Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 19 September, 23:11

Världen Idag - 15 aug 18 kl. 00:00

Många skäl att tänka över våra byggnaderFlera veckor den här sommaren har jag tillbringat på olika kristna lägergårdar. Eller mer korrekt: Gårdar med en kristen huvudman. Det har varit fina veckor. Goda möten, god mat och i alla fall hyfsat ändamålsenliga lokaler. Sommaren är trots allt högsäsong för dessa knutpunkter i den svenska kyrkogeografin.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Svenska

Dela artikeln

30 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många skälatt , tänkaöver våra , byggnader
YLE - 21 aug 17 kl. 14:12

Stadsstyrelsens ordförande i Esbo: Tänk inte bara på skolor som byggnader som man måste gå till varje dag för att lära sig!

Den största frågan som Esbo stad står inför är skolorna. Också social- och hälsovårdsreformen och den växande befolkningsmängden hör till ämnen som orsakar Esbopolitikerna huvudbry i höst. Det säger samlingspartisten Markku Markkula, stadsstyrelsens ordförande i Esbo.

Helsingborgs Dagblad - 12 dec 14 kl. 11:01

Nu måste kommunen tänka om

Angående rivning av Simonssons byggnader (HD 11/12).Nu måste kommunen tänka om. Det var inte så rysligt många år sedan kommunen tillsammans med Köpstaden anlitade experter som skulle utreda vilka platser som var varma eller kalla ur handelsplatssynpunkt.

YLE - 03 okt 16 kl. 17:39

Tomma byggnader är ett gissel för kommunerna

Många kommuner har ett överflöd av fastigheter som de vill bli av med. I och med social- och hälsovårdsreformen kommer antalet tomma byggnader i kommunerna att öka ännu mer. Av de kommunala byggnader som inte används är många i dåligt skick och de är svåra att sälja till privat bruk.

YLE - 11 feb 15 kl. 04:00

Alla byggnader i Sjundeå granskas

I vår fortsätter arbetet med att uppdatera kommunens register med alla byggnader som finns i Sjundeå. Efter att omkring en femtedel av byggnaderna i Sjundeå har gåtts igenom, kan byggnadsinspektör Kenneth Flythström berätta att det finns en hel del brister. I somras och i början på hösten inspekterade en praktikant byggnaderna i en del av Sjundeå centrum och österut, bland annat längs Sjundbyvägen.

YLE - 12 apr 13 kl. 05:29

Onödiga byggnader kostar för Hangö stad

I Hangö finns det många byggnader som står tomma eller där det finns verksamhet som inte är ändamålsenlig. Men staden har problem att bli av med dem. I Hangö har staden ett tjugotal byggnader på försäljningslistan.

YLE - 27 jan 17 kl. 05:04

Nya visioner söks för Nordkalks byggnader

Nordkalk och Pargas besöks under tre dagar av arkitektstuderande som söker nya idéer för gamla byggnader vid gruvan. Kalkbolaget grundades 1898, och sedan dess har det på gruvområdet och i Pargas byggts en stor mängd industribyggnader men också kontorshus, bostadshus och andra kulturhistoriskt värdefulla byggnader. - Här är en så fin miljö, sade arkitektstuderanden Meliina Rantalainen då hon bekantade sig med byggnaderna och gruvområdet.

YLE - 07 feb 17 kl. 11:23

Kommunerna i Jakobstadsregionen inventerar sina byggnader

Det kan finnas äldre byggnader som inte är registrerade, som nu kan beskattas. Nu tänker Jakobstad, Kronoby, Larsmo, Nykarleby och Pedersöre se över vilka byggnader som finns på fastigheter som kommunerna äger. I det gemensamma projektet kommer kommunerna att uppdatera sina byggnadsregister.

Barometern - 29 aug 14 kl. 08:28

Vem tror på ­­paket från valtomten?Nya bostäder av tomma byggnader

Detta med studentbostäder i Nybro. Det finns ju byggnader som står tomma – ta vara på dem och gör studentbostäder.
Jag tänker på det gamla Elverket som ligger på Mejerigatan.

YLE - 29 jan 17 kl. 14:01

Färska visioner för Nordkalks byggnader

En drös färska visioner för Nordkalks gamla byggnader i Pargas presenterades under ett möte i stadshuset på veckoslutet. I Pargas har man de senaste dagarna funderat på vad som ska hända med Nordkalks fastigheter som för tillfället står tomma eller är i behov av renovering. Det handlar om fastigheter i Pajbacka, Granbacka, Malmnäs strand och om Manegen.

YLE - 31 maj 17 kl. 04:46

"Om det kostar så kostar det" – Att riva Barnkliniken eller andra skyddade byggnader inget alternativ

För att riva en skyddad byggnad krävs ytterst vägande skäl. En dyr renovering eller dåligt skick är inte tillräckliga orsaker, anser överinspektören Henrik Wager vid Nylands NTM-central. Frågan om att riva skyddade byggnader blev aktuell när HNS fastighetschef kritiserade renoveringen av Barnkliniken i en intervju för Yle Huvudstadsregionen förra veckan.

Sydsvenskan - 11 nov 15 kl. 12:38

Kungen kan tänka sig hysa flyktingar

Kung Carl Gustaf öppnar för "kreativa förslag" när det gäller att hitta tak över huvudet till flyktingar som kommer till Sverige.Tidigare har privata upprop om att låta flyktingar övernatta på Stockholms slott avvisats, men kungen disponerar många andra fastigheter som förvaltas av Statens fastighetsverk och som kan komma ifråga, skriver dn.se— När det gäller byggnader som redan är uthyrda har vi generellt sagt att om hyresgästen, i det här fallet kungen som har dispositionsrätt, kommer till oss så har vi en positiv inställning, säger Johan Zetterberg, fastighetsdirektör på Statens fastighetsverk.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 5 timmar sedan

Explosion vid kyrkolokal i Södertälje

Något har exploderat vid en av syrianska ortodoxa kyrkans lokaler i Geneta i Södertälje. Det finns inga uppgifter om att någon har skadats – och ingen är gripen. – Det är en samlingslokal som ligger i nära anslutning till kyrkan, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen region Stockholm, till TT.

Världen Idag - 5 timmar sedan

Flera kristna kom in i riksdagen

Välkända kristna profiler Roland Utbult och Tuve Skånberg, båda KD, har fått fortsatt förtroende i riksdagen. Det har även centerpartisten Daniel Bäckström, ordförande i riksdagens kristna grupp och Alexander Christiansson (SD), son till den kände kristne sångaren Ulf Christiansson..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Sverigeaktuelle Kirk Franklin försonas med sin pappa

På fredag kommer artisten Kirk Franklin till Sverige. I ett inlägg på Instagram berättar han nu att han alltid hatat sin biologiska pappa, men att detta förändrats sedan han häromdagen fått bud om att pappan var dödssjuk. ”Hur kan jag predika vad jag inte praktiserar”, skriver han..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Dramatik i samband med polischefs avgång

Israelerna har under veckan varit upptagna med skiftet av landets högsta polischef, Roni Alsheich. I en presskonferens meddelade säkerhetsminister Gilad Erdan att Alsheichs period inte kommer att förlängas med fyra år, vilket har varit praxis för tidigare polischefer. Alsheich måste därför avgå i december.

Världen Idag - 11 timmar sedan

25 år sedan samtalen i Oslo – nu utvärderas avtalet

Det är 25 år sedan Osloavtalet skrevs under, avtalet som förde terroristen Yassir Arafat till Ramallah och upprättade det palestinska självstyret (PA). I dagarna analyseras och utvärderas avtalet av både israeler och palestinska araber. Dr Einat Wilf, tidigare parlamentsledamot för det israeliska Laborpartiet, säger att Osloavtalet ”i en tillbakablick ser mindre ut som en triumf och mer som ett uselt fiasko”.

Världen Idag - 17 timmar sedan

Ryssland anklagar Israel för nedskjutet plan

Ett ryskt plan ska ha skjutits ned av syriskt luftvärn i Syrien — men Moskva lägger skulden på Israel. Ryssland kallar nu upp Israels ambassadör till utrikesdepartementet i Moskva..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Judar och araber splittrades genom Osloavtalet

Det råder ingen enighet om huruvida Osloavtalet är ett fiasko och ett övergående fenomen, eller om det har skapat en realitet som med tiden kommer att leda till fred. Hur som helst måste vi leva med dess konsekvenser, under lång tid. Det finns många orsaker till att avtalet inte ledde fram till sitt mål.

Världen Idag - 11 timmar sedan

S-riksdagsman: ”Israel bedriver etnisk rensning”

Israel är en ”apartheidstat” som bedriver ”etnisk rensning” och staten Israels tillkomst är ett ”kontinuerligt övergrepp mot palestinier”. Det menar Jamal El-Haj, den riksdagskandidat för Socialdemokraterna som fick flest personröster i Malmö och som nu tar plats i riksdagen..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Stridande V-kandidat missade riksdagen

Världen idag avslöjade innan valet att Said Hadrous, nummer sju på Vänsterpartiets lista i Skåne läns västra, leder den terrorhyllande organisationen Grupp 194 lokalt och att han som ung var en del av DFLP:s väpnade kamp i Mellanöstern. Hadrous kom inte in i riksdagen..

Världen Idag - 23 timmar sedan

Nytt väljarmönster medför nya utmaningar

Riksdagsvalens kryssräkning brukar normalt innehålla någon skräll, där en extra driven politiker drivit en framgångsrik kampanj som räckt hela vägen förbi partiets toppnamn. Årets snackis bland personkryssen är dock helt okänd utanför den egna kretsen. Leila Ali Elmi har på några dagar gått från helt okänd – till och med för Miljöpartiets lokala politiska sekreterare – till rikskändis, som den första somaliska kvinnan i Sveriges riksdag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.