Skånskan > Nyheter

Thursday, 27 February, 12:31

Skånskan - 13 aug 18 kl. 10:12

Birgit Nilsson-konsert som borde bli traditionKonsert/recension KONSERT
Birgit Nilsson 100 år
Birgit Nilsson Museum den 11 augusti
Medverkande:
Sofie Asplund, Malin Byström (sopraner)
Christina Nilsson, Tuija Knihitilä Adrian Angelico (mezzo)
Joachim Bäckström (tenor)
Karl-Magnus Fredriksson (baryton)
Helsingborgs symfoniorkester, Helsingborgs konserthuskör
Bjäre kyrkokörer
Dirigent: Patrik Ringborg
Konferencier: Stefan JohanssonBirgit Nilsson-museets vd Gitte Lindström Harmark sade inför den här hyllningskonserten att det kändes som om operan hade flyttat hem, när man på det här sättet tog musiken till Birgit Nilsson och inte Birgit Nilsson till musiken.
Det stämmer väl med konsertupplevelsen: man kände sig nära Nilsson, både musikaliskt och nära d
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Nilsson, KONSERTBirgit Nilsson, Nilsson Museum, Asplund, Byström, Knihitilä Adrian Angelico, Bäckström, Magnus Fredriksson, Helsingborgs, RingborgKonferencier, JohanssonBirgit Nilsson, Gitte Lindström Harmark, Birgit Nilsson, Salome, Fältmarskalkinnan, Tosca, Frankfurt, Magnus Fredrikssons, Scarpia, Tannhäusers, Elisabeths, Tannhäuser, Christina Nilsson, Birgit, Rosenkavaljeren, Adrian Angelico, Octavian, Patrik Ringborgs, Bjäre, Johansson

Dela artikeln

160 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Birgit, Nilsson-konsertsom , bordebli , tradition
YA - 17 maj 18 kl. 16:21

Birgit Nilsson-konsert direktsänds på bion

100 årsjubileet av operastjärnan Birgit Nilssons födelse uppmärksammas på Kiviks bio på lördag..

Skånskan - 17 maj 18 kl. 07:00

Dubbel hyllning till Birgit Nilsson

Operasångerskan Eva Rydén från Malmö hade en alldeles speciell mentor – Birgit Nilsson. När hundraårsminnet av den svenska världsstjärnan firas med konserter på olika håll Sverige runt ställer Eva till med två egna hyllningskonserter. Den 19 maj sjunger hon i Helgeandskyrkan i Lund och den 1 juli i Björnekulla kyrka i Åstorp.

Helsingborgs Dagblad - 20 okt 15 kl. 12:10

Läsarnytt: Skönsång på Birgit Nilsson-museet

Mitt i höstrusket när Birgit Nilssonmuseet normalt är stängt öppnades dörrarna för en konsert med den dramatiska sopranen Kristina Nilsson (med dramatisk menas röstfacket, inte sångerskan). Hon har jusT avslutat sin utbildning och redan uppmärksammats med två prestigefyllda stipendier. Det senaste från Birgit Nilsson-sällskapet, som delas ut för att simulera begåvade sångares fortsatta utbildning.

Skånskan - 17 maj 18 kl. 07:15

Birgit Nilsson visste sitt eget värde

Krönika Birgit Nilsson var rolig redan i förordet till sina memoarer La Nilsson. Hon skyllde memoarskrivandet på tilltagande senilitet, samt att hon absolut inte ville att någon klåfingrig person senare skulle hitta på trams och osannolikheter om ”La Nilsson”, som hon kallades av en entusiastisk publik.
Bakom anekdoterna syns en konstnär som visste sitt eget värde och visste att hon inte behövde spela det spel som många kvinnor i hennes generation var tvungna att göra för att klara sig.

Trelleborgs Allehanda - 26 mar 14 kl. 10:20

Birgit Nilsson pris offentliggörs


Vem får Birgit Nilssons pris? Den 9 april avslöjas namnet på mottagaren av det internationella musikpris som instiftades av den svenska operasångerskan.Rutbert Reisch, ordförande i Birgit Nilsson Foundation, håller i offentliggörandet som sker i Wien, men sänds via länk till Konserthuset i Stockholm.

Kristianstadsbladet - 26 mar 14 kl. 10:20

Birgit Nilsson pris offentliggörs


Vem får Birgit Nilssons pris? Den 9 april avslöjas namnet på mottagaren av det internationella musikpris som instiftades av den svenska operasångerskan.Rutbert Reisch, ordförande i Birgit Nilsson Foundation, håller i offentliggörandet som sker i Wien, men sänds via länk till Konserthuset i Stockholm.

SvD - 09 apr 14 kl. 12:08

Det tredje Birgit Nilsson-priset går till hel orkester

Det tredje Birgit Nilsson-priset går till Wienerfilharmonikerna. Det är första gången priset går till en institution. Priset är på en miljon dollar, och enligt statuterna ska det delas ut vartannat eller vart tredje år till en aktiv sångare för framstående prestationer inom opera, konsert, oratorium eller romans, till en dirigent inom opera eller konsert eller till en institution med en enastående meritlista inom opera eller konsert..

Helsingborgs Dagblad - 08 feb 13 kl. 13:46

Proms-konsert i Birgit Nilsson-salen

Omåttligt populära "Last night of the proms" får på söndag den 10 februari sin Ängelholmsmotsvarighet i form av "The Ängelholm Proms" med Ängelholms Symfoniker. Det blir en Engelskinspirerad konsert med godbitarna från London Proms tillsammans med allsång och solister.Solister vid konserterna i Kulturskolans Birgit Nilsson sal är Anna Christiansdottir på violin och Benjamin Sandberg på xylofon..

Sydsvenskan - 06 mar 19 kl. 06:31

Birgit Nilsson-museet ordnar festkonsert

Birgit Nilsson-museet i Skåne vill skapa en tradition och följer upp förra årets hyllningskonsert till den svenska operastjärnan med en festkonsert. Medverkar gör bland andra solisterna Karita Mattila och Elisabeth Strid, ackompanjerade av Helsingborgs.

Kristianstadsbladet - 06 mar 19 kl. 06:31

Birgit Nilsson-museet ordnar festkonsert

Birgit Nilsson-museet i Skåne vill skapa en tradition och följer upp förra årets hyllningskonsert till den svenska operastjärnan med en festkonsert. Medverkar gör bland andra solisterna Karita Mattila och Elisabeth Strid, ackompanjerade av Helsingborgs Symfoniorkester.(TT).

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Försökte lura 85-åring

LUND I tisdags blev en 85-årig man i Lund uppringd av en person, en man, som sade att han beviljats ett lån på 120 000 kronor.
Men mannen hade inte ansökt om något lån och blev misstänksam.
Uppringaren bad honom att lämna sina inloggningsuppgifter till bank-id men det gjorde inte 85-åringen som valde att lägga på luren.

Skånskan - 30 minuter sedan

Odlade cannabis i bostaden

LUND En 25-årig man greps misstänkt för ringa narkotikabrott sedan polisen i bostaden funnit både en cannabisodling och narkotika.
Det var på onsdagen som polisen gjorde husrannsakan på en adress på Linero i Lund. Där fann man ett tält med fyra cannabisplantor i en odling plus lite olika förpackningar innehållande cannabis.

Skånskan - 30 minuter sedan

Falsk beställning för tusentals kronor

BARA En 25-årig kvinna krävs på betalning för två olika skönhetsbehandlingar som ska ha beställts via nätet i hennes namn.
Men kvinnan från Bara uppger att hon inte känner till vad det rör sig om för behandlingar och att någon okänd använt hennes identitetsuppgifter för att genomföra köpen för åtskilliga tusentals kronor.
Den ena fakturan som gjorts på på en salong via nätet är på 2 165 kronor och den andra på hela 4 872 kronor.

Skånskan - 30 minuter sedan

Snus och läkemedel stals vid inbrott

SVEDALA Natten mot onsdagen bröt sig en eller flera gärningspersoner in i OK Q8 på Norra Tvärgatan.
Enligt den första anmälan till polisen är det troligen snus och receptfria läkemedel som stulits från butiken.
Enligt polisen ska tjuvarna tagit sig in via nattluckan som bröts upp klockan 04.

Skånskan - 1 timme sedan

Snöblandat regn i helgen

Skåne Helgens väder bjuder på snöblandat regn och plusgrader, men inga kraftiga vindbyar som vi tidigare har drabbats av.
Med andra ord så går vi mot ljusare tider, även om solchanserna är små.Den som trodde att vintern var på väg efter torsdagens minusgrader kanske blir besviken.

Skånskan - 1 timme sedan

75 kvadratmeter stort hus i Kågeröd sålt till nya ägare

Kågeröd Fastigheten på adressen Lillevångsgatan 4 i Kågeröd har fått nya ägare. Köpare är Måns Emil Mattias och Charlotte Webb, 41 och 37 år, från Malmö och säljare är Sari och Tommy Hed. Köpet blev klart i februari 2020 och priset blev 1 750 000 kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

Anmälde inte viltolycka

SVALÖV En bilist har polisanmälts efter att ha kört på ett vildsvin utan att rapportera det. Olyckan inträffade den 3 februari på väg 1190 och ledde inte till några personskador. Enligt lagen ska viltolyckor rapporteras till polisen omgående, men enligt uppgifter i anmälan gjorde bilisten inte detta förrän tre veckor senare..

Skånskan - 1 timme sedan

Fick faktura för annans mobil

TECKOMATORP En man från Teckomatorp har polisanmält att någon beställt en mobiltelefon i hans namn. Han upptäckte det när det kom en faktura på mobilen, som han alltså inte beställt.
Anmälan är rubricerad som olovlig identitetsanvändning och bedrägeri..

Skånskan - 1 timme sedan

Ny chans till spontansång

BRANDSTAD Spontankören, kören som bildas och framträder samma dag, gästar på söndag Brandstads kyrka för att uppträda under gudstjänsten klockan 11.
De som vill vara med och spontansjunga beger sig till kyrkan 10.15 för att öva in tre sånger till gudstjänsten under ledning av Ingela Bertilsson, kyrkomusiker i Vollsjö församling..

Skånskan - 2 timmar sedan

Busskurer skadades

RÖDDINGE/SÖVDE Skånetrafiken anmäler i efterhand att någon skadat två busskurer i Sjöbo kommun.
Någon gång under första veckan i januari har någon krossat två rutor i busskuren i Sövdeborgskorset. Rutorna kostar 3 500 att byta ut.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.