DI > Ekonomi

Monday, 18 February, 20:41

Liknande nyheter

Taggar: Bambuser, minus, 10,8miljoner
Dagensanalys.se - 28 nov 17 kl. 16:02

Bambuser stänger ned sin gratistjänst

Svenska Bambuser är en tjänst där du kan visa liveströmmande video. Nu orkar man inte längre hålla emot konkurrensen från aktörer som Facebook. Så här skriver Bambuser i ett pressmeddelande: As of 22/01/2018, the Bambuser Community will cease its consumer service for streaming and broadcasting live video for free users.

DI - 23 aug 17 kl. 09:10

Sjunkande resultat för Bambuser

Livevideobolaget Bambuser, som är listat på First North sedan i våras, redovisar ett nettoresultat för det första halvåret 2017 på minus 7,8 miljoner kronor (-1,4)..

Dagensanalys.se - 30 maj 17 kl. 14:52

Schibsted Media Group väljer Bambuser

Det är plattformen Iris från Bambuser som nu kommer att vara tillgänglig för alla inom Schibsted. Vad den praktiskt ska användas till är ännu oklart. Med Bambuser är det möjligt att publicera live-video från mobilen.

Dagens PS - 30 nov 17 kl. 09:06

Bambuser Community läggs ned

Men, konstaterar Dagens PS techexpert Joakim Jardenberg. ”Det är inte oväntat”. Om företaget som var med och definierade vårt svenska moderna internet.

SVT - 08 feb 11 kl. 07:44

Bambuser viktig i Egypten

Malmöbaserade internettjänsten Bambuser har spelat en avgörande roll för att sprida bilder från Egypten. Videofiler via deras tjänst fick SVT att skicka tv-team till landet och videoverktyget upplevs av Egyptiska regeringen som ett av de största hoten. Medverkande: Ivan Loftrup-Ericson, reporter Anders Burman, fotograf och redigerare Judit Ek, huvudredaktör Rapport Måns Adler, grundare Bambuser.

Nyteknik - 29 mar 11 kl. 17:00

Bambuser

Bambuser har under det senaste året fått genombrott på två sätt. I Nordafrika och Mellanöstern användes tjänsten brett för att sprida information i realtid under oroligheterna. På hemmaplan har avtal knutits med medieföretag som SVT, TV4, NRK och YLE.

Sydsvenskan - 11 okt 11 kl. 06:30

"Bambuser till salu"

Videoteknikföretaget Bambuser från Malmö uppges vara till salu. Investmentbanken GP Bullhound har anlitats som finansiell rådgivare, uppger Dagens Industri.
MALMÖ.

Nyteknik - 17 apr 12 kl. 19:30

Bambuser

Bambuser fortsätter att vara ett viktigt verktyg i Nordafrika och Mellanöstern, där det används för att direktsända ljud och rörlig bild från demonstrationer och flyganfall. Ett rykande färskt avtal med nyhetsbyrån AP kommer att ge ytterligare spridning åt filmerna. AP gör innehåll från Bambuser tillgängligt för sina kunder, och AP:s egna reportrar kommer också att jobba mer aktivt med tjänsten..

DI - 25 feb 16 kl. 08:06

Bambuser får pengar av Google

Det svenska videobolaget Bambuser får finansiering av Google. Bambuser är ett av totalt 128 projekt som får pengar från Googles nya fond, Digital News Initiative. .

Affärsvärlden - 15 sep 17 kl. 11:51

Bambuser stiger på positiv analys

Livevideobolaget Bambuser, som är listat på First North sedan i våras, har på fredagen stigit 9,7 procent till 4:06 kronor. Remium publicerade tidigare under dagen en betald uppdragsanalys om Bambuser med titeln "Mobil livevideo förväntas växa kraftigt"..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

RÅ ska granska avlyssningsbeslut mot jaktbrottsmisstänkte Karl Hedin

Det var i oktober i fjol som Hedin tillsammans med flera andra personer greps av polisens nationella operativa avdelning efter en längre tids spaning och telefonavlyssning. Karl Hedin satt häktad i 31 dagar, och strax efter nyår kom nyheten att huvudvittnet i jakthärvan inte längre vill medverka i utredningen..

DI - 15 minuter sedan

Flera stjärnor föll ur Michelinguiden

Restaurang Gastrologik på Östermalm i Stockholm belönas med två stjärnor i årets upplaga av Guide Michelin.  Noma i Köpenhamn och Koks på Färöarna fick också två stjärnor..

DI - 15 minuter sedan

Magdalena Andersson: Vi ska inte sänka skattetrycket

Socialdemokraterna tvingades till svåra eftergifter för att behålla makten och ska nu driva igenom stora skattesänkningar.  Samtidigt vill finansminister Magdalena Andersson väga upp med andra reformer för att minska de ekonomiska klyftorna. En ny stor skattereform kommer även innehålla skattehöjningar, enligt finansministern..

DI - 30 minuter sedan

Ahlsell ansöker om avnotering från Nasdaq

Industridistributören Ahlsell, som är under uppköp av riskkapitalbolaget CVC Capital Partners, har på begäran av CVC beslutat att ansöka om avnotering av Ahlsells aktier från Nasdaq Stockholm. Sista dag för handel kommer att meddelas snarast efter att bolaget erhållit bekräftelse från Nasdaq Stockholm..

DI - 30 minuter sedan

Nynordisk knockout på Gastrologik

Grattis svenska kroggäster – det nynordiska köket fyller moppe i år! Tänk att det ­redan gått 15 år sedan tolv nordiska kockar, bland dem stjärnor som Mattias Dahlgren och René Redzepi undertecknade de tio punkterna i Det Nynordiska Manifestet 2004. .

DI - 30 minuter sedan

Allrachef överklagar beslut att frysa 50 av hans miljoner

Medgrundaren till skandaliserade pensionsbolaget Allra, ex-direktören David Rothman, överklagar Stockholms tingsrätts förordnande om kvarstad på drygt 50 miljoner kronor, rapporterar nyhetsbyrån Siren..

DI - 1 timme sedan

De spräcker glastaket

Glastaket i svenskt näringsliv har äntligen spräckts. Så kan man tolka beskedet att Carina Åkerström blir vd för Handelsbanken. Med ens får två av Sveriges fyra storbanker kvinnlig vd samtidigt.

DI - 1 timme sedan

Dags att tala sanning om kapitalskatterna

LEDARE. De senaste dagarna har både statsminister Stefan Löfven (TT) och Expressens ledarskribent Anna Dahlberg pläderat för att höja kapitalskatterna. Men den debatten måste rätas upp..

DI - 1 timme sedan

Se och lär, Sverige – lösningen finns bakom hörnet

Sverige har stora problem. Men det finns också lösningar närmare än vi tror – och koncept vi borde kopiera. Di har planerat en resrutt för intresserade politiker..

DI - 2 timmar sedan

Projektet Turbinhallen blev dyrare för bostadsutvecklaren SSM

SSM:s byggprojekt Turbinhallen i Järla Sjö i Nacka med 205 bostadsrätter och en skåla åk 6-9 är färdigställt. Men projektet blev dyrare än beräknat, enligt ett pressmeddelande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.