DI > Ekonomi

Wednesday, 21 November, 21:37

DI - 14 aug 18 kl. 05:13

Svenskar nominerade till pris för bästa affärsbok 2018Hans Roslings sista bok "Factfulness" är nominerad till Best Business Book of the Year. Det är första gången som en svensk bok är nominerad till priset som utses av Financial Times tillsammans med konsultfirman McKinsey..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Roslings, Factfulness, Best Business Book, Year, Financial Times, McKinsey

Dela artikeln

951 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskar, nomineradetill , prisför bästa , affärsbok, 2018
Nyan - 25 jun 13 kl. 19:02

Postens årsbok får tryckpris

Postens årsbok ?Ålands frimärken berättar?, har vunnit pris som årets trycksak hos papperstillverkaren Arctic Paper.

DN - 18 mar 15 kl. 12:21

Allt fler svenskar vill strida i Syrien


Allt flera svenskar vill strida i Syrien och Irak på de militanta islamisternas sida. Det berättar Säkerhetspolisens biträdande chef Johan Sjöö. – Det är en fortsatt ökning just nu, berättar Johan Sjöö när Säpo presenterar sin årsbok.

Expressen - 18 mar 15 kl. 10:39

Säpo fokuserar på utresta svenskar

Våldsbejakande islamism utgör det allvarligaste hotet mot Sverige. Det konstaterar Säpo i sin årsbok. - Vi har 250 som rest i dag, om vi tar med de obekräftade, säger biträdande säkerhetspolischef Johan Sjöö..

SR - 22 feb 18 kl. 16:55

Säpo: Svenskar rustade för påverkansaktioner

Inför valet senare i år så kommer främmande makt att försöka stärka motsättningarna i Sverige. Flera försök kommer att göras för att försvaga demokratin. Det tror Säkerhetspolisen, som i dag presenterade sin årsbok.

Cornucopia - 17 mar 16 kl. 13:14

Säpo om rysk påverkan på svensk opinion

Idag släppte Säkerhetspolisen sin årsbok för 2015, där man bland annat kan läsa om de ryska informationsoperationerna mot svensk opinion. Samtidigt kan man konstatera att svenskarna inte är dumma i huvudet och att Kremls propagandasajt Sputnik nu lagt ner sin svenskspråkiga sajt som hade patetiskt låga besökssiffror. De svenska trollen och landsförrädarna är likt här i bloggens kommentarsfält få, men patologiskt högljudda för att överdriva sin egen förträfflighet och överdriva stödet för Putins diktaturregim i Sverige.

Sydsvenskan - 24 nov 15 kl. 11:15

Unga mindre utbildade än föräldrarna

Andelen svenskar i åldern 25—34 år som är mindre utbildade än sina föräldrar är 28 procent, vilket är den högsta andelen av alla jämförda OECD-länder, enligt en utbildningsrapport från OECD som publiceras i dag.Snittet bland de 20-talet jämförda länderna ligger på 16 procent. Det är värt att påpeka med tanke på att högre utbildning är avgiftsfri i Sverige, skriver OECD i rapporten.

Helsingborgs Dagblad - 24 nov 15 kl. 11:15

Unga mindre utbildade än föräldrarna

Andelen svenskar i åldern 25—34 år som är mindre utbildade än sina föräldrar är 28 procent, vilket är den högsta andelen av alla jämförda OECD-länder, enligt en utbildningsrapport från OECD som publiceras i dag.Snittet bland de 20-talet jämförda länderna ligger på 16 procent. Det är värt att påpeka med tanke på att högre utbildning är avgiftsfri i Sverige, skriver OECD i rapporten.

Helsingborgs Dagblad - 09 maj 15 kl. 04:00

Vad konst ska vara

När Galleri Arnstedt traditionsenligt öppnar sin säsong med föregående års avgångsstudenter från Konsthögskolan i Malmö är det en vacker utställning, poetisk och mystisk. Numera har ögat sett det mesta, men det betyder inte att hänryckningarnas tid är förbi, ibland kan det finnas i det lågmälda, att se skiftningar, uppmärksamma ljuset, och omformulera det bekanta.Jóhan Martin Christiansen ställde senast ut i grupputställningen "The Hot Show" på det välkända Köpenhamnsgalleriet Nicolai Wallner.

Skånskan - 29 nov 16 kl. 14:13

Han vill förstå dem som levde förr

PRISAD. Georg Welin vill förstå hur människor genom tiderna har gått till väga för att överleva, för att skapa en bra tillvaro åt sig och de sina. Nu har han fått Svalövs kommuns kulturpris.

Trelleborgs Allehanda - 12 mar 13 kl. 11:51

Stadens historia i 4??450 exemplar

Foto: Tomas Nyberg
En fåfäng entreprenör, ett gammalt hus och en orkester i kortbyxor. Allt i Föreningen Gamla Trelleborgs 57:e årsbok.
I en stor sal sitter 29 personer och lägger böcker i kuvert.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Kongsbergs emission övertecknad

Gott tecken för Saab? Norska sektorkollegan Kongsberg tar in 5 miljarder kronor i en emission som övertecknades med 25 procent..

DI - 15 minuter sedan

HD:s chefsdomare läxar upp Trump

Chefsdomaren i USA:s högsta domstol, John Roberts, läxar upp president Donald Trump. .

DI - 30 minuter sedan

Oväntad minskning av antal aktiva oljeriggar i USA

Det totala antalet aktiva olje- och gasriggar i USA sjönk under senaste rapportveckan, tvärtemot förväntningarna i marknaden..

DI - 45 minuter sedan

Polisen varnar för ökat svartarbete: ”Det är modern slavhandel”

Trots massiva insatser är byggbranschen svartare än någonsin – och myndigheterna har inte kontroll på situationen.  “Det är en explosion, så mycket har det ökat”, säger en vd i branschen. .

DI - 45 minuter sedan

Fusket slår mot Sveriges ekonomi

Hos Sveriges Byggindustrier pågår utrensning av fuskande företag. “Att få ordning på det här är en av de viktiga förutsättningarna för att vi ska ha en bransch som är attraktiv, sund och säker”, säger ordförande Catharina Elmsäter-Svärd. .

DI - 45 minuter sedan

SAS får USA-böter – för undermålig webbsida

Inte bara kartellmedlemmar bör frukta Uncle Sams långa arm: SAS bötfälls med 1,8 miljoner kronor av Department of Transportation för att hemsidan inte i tid anpassades till personer med funktionsnedsättningar..

DI - 1 timme sedan

Så tjänar du pengar på kurskaoset efter Saabs jätteemission

Torsdag är sista dagen att haka på Saabs jätteemission på 6 miljarder kronor. Men när teckningsrätterna avskiljs på fredag finns intressanta affärsmöjligheter för alla som kan räkna och har pengar på kontot. .

DI - 1 timme sedan

Ostflytt får kommunen att se rött – tar strid mot Arla

Boxholm tar nu upp kampen med Arla om varubeteckningen Boxholmsost. Mejerijätten har valt att flytta tillverkningen av osten till Östersund och Boxholms kommun vill inte att Arla ska få fortsätta att använda varubeteckningen..

DI - 1 timme sedan

SAS löser in samtliga preferensaktier

SAS styrelse har beslutat att lösa in samtliga 2,1 miljoner preferensaktier för sammanlagt 1,1 miljarder kronor..

DI - 3 timmar sedan

New York: positiv börsrörelse inför helgdag

De ledande New York-börserna inledde onsdagen med en viss återhämtning efter tisdagens branta fall. På torsdag håller börserna i USA stängt medan fredagen är halvdag på grund av Thanksgiving. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.