SVT > Inrikes

Saturday, 16 February, 23:02

SVT - 13 aug 18 kl. 11:03

Läkare: Läkarbrist äventyrar patientsäkerhetenLäget inom primärvården och på vårdcentralerna i landet är just nu mycket ansträngt. På grund av läkarbrist inom vissa specialistområden blir det svårare att ställa rätt diagnoser i tid och enligt Marina Tuutma, orförande för svenska distriktsläkarföreningen, äventyrar det rådande läget patientsäkerheten..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Marina Tuutma

Dela artikeln

252 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkare, Läkarbrist, äventyrar, patientsäkerheten
YLE - 24 apr 13 kl. 11:13

Problem i datasystem äventyrar patientsäkerheten

Social- och hälsovårdsminister Paula Risikko (Saml) är förbryllad över de allvarliga problemen i datasystemet vid Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt: - Underligt att det kan gå till så här. Datasystemen borde vara i skick när de tas i bruk, säger Risikko. Det är datasystemet vid den radiologiska avdelningen vid HNS som krånglat.

VBL - 09 jan 13 kl. 15:18

Läkare oroade för patientsäkerheten

Så många som en tredjedel av läkarna misstänker att datasystemen som används i hälsovården kan utgöra ett hot mot patientsäkerheten. Det här framgår av en enkät om vilken betydelse datasystem har som verktyg för läkare..

Hela Gotland - 29 nov 16 kl. 14:47

Läkare anmäld: riskerade patientsäkerheten

Visby lasarett har själva anmält till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, att en läkare riskerat patientsäkerheten..

GöteborgsPosten - 23 jan 14 kl. 20:41

Cancerläkare slår larm: Patientsäkerheten hotad

Cancerläkarna vid Sahlgrenska slår larm. Läkarna är för få och patientsäkerheten hotas..

SN - 25 jun 15 kl. 06:14

Läkare oroliga för patientsäkerheten

Patienter i korridorer, patienter som skickas hem och patienter som skjutsas till andra sjukhus. – Vi är oroliga för patientsäkerheten, säger Marie Engman, läkarföreningens ordförande i Sörmland..

Blekinge Läns tidning - 21 maj 16 kl. 05:00

Tolkbrist äventyrar patientsäkerheten

I Blekinge finns det bara en auktoriserad sjukvårdstolk. Utan tolk kan missuppfattningar och kommunikationsproblem mellan patient och läkare leda till att patienten inte får rätt vård eller någon vård alls..

YLE - 02 feb 17 kl. 03:57

Soneras mobilnät äventyrade patientsäkerheten - fem frågor om fjolårets nätverksstrul vid HNS

Patientsäkerheten led när Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS) tog i bruk en ny mobiloperatör i fjol våras. Det visar rapporter som Yle Nyheter har tagit del av. Nya farliga situationer uppkom också på hösten.

Barometern - 04 mar 14 kl. 07:53

Hyrläkare en fara för patientsäkerheten

Landstinget måste agera för att minska kostnaderna för inhyrd personal och gör det möjligt för sjuksköterskor att få heltidstjänster. Sverigedemokraterna i landstinget presenterar nu en rad krav och förslag. Vi som folkvalda för Sverigedemokraterna i landstingsfullmäktige, har gång på gång uppmärksammat att det är ohållbart att driva sjukvård med hyrläkare.

YLE - 09 sep 16 kl. 09:45

Vårdfel skapar rubriker – överlag har patientsäkerheten ändå blivit bättre

Smutsiga nålar, misshandel, missbruk av lustgas. Felbehandling inom vården kommer allt oftare fram i ljuset. Men katastrofrubrikerna till trots har patientsäkerheten på många sätt blivit bättre, säger man vid Valvira.

Nyheter 24 - 12 mar 14 kl. 20:46

Jimmie Åkesson stoppad av läkare – "för patientsäkerheten"Brist på information

UMEÅ. När Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson under onsdagen skulle göra ett studiebesök på geriatriken på Norrlands universitetssjukhus blev han stoppad av en läkare.När Åkesson närmade sig avdelningen ställde sig läkaren i vägen och meddelade att de inte var välkomna.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Pappa till misstänkt mördade kvinnan i Avesta: Fick ingen information från Sverige

En ny sökinsats inleddes i dag för att hitta den 34-åriga småbarnsmamma som försvann i Avesta förra helgen. SVT Nyheter har träffat kvinnans pappa som anlänt till Sverige för att få reda på vad som hänt hans dotter..

SVT - 4 timmar sedan

Många kolpatienter får fel diagnos

En stor internationell studie visar att hälften av de patienter som fått diagnosen kol inte alls led av sjukdomen. – Vi är förvånade, vi hade inte väntat oss att det skulle vara ett så stort problem, säger en av forskarna, Christer Janson, professor vid Uppsala universitet..

SVT - 5 timmar sedan

Rekordmånga vill bli officer

Intresset för att bli officer har ökat kraftigt. I år sökte 708 personer till Försvarshögskolans officersprogram. Det är en ökning med 38 procent jämfört med 2018.

SVT - 5 timmar sedan

SVT avslöjar: Migrationsverket har inte polisanmält avancerade passförfalskningarna – ”Görs i turordning”

Migrationsverket har sedan i höstas specialgranskat alla turkiska pass som dyker upp i asylärenden, eftersom det dykt upp en ny sorts avancerade förfalskningar som inte upptäcks vid den vanliga kontrollen. Men nu visar det sig att specialgranskningen inte gäller alla ärenden – och att Migrationsverket fortfarande inte polisanmält förfalskningarna..

SVT - 6 timmar sedan

Emma och Amanda var prostituerade: ”På vilka andra jobb blir man våldtagen?”

Både Amanda och Emma har tidigare sålt sex, men gör det inte längre. Emma säger att hon först fick en chock när hon insåg vilka det är som köper sex. – Jag upptäckte att det var vanliga män, med fruar och barn, som på lunchrasten åkte och träffade oss.

SVT - 6 timmar sedan

Emma och Amanda: Här är tio typiska torskar

Sexköpare kan se ut och vara på alla möjliga sätt. I videon gestaltar de tidigare prosituterade unga kvinnorna Amanda och Emma om tio stereotypiska sexköpare de har stött på. – Vi vill krossa bilden av hur en ser ut, för det kan vara vem som helst, säger Amanda..

SVT - 10 timmar sedan

Ställ dina frågor om vädret till SVT:s meteorolog

Orkan i norr och solsken i söder. När kommer våren? Och hur bli sportlovet?

SVT - 11 timmar sedan

Salmonella i nötfärs från Lidl – återkallas

Livsmedelskedjan Lidl återkallar nötfärs av märket Guldgrytan med 6 procents fetthalt. Förpackningarna är på 500 gram med bäst före-datum 12 februari..

SVT - 15 timmar sedan

Stormen har tagit fart i fjällen – sportlovslediga varnas

En ny storm är på väg över norra Sverige. SMHI varnar för orkanvindar och stora mängder snö. – Det har börjat blåsa i fjällen nu under natten, säger meteorologen Jon Jörpeland..

SVT - Igår: 22:28

Kärnvapenexperter: Kinas robotar skulle förbjudas om de gick med i avtalet

Det brittiska säkerhetsinstitutet IISS uppger att en stor del av Kinas robotar skulle förbjudas om Kina gick med i nedrustningsavtalet INF som förbjuder landbaserade medeldistansrobotar. Uppgiften kommer på säkerhetskonferensen i München, efter att Tysklands försvarsminister sagt att hon vill se ett nytt avtal som omfattar fler länder än USA och Ryssland – som sagt att de lämnar avtalet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.