DI > Ekonomi

Saturday, 16 February, 23:11

DI - 14 aug 18 kl. 05:13

Svenskar nominerade till pris för bästa affärsbok 2018Hans Roslings sista bok "Factfulness" är nominerad till Best Business Book of the Year. Det är första gången som en svensk bok är nominerad till priset som utses av Financial Times tillsammans med konsultfirman McKinsey..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Roslings, Factfulness, Best Business Book, Year, Financial Times, McKinsey

Dela artikeln

952 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskar, nomineradetill , prisför bästa , affärsbok, 2018
Nyan - 25 jun 13 kl. 19:02

Postens årsbok får tryckpris

Postens årsbok ?Ålands frimärken berättar?, har vunnit pris som årets trycksak hos papperstillverkaren Arctic Paper.

DN - 18 mar 15 kl. 12:21

Allt fler svenskar vill strida i Syrien


Allt flera svenskar vill strida i Syrien och Irak på de militanta islamisternas sida. Det berättar Säkerhetspolisens biträdande chef Johan Sjöö. – Det är en fortsatt ökning just nu, berättar Johan Sjöö när Säpo presenterar sin årsbok.

Expressen - 18 mar 15 kl. 10:39

Säpo fokuserar på utresta svenskar

Våldsbejakande islamism utgör det allvarligaste hotet mot Sverige. Det konstaterar Säpo i sin årsbok. - Vi har 250 som rest i dag, om vi tar med de obekräftade, säger biträdande säkerhetspolischef Johan Sjöö..

SR - 22 feb 18 kl. 16:55

Säpo: Svenskar rustade för påverkansaktioner

Inför valet senare i år så kommer främmande makt att försöka stärka motsättningarna i Sverige. Flera försök kommer att göras för att försvaga demokratin. Det tror Säkerhetspolisen, som i dag presenterade sin årsbok.

Cornucopia - 17 mar 16 kl. 13:14

Säpo om rysk påverkan på svensk opinion

Idag släppte Säkerhetspolisen sin årsbok för 2015, där man bland annat kan läsa om de ryska informationsoperationerna mot svensk opinion. Samtidigt kan man konstatera att svenskarna inte är dumma i huvudet och att Kremls propagandasajt Sputnik nu lagt ner sin svenskspråkiga sajt som hade patetiskt låga besökssiffror. De svenska trollen och landsförrädarna är likt här i bloggens kommentarsfält få, men patologiskt högljudda för att överdriva sin egen förträfflighet och överdriva stödet för Putins diktaturregim i Sverige.

Sydsvenskan - 24 nov 15 kl. 11:15

Unga mindre utbildade än föräldrarna

Andelen svenskar i åldern 25—34 år som är mindre utbildade än sina föräldrar är 28 procent, vilket är den högsta andelen av alla jämförda OECD-länder, enligt en utbildningsrapport från OECD som publiceras i dag.Snittet bland de 20-talet jämförda länderna ligger på 16 procent. Det är värt att påpeka med tanke på att högre utbildning är avgiftsfri i Sverige, skriver OECD i rapporten.

Helsingborgs Dagblad - 24 nov 15 kl. 11:15

Unga mindre utbildade än föräldrarna

Andelen svenskar i åldern 25—34 år som är mindre utbildade än sina föräldrar är 28 procent, vilket är den högsta andelen av alla jämförda OECD-länder, enligt en utbildningsrapport från OECD som publiceras i dag.Snittet bland de 20-talet jämförda länderna ligger på 16 procent. Det är värt att påpeka med tanke på att högre utbildning är avgiftsfri i Sverige, skriver OECD i rapporten.

Helsingborgs Dagblad - 09 maj 15 kl. 04:00

Vad konst ska vara

När Galleri Arnstedt traditionsenligt öppnar sin säsong med föregående års avgångsstudenter från Konsthögskolan i Malmö är det en vacker utställning, poetisk och mystisk. Numera har ögat sett det mesta, men det betyder inte att hänryckningarnas tid är förbi, ibland kan det finnas i det lågmälda, att se skiftningar, uppmärksamma ljuset, och omformulera det bekanta.Jóhan Martin Christiansen ställde senast ut i grupputställningen "The Hot Show" på det välkända Köpenhamnsgalleriet Nicolai Wallner.

Skånskan - 29 nov 16 kl. 14:13

Han vill förstå dem som levde förr

PRISAD. Georg Welin vill förstå hur människor genom tiderna har gått till väga för att överleva, för att skapa en bra tillvaro åt sig och de sina. Nu har han fått Svalövs kommuns kulturpris.

Trelleborgs Allehanda - 12 mar 13 kl. 11:51

Stadens historia i 4??450 exemplar

Foto: Tomas Nyberg
En fåfäng entreprenör, ett gammalt hus och en orkester i kortbyxor. Allt i Föreningen Gamla Trelleborgs 57:e årsbok.
I en stor sal sitter 29 personer och lägger böcker i kuvert.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Här kan man också vandra bland vulkaner

Oavsett om man gillar silhuetten av en slocknad vulkan eller absolut måste få se lava flöda framför ögonen finns det många vulkaner som är lätta att besöka, över nästan hela världen..

DI - 2 timmar sedan

Ett möte med jordens inre

Vulkaner är ett naturfenomen som fascinerar och skrämmer. Di Lördag flydde trafikkaoset i Kenyas huvudstad Nairobi och hittade en perfekt krater. .

DI - 3 timmar sedan

UD tystlåtna kring kännedom om Kinamöte

Turerna runt den svenska Kina-ambassadörens möte med den frihetsberövade förläggaren Gui Minhais dotter och kinesiska representanter fortsätter. UD förtydligar nu sina uppgifter men flera frågor är obesvarade..

DI - 3 timmar sedan

Läkaren som helst nobbar piller – och gör succé

När den brittiske läkaren Rangan Chatterje var oförmögen att hjälpa sin son som höll på att dö drabbades han av så dåligt samvete att förändrade hela sitt arbetssätt. I dag har han hjälpt sina patienter att bli av med migrän, depression och autoimmuna sjukdomar – helt utan mediciner..

DI - 4 timmar sedan

Pensionsmyndigheten: Sluta vara oroliga för pensionen

Gå inte omkring och oroa dig över pensionen i onödan. Det är ett råd som Sten Eriksson vid Pensionsmyndigheten vill förmedla. Han anser att en förklaring till oron är oseriösa företag..

DI - 5 timmar sedan

Klyftan mellan EU och USA tydlig vid toppmöte

Motsättningarna mellan USA och EU blev uppenbara under säkerhetsmötet i München. Kärnenergiavtalet med Iran, USA:s tillbakadragande av sina styrkor i Syrien, relationen till Ryssland och amerikanska biltullar var några glödheta frågor där åsiktsskillnaderna kom i dagen..

DI - 5 timmar sedan

Bolagets snilleblixt omvandlar skakningar till el – och kan få tågen att gå i tid

Bra vibrationer som kan leda till något mycket mer.  Revibe Energy tar till vara på vibrationerna från industrin och omvandlar det till ström.  "Vi är en konkurrent till batterier", säger vd:n Viktor Börjesson.

DI - 5 timmar sedan

Så slipper du köpa alla dyra sportlovsprylar

Låna i stället för att köpa – nu finns vintergrejerna att låna gratis på ett "sportbibliotek". Inför sportloven är det full rulle hos Fritidsbanken, som nu växer i hela landet..

DI - 5 timmar sedan

Stort ras på universitet i Sankt Petersburg

Flera våningar har rasat in i en byggnad på ett av Rysslands största universitet i Sankt Petersburg, rapporterar ryska medier..

DI - 6 timmar sedan

Han stod för Sveriges största bostadsköp 2018

Den svenska fastighetsmarknaden fortsatte att gå starkt under 2018, enligt statistik från analystjänsten Datscha.  För bostadsfastigheter blev året det bästa någonsin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.