SVT > Inrikes

Wednesday, 21 November, 13:21

SVT - 13 aug 18 kl. 11:03

Läkare: Läkarbrist äventyrar patientsäkerhetenLäget inom primärvården och på vårdcentralerna i landet är just nu mycket ansträngt. På grund av läkarbrist inom vissa specialistområden blir det svårare att ställa rätt diagnoser i tid och enligt Marina Tuutma, orförande för svenska distriktsläkarföreningen, äventyrar det rådande läget patientsäkerheten..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Marina Tuutma

Dela artikeln

252 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkare, Läkarbrist, äventyrar, patientsäkerheten
YLE - 24 apr 13 kl. 11:13

Problem i datasystem äventyrar patientsäkerheten

Social- och hälsovårdsminister Paula Risikko (Saml) är förbryllad över de allvarliga problemen i datasystemet vid Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt: - Underligt att det kan gå till så här. Datasystemen borde vara i skick när de tas i bruk, säger Risikko. Det är datasystemet vid den radiologiska avdelningen vid HNS som krånglat.

VBL - 09 jan 13 kl. 15:18

Läkare oroade för patientsäkerheten

Så många som en tredjedel av läkarna misstänker att datasystemen som används i hälsovården kan utgöra ett hot mot patientsäkerheten. Det här framgår av en enkät om vilken betydelse datasystem har som verktyg för läkare..

Hela Gotland - 29 nov 16 kl. 14:47

Läkare anmäld: riskerade patientsäkerheten

Visby lasarett har själva anmält till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, att en läkare riskerat patientsäkerheten..

GöteborgsPosten - 23 jan 14 kl. 20:41

Cancerläkare slår larm: Patientsäkerheten hotad

Cancerläkarna vid Sahlgrenska slår larm. Läkarna är för få och patientsäkerheten hotas..

SN - 25 jun 15 kl. 06:14

Läkare oroliga för patientsäkerheten

Patienter i korridorer, patienter som skickas hem och patienter som skjutsas till andra sjukhus. – Vi är oroliga för patientsäkerheten, säger Marie Engman, läkarföreningens ordförande i Sörmland..

Blekinge Läns tidning - 21 maj 16 kl. 05:00

Tolkbrist äventyrar patientsäkerheten

I Blekinge finns det bara en auktoriserad sjukvårdstolk. Utan tolk kan missuppfattningar och kommunikationsproblem mellan patient och läkare leda till att patienten inte får rätt vård eller någon vård alls..

YLE - 02 feb 17 kl. 03:57

Soneras mobilnät äventyrade patientsäkerheten - fem frågor om fjolårets nätverksstrul vid HNS

Patientsäkerheten led när Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS) tog i bruk en ny mobiloperatör i fjol våras. Det visar rapporter som Yle Nyheter har tagit del av. Nya farliga situationer uppkom också på hösten.

Barometern - 04 mar 14 kl. 07:53

Hyrläkare en fara för patientsäkerheten

Landstinget måste agera för att minska kostnaderna för inhyrd personal och gör det möjligt för sjuksköterskor att få heltidstjänster. Sverigedemokraterna i landstinget presenterar nu en rad krav och förslag. Vi som folkvalda för Sverigedemokraterna i landstingsfullmäktige, har gång på gång uppmärksammat att det är ohållbart att driva sjukvård med hyrläkare.

YLE - 09 sep 16 kl. 09:45

Vårdfel skapar rubriker – överlag har patientsäkerheten ändå blivit bättre

Smutsiga nålar, misshandel, missbruk av lustgas. Felbehandling inom vården kommer allt oftare fram i ljuset. Men katastrofrubrikerna till trots har patientsäkerheten på många sätt blivit bättre, säger man vid Valvira.

Nyheter 24 - 12 mar 14 kl. 20:46

Jimmie Åkesson stoppad av läkare – "för patientsäkerheten"Brist på information

UMEÅ. När Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson under onsdagen skulle göra ett studiebesök på geriatriken på Norrlands universitetssjukhus blev han stoppad av en läkare.När Åkesson närmade sig avdelningen ställde sig läkaren i vägen och meddelade att de inte var välkomna.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

7 500 jobb försvinner från Ikea

Ikeakoncernen möblerar om med en helt ny organisation – 7 500 jobb försvinner globalt varav 650 tjänster varslas i Sverige. Möbeljätten står inför den största personalväxlingen någonsin, som världen runt också innebär 11 500 nya jobb..

SVT - 3 timmar sedan

Strid om Corazza Bildt inom Moderaterna

Moderaternas EU-parlamentariker Anna Maria Corazza Bildt tänker kämpa till slutet för att få en plats på partiets lista till EU-parlamentsvalet i maj nästa år. Och hon har stöd av sin man, före detta stats- och utrikesministern Carl Bildt som talar om ”Moskavafasoner”. På fredag avgörs frågan..

SVT - 4 timmar sedan

SVT avslöjar: Riksdagsledamot gick in i styrelser med ekobrottsdömda

Han satt i finansutskottet i riksdagen för Moderaterna. Samtidigt gick han in i flera bolagsstyrelser med personer dömda för ekobrott. Uppdragen anmäldes inte, trots lagkrav, till riksdagens förteckning över bisysslor.

SVT - 4 timmar sedan

Experternas hårda omdöme: ”Blir en nyttig idiot”

Dåvarande riksdagsledamoten Jörgen Andersson kan ha lånat sitt namn till rena bedrägerier. Det menar två experter som hjälpt SVT att granska de bolag som Andersson gått in i under sin tid i finansutskottet..

SVT - 4 timmar sedan

Isabel lider av PMDS: ”Har haft det i femton år”

Sedan Isabel Lindström var ung har hon lidit av PMDS – den mycket grövre varianten av PMS. Symptomen är flera, och kan liknas vid att ha en allvarlig depression, ibland flera veckor i månaden..

SVT - 4 timmar sedan

Många lider i tysthet av svår PMS: ”Ett allvarligt handikapp”

Nedstämd, orolig och irriterad? Många lider av PMS, och den svårare formen PMDS, utan få hjälp. – För 3 till 8 procent är det här ett allvarligt handikapp och inget man kan ”rycka upp sig” ifrån, säger överläkaren och professorn Torbjörn Bäckström..

SVT - 15 timmar sedan

Björklund: Utesluter inte helt en M+KD-regering

Liberalernas partiledare Jan Björklund säger att han kan släppa fram en regering med Moderaterna och Kristdemokraterna, om det är det enda tänkbara alternativet. – Då måste vi ju kalla in partirådet och ställa frågan om man ska släppa fram dem ändå, men det vill jag undvika säger han i SVT:s Aktuellt..

SVT - 18 timmar sedan

Skärpt lagstiftning om barnäktenskap

Ett förslag om att inte erkänna utländska barnäktenskap går på onsdag igenom riksdagen. Det nya lagförslaget presenterades i maj av migrationsminister Helene Fritzon (S), och innebär att barnäktenskap underkänns oavsett om personerna haft en koppling till Sverige när de gift sig eller inte..

SVT - 19 timmar sedan

Efter kritiken – rekordmånga anmälningar mot Postnord

Paket som försenas, skickas fel eller inte kommer fram alls. Kritiken mot Postnord har varit massiv och nu förbereder sig det krisande bolaget inför årets mest intensiva period. Hittills i år har det kommit in 350 anmälningar till Konsumentverket – mer än en fyrdubbling jämfört med hela förra året.

SVT - 19 timmar sedan

Så ska Postnord undvika förra årets paketkaos inför julen

Kunderna kokade av vrede under paketkaoset vid Black Friday och julhandeln förra året. I år räknar Postnord med en ännu större anstormning av paket och har rustat sig med fler ombud. – Hela branschen är på tårna, säger bolagets Sverige-vd Annemarie Gardshol..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.