Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 20 November, 23:21

Världen Idag - 15 aug 18 kl. 00:00

Många skäl att tänka över våra byggnaderFlera veckor den här sommaren har jag tillbringat på olika kristna lägergårdar. Eller mer korrekt: Gårdar med en kristen huvudman. Det har varit fina veckor. Goda möten, god mat och i alla fall hyfsat ändamålsenliga lokaler. Sommaren är trots allt högsäsong för dessa knutpunkter i den svenska kyrkogeografin.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Svenska

Dela artikeln

30 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många skälatt , tänkaöver våra , byggnader
YLE - 21 aug 17 kl. 14:12

Stadsstyrelsens ordförande i Esbo: Tänk inte bara på skolor som byggnader som man måste gå till varje dag för att lära sig!

Den största frågan som Esbo stad står inför är skolorna. Också social- och hälsovårdsreformen och den växande befolkningsmängden hör till ämnen som orsakar Esbopolitikerna huvudbry i höst. Det säger samlingspartisten Markku Markkula, stadsstyrelsens ordförande i Esbo.

Helsingborgs Dagblad - 12 dec 14 kl. 11:01

Nu måste kommunen tänka om

Angående rivning av Simonssons byggnader (HD 11/12).Nu måste kommunen tänka om. Det var inte så rysligt många år sedan kommunen tillsammans med Köpstaden anlitade experter som skulle utreda vilka platser som var varma eller kalla ur handelsplatssynpunkt.

YLE - 03 okt 16 kl. 17:39

Tomma byggnader är ett gissel för kommunerna

Många kommuner har ett överflöd av fastigheter som de vill bli av med. I och med social- och hälsovårdsreformen kommer antalet tomma byggnader i kommunerna att öka ännu mer. Av de kommunala byggnader som inte används är många i dåligt skick och de är svåra att sälja till privat bruk.

YLE - 11 feb 15 kl. 04:00

Alla byggnader i Sjundeå granskas

I vår fortsätter arbetet med att uppdatera kommunens register med alla byggnader som finns i Sjundeå. Efter att omkring en femtedel av byggnaderna i Sjundeå har gåtts igenom, kan byggnadsinspektör Kenneth Flythström berätta att det finns en hel del brister. I somras och i början på hösten inspekterade en praktikant byggnaderna i en del av Sjundeå centrum och österut, bland annat längs Sjundbyvägen.

YLE - 12 apr 13 kl. 05:29

Onödiga byggnader kostar för Hangö stad

I Hangö finns det många byggnader som står tomma eller där det finns verksamhet som inte är ändamålsenlig. Men staden har problem att bli av med dem. I Hangö har staden ett tjugotal byggnader på försäljningslistan.

YLE - 27 jan 17 kl. 05:04

Nya visioner söks för Nordkalks byggnader

Nordkalk och Pargas besöks under tre dagar av arkitektstuderande som söker nya idéer för gamla byggnader vid gruvan. Kalkbolaget grundades 1898, och sedan dess har det på gruvområdet och i Pargas byggts en stor mängd industribyggnader men också kontorshus, bostadshus och andra kulturhistoriskt värdefulla byggnader. - Här är en så fin miljö, sade arkitektstuderanden Meliina Rantalainen då hon bekantade sig med byggnaderna och gruvområdet.

YLE - 07 feb 17 kl. 11:23

Kommunerna i Jakobstadsregionen inventerar sina byggnader

Det kan finnas äldre byggnader som inte är registrerade, som nu kan beskattas. Nu tänker Jakobstad, Kronoby, Larsmo, Nykarleby och Pedersöre se över vilka byggnader som finns på fastigheter som kommunerna äger. I det gemensamma projektet kommer kommunerna att uppdatera sina byggnadsregister.

Barometern - 29 aug 14 kl. 08:28

Vem tror på ­­paket från valtomten?Nya bostäder av tomma byggnader

Detta med studentbostäder i Nybro. Det finns ju byggnader som står tomma – ta vara på dem och gör studentbostäder.
Jag tänker på det gamla Elverket som ligger på Mejerigatan.

YLE - 29 jan 17 kl. 14:01

Färska visioner för Nordkalks byggnader

En drös färska visioner för Nordkalks gamla byggnader i Pargas presenterades under ett möte i stadshuset på veckoslutet. I Pargas har man de senaste dagarna funderat på vad som ska hända med Nordkalks fastigheter som för tillfället står tomma eller är i behov av renovering. Det handlar om fastigheter i Pajbacka, Granbacka, Malmnäs strand och om Manegen.

YLE - 31 maj 17 kl. 04:46

"Om det kostar så kostar det" – Att riva Barnkliniken eller andra skyddade byggnader inget alternativ

För att riva en skyddad byggnad krävs ytterst vägande skäl. En dyr renovering eller dåligt skick är inte tillräckliga orsaker, anser överinspektören Henrik Wager vid Nylands NTM-central. Frågan om att riva skyddade byggnader blev aktuell när HNS fastighetschef kritiserade renoveringen av Barnkliniken i en intervju för Yle Huvudstadsregionen förra veckan.

Skånskan - 24 sep 18 kl. 15:00

Nej till inventering av historiska byggnader

SVALÖV Byggnader av historisk och kulturell betydelse måste skyddas, allt för att bevara de av värde för framtiden.Teddy Nilsson (SD) – gillar inte hur en del fastighetsägare sköter om sina hus.
– I dag gör en del fastighetsägare ett undermåligt underhåll och söker istället rivningslov när byggnaderna är inte går att rädda.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 12 timmar sedan

69-åring vill definiera om sig till 49-åring

En holländsk 69-årig man har, enligt flera tidningar, inlett en juridisk process för att få sin ålder nedskriven med 20 år. – Det är en fråga om fri vilja, säger mannen, enligt The Guardian..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Prisade evangelister hyser hopp för Sverige

För elfte gången har Evangelistfonden delat ut stipendier till Årets evangelister. – Ingen kan ensam förändra hela världen. Men om vi alla vinner en människa för Kristus, så kommer den människans hela värld att förändras, sade Carl-Gustaf Severin, årets heders-evangelist..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Holländsk 69-åring vill identifiera sig som 49-åring

En holländsk 69-årig man har, enligt flera tidningar, inlett en juridisk process för att få sin ålder nedskriven med 20 år. – Det är en fråga om fri vilja, säger mannen, enligt The Guardian..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Pannkakor öppnar hjärtan på stan

– Vi startade för att vi såg ett behov att möta människor och dela med oss av vår tro, berättar Albin Mauritzon vid Pannkakskyrkan i Örebro som sedan i februari 2016 gräddar pannkakor på stan och pratar om Jesus. Pannkakskyrkan startade i Uppsala 2006 och har sedan dess spridit sig till många orter..

Världen Idag - Igår: 12:00

"Kritiska djurstudier" möter ökat intresse

Att avskaffa djurförtrycket är målet med ”Kritiska djurstudier” som är en slags genusvetenskap för djur. Intresset för ämnesområdet växer, berättar forskaren Helena Pedersen. – Vi tittar på hur olika former av underordning och förtryck i samhället förhåller sig till varandra, säger hon till Världen idag..

Världen Idag - Igår: 08:36

KD-profil lyfter fram ensamhet som nationellt hot

Visst har han känt sig ensam då och då, som när han flyttade till en ny stad för att studera. Men det som fått Kristdemokraternas förste vice partiledare att föreslå en strategi för att tackla den svenska ensamheten är insikten om det pris samhället betalar för ensamheten. – Mänsklig gemenskap har faktiskt en kostnadsbesparande effekt, säger Jakob Forssmed..

Världen Idag - Igår: 08:36

Inspireras av brittisk ensamhetsminister

Ett dödshot för individer och kostnad för samhällsekonomin. Ensamhetens konsekvenser har fått uppmärksamhet i Storbritannien där regeringen lanserat en nationell strategi och utsett en ensamhetsminister..

Världen Idag - Igår: 00:00

Trettio år i fängelse för ett förlorat barn

Trettio år är en lång tid för den som sitter i fängelse. I Sverige är det ett straff som så gott som aldrig utdöms. Snitt-tiden i fängelse för så kallat livstidsstraff är 16 år – eller egentligen 25 år, men med villkorlig frigivning efter två tredjedelar av strafftiden.

Världen Idag - Igår: 00:00

Från konsument till producent

Den största reformationen som kan ske är kanske denna att varje troende ser vem hon är, ser vad hon kan göra och gör det. Det är nyckeln till den sista tidens väckelse. Om varje lem skulle vinna en människa per år för Jesus skulle han väldigt snabbt komma tillbaka, konstaterar Anders Gerdmar..

Världen Idag - I förrgår: 09:00

Jag blev arresterad och torterad av Hamas

Han har gjort sig ett namn genom att kritisera Hamas i sociala medier. Nyligen blev Mohamed Msallam (25) arresterad för sjätte gången, gripen för ”missbruk av teknologi”..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.