SVT > Inrikes

Wednesday, 19 September, 17:11

SVT - 13 aug 18 kl. 11:03

Läkare: Läkarbrist äventyrar patientsäkerhetenLäget inom primärvården och på vårdcentralerna i landet är just nu mycket ansträngt. På grund av läkarbrist inom vissa specialistområden blir det svårare att ställa rätt diagnoser i tid och enligt Marina Tuutma, orförande för svenska distriktsläkarföreningen, äventyrar det rådande läget patientsäkerheten..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Marina Tuutma

Dela artikeln

252 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkare, Läkarbrist, äventyrar, patientsäkerheten
YLE - 24 apr 13 kl. 11:13

Problem i datasystem äventyrar patientsäkerheten

Social- och hälsovårdsminister Paula Risikko (Saml) är förbryllad över de allvarliga problemen i datasystemet vid Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt: - Underligt att det kan gå till så här. Datasystemen borde vara i skick när de tas i bruk, säger Risikko. Det är datasystemet vid den radiologiska avdelningen vid HNS som krånglat.

VBL - 09 jan 13 kl. 15:18

Läkare oroade för patientsäkerheten

Så många som en tredjedel av läkarna misstänker att datasystemen som används i hälsovården kan utgöra ett hot mot patientsäkerheten. Det här framgår av en enkät om vilken betydelse datasystem har som verktyg för läkare..

Hela Gotland - 29 nov 16 kl. 14:47

Läkare anmäld: riskerade patientsäkerheten

Visby lasarett har själva anmält till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, att en läkare riskerat patientsäkerheten..

GöteborgsPosten - 23 jan 14 kl. 20:41

Cancerläkare slår larm: Patientsäkerheten hotad

Cancerläkarna vid Sahlgrenska slår larm. Läkarna är för få och patientsäkerheten hotas..

SN - 25 jun 15 kl. 06:14

Läkare oroliga för patientsäkerheten

Patienter i korridorer, patienter som skickas hem och patienter som skjutsas till andra sjukhus. – Vi är oroliga för patientsäkerheten, säger Marie Engman, läkarföreningens ordförande i Sörmland..

Blekinge Läns tidning - 21 maj 16 kl. 05:00

Tolkbrist äventyrar patientsäkerheten

I Blekinge finns det bara en auktoriserad sjukvårdstolk. Utan tolk kan missuppfattningar och kommunikationsproblem mellan patient och läkare leda till att patienten inte får rätt vård eller någon vård alls..

YLE - 02 feb 17 kl. 03:57

Soneras mobilnät äventyrade patientsäkerheten - fem frågor om fjolårets nätverksstrul vid HNS

Patientsäkerheten led när Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS) tog i bruk en ny mobiloperatör i fjol våras. Det visar rapporter som Yle Nyheter har tagit del av. Nya farliga situationer uppkom också på hösten.

Barometern - 04 mar 14 kl. 07:53

Hyrläkare en fara för patientsäkerheten

Landstinget måste agera för att minska kostnaderna för inhyrd personal och gör det möjligt för sjuksköterskor att få heltidstjänster. Sverigedemokraterna i landstinget presenterar nu en rad krav och förslag. Vi som folkvalda för Sverigedemokraterna i landstingsfullmäktige, har gång på gång uppmärksammat att det är ohållbart att driva sjukvård med hyrläkare.

YLE - 09 sep 16 kl. 09:45

Vårdfel skapar rubriker – överlag har patientsäkerheten ändå blivit bättre

Smutsiga nålar, misshandel, missbruk av lustgas. Felbehandling inom vården kommer allt oftare fram i ljuset. Men katastrofrubrikerna till trots har patientsäkerheten på många sätt blivit bättre, säger man vid Valvira.

Nyheter 24 - 12 mar 14 kl. 20:46

Jimmie Åkesson stoppad av läkare – "för patientsäkerheten"Brist på information

UMEÅ. När Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson under onsdagen skulle göra ett studiebesök på geriatriken på Norrlands universitetssjukhus blev han stoppad av en läkare.När Åkesson närmade sig avdelningen ställde sig läkaren i vägen och meddelade att de inte var välkomna.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Elev som misstänks ha våldtagit lärare på skola begärs häktad

Den man i 20-årsåldern som misstänks ha våldtagit en lärare på en gymnasieskola i Småland kommer att begäras häktad, skriver Smålands-Tidningen. Häktningsförhandlingen hålls troligen på torsdagen i Eksjö tingsrätt..

SVT - 3 timmar sedan

Utrop eller dold omröstning – så går valet av talman till

Jobbet som talman i riksdagen kanske kan uppfattas som grått och trist. Men det är det högsta ämbetet du kan väljas till i Sverige – och det första riksdagen gör efter ett riksdagsval är att välja talman och tre vice talmän..

SVT - 3 timmar sedan

KD-toppen Caroline Szyber utreds för bedrägeri

Kristdemokraternas riksdagsledamot Caroline Szyber utreds för misstänkt bedrägeri, uppger Aftonbladet. – Jag har inlett förundersökning i dag, säger Joachim Zander åklagare vid särskilda åklagarkammaren i Malmö till tidningen..

SVT - 6 timmar sedan

Här är grönsakerna du kan så på hösten

För många är höstkylan synonym med att ge upp sin odling. Men trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson tycker att fler ska tänka om. – Det är dumt att lägga ned odlingen för att det blir höst.

SVT - 6 timmar sedan

Njut av värmen i dag – det är lugnet före stormen

Onsdagen bjuder på sol och sensommarvärme i stora delar av landet. Men passa på att njut – på fredag väntas den första höststormen dra in över landet. – I dag är det lugnet före stormen, säger SVT:s meteorolog Pererik Åberg..

SVT - 7 timmar sedan

Inför regeringsbildningen: Taktiskt spel kring talmansfrågan

På måndag ska nästa talman väljas. Namn som Andreas Norlén (M), Tobias Billström (M), Beatrice Ask (M) och Eskil Erlandsson (C) nämns inför talmansvalet, som blivit del av strategin kring regeringsbildningen..

SVT - 8 timmar sedan

Danske Banks vd tvingas avgå efter penningtvättskandal

Penningtvättskandalen inom Danske Bank tvingar vd Thomas Borgen att avgå, uppger Reuters..

SVT - 9 timmar sedan

Jonas Sjöstedt: ”Måste finnas sakpolitiska samtal över blockgränsern”

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt vill ha samtal över blockgränserna. – Vi är i det läget. Alternativet är en sorts instabil röra av Sverigedemokrater och Moderater, och det kommer vi inte att släppa fram..

SVT - 10 timmar sedan

Experten: ”Åklagaren kan få svårt att övertyga domstolen”

På onsdag inleds rättegången mot den så kallade Kulturprofilen. Han åtalas för två våldtäkter och totalt sju personer väntas vittna mot honom – men juridikexperten Ulrika Borg konstaterar att det kan vara svårt för åklagaren att övertyga domstolen. – Har det gått lång tid, som det har gjort i det här fallet, så är det alltid svårare för åklagaren, säger hon..

SVT - 17 timmar sedan

Knutson: Motstridiga besked från Alliansen om S-inviten

Efter flera möten under tisdagen har det fortfarande inte getts så många svar om vem som kan bli riksdagens nya talman. Socialdemokraterna försöker slå split i mellan allianspartierna – och moderater och centerpartister ger motstridiga besked, konstaterar SVT:s politiska kommentator Mats Knutson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.