Dagens PS > Ekonomi

Monday, 18 February, 02:45

Dagens PS - 13 aug 18 kl. 06:31

13 augusti: Detta ska du ha koll på i dagDagens PS samlar dagens viktigaste klockslag. Kolla kalendern här. BÖRS Rapporter
08:00 Probi, Skåne-Möllan Utländska rapporter
Salzgitter, Veloxis Pharmaceuticals Stämmor
16:00 Vicore Pharma (extra), 17:00 Enrad (extra) Investerarmöte
10:00 Probi telefonkonferens Övriga händelser
Consilium månadsförsäljning Utländska övriga händelser
OPEC månadsrapport
Textilwirtschaft veckoförsäljning MAKRO
06:00 Sverige AF månadsvis arbetslöshet
06:00 Sverige husprisindex Mäklarstatistik bostadspriser
06:30 Nederländerna detaljhandelsförsäljning
08:30 Sverige boprisindikator
10:00 Italien KPI
10:45 Sverige AF veckostatistik.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
PS, BÖrs Rapporter, Probi, möllan Utländska, Salzgitter, Pharmaceuticals Stämmor, Vicore Pharma, Enrad, Övriga, Consilium, Utländska, Opec, Textilwirtschaft, Makro, Sverige AF, Sverige, Mäklarstatistik, Nederländerna, Italien KPI

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 13 augustiDetta ska du ha , kollpå i , dag
DI - 08 aug 16 kl. 17:11

Meda: 23 augusti sista dag för handel

Meda har begärt att handel med bolagets aktier ska upphöra på Stockholmsbörsen. Sista dag för handel blir den 23 augusti, uppger Nasdaq Stockholm..

Dalarnas tidningar - 19 mar 11 kl. 19:59

Nära döden i augusti- i dag V75-vinnare

[TRAV/MALMÖ] Nära döden i början av augusti. I lördags flott V75-vinnare på Jägersro. - Yucay Boko är den bästa häst jag tränat, berömde Leif Witasp efter favoritsegern i V75-2..

Sydsvenskan - 04 jan 13 kl. 03:40

27 augusti Wallenbergs dag

Den 27 augusti blir Sveriges Raoul Wallenbergdag, fastslår bland andra FN:s vice generalsekreterare Jan Eliasson, exstatsminister Göran Persson (S) och utbildningsminister Jan Björklund (FP) på Dagens Nyheters debattsida..

Västerbottens Folkblad - 05 okt 16 kl. 08:26

Offret knivhöggs fyra gånger – i dag inleds rättegången

En 26-årig man knivhöggs fyra gånger i bröstet – varav ett stick träffade hjärtat – efter ett bråk om en påse med hamburgare på Skogsbrynet i Umeå i slutet av augusti. I dag inleds rättegången mot 18-åringen som står åtalad misstänkt för mordförsök. Det misstänkta mordförsöket ägde rum natten mot söndagen den 28 augusti.

Expressen - 07 apr 15 kl. 16:53

Ny starttid för V75 från och med 15 augusti

Klockan 16.20. Det är den nya starttiden för V75 på lördagar från och med 15 augusti.

Nyteknik - 18 sep 12 kl. 14:26

Klart i dag: Sony Mobile bildar konsultavdelning

Facket på Sony Mobile i Lund hoppades att ledningen skulle bilda ett separat konsultbolag för att ta hand om en del av de 650 anställda, som varslades i augusti. I dag blev det klart att bolaget lägger konsultverksamheten inom Sony Mobile..

Helsingborgs Dagblad - 08 aug 13 kl. 08:26

Hembygdens dag på Ven

Hvens hembygdsförening arrangerar på söndag, 11 augusti, Hembygdens dag på Nämndemansgården. Under dagen kommer det bland annat att visas film, varav några har aldrig visats förut: Hvenliv (ABF), Lasse Johnsons Hven, Hven på 50-, 60-talet och Invigning av Tycho Brahe-statyn. Visningen av de fyra filmerna tar cirka en och en halv timme.

Sydsvenskan - 09 aug 13 kl. 06:30

VM-stjärnorna att hålla koll på ? dag för dag

LÖRDAG 10 AUGUSTI07.30Diskus, kvalgrupp A, damer07.35Tiokamp, 100 m, herrarSvensk deltagare: Marcus Nilsson08.

YLE - 2 timmar sedan

Mixedstafettsegrar till Italien och Frankrike – Norge hade en dålig dag på vallen

Den sista tävlingsdagen i Soldier Hollow bjöd på stafettdramatik i de två mixedstafetterna. Med säkert skytte säkrade Italien segern i sprintstafett mixed medan Frankrike sköt sig till seger i mixedstafetten. Favoriten Norge hade en bedrövlig dag på vallen..

Barometern - 21 jun 14 kl. 09:37

Klockan 12.51 i dag ? sedan faller mörkret igen

Jaha, det var det. Vädret på midsommarafton lämnade en hel del att önska i delar av landet. Och i dag infaller sommarsolståndet.

SR - 21 aug 15 kl. 05:00

Guide friidrotts-VM – lördagen 22 augusti

Radiosportens VM-guide dag för dag. Få koll på favoriterna och uppstickarna under VM:s första dag, 22 augusti. Svenska deltagare: David Nilsson (maraton), Abeba Aregawi (1500 meter), Andreas Almgren (800m försök).

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 15:40

11 tips: Sov gott och bli rik ändå

John Rampton, entreprenör och skribent på sajten Entrepreneur, berättar om hur du kan tjäna gott om cash medan du sover. Och det är ingen överdrift, betonar han. Här är hans råd om hur du förverkligar drömmen:
1) Starta en blogg.

Dagens PS - I förrgår: 10:24

Storbanken kliver in i fintechbolag

Swedbank går in som delägare i fintechbolaget Asteria som man har ett samarbete med sedan tidigare inom nya digitala banktjänster för småföretag. Affärens finansiella detaljer nämns inte i pressmeddelandet. ”Med hjälp av Asterias tekniska lösningar och vår kundbas kommer vi att göra stor skillnad i hög takt för många kunder.

Dagens PS - I förrgår: 10:48

Apple hemlighetsfull kring startup-förvärv

Apple har köpt Operatedata som driver det brittiska digitala marknadsföringsmärket Datatiger, enligt Bloomberg News. Förvärvet hänvisas till inlämnade dokument från i december men detaljerna kring affären är få, inklusive när den stängdes och vilken köpeskilling Apple fick lägga ut. Vidare är det också oklart vad Apple planerar för Datatiger som lanserades 2017 och uppger sig ha mellan två till tio anställda.

Dagens PS - I förrgår: 10:43

Rik vd avslöjar sina anställdas löner

”Jag tror att transparens är rätt väg att gå”, resonerar den svenska toppchefen. Erik Bergman, som han heter, planerar helt sonika att röja vad hans medarbetare tjänar. Såväl deras namn som inkomstuppgifter ska offentliggöras på företagets hemsida.

Dagens PS - I förrgår: 10:09

Spotify har shoppat för 2,8 miljarder kronor

Det svenska musikundret har därmed förbrukat nästan hela sin förvärvsbudget, enligt uppgift. Spotifys köp nyligen av Gimlet Media och Anchor, två bolag inom poddsegmentet, kostade enligt handlingar till den amerikanska finansinspektionen SEC cirka 300 miljoner dollar, vilket motsvarar runt 2,8 miljarder kronor. Det skriver Di Digital och konstaterar att den svenska musikstreamingtjänstens förvärvsbudget för året på 400-500 miljoner dollar i det närmaste är förbrukad.

Dagens PS - I förrgår: 08:07

Spionagemisstänkta Huawei expanderar i Afrika

Kinesiska Huawei planerar att dra igång sitt första datacenter i Sydafrika i mars, uppger bolaget i ett mejl till Bloomberg News. Företaget jobbar med lokala partners på att förbereda det första datacentret i huvudstaden Johannesburg, med siktet på ett andra i Kapstaden, uppgavs det. Huaweis expansion till Afrika kommer sedan flera västländer satt stopp för företagets 5G-utrustning på misstankar om spionage åt Peking.

Dagens PS - I förrgår: 08:48

Amazon lägger ned NY-planer

E-handelsjätten Amazon skrotar sina planer på ett andra huvudkontor i New York efter starkt lokalt motstånd mot utlovade incitament. Amazon hade lovats nästan tre miljarder dollar i subventioner vilket fått flera politiker, aktivister och fackledare att reagera. De ansåg att företaget inte förtjänade en såpass stor summa och på torsdagen kom det snabba beslutet från Amazon att huvudkontoret inte blir av.

Dagens PS - I förrgår: 07:45

Dystert avslut på Asienbörserna

De asiatiska börserna avslutade veckan med nedgångar. Kinabörserna visade upp en negativ utveckling på fredagen efter att inflationsdata för januari missat förväntningarna. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 sjönk med 1,13 procent till 20 900,63, medan det bredare Topix-indexet backade med 0,79 procent till 1 577,29.

Dagens PS - I förrgår: 07:55

Facebook riskerar miljardböter

Facebook och den amerikanska federala myndigheten, FTC, håller på att förhandla om en miljarduppgörelse för överträdelser kring personlig integritet, enligt Washington Post. FTC började utreda Facebook i våras efter dataskandalen med Cambridge Analytica och ett antal andra händelser där hackare kom åt miljontals konton. Facebook har kritiserats för att man lovat användare att deras privata uppgifter är skyddade samtidigt som man varit försumliga med att övervaka hur tredjeparter kommer åt deras data på plattformen.

Dagens PS - I förrgår: 08:36

PG Gyllenhammar: ”De slaktade bolaget”

83-årige näringslivsnestorn tar bladet från munnen i stor intervju. Expressen träffar Mr Volvo, som han fortfarande kallas, och samtalet kommer inte oväntat in på hur han ser på Volvo i dag. ”De har slaktat hela Volvo.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.