Affärsvärlden > Ekonomi

Tuesday, 22 January, 13:23

Liknande nyheter

Taggar: Sänkt, riktkursför , Catena, Media
PrivataAffärer - 11 sep 18 kl. 22:58

Hernhag: Någon har fel om Catena Media

Kasinobranschens kundanskaffare Catena Media har fallit tungt på börsen med 20 procent på en månad och 38 procent på tre månader. Det intressanta är att det inte är främst bolagets egna meriter som ligger bakom kurskraschen. Halvårsrapporten sänkte förvisso aktien trots att intäkterna ökade med 73 procent under andra kvartalet och det var inte enbart förvärv bakom tillväxten.

PrivataAffärer - 07 nov 18 kl. 08:04

Hedgefond går in i Catena Media

”Varken Kambi eller Catena Media är riskfria investeringar, men vi tror vi är kompenserade för det då vi kan se en kursmässig uppsida på över 200 procent. Det är inte så ofta det händer och det är givetvis på grund av att den amerikanska marknaden för båda bolagen öppnat upp och båda bolagen faktiskt verkar ha bättre marknadspositioner där än de har i Europa. Men det kommer att ta två år.

DI - 24 jan 18 kl. 07:41

Nordea inleder bevakning av Catena Media

Nordea inleder bevakning av Catena Media med köp och riktkurs 150 kronor..

Affärsvärlden - 15 maj 18 kl. 08:28

Kepler Chevreux inleder bevakning av Catena Media

Kepler Cheuvreux inleder bevakning av Catena Media med köp-rekommendation och riktkurs 165 kronor..

PrivataAffärer - 21 aug 18 kl. 13:11

Insiderköp visar vägen i Catena Media

Catena Medias börshistoria sedan två och ett halvt år tillbaka har varit mycket framgångsrik med en flerdubbling av kursen som mest. På försommaren i år var optimismen som högst, men därefter blev sommarmånaderna en lång utförslöpa där vinsthemtagningar pressade kursen. Och halvårsrapporten för en dryg vecka sedan blev en besvikelse med ett något sämre resultat än väntat.

PrivataAffärer - 06 nov 18 kl. 08:27

Vinstlyft för Catena Media

Catena Media redovisar ett justerat ebitda-resultat på 13,6 miljoner euro för tredje kvartalet 2018 (9,5). Enligt Infront Datas sammanställning väntades enligt tre analytikers snittestimat en ebitda på 13,1 miljoner euro. Intäkterna uppgick till 27,7 miljoner euro (17,3), mot väntade 27,5 i Infront Datas estimatsammanställning.

PrivataAffärer - 09 okt 18 kl. 13:06

Öresund: Stor potential i Catena Media

Catena Media finns i spelsektorn på börsen, men tillhör nischen affiliatebolag vars verksamhet är att styra trafik till speloperatörerna. De marknadsför alltså spelbolagen för kunderna och får därefter del av vinsten som varje spelare genererar. Bolaget börsintroducerades 2014 där Öresund var en av ankarinvesterarna och investmentbolaget har sedan successivt ökat sin position.

PrivataAffärer - 29 aug 18 kl. 08:44

Storägare sålde aktier i Catena Media

Antal sålda aktier var i linje med förhandsbeskedet. Catena Media stängde på 114:20 kronor på tisdagen och Optimizer sålde därmed till en rabatt om 6,7 procent. Optimizers ägande gick före transaktionen till cirka 7,27 miljoner aktier, motsvarande 13,0 procent av aktiekapitalet.

Affärsvärlden - 13 aug 18 kl. 08:15

Sänkta riktkurser för Catena Media

Efter fredagens kvartalsrapport har flera analyshus sänkt sina riktkurser för Catena Media. Men aktien är fortfarande köpvärd, enligt analytikerna..

Affärsvärlden - 14 sep 17 kl. 08:17

Storägare säljer i Catena Media

Tre storägare i Catena Media, Optimizer Invest, Aveny och Pixel Wizard, har sålt aktier i Catena Media..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Flygbolag vinstvarnar

Ryanair och Norwegians brittiska konkurrent Easyjet vinstvarnar..

Affärsvärlden - 45 minuter sedan

Danskes rykte lika dåligt som Lehman Brothers

Penningtvättskandalen i Estland är en tung börda för Danske Bank. Banken plågas numera av lika dåligt rykte som den kraschade investmentbanken Lehman Brothers, visar en färsk rapport enligt Finans.dk..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Ekobrottsutredning mot kulturprofilen läggs ner

Förundersökningen om misstänka ekonomiska brott begångna av en person med koppling till Svenska Akademien har lagts ned..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Danska myndigheter kan ta Nordea till domstol

Den danska myndigheten Bagmandspolitiet som sedan 2016 utreder misstänkt penningtvätt i Nordea överväger att dra banken till domstol, snarare än att bara bötfälla banken..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

E-handel lyfte Hugo Boss försäljning

Hugo Boss försäljning gick bättre än analytikernas förväntningar under det fjärde kvartalet 2018..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Betydligt fler pessimistiska företagsledare

Andelen vd:ar som räknar med sämre tillväxt i år än i fjol har ökat markant till nästan 30 procent, enligt ett globalt chefsindex från revisions- och konsultbyrån PWC. I Sverige har företagsledarna surnat till ännu mer..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Tisdagens rekommendationer

Under tisdagsmorgonen har flera analyshus uppdaterat sina rekommendationer för en rad svenska börsjättar.

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Uppdaterade analyser i bettingsektorn

Pareto Securities gör flera riktkursförändringar i bettingsektorn inför den kommande rapportperioden..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Cellink redovisar vinst

Bioteknikföretaget Cellink, som är listat på First North, redovisar ett positivt resultat för perioden 1 september - 30 november 2018, bolagets första kvartal i det brutna räkenskapsåret..

Affärsvärlden - Igår: 12:46

Gundlach dumpar Twitter

Finansprofilen Jeffrey Gundlach raderar sitt Twitterkonto på grund av "misstänkta aktiviteter", rapporterar Bloomberg News..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.