålig koll på fakta när han i tisdagens partiledardebatt påstod att de statliga AP-fonderna äger aktier i ”skurkföretag som Lundin Oil”. Bolaget Lundin Oil lades ner efter en storaffär för 17 år sedan..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Jonas Sjöstedt, AP, Lundin Oil

Dela artikeln

514 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjöstedtsstora , tabbei , debatten
Expressen - 15 aug 18 kl. 14:48

Sjöstedts tabbe i debatten – krävde att aktier skulle säljas i nedlagt bolag

I partiledardebatten krävde Jonas Sjöstedt att svenska pensionsfonder ska sälja sina aktier i ”skurkföretag som Lundin Oil”.Dagens industri uppmärksammar nu tabben: Lundin Oil lades ned för 17 år sedan.- Jag beklagar att jag sa fel, säger Sjöstedt nu..

Nyheter 24 - 24 sep 15 kl. 16:46

Jonas Sjöstedts diss till Åkesson och hans parti hyllas på nätet

På torsdagsmorgonen möttes partiledarna Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna, och Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiet, i en debatt om flyktingkatastrofen på SVT.Sjöstedt anklagade SD för att rösta emot både förslag om att alla EU-länder ska ta emot flyktingar och förslag om att alla kommuner ska ta emot flyktingar.
LÄS MER: Toppmoderat lämnade paritet – går med i SD– Vi har lösningar.

DI - 05 maj 14 kl. 09:48

Jonas Sjöstedts slagträ i debatten

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt fick sparken från Volvo Lastvagnar på 90-talet. Den erfarenheten blev ett hett inlägg i debatten om a-kassan under söndagens partiledardebatt i SVT:s Agenda..

Expressen - 29 nov 12 kl. 20:15

Sjöstedts ilska efter Hägglunds angrepp

Partiledarna Göran Hägglund (KD) och Jonas Sjöstedt (V) möttes i kvällens Bar & Politik. Debatten blev stundtals het när de diskuterade vinster i välfärden. ?

Supermiljöbloggen - 03 jul 17 kl. 12:18

Vart försvann klimatfrågan i Sjöstedts tal?

Klimatfrågan lyser med sin frånvaro i Vänsterpartiets tal under Almedalsveckans första dag.  Igår, söndag den 2 juli, inleddes årets upplaga av Almedalsveckan på Gotland. Partierna har, precis som tidigare år, varsin dag under veckan där fokus ligger på just deras politik.

Nyheter 24 - 04 jul 12 kl. 21:32

"Sjöstedts framträdande var under all kritik"


Totte Löfström analyserar Jonas Sjöstedts tal under Almedalsveckans fjärde dag. "När det kommer till innehållet i talet fanns det även där mer att önska. Jag hade hoppats att Sjöstedt skulle ta mod till sig och prata om det ämne han tycks mest obekväm med; feminism och jämställdhet".

Alliansfritt Sverige - 17 dec 13 kl. 13:02

”Hur var det här med Sjöstedts resor nu igen?”, frågar åt en kompis. Som är åklagare

Idag har åklagare Robert Engstedt vid Riksenheten mot korruption klargjort att han har inlett en förundersökning om Madeleine Sjöstedts resor med AED som sedan följts av lukrativa kontrakt för AEG. Engstedt förtydligar: Jag har inte inlett en förundersökning mot en viss person, utan angående ett händelseförlopp. Det är svårt att hitta ett händelsförlopp om Madeleine Sjöstedts resor med AEG som inte inkluderar...

Nyheter 24 - 20 jan 11 kl. 11:59

AIK:s komiska tabbe


AIK har försatt sig i allvarliga problem efter den senaste tidens urusla resultat. Men nu kommer nästa stora tabbe, ett misstag klubben kan få höra i många år framöver. STOCKHOLM.

SR - 18 aug 13 kl. 20:13

Vinster i välfärden dominerade Sjöstedts tal

Vänsterpartieldaren Jonas Sjöstedts sommartalade nu på eftermiddagen. Vinster i välfärden det som dominerade talet..

Expressen - 07 jan 14 kl. 18:57

Sjöstedts favorit kan hamna i kylan

Han är Jonas Sjöstedts favorit - men på Vänsterpartiets kongress i helgen kan han ändå hamna i kylan. Nu rasar flera tunga vänsterpartister mot att valberedningen inte föreslagit Stig Henriksson, framgångsrikt V-kommunalråd i Fagersta, till partistyrelsen. – Det är olyckligt och märkligt att man inte tar till vara på Stig, säger riksdagsledamoten Lena Olsson.

Expressen - 11 jan 14 kl. 20:18

Sjöstedts favorit tar plats i styrelsen

Efter år i kylan under Lars Ohlys ledning – nu tar Jonas Sjöstedts favorit steget in i värmen. Vänsteroraklet från Fagersta, Stig Henriksson, valdes under lördagskvällen in i Vänsterpartiets partistyrelse. – Han är den i Sverige som har genomfört mest vänsterpolitik i praktiken, säger Jonas Sjöstedt till Expressen.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Goldman Sachs landade 100.000 nätbankskunder på två månader

Goldman Sachs privatkundsinriktade nätbank, Marcus, har enligt tjänstens vd Des McDaid "överträffat alla förväntningar" efter lanseringen i Storbritannien. .

DI - 15 minuter sedan

Tydlig rekyl på Stockholmsbörsen – upp för verkstad och råvarubolag

Stockholmsbörsen rekylerade i likhet med de europeiska börserna tydligt uppåt på onsdagen men tappade vid lunchtid lite av det goda humöret. Verkstad- och råvarubolag återhämtade något av den senaste tidens tillbakagång och e-handlaren Boozt noterade det största kursraset sedan aktien noterades på Stockholmsbörsen i maj för ett år sedan..

DI - 15 minuter sedan

Nvidia har tecknat avtal om AI-chip för självkörande bilar

Chiptillverkaren Nvidia har tecknat avtal med de kinesiska elfordonstillverkarna Xpeng Motors och Singulato Motors samt det amerikanska SF Motors om utveckling av teknik för självkörande bilar..

DI - 30 minuter sedan

Uppgifter: USA utreder biltillverkarna Hyundai och Kia

Amerikanska åklagare har inlett en undersökning av om de sydkoreanska biltillverkarna Hyundai och Kia har utfört rätt åtgärder efter återkallanden av bilar..

DI - 30 minuter sedan

EU-kommissionen avvisar Italiens budgetförslag

Den italienska regeringens budgetförslag för 2019 får nobben av EU-kommissionen för andra gången..

DI - 45 minuter sedan

Sämre än väntat från AB Volvo-konkurrenten Deere

Amerikanska Deere, som bland annat konkurrerar med AB Volvos division Anläggningsmaskiner, rapporterar en lägre vinst och försäljning än väntat i bolagets fjärde kvartal..

DI - 45 minuter sedan

Mark Zuckerberg har inga planer på att lämna ifrån sig klubban

Mark Zuckerberg tänker inte släppa ifrån sig ordförandeposten i Facebook. "Det är inte planen", säger han i en intervju med CNN Business..

DI - 45 minuter sedan

Boozt-kollapsen tilltar – aktien har nu rasat 23 procent

E-handelsbolaget Boozts senaste kvartalssiffror fick ett minst sagt bryskt mottagande. Strax innan klockan passerade tolv hade aktien rasat med drygt 23 procent. .

DI - 45 minuter sedan

Är bolaget hållbart? – gör Di:s snabbtest

I årets upplaga av Hållbara bolag rankas 109 bolag på Stockholmsbörsen. Saknar du ditt företag på listan? Eller undrar du bara vad mer du som företagare kan göra för klot och människa?

DI - 45 minuter sedan

Investerares intresse för hållbarhet växer

Allt fler investerare köper in hållbarhetsinformation från olika rankningar och värderingsinstitut. ”Vi använder data från den här typen av institut som en viktig del av analysen”, säger Samu Slotte vid Danske Bank..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.