Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 21 August, 14:21

Dagens PS - 13 aug 18 kl. 06:01

Nya siffror: Så gick bopriserna i sommarPriserna på bostadsrätter stod stilla i juli, precis som månaden innan. Även villapriserna, som var upp 1 procent förra månaden, var oförändrade. Det framgår av statistik som är framtagen av SCB på uppdrag av Svensk Mäklarstatistik. Även jämfört med för tre månader är priserna för bostadsrätter oförändrade, medan villapriserna är upp 1 procent. I årstakt är prisutvecklingen -6 procent för bostadsrätter och -1 procent för villor.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
SCB, Svensk Mäklarstatistik, Stor-Stockholm, Stor-Malmö, Stor-Göteborg, Per-Arne Sandegren, Sveriges

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya siffror, , gick, boprisernai , sommar
VA - 09 jan 18 kl. 09:39

Färska siffror: Så mycket rusade(!) bopriserna under 2017

Trots det svajiga slutet på året noteras kraftiga prisuppgångar på flera håll, visar siffror från Booli. .

Kristianstadsbladet - 08 jun 11 kl. 06:30

Fina siffror för IFK - gick 759 000 plus

IFK Kristianstad hade ett framgångsrikt år - i alla fall utanför planen. Med ett överskott på 759 000 kronor är det egna negativa kapitalet snart borta.
KRISTIANSTAD.

YLE - 13 okt 15 kl. 20:59

Fula siffror då Dicken gick vidare i cupen

Dickens Thomas Hollfast gjorde ensam mer än hälften så många mål som SIF mäktade med i handbollens cupmatch mot Dicken. Dicken segrade med förkrossande 44–23. Valdar Noodla och Joacim Broman var också på hugget i matchen med sju fullträffar var för Dicken.

Affärsvärlden - 08 jul 16 kl. 08:27

Nya siffror: Bopriserna backar i hela landet

Bopriserna sjunker i hela landet, enligt nya siffror från Booli. Förklaringen tros vara amorteringskravet som infördes den 1 juni i år..

Dagens PS - 14 nov 17 kl. 06:01

Nu faller bopriserna: ”Som Lehman-kraschen”

Nu kommer statistiken alla väntat på. Så mycket sjunker priserna. "Jag har mäklat i 26 år och ser att de objekt som jag förut sålde till ett visst pris har gått ned med 10 procent.

Affärsvärlden - 18 jan 12 kl. 11:12

Här rusade bopriserna 25 procent

Mäklarstatistiks siffror visar att bopriserna rasat under december. Men det finns undantag. Här är listan på platserna där bopriserna stiger mest..

BT - 14 sep 11 kl. 11:10

Nedåt för bopriserna

De senaste tre månaderna har priserna på bostadsrätter i riket sjunkit med 3 procent och villapriserna med 1 procent.
Ännu är utbudet rekordstort och den ekonomiska turbulensen i omvärlden skapar en viss oro, konstaterar Lars-Erik Nykvist, vd på Fastighetsbyrån.
I centrala Stockholm och i centrala Göteborg sjönk bostadsrättspriserna med 1 respektive 2 procent under de senaste tre månaderna.

Trelleborgs Allehanda - 17 jun 14 kl. 08:07

Bopriserna klättrar ytterligare

Bostadspriserna fortsätter att stiga. Under de senaste tre månaderna har priserna på såväl villor som bostadsrätter stigit med fyra procent, enligt Mäklarstatistik.
I maj månad steg villapriserna med 2 procent, medan priserna på bostadsrätter steg med 1 procent.

BT - 17 jun 14 kl. 08:07

Bopriserna klättrar ytterligare

Bostadspriserna fortsätter att stiga. Under de senaste tre månaderna har priserna på såväl villor som bostadsrätter stigit med fyra procent, enligt Mäklarstatistik. I maj månad steg villapriserna med 2 procent, medan priserna på bostadsrätter steg med 1 procent.

DI - 14 sep 11 kl. 07:58

Bopriserna fortsätter nedåt

Bostadsrättspriserna har gått ned med 3 procent de senaste tre månaderna, medan villapriserna backat med 1 procent. Mest faller bopriserna i Malmö, visar nya siffror från Mäklarstatistik..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

PS – podden: Tänk nya tankar

Missa inte chansen att få hjälp med att börja tänka nya tankar. PS-podden hjälper er med det. Hösten är här.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Norska oljefonden levererar – igen

Norska oljefonden, som formellt heter Statens pensjonsfond utland, hade en avkastning på 1,8 procent i det andra kvartalet. Det innebär att fonden ökade 167 miljarder norska kronor. Avkastningen beskrivs ha varit 0,2 procentenheter lägre än jämförelseindex.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Tsipras: Grekland bestämmer sitt öde

Grekland har i och med att man lämnat räddningsstadiet möjlighet att bestämma sitt eget öde. Det säger premiärminister Alexis Tsipras i ett tal till nationen på tisdagen med anledning av att det sydeuropeiska landet lämnat räddningsstadiet. Tsipras står politiskt till vänster.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Uteblivna betalningar oroar Tesla-leverantörer

Vissa Tesla-leverantörer är oroliga över uteblivna betalningar från biltillverkaren. Det rapporterar Wall Street Journal. En ny undersökning som skickats ut av en välkänd leverantörsorganisation delger att 18 av 22 respondenter tror att Tesla nu är en finansiell risk för deras företag.

Dagens PS - Igår: 07:17

Klart i natt: Greklands krisprogram slutförs

Greklands krisprogram slutförs när landet nu tar emot den sista utbetalningen av de tre nödlånspaket som landet fick i samband med skuldkrisen 2010. Det rapporterar Sveriges Radio. Landet har fått mer än 260 miljarder euro i nödlån från andra länder i eurozonen och den internationella valutafonden IMF sedan skuldkrisen bröt ut.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Smäll på 8,9 miljoner dollar för bankbjässe

Merill Lynchs Equity analysavdelning betalar 8,9 miljoner dollar i en uppgörelse med finansinspektionen, SEC, efter att man misslyckats med att delge intressekonflikt i samband med rådgivning till kunder. Det rapporterar Reuters. Det rör sig om kundrådgivning kring tredjepartsprodukter.

Dagens PS - Igår: 06:31

Kina sparkar sex chefer efter vaccinskandalen

Kina låter nu kvasten gå i sin myndighet för tillsyn av mat och läkemedel, CFDA. Bakgrunden är säkerhetsskandalen kring vaccintillverkaren Changsheng Biotechnology, rapporterar Reuters. Totalt sparkas sex högt uppsatta personer inom CFDA.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Jasplan har störtat – fågel bakom kraschen

”Det är en fågelkollision. Piloten har skjutit ut sig och har klarat sig.” Det säger Johan Lundgren, presskommunikatören på Försvarsmakten, till Aftonbladet.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Postnord höjer priserna inför julhandeln

Svensk-danska postjätten Postnord höjer nu priserna inför såväl julen som Black Friday. Det rapporterar E-handel.se.

Dagens PS - Igår: 07:31

Elon Musk talar ut – då rasade aktien

Kurserna på New York-börsen klättrade sent på fredagskvällen efter nya förhoppningar om ett nedtrappat handelskrig mellan USA och Kina. Förhandlare från de båda länderna arbetar på en plan för att få ett slut på tvisten och i november ska USA:s president Donald Trump träffa Kinas Xi Jingping, enligt Wall Street Journal. På den breda marknaden steg S&P 500 index med 0,33 procent till 2 850,13.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.