Världen Idag > Nyheter

Friday, 22 February, 03:55

Världen Idag - 15 aug 18 kl. 00:00

Många skäl att tänka över våra byggnaderFlera veckor den här sommaren har jag tillbringat på olika kristna lägergårdar. Eller mer korrekt: Gårdar med en kristen huvudman. Det har varit fina veckor. Goda möten, god mat och i alla fall hyfsat ändamålsenliga lokaler. Sommaren är trots allt högsäsong för dessa knutpunkter i den svenska kyrkogeografin.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Svenska

Dela artikeln

30 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många skälatt , tänkaöver våra , byggnader
YLE - 21 aug 17 kl. 14:12

Stadsstyrelsens ordförande i Esbo: Tänk inte bara på skolor som byggnader som man måste gå till varje dag för att lära sig!

Den största frågan som Esbo stad står inför är skolorna. Också social- och hälsovårdsreformen och den växande befolkningsmängden hör till ämnen som orsakar Esbopolitikerna huvudbry i höst. Det säger samlingspartisten Markku Markkula, stadsstyrelsens ordförande i Esbo.

Helsingborgs Dagblad - 12 dec 14 kl. 11:01

Nu måste kommunen tänka om

Angående rivning av Simonssons byggnader (HD 11/12).Nu måste kommunen tänka om. Det var inte så rysligt många år sedan kommunen tillsammans med Köpstaden anlitade experter som skulle utreda vilka platser som var varma eller kalla ur handelsplatssynpunkt.

YLE - 03 okt 16 kl. 17:39

Tomma byggnader är ett gissel för kommunerna

Många kommuner har ett överflöd av fastigheter som de vill bli av med. I och med social- och hälsovårdsreformen kommer antalet tomma byggnader i kommunerna att öka ännu mer. Av de kommunala byggnader som inte används är många i dåligt skick och de är svåra att sälja till privat bruk.

YLE - 11 feb 15 kl. 04:00

Alla byggnader i Sjundeå granskas

I vår fortsätter arbetet med att uppdatera kommunens register med alla byggnader som finns i Sjundeå. Efter att omkring en femtedel av byggnaderna i Sjundeå har gåtts igenom, kan byggnadsinspektör Kenneth Flythström berätta att det finns en hel del brister. I somras och i början på hösten inspekterade en praktikant byggnaderna i en del av Sjundeå centrum och österut, bland annat längs Sjundbyvägen.

YLE - 12 apr 13 kl. 05:29

Onödiga byggnader kostar för Hangö stad

I Hangö finns det många byggnader som står tomma eller där det finns verksamhet som inte är ändamålsenlig. Men staden har problem att bli av med dem. I Hangö har staden ett tjugotal byggnader på försäljningslistan.

YLE - 27 jan 17 kl. 05:04

Nya visioner söks för Nordkalks byggnader

Nordkalk och Pargas besöks under tre dagar av arkitektstuderande som söker nya idéer för gamla byggnader vid gruvan. Kalkbolaget grundades 1898, och sedan dess har det på gruvområdet och i Pargas byggts en stor mängd industribyggnader men också kontorshus, bostadshus och andra kulturhistoriskt värdefulla byggnader. - Här är en så fin miljö, sade arkitektstuderanden Meliina Rantalainen då hon bekantade sig med byggnaderna och gruvområdet.

YLE - 07 feb 17 kl. 11:23

Kommunerna i Jakobstadsregionen inventerar sina byggnader

Det kan finnas äldre byggnader som inte är registrerade, som nu kan beskattas. Nu tänker Jakobstad, Kronoby, Larsmo, Nykarleby och Pedersöre se över vilka byggnader som finns på fastigheter som kommunerna äger. I det gemensamma projektet kommer kommunerna att uppdatera sina byggnadsregister.

Barometern - 29 aug 14 kl. 08:28

Vem tror på ­­paket från valtomten?Nya bostäder av tomma byggnader

Detta med studentbostäder i Nybro. Det finns ju byggnader som står tomma – ta vara på dem och gör studentbostäder.
Jag tänker på det gamla Elverket som ligger på Mejerigatan.

YLE - 29 jan 17 kl. 14:01

Färska visioner för Nordkalks byggnader

En drös färska visioner för Nordkalks gamla byggnader i Pargas presenterades under ett möte i stadshuset på veckoslutet. I Pargas har man de senaste dagarna funderat på vad som ska hända med Nordkalks fastigheter som för tillfället står tomma eller är i behov av renovering. Det handlar om fastigheter i Pajbacka, Granbacka, Malmnäs strand och om Manegen.

YLE - 31 maj 17 kl. 04:46

"Om det kostar så kostar det" – Att riva Barnkliniken eller andra skyddade byggnader inget alternativ

För att riva en skyddad byggnad krävs ytterst vägande skäl. En dyr renovering eller dåligt skick är inte tillräckliga orsaker, anser överinspektören Henrik Wager vid Nylands NTM-central. Frågan om att riva skyddade byggnader blev aktuell när HNS fastighetschef kritiserade renoveringen av Barnkliniken i en intervju för Yle Huvudstadsregionen förra veckan.

Skånskan - 24 sep 18 kl. 15:00

Nej till inventering av historiska byggnader

SVALÖV Byggnader av historisk och kulturell betydelse måste skyddas, allt för att bevara de av värde för framtiden.Teddy Nilsson (SD) – gillar inte hur en del fastighetsägare sköter om sina hus.
– I dag gör en del fastighetsägare ett undermåligt underhåll och söker istället rivningslov när byggnaderna är inte går att rädda.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 11 timmar sedan

Storgåva från megakyrka ska rädda ofödda

En amerikansk megakyrka vars pastor kunde ha aborterats av sin mor, har donerat 50 000 dollar – drygt 460 000 kronor, till ett rådgivningscentrum för gravida. Det skriver Christian Post..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Här är brevet från handläggaren på Migrationsverket

Tankar från Migrationsverket.

Världen Idag - 13 timmar sedan

Paulus brev hyllades av författare i Sveriges Radio

Vi behöver Paulus mer än någonsin. Det skriver författaren Mattias Hagberg i en essä som publicerats av Sveriges Radio. I texten finns både bibelord och filosofiska utläggningar om Paulus radikala omvändelse..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Religiöst delat Nigeria utan kristen presidentkandidat

Samtidigt som orosmolnen tonar upp sig inför lördagens, plötsligt en vecka senarelagda, presidentval i Nigeria, finns bland kristna väljare en kluven inställning till vad som sker inom politiken i detta Afrikas mest folkrika land. I landet, som har runt 190 miljoner invånare, finns nämligen inte längre någon kristen sydnigerian bland de båda huvudkandidaterna. Istället är det två muslimer, båda från det islamdominerade norra Nigeria, som de två dominerande partierna valt ut som sina företrädare: Sittande presidenten Muhammadu Buhari från det regerande mitten-vänsterpartiet APC (Alla framstegsvänligas kongress) möter Atiku Abubakar från oppositionens mitten-högerrörelse PDP (Folkets demokratiska parti).

Världen Idag - 15 timmar sedan

Handläggare avslöjar jargong på Migrationsverket

Utbredd okunskap i frågor som rör religion och kristen tro. Så beskriver en anställd kvinna på Migrationsverket läget bland kollegorna på verket i ett brev till Världen idag. I brevet lyfter hon fram jargongen och hur snacket går bland de anställda när asylsökande konvertiter kommer på tal..

Världen Idag - 19 timmar sedan

”Min enkla, okomplicerade tro har hållit genom ett långt liv”

För mer än 60 år sedan bestämde sig Göthe Carlson för att ge sitt liv till Jesus. I dag, med ”facit i hand”, har han aldrig ångrat sitt val, som avgjorde hela fortsatta livsinriktningen..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Plus och minus – också en bi-syssla?

Orangutanger, schimpanser, spindlar och fåglar – det är exempel på djur som studier har visat kan räkna addition och/eller subtraktion. Nu hävdar australiska och franska forskare att honungsbin, trots sina små hjärnor, också kan läggas till på den listan..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Chip i handen testas på svenskt badhus

Äventyrsbadet Kokpunkten i Västerås ska erbjuda sina besökare ett mikrochip i handen för användning vid entré, betalning och förvaring. – Vi ser fram emot att utvärdera biohacking, säger badhusets verksamhetschef..

Världen Idag - Igår: 00:00

Tiggeri – en fråga om mänskliga rättigheter?

Frågan om tiggeriförbudets vara eller icke vara har på nytt hamnat i debattens centrum. I december slog Högsta förvaltningsdomstolen fast att det omtalade förbudet i Vellinge – som särskilt avser ”kommersiella områden” på fem olika platser inom kommunen – var förenligt med ordningslagen. Därmed upphävdes också de lägre instansernas domslut, som gick i en annan riktning.

Världen Idag - Igår: 00:00

Judehat på tillväxt i Europa

Som regelbunden kolumnist i Världen idag känns det trist att behöva upprepa sig. Allt sedan jag började skriva kolumner i denna tidning har jag noterat hur antisemitismen ökat i Europa. Trots krafttag från bland annat Europeiska kommissionen har situationen inte förbättrats.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.