DN > Inrikes

Thursday, 20 September, 07:27

DN - 14 aug 18 kl. 06:00

Sista chansen för morddömda Esa att bli frikändFör åtta år sedan dömdes Esa Teittinen mot sitt nekande för att ha mördat sin vän Torbjörn. Efter Högsta domstolens beslut om resning tas nu fallet upp på nytt i hovrätten..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Esa, Esa Teittinen, Torbjörn, Högsta

Dela artikeln

8 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sista chansenför , morddömda, Esaatt bli , frikänd
Dalarnas tidningar - 03 mar 17 kl. 13:53

Morddomarna överklagade: Åklagaren vill ha längre straff - morddömda vill frikännas

Alla som dömdes för Långshyttemordet vill bli frikända.
Samtidigt överklagar åklagaren också till hovrätten och vill se längre straff.
Bland annat yrkas att morddömde Joakim Hessling döms till livstids fängelse..

DalaDemokraten - 03 mar 17 kl. 13:53

Morddomarna överklagade: Åklagaren vill ha längre straff - morddömda vill frikännas

Alla som dömdes för Långshyttemordet vill bli frikända.
Samtidigt överklagar åklagaren också till hovrätten och vill se längre straff.
Bland annat yrkas att morddömde Joakim Hessling döms till livstids fängelse..

DN - 21 mar 18 kl. 08:55

Morddömda Esa Teittinen beviljas resning

Esa Teittinen dömdes till 15 års fängelse för mordet på sin vän. Nu kan han bli en fri man. Högsta domstolen har beviljat honom resning, enligt Expressen.

Expressen - 25 jun 18 kl. 16:57

Ny bevisning i fallet med morddömda Esa Teittinen

Esa Teittinen, 62, är dömd för mordet på sin vän som hittades död i ett badkar 2009. Högsta domstolen har beviljat resning – och nu har åklagaren lämnat in ny bevisning när ärendet ska tas upp i hovrätten. – Jag är av den uppfattningen att det här materialet visar då att den tidigare domen är korrekt, säger kammaråklagaren Ida Arnell till DN..

DN - 23 aug 18 kl. 09:47

Sista rättegångsdagen mot morddömde Esa Teittinen inledd

Inför en fullsatt rättssal inleddes den sista dagen i rättegången mot morddömde Esa Teittinen. Han har kämpat för att få upprättelse i över åtta år för att visa att domen mot honom var felaktig. I dag kan han bli fri..

UNT - 20 okt 13 kl. 06:06

Morddömda flydde med falska papper

Polisen i USA har gripit två morddömda som lyckades fly från ett fängelse i Florida med hjälp av förfalskade dokument. Trots att de var dömda till livstid lyckades de bli utsläppta genom att visa upp falska papper.(TT).

YLE - 22 nov 12 kl. 09:23

Morddömda närvårdarens dom står fast

Högsta domstolen har förkastat den morddömda närvårdaren Aino Nykopp-Koskis ansökan om besvärstillstånd. Det här betyder att domen mot henne står fast. Helsingfors tingsrätt dömde Nykopp-Koski till livstids fängelse för fem mord och fem mordförsök år 2010.

NSD - 20 okt 13 kl. 06:06

Morddömda flydde med falska papper

Polisen i USA grep på lördagen två morddömda som lyckades fly från ett fängelse i Florida med hjälp av förfalskade dokument. De greps på ett motell i Panama City Beach vid Golfkusten, inte långt från det fängelse i Carrabelle där de avtjänade sina straff..

Kristianstadsbladet - 20 okt 13 kl. 06:06

Morddömda flydde med falska papper


Polisen i USA grep på lördagen två morddömda som lyckades fly från ett fängelse i Florida med hjälp av förfalskade dokument. De greps på ett motell i Panama City Beach vid Golfkusten, inte långt från det fängelse i Carrabelle där de avtjänade sina straff.De två 34-åringarna hade båda dömts för mord, i två separata fall, till livstids fängelse utan möjlighet till benådning.

SvD - 20 okt 13 kl. 06:06

Morddömda flydde med falska papper

Polisen i USA har gripit två morddömda som lyckades fly från ett fängelse i Florida med hjälp av förfalskade dokument..

Fler nyheter från DN

DN - 13 timmar sedan

Två personer skjutna i Örebro

Två män har skjutits i Örebro, uppger polisen..

DN - 15 timmar sedan

Kommunalmedlemmar uppmanades rösta på SD – med förtroendevalds stulna identitet

Hundratals Kommunalmedlemmar på Lidingö mottog på lördagen innan valet ett mejl där de uppmanades att rösta på Sverigedemokraterna. Meddelandet var utformat så att det ser ut att komma från fackföreningens förtroendevalda David Sriwanat, men så var inte fallet.  – De tar inte bara mitt namn utan tar förtroendevaldas ställning ned i smutsen, säger han till DN..

DN - 16 timmar sedan

Elev misstänkt för våldtäkt mot lärare – begärs häktad

En elev på en skola i Jönköpings län begärs häktad misstänkt på sannolika skäl för våldtäkt mot en lärare. Det misstänkta brottet ska ha skett i skolan, uppger polisen. .

DN - 19 timmar sedan

Delar av Migrationsverkets återvändandearbete pausat på grund av GDPR-miss

Migrationsverkets insatser för att få personer som fått avslag på sin asylansökan att frivilligt lämna Sverige har delvis stoppats. Detta på grund av att arbetet inte anpassats efter dataskyddslagstiftningen GDPR..

DN - Igår: 20:37

Sannolikt fler felaktigt dömda i svenska fängelser

Det finns med största sannolikhet felaktig dömda i Sverige som inte har fått en ny chans. Den slutsatsen dras i en ny vetenskaplig artikel. Doktoranden Moa Lidén har studerat hur många dömda som har ansökt om resning i Sverige och hur få av dem som lyckas.

DN - Igår: 20:49

Skottskadad vittnade om vild skjutning – ljög

En kvinna som skottskadades i Nättraby utanför Karlskrona i april ljög om hur hon blivit skjuten, rapporterar Blekinge Läns Tidning..

DN - Igår: 14:03

Cyklist dödad i lastbilskrock i Växjö

En cyklist har omkommit i Växjö efter en kollision med en lastbil, skriver polisen på sin hemsida. Olyckan inträffade vid lunchtid och de närmare omständigheterna är inte kända..

DN - Igår: 08:14

Ny studie: Sverige bäst för global utveckling

Sverige är bäst i världen på att bidra till en positiv utveckling i världens utvecklingsländer. Det slår den amerikanska tankesmedjan CGD fast i en ny rapport. En stark migrationspolitik anges som ett av skälen..

DN - I förrgår: 19:22

Smugglade tolv ton snus över gränsen

Åtta personer misstänks för att ha smugglat över tolv ton snus från Sverige till Finland mellan åren 2016–2018, skriver den finska tullen i ett pressmeddelande. Tullen uppskattar den uteblivna punktskatten till cirka 4,6 miljoner euro..

DN - I förrgår: 12:26

Gotlands elnät döms ut: ”Sämsta jag har sett”

Gotlands ledningsnät för el döms ut helt i en ny besiktning, skriver helagotland.se. – Det här är det sämsta jag har sett, säger besiktningsman Jens Hellström till tidningen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.