Skånskan > Nyheter

Thursday, 27 February, 17:28

Skånskan - 15 aug 18 kl. 09:00

Ny aktivitetspark får kritik av boendeLövestad Den multibana och skejtdel som kommunen planerar att bygga på Lövestad marknadsplats får nu kritik av boende. De tycker att en annan placering är mer lämplig.Marknadsplatsen planeras att få ett parkstråk med flera aktivitetsområden.
I norr vid Södergatan planeras två boulebanor. På vintern ska de kunna fungera som en mindre ishockeyrink.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Den, Lövestad, Södergatan, Lövestadbygdens, Skulpturföreningen, Storgatan, Trafikverket, Christel Wohlin, Boverket

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny aktivitetsparkfår , kritikav , boende
Expressen - 08 jul 19 kl. 13:09

Kritik: Boende utsätts för sexuella övergrepp

Boende som utsätts för sexuella övergrepp, en patientosäker läkemedelshantering och personal som känner sig otrygg på grund av låg bemanning.Nu riktar IVO svidande kritik mot ett vårdboende i Kronobergs län, rapporterar P4 Kronoberg..

Sydsvenskan - 08 jul 19 kl. 13:03

Kritik: Boende utsätts för sexuella övergrepp

Boende som utsätts för sexuella övergrepp – dessutom en patientosäker läkemedelshantering och personal som känner sig otrygg på grund av låg bemanning. Utöver detta får en del boende inte heller komma ut i friska luften, enligt en rapport från Inspektio.

Helsingborgs Dagblad - 08 jul 19 kl. 13:03

Kritik: Boende utsätts för sexuella övergrepp

Boende som utsätts för sexuella övergrepp – dessutom en patientosäker läkemedelshantering och personal som känner sig otrygg på grund av låg bemanning. Utöver detta får en del boende inte heller komma ut i friska luften, enligt en rapport från Inspektio.

GöteborgsPosten - 08 jul 19 kl. 13:04

Kritik: Boende utsätts för sexuella övergrepp

Boende som utsätts för sexuella övergrepp – dessutom en patientosäker läkemedelshantering och personal som känner sig otrygg på grund av låg bemanning. Utöver detta får en del boende inte heller komma ut i friska luften, enligt en rapport från Inspektionen för vård och omsorg (Ivo)..

UNT - 08 jul 19 kl. 13:03

Kritik: Boende utsätts för sexuella övergrepp

Boende som utsätts för sexuella övergrepp – dessutom en patientosäker läkemedelshantering och personal som känner sig otrygg på grund av låg bemanning..

SmålandsPosten - 31 okt 19 kl. 21:02

Får kritik: Boende anställde utan att kolla brottsregister

Stödboendet anställde först och kollade sen. Ivo kritiserar nu ett boende i Älmhult för att inte ha kollat registerutdrag från polisen i tid..

DI - 12 sep 19 kl. 15:18

Ny kritik – boende rasar mot problem i lyxskrapan: ”Tower of terror”

Oscar Properties-skrapan Innovationen fortsätter att pröva sina invånares tålamod inför extrastämman i det finansiellt….

Barometern - 04 jul 13 kl. 07:26

Aktivitetspark kan kosta 1,5 miljoner

En utredning som föreningsnämnden har gjort visar att det skulle kosta 1,5 miljoner kronor att anlägga en skate- och aktivitetspark i Mönsterås. En skatepark har efterfrågats länge och det är många som hoppas på att den ska bli verklighet.
För några år sedan lämnades det över 1 000 namn­underskrifter till kommunen för att visa att det finns ett stort intresse.

Skånskan - 18 apr 18 kl. 14:00

Aktivitetspark ska ge Bergaområdet ett lyft

ESLÖV En aktivitetspark håller på att anläggas på bostadsområdet Berga i Eslöv.
Vid gemensamhetscentret Träffpunkten, mitt i området, satsas på en stor yta där folk kan mötas och göra saker tillsammans med odlingar, grillplats, fotbollsplan, naturhinderbana med mera.Berga är Eslövs största bostadsområde med sina 360 lägenheter, ett så kallat miljonprogram som byggdes 1967-1969 av det kommunala bostadsföretaget Ebo.

Skånskan - 25 sep 18 kl. 15:00

S föreslår en ny aktivitetspark

STAFFANSTORP Den stora ytan mellan Stanstorpsskolan och Mellanvångsskolan skulle kunna bli en utmärkt aktivitetspark.Förslaget kommer från Socialdemokraterna i Staffanstorp. I en motion till kommunfullmäktige föreslår Richard Frid och Pia Jönsson, båda (S) att markområdet görs om till en aktivitetspark.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Lås kan bytas mot magneter på 4 000 papperskorgar

MALMÖ Låsen på Malmös 4 000 nya papperskorgar kan komma att ersättas av magneter. På så sätt hoppas fastighets- och gatukontoret komma tillrätta med problemen med att personer som letar efter pantflaskor lämnar dem öppna.Problemen med de öppna papperskorgarna togs upp som en enkel fråga på torsdagens möte med kommunfullmäktige.

Skånskan - 30 minuter sedan

Våldtog värnlös kvinna

Malmö En man i 30-årsåldern åtalas för våldtäkt på en berusad kvinna, som därför befunnit sig i en särskilt utsatt situation.
I samband med våldtäkten har han puttat ner målsägande på en säng, slagit henne i ansiktet så att hon även föll in i en vägg. Han har även tagit grepp om hennes hals.

Skånskan - 30 minuter sedan

Körde med man på huven

Malmö Det började med att han körde på en backspegel, några moment senare hade han en äldre man på motorhuven, medan bilen rullade.Han döms nu till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst. Det hela utspelade sig en dag på Västergatan i Malmö, närmare bestämt den 31 augusti förra året.

Skånskan - 30 minuter sedan

Lämnade doftljus – orsakade brand

Malmö Han brukade alltid lämna stearinljusen tända när han gick hemifrån och trodde att det inte kunde hända något.
Men i slutet av november startade en brand i lägenheten på Augustenborg, vilken innebar stor risk att sprida sig till resten av hyresfastigheten.Eftersom han låg efter med hyran hade elen till 27-åringens lägenhet stängts av.

Skånskan - 1 timme sedan

Tomt i Skurups kommun har fått nya ägare

Försäljningen av tomten Örmölla 37:21 i Skurups kommun är nu klar. Nya ägare blir Greta Marie-Louise Sjögren, 71, och Conny Einar Harry Sjögren, 73, från Skanör, som köpte fastigheten av M.T.

Skånskan - 1 timme sedan

Miljöpartiet efterlyser bättre krisberedskap

lund Miljöpartiet är undrande till att Lunds kommun inte har tagit fram, och presenterar för invånarna, en handlingsplan för hantering av en pandemi.Karin Svensson Smith (MP) kräver också att krisledningen får alla handlingar på bordet, vilket inte var fallet när kommunstyrelsens arbetsutskott, ksau, sammanträdde i måndags. Vid extraordinära händelser, som nu utbrottet och spridningen av coronaviruset, är ksau kommunens krisledningsnämnd.

Skånskan - 1 timme sedan

Skyllde på exflickvän

LUND 20-åringen påstod sig sälja allt från klockor till drönare och mobiltelefoner.
Köpare satte i elva fall in pengar på hans konto men fick aldrig några varor.Nu döms 20-åringen till skyddstillsyn för bedrägeri i elva fall och ska också betala skadestånd till de elva personer han lurat på sammanlagt nära 22 000 kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

Investerar tre miljoner i solceller

LUND Akademiska Hus investerar cirka tre miljoner kronor i en ny solcellsanläggning på taket till Kemicentrums Hus 1.– Solceller är ett av flera sätt som skapar energismarta byggnader och som genom att minska behovet av levererad energi verkligen gör skillnad för miljön, säger Johan Tjernström som är affärsutvecklare på Akademiska Hus.
Initiativet bygger på Akademiska Hus och Lunds universitets gemensamma vilja att göra campusområdet ännu mer hållbart.

Skånskan - 1 timme sedan

Får respit att fixa byggmissar

ESLÖV I september förra året satte miljö- och samhällsbyggnadsnämnden ner foten och markerade mot att företaget Suprema Sweden AB inte följt ett bygglov som getts.
– Det gäller ett gårdshus som förvanskats, säger Bengt Andersson (M) som är ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.
Ärendet gäller ett gårdshus till en fastighet som ligger på Västerlånggatan.

Skånskan - 1 timme sedan

Kreativ dans med den egna kroppen som grund

Malmö Varför ser dansen ut som den gör i en föreställning, och hur har vägen dit varit?
Deltagarna i Skåne Dansteaters workshop fick på torsdagen en inblick i hur kreativiteten släpps lös.– Vi lär inte ut steg, utan vill att de ska hitta kreativiteten och den dans som bor i oss själva.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.