Skånskan > Nyheter

Thursday, 27 February, 13:15

Skånskan - 14 aug 18 kl. 21:19

Engagerande kväll på temat flyktMalmöfestivalen A Million Stories är ett projekt som primärt går ut på att samla in flyktingars berättelser via film. Det är finansierat av EU-programmet Kreativa Europa och Malmö Stadsbibliotek utgör projektets partner i Malmö.  På Malmöfestivalen visades på tisdagen delar av projektet i en utställning på Spegeln. Som deltagande bibliotek ska Stadsbiblioteket bidra med 160 berättelser från flyktingar. Varje deltagande bibliotek ska, utifrån sina egna förutsättningar, knyta till sig personer som flytt till Europa under senare tid.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Million Stories, EU, Kreativa Europa, Malmö Stadsbibliotek, Malmö, Malmöfestivalen, Spegeln, Stadsbiblioteket, Europa, Nawar Alaziz, Saad, Syrien, Damaskus, Sverige, Afghanistan

Dela artikeln

81 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Engagerande, kväll, temat, flykt
Sydsvenskan - 02 feb 11 kl. 06:31

På flykt i samtiden

Thomas Millroth ser ljus i mörkret på Lunds konsthall.
För ett par år sedan beslöt sig konsthögskolorna i Malmö, Braunschweig, Lissabon och Ramallah att samarbeta kring temat flykt. Tjugosju elever deltar.

Sydsvenskan - 15 okt 15 kl. 04:00

Tidlöst drama om flykt

I en liten grop i marken, under ett tak av olivkvistar, sitter en pojke och gömmer sig. Han befinner sig på flykt från sin hemby, i ett uttorkat landskap där knotiga trädstammar sticker upp ur jorden ”likt en åldrad människas reumatiska fingrar”. Det är inte bara växtligheten som har dött ut.

Skånskan - 23 mar 18 kl. 21:35

Modiga tjejer i Buffs vinnarfilmer

På fredagskvällen hölls barn- och ungdomsfilmfestivalen Buffs prisgala på Malmö Rådhus. En av vinnarfilmerna var animerade The Breadwinner om en modig afghansk flicka. Den fick Malmö stads barnfilmpris.

Kristianstadsbladet - 22 jun 11 kl. 06:30

Ljus tanke lämnas i dunkel

Huvudutställningen "Illuminations" Pågår till 27 november"Illuminations" kallas den 54:e Venedig-biennalen. Kristianstadsbladets Elna Svenle är på plats och hon kommer i två delar ge sin syn på biennalen och på så sätt belysa det som visas där.
VENEDIGBIENNALEN.

Dagen - 14 mar 12 kl. 03:00

I luven på varandra?

Ledarkrönika"Ska ni slåss med varandra nu?" frågade en av åhörarna, möjligen med viss förväntan i rösten, som kom till den ekumeniska samtalskvällen på temat "I luven på varandra?!" i Otterstads församlingshem på Kållandsö.

Sydsvenskan - 01 okt 12 kl. 06:30

Hettan kom lite för sent

Mejeriet, Lund, 29/9.Musikerna i Jack DeJohnettes gäng är virtuoser som vet exakt vad de gör. Samtidigt var långa stycken i lördags rätt svala, abstrakta och måttligt engagerande.

Sydsvenskan - 25 jul 14 kl. 05:30

Blåslagen Redford gör sig bäst i stor salong

Ensamma män i kamp mot naturkrafterna har blivit ett populärt tema under senare år, men ingen film har frilagt temat så radikalt som i seglarfilmen ”All Is Lost”. Här finns inga återblickar, som i ”Into the Wild” eller ”127 timmar”. Ingen inre dialog i utbyte med en volleyboll (”Cast Away”) eller en datoranimerad tiger (”Berättelsen om Pi”).

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Franserudselever gjorde scenen till sin

För 29:e året arrangerades Franserudskvällen i Bengtsfors där Franserudsskolans elever bjuder på en engagerande och tänkvärd show. I år var temat Scenen är min..

Skånskan - 21 sep 15 kl. 09:13

Starkt om både skräck och kärlek

På flykt, del 2 I september 1973 störtades Salvador Allende i Chile efter en blodig statskupp och general Pinochet blev enväldig diktator. Tusentals chilenare flydde terrorn i hemlandet och sökte sig till Sverige. Samma år skedde samma sak i Uruguay och några år senare även i Argentina.

Skånskan - 02 apr 16 kl. 12:42

En totalkväll med fokus på hörspel

Kultur och Nöje Den nystartade scenkonstfestivalen Transistor i Malmö, som inletts med Radioteaterns Vitsvit den 31 mars, fortsatte på fredagen. Det var både en premiärkväll och en helkväll där tre nya hörspel presenterades för publiken på Inter Arts Center.
Hörspel, ja oftast förmedlas sådana via radiomediet.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Bedragare meddelar äldre falska dödsbesked

Malmö En ny form av åldringsbedrägerier har dykt upp i Malmö. Nu ringer bedragaren upp och utger sig för att vara polis som vill meddela ett dödsfall gällande en nära anhörig.
För detta säger de sig behöva inloggning via bank-id.

Skånskan - 30 minuter sedan

Nya ägare till hus i Skurup

Skurup Fastigheten på Näktergalsvägen 5 i Skurup har fått nya ägare. Köpare är Patrik och Alexandra Langebro, 30 och 27 år, och säljare är Emmie Mattisson och Pierre André Andersson. Köpet blev klart i februari 2020 och priset blev 3 300 000 kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

Försökte lura 85-åring

LUND I tisdags blev en 85-årig man i Lund uppringd av en person, en man, som sade att han beviljats ett lån på 120 000 kronor.
Men mannen hade inte ansökt om något lån och blev misstänksam.
Uppringaren bad honom att lämna sina inloggningsuppgifter till bank-id men det gjorde inte 85-åringen som valde att lägga på luren.

Skånskan - 1 timme sedan

Odlade cannabis i bostaden

LUND En 25-årig man greps misstänkt för ringa narkotikabrott sedan polisen i bostaden funnit både en cannabisodling och narkotika.
Det var på onsdagen som polisen gjorde husrannsakan på en adress på Linero i Lund. Där fann man ett tält med fyra cannabisplantor i en odling plus lite olika förpackningar innehållande cannabis.

Skånskan - 1 timme sedan

Falsk beställning för tusentals kronor

BARA En 25-årig kvinna krävs på betalning för två olika skönhetsbehandlingar som ska ha beställts via nätet i hennes namn.
Men kvinnan från Bara uppger att hon inte känner till vad det rör sig om för behandlingar och att någon okänd använt hennes identitetsuppgifter för att genomföra köpen för åtskilliga tusentals kronor.
Den ena fakturan som gjorts på på en salong via nätet är på 2 165 kronor och den andra på hela 4 872 kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

Snus och läkemedel stals vid inbrott

SVEDALA Natten mot onsdagen bröt sig en eller flera gärningspersoner in i OK Q8 på Norra Tvärgatan.
Enligt den första anmälan till polisen är det troligen snus och receptfria läkemedel som stulits från butiken.
Enligt polisen ska tjuvarna tagit sig in via nattluckan som bröts upp klockan 04.

Skånskan - 2 timmar sedan

Snöblandat regn i helgen

Skåne Helgens väder bjuder på snöblandat regn och plusgrader, men inga kraftiga vindbyar som vi tidigare har drabbats av.
Med andra ord så går vi mot ljusare tider, även om solchanserna är små.Den som trodde att vintern var på väg efter torsdagens minusgrader kanske blir besviken.

Skånskan - 2 timmar sedan

75 kvadratmeter stort hus i Kågeröd sålt till nya ägare

Kågeröd Fastigheten på adressen Lillevångsgatan 4 i Kågeröd har fått nya ägare. Köpare är Måns Emil Mattias och Charlotte Webb, 41 och 37 år, från Malmö och säljare är Sari och Tommy Hed. Köpet blev klart i februari 2020 och priset blev 1 750 000 kronor.

Skånskan - 2 timmar sedan

Anmälde inte viltolycka

SVALÖV En bilist har polisanmälts efter att ha kört på ett vildsvin utan att rapportera det. Olyckan inträffade den 3 februari på väg 1190 och ledde inte till några personskador. Enligt lagen ska viltolyckor rapporteras till polisen omgående, men enligt uppgifter i anmälan gjorde bilisten inte detta förrän tre veckor senare..

Skånskan - 2 timmar sedan

Fick faktura för annans mobil

TECKOMATORP En man från Teckomatorp har polisanmält att någon beställt en mobiltelefon i hans namn. Han upptäckte det när det kom en faktura på mobilen, som han alltså inte beställt.
Anmälan är rubricerad som olovlig identitetsanvändning och bedrägeri..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.