DI > Ekonomi

Thursday, 20 September, 05:24

DI - 14 aug 18 kl. 05:13

Svenskar nominerade till pris för bästa affärsbok 2018Hans Roslings sista bok "Factfulness" är nominerad till Best Business Book of the Year. Det är första gången som en svensk bok är nominerad till priset som utses av Financial Times tillsammans med konsultfirman McKinsey..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Roslings, Factfulness, Best Business Book, Year, Financial Times, McKinsey

Dela artikeln

946 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskar, nomineradetill , prisför bästa , affärsbok, 2018
Nyan - 25 jun 13 kl. 19:02

Postens årsbok får tryckpris

Postens årsbok ?Ålands frimärken berättar?, har vunnit pris som årets trycksak hos papperstillverkaren Arctic Paper.

DN - 18 mar 15 kl. 12:21

Allt fler svenskar vill strida i Syrien


Allt flera svenskar vill strida i Syrien och Irak på de militanta islamisternas sida. Det berättar Säkerhetspolisens biträdande chef Johan Sjöö. – Det är en fortsatt ökning just nu, berättar Johan Sjöö när Säpo presenterar sin årsbok.

Expressen - 18 mar 15 kl. 10:39

Säpo fokuserar på utresta svenskar

Våldsbejakande islamism utgör det allvarligaste hotet mot Sverige. Det konstaterar Säpo i sin årsbok. - Vi har 250 som rest i dag, om vi tar med de obekräftade, säger biträdande säkerhetspolischef Johan Sjöö..

SR - 22 feb 18 kl. 16:55

Säpo: Svenskar rustade för påverkansaktioner

Inför valet senare i år så kommer främmande makt att försöka stärka motsättningarna i Sverige. Flera försök kommer att göras för att försvaga demokratin. Det tror Säkerhetspolisen, som i dag presenterade sin årsbok.

Cornucopia - 17 mar 16 kl. 13:14

Säpo om rysk påverkan på svensk opinion

Idag släppte Säkerhetspolisen sin årsbok för 2015, där man bland annat kan läsa om de ryska informationsoperationerna mot svensk opinion. Samtidigt kan man konstatera att svenskarna inte är dumma i huvudet och att Kremls propagandasajt Sputnik nu lagt ner sin svenskspråkiga sajt som hade patetiskt låga besökssiffror. De svenska trollen och landsförrädarna är likt här i bloggens kommentarsfält få, men patologiskt högljudda för att överdriva sin egen förträfflighet och överdriva stödet för Putins diktaturregim i Sverige.

Sydsvenskan - 24 nov 15 kl. 11:15

Unga mindre utbildade än föräldrarna

Andelen svenskar i åldern 25—34 år som är mindre utbildade än sina föräldrar är 28 procent, vilket är den högsta andelen av alla jämförda OECD-länder, enligt en utbildningsrapport från OECD som publiceras i dag.Snittet bland de 20-talet jämförda länderna ligger på 16 procent. Det är värt att påpeka med tanke på att högre utbildning är avgiftsfri i Sverige, skriver OECD i rapporten.

Helsingborgs Dagblad - 24 nov 15 kl. 11:15

Unga mindre utbildade än föräldrarna

Andelen svenskar i åldern 25—34 år som är mindre utbildade än sina föräldrar är 28 procent, vilket är den högsta andelen av alla jämförda OECD-länder, enligt en utbildningsrapport från OECD som publiceras i dag.Snittet bland de 20-talet jämförda länderna ligger på 16 procent. Det är värt att påpeka med tanke på att högre utbildning är avgiftsfri i Sverige, skriver OECD i rapporten.

Helsingborgs Dagblad - 09 maj 15 kl. 04:00

Vad konst ska vara

När Galleri Arnstedt traditionsenligt öppnar sin säsong med föregående års avgångsstudenter från Konsthögskolan i Malmö är det en vacker utställning, poetisk och mystisk. Numera har ögat sett det mesta, men det betyder inte att hänryckningarnas tid är förbi, ibland kan det finnas i det lågmälda, att se skiftningar, uppmärksamma ljuset, och omformulera det bekanta.Jóhan Martin Christiansen ställde senast ut i grupputställningen "The Hot Show" på det välkända Köpenhamnsgalleriet Nicolai Wallner.

Skånskan - 29 nov 16 kl. 14:13

Han vill förstå dem som levde förr

PRISAD. Georg Welin vill förstå hur människor genom tiderna har gått till väga för att överleva, för att skapa en bra tillvaro åt sig och de sina. Nu har han fått Svalövs kommuns kulturpris.

Trelleborgs Allehanda - 12 mar 13 kl. 11:51

Stadens historia i 4??450 exemplar

Foto: Tomas Nyberg
En fåfäng entreprenör, ett gammalt hus och en orkester i kortbyxor. Allt i Föreningen Gamla Trelleborgs 57:e årsbok.
I en stor sal sitter 29 personer och lägger böcker i kuvert.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

50 år senare: Warhols skandalsuccé gör comeback

”Warhol 1968” är en utställning om den amerikanske popkonstnären Andy Warhols berömda utställning på Moderna museet i Stockholm för 50 år sedan. En utställning om en utställning alltså..

DI - 15 minuter sedan

Detta händer torsdag 20 september

Här är dagens agenda..

DI - 6 timmar sedan

Brittiska bilindustrin varnar för brexit utan avtal

Bilindustrin i Storbritannien kräver att brexitförhandlarna utesluter att utträdet sker utan ett avtal med EU.  Annars riskerar fordonstillverkarna och kunderna extra kostnader på nästan 60 miljarder kronor, enligt den brittiska branschorganisationen SMMT..

DI - 6 timmar sedan

Pompeo vill träffa Nordkoreas utrikesminister nästa vecka

USA:s utrikesminister Mike Pompeo sade på onsdagen att han har bjudit in Nordkoreas utrikesminister Ri Yong Ho till New York nästa vecka.  Det skriver Bloomberg News..

DI - 7 timmar sedan

Volvos plan för att ducka Trumps tullar – flytta produktion till Sverige

Med kinesisk ägare och USA-import från Kina hamnar Volvo Cars i kläm i det upptrappade handelskriget mellan USA och Kina.  För att parera tullarna är bolaget berett att flytta produktionen av sin bästsäljare XC60 från Kina till Sverige..

DI - 7 timmar sedan

USA-börser: Bankerna visade vägen uppåt

Två av Wall Streets huvudindex klättrade stadigt på onsdagen, med bankaktier som ledsagare. Microsofts tapp fick dock Nasdaq att stänga strax under nollan..

DI - 7 timmar sedan

GDPR-miss stoppar Migrationsverkets arbete med återvändare

Migrationsverket har stoppat en del av sitt program som riktar sig till personer som fått avslag på sin asylansökan och frivilligt ska lämna Sverige. Detta på grund av att programmet inte är anpassat efter den nya EU-lagstiftningen om personuppgifter, GDPR, skriver Dagens Nyheter..

DI - 8 timmar sedan

Trudeau vill se mer flexibilitet från USA

Kanadas premiärminister Justin Trudeau vill se mer flexibilitet från USA om de två länderna ska kunna enas om ett nytt handelsavtal.  Det skriver Reuters. .

DI - 8 timmar sedan

Rekryterarna: Annika Falkengren tar över Danske Bank

SEB:s tidigare vd Annika Falkengren pekas ut som favorit att ta över som vd för Danske Bank, efter Thomas Borgens avgång till följd av penningtvättskandalen. Det skriver danska Berlingske..

DI - 11 timmar sedan

New York-börserna: Tesla vänder upp efter tisdagens tapp

De amerikanska börserna handlades blandat under onsdagens inledande handel. Storbolagen på Dow Jones trotsade det skakiga handelsläget mellan USA och Kina medan teknikorienterade Nasdaq sladdade något. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.