Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 17 November, 02:04

Cornucopia - 15 aug 18 kl. 08:47

Beskedet: Löfven (S) beredd bilda regering med Åkesson (SD) för folkhemmet skull"Jag kommer att göra allt för att förverkliga det gröna folkhemmet." - Stefan Löven (s)Under gårdagens partiledardebatt gav statsminister Stefan Löfven (S) beskedet att han är beredd att göra allt för det gröna folkhemmets skull, alltså inklusive att bilda regering med Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson (SD) om så behövs.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Åkesson, Löven, Under, Stefan Löfven, Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, +SD, Lenin, Pot, Hitler, SD, Polen, Litauen, Göran Perssons, Solovetskieöarnas Gulag

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Beskedet, LöfvenS , beredd, bilda, regeringmed , ÅkessonSD , för folkhemmet skull
Skånskan - 15 okt 18 kl. 15:22

Löfven ska bilda regering

Stockholm Stefan Löfven (S) får nu uppdraget att försöka bilda regering, meddelar talmannen Andréas Norlén på en pressträff under måndagseftermiddagen.Stefan Löfven får två veckor på sig och ska ge en lägesrapport om en vecka. Beskedet kommer efter att Andréas Norlén träffat vice talmännen efter att han suttit i möte med partiledarna för att avgöra vem som ska ta över stafettpinnen efter M-ledaren Ulf Kristersson.

SmålandsPosten - 09 okt 14 kl. 00:31

Beskedet Löfven väntat på

Det var S-ledaren Stefan Löfvens första partiledardebatt i riksdagen. Som traditionen bjuder inledde han som ny statsminister med utrikespolitik. Sekten IS ska stoppas till varje pris, löd budskapet.

TA - 08 nov 13 kl. 07:36

Löfven: Kan regera över blockgränsen

Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix
Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven ch partisekreteraren Carin Jämtin skriver i dag på DN debatt att de öppnar för att regera med samtliga riksdagspartier - utom Sverigedemokraterna. - Pinsamt, säger FP-ledaren Jan Björklund.
"Sveriges utmaningar kräver politiska företrädare som är beredda att lägga dagsaktuella gräl åt sidan och arbeta tillsammans för det som är viktigt på längre sikt", skriver de.

SmålandsPosten - 06 jul 13 kl. 00:30

Fikonspråk av Löfven

Var än S-ledaren dyker upp möts han av frågan vem eller vilka han kan tänka sig att regera med. När han så till slut dök upp i Visby inför sitt tal i helgen var det delvis ett nytt tonläge i hans svar. Blockpolitiken är skadlig, var budskapet.

BT - 02 dec 14 kl. 18:35

Löfven: "Exceptionellt agerande"

Sverigedemokraterna fäller regeringen genom att rösta på Alliansens budget. Det beskedet lämnade partiet i dag vilket innebär en kris för regeringen. - Det är Stefan Löfven som primärt har ansvar för den här situationen, säger Mattias Karlsson, med hänvisning till att han inte fått majoritet för sin budget, och inte heller har förhandlat med SD.

Dagens PS - 29 okt 18 kl. 11:12

Löfven: Jag lyckas inte bilda regering

Det beskedet ger nu Stefan Löfven på en pressträff efter mötet med talmannen. ”Med de besked jag fått nu ser jag inte några förutsättningar för mig nu att bilda en S-ledd regering oavsett hur den skulle se”, meddelar Socialdemokraternas ledare men betonar att det ändå varit ”bra samtal” med alla partiledare. Den enda som Löfven inte haft överläggningar med är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

BT - 16 sep 14 kl. 13:13

Björklund vill inte hjälpa Löfven

S-ledaren Stefan Löfven stängde regeringsdörren för Vänsterpartiet - enligt många för att lättare hitta samarbeten med FP och C. Men allt är de rödgrönas huvudvärk, understryker FP-ledaren Jan Björklund. Riksdagens talman Per Westerberg väntas i dag ge S-ledaren Stefan Löfven uppdraget att bilda regering.

YA - 17 sep 14 kl. 04:00

Förhandlaren Löfven

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
Stefan Löfvens klara besked till Vänsterpartiet är välkommet. Frågan är hur länge han kan hålla rent vänsterut.
Besvikelsen gick inte att ta miste på.

Cornucopia - 04 maj 18 kl. 11:01

Vann just Stefan Löfven valet - S anammar SD:s migrationspolitik

"Papieren, bitte!"Socialdemokraterna kanske just avgjorde riksdagsvalet och Sveriges statsminister 2018 - 2022 kommer heta Stefan Löfven. I ett utspel idag antog S vad som ser ut att vara SD:s migrationspolitik och öppnar därmed för SD som regeringsunderlag för en helt socialdemokratisk minoritets- och enpartiregering efter valet.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 6 timmar sedan

Fredagsmys: Tre år utan att städa

Inlägget innehåller så kallade reklamlänkar, även kända som affiliatelänkar. Har du problem med det, klicka inte på dem. Om du klickar på den finns risk att bloggen får provision om du senare köper något.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Reaktionerna på JBP säger allt om den svenska tyckareliten och den svenska ankdammen

Jag har noll till övers för personkultledare som JBP (använder inte namnet för att minimera sökträffar och att personkultisterna ska komma rusande), men reaktionerna på hans inhopp i den svenska ankdammen säger allt om den svenska tyckareliten och svensk media. Det har varit underhållande att se reaktionerna, och hur tyckareliten inte har verktyg att angripa en utomstående de alltså har noll makt över.
Molnet JBP drar in över den svenska ankdammen.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Timmätningen sparade 13 - 17% av elhandelskostnaden i september och oktober

För september och oktober blev besparingen med att ha rörlig timmätning av elförbrukningen istället för schablonmässig förbrukning 13% i september och 17% i oktober. Detta är i linje med besparingarna i juli och augusti.Huvudelskåpet för fastigheten, före installation av separat B-jordfelsbrytare för elbilsladdningen.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Billig elbilsladdning i Säffle - 35 mil för elbil räcker fortfarande

Gårdagens föreläsningsresa till och från Säffle gick förstås utmärkt med elbil och även en ort med mindre än 10 000 invånare erbjuder tolv publika laddplatser. Även om de är belagda med avgift, så visade sig en av dem vara mycket prisvärd med en kostnad på under 1:- SEK per kWh.
Laddning i Säffle.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Svagaste exportchefsindex sedan 2016

Exportchefsindex (EMI) för svenska exportföretag var den svagaste noteringen sedan 2016. Ännu en punkt att lägga till listan över konjunkturtecken. Då har ändå exportbolagen (tillverkningsindustrin) varit det enda hållit sig kvar i överhettat läge enligt konjunkturbarometern.

Cornucopia - Igår: 16:16

Den tyska ekonomin och BNP krympte i tredje kvartalet

Den tyska ekonomin krympte under tredje kvartalet. Upprepar sig detta sista kvartalet är Tysland i recession. Den svenska avgångsregeringen låtsades idag som ingenting i sin budgetproposition och har inte justerat ner gissningarna ("prognoserna") om den svenska ekonomins tillväxt nästa år.

Cornucopia - Igår: 11:22

BREAKING: Sänkta försvarsanslag - avgångsregeringen kapar verksamheten med 1.4 miljarder

Den socialdemokratiskt ledda avgångsregeringen sänker Sveriges försvarsbudget för försvarets verksamhet med nästan 1.4 miljarder kronor i den opolitiska budget som presenterades idag. Faktisk utbildning, träning, övning och verksamhet ska alltså kapas ner till förmån för ett klassiskt socialdemokratiskt pappersförsvar, som ser bra ut på pappret.

Cornucopia - Igår: 08:56

Preppingföreläsning i Säffle 18:00 ikväll torsdag

Ikväll håller jag en preppingföreläsning på Säffle bibliotek klockan 18:00. Detaljer hittar ni här.Föreläsning.

Cornucopia - Igår: 09:13

Bostadspriserna backar i hela landet - utom Malmö

Bostadspriserna backade i hela landet under oktober rapporterar Valueguard. Undantaget är Malmö. Säsongsmässigt är nedgången dock låg och säsongsjusterat kan den ses som en uppgång.

Cornucopia - I förrgår: 18:24

Vuxendagisskatten klubbades av riksdagen - teveavgiften ersätts med skatt på döda

Riksdagen klubbade idag vuxendagisskatten, som ska finansiera propagandakanalerna SVT, SR och UR. Istället för teveavgift ska 1% av din inkomst dras för att finansiera vuxendagisen på SVT, SR och UR, som oavsett vad de gör ska få sina pengar. Även döda kommer beskattas.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.