Skånskan > Opinion

Thursday, 25 April, 19:47

Skånskan - 14 aug 18 kl. 19:07

Grillförbudet borta för MalmöfestivalenMAlmö Årets festival fick en mild doftstart eftersom grillförbudet satte stopp för all form av grillning. Nu är det dock fritt fram att grilla igen.Klockan 16 på måndagen hävdes grillförbudet på Malmöfestivalen. På minuten startades grillen i Libanesisk delikatess.
– Det kom stammisar redan första dagen och frågade varför vi inte grillade som vanligt.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Malmöfestivalen, MAlmö Årets, Libanesisk, Ali Koteich, Johan Fridh, Malmö, Fisky Business, Jipi Argentine Food

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grillförbudet, bortaför , Malmöfestivalen
Expressen - 03 aug 18 kl. 21:02

Grillförbudet kan ställa till problem på festival

Den som vill äta grillat på Malmöfestivalen kan behöva tänka om.Det rådande grillförbudet tros kunna sätta krokben för flera festivalserveringar – vilket kan ställa till stora problem.– Det finns en risk att knallarna inte får tillbaka det de betalat in i förväg, säger Johan Fridh, kommunikationsansvarig för Malmöfestivalen till Lokaltidningen..

Sydsvenskan - 02 aug 18 kl. 07:30

Grillförbudet hotar matutbudet på Malmöfestivalen

Flera matknallar kan tvingas ställa in..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Polisen jagar maskerad rånare

Malmö Uppringare till polisen berättar om en maskerad person som härjar på Hermodsdal.Polis skickas till Novisgatan för närmare kontroll. När polisen anländer inkommer uppgift om att den maskerade personen ska ha burit på något som liknade ett vapen och snart står det klart att en person har blivit utsatt för ett rånförsök.

Skånskan - 2 timmar sedan

De sa ja till varandra i rådhusets vigselrum

Lund Ideella föreningar är en viktig motor i det civila samhället.
På torsdagen befästes detta när Lunds kommun och paraplyorganisationerna för idrottsklubbarna respektive socialt arbete undertecknade ett gemensamt samarbetsavtal.– Det är inte så att det inte förekommit samarbete tidigare.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ebba Busch Thor valturnerar om EU

MALMÖ Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor besökte tillsammans med partiets toppkandidat till Europaparlamentet, Sara Skyttedal, Malmö på torsdagen.– Äntligen är vi igång, vi turnerar hela landet runt, sade Ebba Busch Thor när hon en dryg halvtimme sen landade hos judiska församlingen i Malmö för ett snabbt studiebesök.
Där togs hon emot med kaffe och kakor bakade på osyrat mjöl.

Skånskan - 2 timmar sedan

Döms för mordbrand

LUND En man i 30-årsåldern döms för misshandel och mordbrand till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.Mannen hade krossat rutan och kastat in bensin och en antänd trasa i en bil.
Hade branden inte upptäckts och släckts i ett tidigt skede kunde den spridit sig och hotat närliggande hus som bebos av närstående till mannen.

Skånskan - 3 timmar sedan

Inrikesministern besökte brandområdet

– Det är en helt ny situation efter förra sommarens bränder, förklarar inrikesminister Mikael Damberg när han besökte brandområdet strax utanför Hästveda under torsdagen.
Han konstaterar att klimatförändringar och nya väderfenomen måste innebära en större beredskap. Speciellt efter både förra sommarens och årets tidiga bränder.

Skånskan - 3 timmar sedan

Vattenläcka på boende

HÖÖR Sent på onsdagskvällen drabbades LVM-hemmet Karlsvik i Höör av en vattenläcka.
Det var en koppling till pannrummet i kontorsbyggnaden som spruckit och som ledde till att vattnet började forsa ut. Räddningstjänsten larmades till platsen.

Skånskan - 3 timmar sedan

Bidragsnej för läkarbesök

HÖÖR Ett par bosatt i Höör vände sig till socialtjänsten och ansökte om försörjningsstöd när de menade att föräldrapenningen inte räckte till. Men socialtjänsten sade nej med hänvisning till att de ska kunna klara sin försörjning med föräldrapenningen.
Det visade sig också, vid en kontroll med Försäkringskassan, att paret inte tagit ut så mycket föräldrapenning som de hade rätt till.

Skånskan - 3 timmar sedan

Dags att plocka skräp

HÖÖR Lördagen den 27 april ordnas det en skräpplockardag i Höör. Alla som vill hjälpas åt att plocka skräp samlas på Nya torg klockan tio och får där handskar och plastpåsar. Arrangörer är Höörs föreningsallians, Höörs försköningsförening och Höörs kommun..

Skånskan - 3 timmar sedan

Beviljas sprittillstånd

ESLÖV Restaurangen Linnéa & Basilika uppe vid Flygstadenområdet har fått ja på sin ansökan om stadigvarande serveringstillstånd. Det är vård- och omsorgsnämnden som fattat beslutet..

Skånskan - 4 timmar sedan

Olycka på E6 orsakade köer

Malmö En singelolycka inträffade på torsdagseftermiddagen på E6 i höjd med Kronetorp.Räddningstjänst, ambulans och polis åkte till platsen för närmare kontroll. Det är inledningsvis oklart hur olyckan gått till, men ingen person ska ha kommit till skada i händelsen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.