Realtid > Ekonomi

Thursday, 20 September, 09:05

Realtid - 15 aug 18 kl. 05:18

Det urspårade curlingsamhälletDet må finnas curlingföräldrar i Sverige men det svenska samhället har inte längre plats för en curlingkultur. Finns det inte föräldrar som säger ifrån måste samhället göra det, skriver juristen Christian Doverhjelm, efter att ett hundratal bilar satts i brand i Västsverige..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Sverige, Christian Doverhjelm, Västsverige

Dela artikeln

769 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det urspårade, curlingsamhället
BT - 12 nov 13 kl. 09:14

Urspårat tåg orsakar totalstopp i Stockholm

Ett tåg har spårat ur i en tunnel vid Stockholm Södra. Stoppet påverkar all tågtrafik fram till klockan 16. – Det får stora effekter och det blir svårt i rusningstrafiken, säger Roger Falk, presskommunikatör på Trafikverket, till TT.

BT - 08 jan 14 kl. 07:46

Fortsatta problem efter urspårning

I dag väntas fortsatta begränsningar i tågtrafiken från Stockholm och söderut på grund av urspårningen mellan Stuvsta och Huddinge natten till tisdagen. Bärgningen av de urspårade vagnarna kunde inte avslutas i natt utan ska återupptas i kväll, meddelar Trafikverket. Regnet gjorde det halt på olycksplatsen och försvårade arbetet.

BT - 14 nov 13 kl. 07:56

Urspårat godståg i Stockholm bärgat

Under natten har det urspårade godståg som ställt till problem för tiotusentals tågresenärer till och från Stockholm bärgats. – Loket är bärgat och flyttat. Därmed har vi kunnat börja färdigställa för att öppna spår två klockan sex, säger Roger Falk, presskommunikatör på Trafikverket.

Kristianstadsbladet - 19 mar 14 kl. 20:15

X2000-tåg millimeter från urspårning


Det passerade i 160 kilometer i timmen. Och just farten räddade troligen X2000-tåget, och de över 100 passagerarna, från att spåra ur i januari i Huddinge söder om Stockholm. - Att tåget inte spårade ur är ett under, säger Johnny Nadérus på fackförbundet Seko till SVT Östnytt.

BT - 19 mar 14 kl. 20:15

X2000-tåg millimeter från urspårning

Det passerade i 160 kilometer i timmen. Och just farten räddade troligen X2000-tåget, och de över 100 passagerarna, från att spåra ur i januari i Huddinge söder om Stockholm. - Att tåget inte spårade ur är ett under, säger Johnny Nadérus på fackförbundet Seko till SVT Östnytt.

BT - 12 nov 13 kl. 23:31

Tågen börjar rulla efter urspårning

All tågtrafik i Stockholm har påverkats under hela tisdagen sedan ett godståg spårat ur vid Stockholm Södra. Redan i somras varnades det för att rälsen på sträckan var i dåligt skick. I kväll öppnades ett spår och i morgon bitti hoppas Trafikverket kunna öppna ännu ett.

BT - 19 mar 14 kl. 20:44

"Ett under att tåget inte spårade ur"

X2000-tåget passerade i cirka 160 kilometer i timmen. Och just farten räddade troligen tåget, och de över 100 passagerarna, från att spåra ur i januari i Huddinge söder om Stockholm. – Att tåget inte spårade ur är ett under, säger Johnny Nadérus på fackförbundet Seko till SVT Östnytt.

DN - 07 okt 14 kl. 22:13

Urspårat tåg fattade eld

Ett godståg med farlig last spårade ur och fattade eld på tisdagsmorgonen, lokal tid, intill Clair i västra Kanada. Tjock rök steg mot himlen. De boende i det lilla samhället evakuerades av myndigheterna och landsvägen intill stängdes i båda riktningar..

Skånskan - 06 mar 17 kl. 11:16

Öresundståg spårade ut

Nyheter Ett Öresundståg har spårat ur vid Knutpunkten i Helsingborg. ERWP.fif(1)Ingen person ska ha skadats i samband med urspårningen.

BT - 08 jan 14 kl. 10:06

Tågbärgningen ett dygn försenad

Under torsdagen, ett dygn senare än planerat, ska det urspårade tåget i Huddinge vara bärgat. Trafikverket räknar dock med att tågtrafiken som utlovat ska gå som vanligt på måndag morgon.Regn satte stopp för bärgningen natten mot onsdagen och eftersom arbetet utförs nattetid för att minska störningarna av trafiken väntas tåget lyftas över på ett intilliggande spår natten mot torsdagen.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 2 timmar sedan

Rapport: Därför avkastar specialiserade riskkapitalbolag bäst

Riskkapitalbolag som satsar fokuserat på en sektor är klart mer lönsamma än sin bredare konkurrenter. Det visar en rapport från analysfirman Cambridge Associates..

Realtid - 30 minuter sedan

Oscar Engelbert säljer Oscar Properties-aktier för 70 miljoner

Oscar Properties vd och grundare Oscar Engelbert säljer preferensaktier i sitt fastighetshetsbolag för nästan 70 miljoner kronor..

Realtid - 1 timme sedan

Mister FAR skriver sin revisionsberättelse

FAR:s tidigare generalsekreterare Dan Brännström har “skrivit av sig”. Det har blivit 15 år av svensk näringslivshistoria. “Jag har inte backat från att skriva om de känsliga frågorna”, säger han till Realtid..

Realtid - 2 timmar sedan

Därför är det mest lönsamt att satsa på en sektor

Riskkapitalbolag som satsar på en sektor är mer lönsamma än de som slukar allt som kommer i deras väg.  Framförallt verkar sektorfokuserade riskkapitalbolag ha nytta av att räkna på och syna bolag med liknande verksamheter. De undviker därmed fallgroparna..

Realtid - 16 timmar sedan

Spotify-chef: Juristbranschen saknar techkompetens

Juridik-branschen måste sluta ducka för digitalisering och ny teknik, menar Amy Jacoby, compliance-chef på Spotify och en av deltagarna på Legal tech day. "Anställ människor med kompetens inom tech och it", säger hon..

Realtid - 15 timmar sedan

Savelend köper faktureringsbolaget Billecta

Kreditbolaget Savelend förvärvar den digitala faktureringstjänsten Billecta. Köpet har finansierats med kapital från en finansiersingsrunda som stängdes på 10 miljoner..

Realtid - 17 timmar sedan

"Jag har successivt sålt av Danske Bank"

Swedbank Roburs Nordenfond har successivt sålt av Danske Bank-innehavet, enligt förvaltaren Henrik Carlman..

Realtid - 20 timmar sedan

Bravida gör ytterligare förvärv i Finland

Bravida förvärvar finska Hangö Elektriska och stärker därmed sin position i södra Finland..

Realtid - 19 timmar sedan

Expert: “Danske Bank skulle valt en annan granskare”

Danske Bank måste anpassa sin krishantering till en global publik, och särskilt USA. Det menar Peter Utterström, advokat med specialitet inom anti-korruption. .

Realtid - 21 timmar sedan

Danske Banks ordförande lämnar banken

Styrelseordförande Ole Andersen är kvar tills uppgiften är klar men lämnar sedan banken..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.